Helloo Canlar.. geçirdiğimiz zorlu Corona dönemi içinde BioNTech aşısı ile kahraman ilan bu şirket. Bugünlerde yan etkiler sebebiyle mahkeme karşısına çıkacakmış. Siz neler düşünüyorsunuz? Aşı yaptırmış mıydınız? Yan etki yaşıyor musunuz? Biraz sağlık gündemi çemberi oluşturalım.. 😂💜
Tabi ki de yaptırmadım. Bir tıpçı olarak doğru düzgün test edilmemiş bir şeyi zorla yaptırılmadıkça tercih etmem. Aşı yaptırmadım çünkü gereği yoktu. Aşı yaptırma zorunluluğu olsaydı eğer en güvenilir seçenekler Rus ve Çin aşısıdır. En temiz ve güvenilir bunlardı. Alman Amerikan aşısı ise tamamen riskli ve denenmemiş bir tercihti. Çin aşısı satılmasın diye rastgele üretilmiş ve Avrupa da zorunlu tutuldu. Virüs içerikli bir seçeneği riskli görüyorum özellikle testleri doğru düzgün yapılmadan. Tıp alanlarında testler en az 10 ortalama ise 20 yıl sürmektedir sağlıklı tercih olanlarda bu tip ilaçlarda.
Alman Amerikan aşısı BionTech yaptıranların kesinlikle sorunları olduğunu düşünüyorum yaptıranlar ise psikolojik destek almalılar hani aşı olacaksın bari Çin aşısını ol bilindik güvenilir sistem en azından.
İnsanlar yan etkiyi yanlış anlıyor. Sanki yan etki önemsiz bir şey, gelip geçici bir şeymiş gibi düşünüyorlar. O ilaç vücudun bir yerine zarar veriyor ki o yan etki dediğiniz belirtiler ondan oluşuyor. Belirtiler geçse bile verilen hasar geçmeyebilir