🔴TÜİK verilerine göre yoksul sayısı son 4 yılda yüzde 11,5 artmış.
🔴TÜİK verilerine göre Türkiye’de her 5 kişiden biri aylık 1.774 liradan daha az gelire sahip.
🔴Peki bu durumda yoksulluğun önüne nasıl geçilebilir?

🔴TÜİK verilerine göre yoksul sayısı son 4 yılda yüzde 11,5 artmış.
🔴TÜİK verilerine göre Türkiye’de her 5 kişiden biri aylık 1.774 liradan daha az gelire sahip.
🔴Peki bu durumda yoksulluğun önüne nasıl geçilebilir?
Eğitim politikalarında reform! Mesleki eğitimin önünün açılması!! Üretim Üretim Üretim!! Umut tacirliği için kurulan ve işsizlik sertifikası dağıtım müessesesi olan apartman üniversitelerinin kapatılması!!
İstihdam, üretim, ihracat. Özellikle tarım, hayvancılık ve katma değeri yüksek üretim. Tabi bu da özgürlük, demokrasi, adalet ve eğitimle gelebilir. Bunların tarafsızca eşitlik içinde tüm Türk Vatandaşlarına sunulması ve dünyaya da bunun pozitif yansımalarının benzer şekilde ulaşıp piyasalara pozitif bir etki yapması gerekir. Bu bir satmak, bu bir zincir, bu bir kartopudur. Belli bir zümrenin değil tüm toplumun mutluluğu buna bağlı. Bu devlet bu ülke bu millet hepimizin 86 milyonun. Ne Mutlu Türküm Diyene 🇹🇷
Cevap
11Cevap
Değişim ile
Bir fırsat vardı kaçtı. Şimdi ne olacak. 5 yıl daha…
İnsanlar yoksulluğunu Allah'tan bildiği sürece bence önlem alınmamalı. Hatta bunun için daha fazla sürünmeleri daha iyi olur.
Üretim teşvik edilmeli. Çiftçilerimize uygun şartlarda kredi verilerek tarım canlandırılmalı. Daha bir çok şey tabi ama ilk aklıma bunlar geldi.😇
Çiftçilerimize ve hayvancılarınıza çok ucuz gübre yem ilaç vb. verilmeli, gerekirse bir süreye kadar elektrik su ücretsiz verilmeli ya da ciddi indirim yapılmalı. Hazine arazilerinin üretim süresince kullanımı ücretsiz verilmeli, vergi alınmamalı mazottan vs. den.
Fiilen üretimin içinde olanlara bu teşvikler verilmeli ama. Toprak ağalarına ve Tv dipşkerlerine değil.
Yoksulluk yok uçuyoruz ekonomi harika.. sağolsun hükümet inşallah 20 sene daha yönetir. .
Milletin oy sandığına giden kısmının çoğunluğu böyle istedi. Yapacak bir şey yok. Kişi başına düşen milli gelir Avrupa Bitliği ortalaması olan 45.000 doların üzerine çıkacakmış. Haydi kolay gelsin. İnşallah Şangay Paktı orkalaması olan 4.500 doların altına inmeyiz. Allah kolaylık versin. Bakalım ekonominin patronu kim olacak, ekini nasıl kuracak, nasıl bir çözüm bulacaklar. Umarım 6 ay daha uyuyun demezler. Gerçi böyle böyle kazanıyorlar ya neyse…
Ben anlamıyorum şikayet edenler neden hala aynı partiye oy veriyor bu pahalılık hep bunlar yüzünden daha ne olması lazım.
Yani bunun önüne geçmek için elimizde bir fırsat vardı ülkemizin 27 milyonu bunu kullanmak istemedi yapacak bir şey yok
Buna rağmen hayatımızdan memnunuz birazdan birileri gelir sanki sadece Türkiye mi geçinemiyorum bir çok ülkede açlık fakirlik var der
Zengin koca bularak hayatımı kurtaricam başka şansım yok
Halk AKP'ye oy verdiğine göre şikayetçi değil.
Çin modeli hayırlı olsun
Çok giremiyorum yoğunluk maalesef
Yoksulluğun önüne geçebilmek için önce mevcut iktidardan kurtulmak gerek. Bu olmazsa yoksulluk devam eder
Türkiye'nin bundan haberi var mı diyesim geldi 😒
Salamancalar yoksul olmaz
Çalışarak
Üreterek, istihdam yarayıp ihracat yaparak. Hatta yüksek teknoloji ve jatmacdrğeri yüksek üzüm üreterek. Pazarlama da çok önemli. Mesela bizde ayçiçek yağı bol ve 39-49 lira, Avrupa ülkelerinde aynı kalite çiçek yağı 130-140 lira litresi. Ama biz ihraç edemiyoruz nedense. Devlet bu konuşa ön açmalı, yol yordam göstermeli. Ayrıca çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan fiilen uğraşan köylülere ciddi reel destek direkt destek verilmeli. Toprak sahibine değil, üretene. Gerekirse hazine arazileri üreticiye hayvancıkta direk kullanım hakkı olarak dağıtılıp kullanmayandan anında geri alınıp sırada bekleyen üreticiye vererek boş bırakılmamalı. Çözüm basit. Samimiyet yok siyasetçilerde bizi yönetenlerde. Çok kuzıyorum çok.
Önüne geçmemize gerek yok halk memnun
Mustehak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?