Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şu anki ekonomide mülteciler çok iş görüyor. Erdoğan zeki bir lider. Mültecileri kullanıyor. Mülteciler çok ucuza, sigortasız, ucuz iş gücü olarak ağır işlerde çalıştırılıyor. Ucuza üretim artıyor. Bu ekonomide ucuz iş gücünün kaybolması demek üretimin tamamen durma noktasına gelmesi demek. Mültecilerin gitmesi aslında ekonomiye bir darbe daha vuracak. Kimse bunun farkında değil
Bizim ekonomi onlar gidince batacak kadar zayıfsa batsın o zaman lutfen
Şu an ki ekonomide iş görüyorlar. Evet şu an ekonomi zayıf ve giderlerse ekonomi daha da batacaktır. Ben bir tekstil fabrikasına girdim. Orada benim dışımda bir kişi hariç diğer çalışanların hepsi Suriyeliydi. İş o kadar ağırdı ki iki saat sonra işi bıraktım. Asgari ücretin altında günde 12-14 saat o iş yapılmazdı. Hiçbir Türk gidip orada o paraya çalışmaz. Eğer Suriyeli'ler giderse bu gibi fabrikaların hepsi Türk'leri almak zorunda kalacak ve daha fazla para vermek zorunda kalacak ve sigorta, tazminat falan vermek zorunda da kalacak. O fabrikanın işçi giderleri arttığı için ya üretimi düşürecek ya da ürettiği malı daha pahalıya satacak. Ürettiği tekstili 100 TL'den satıyorsa 300 TL'den satmaya başlayacak. Bu tekstil ürünü bize ulaşana kadar binlerce TL'ye kadar yükselecek. Bu sadece tek bir fabrika. Bu tür ağır işlerde hiçbir Türk çalışmak istemez çünkü gerçekten çok ağır. Ben 2 saat çalıştıktan sonra kollarımı bile hissetmemeye başladım. O fabrika Avrupa'da o tekstil ürününü satmak için zaten alıcı bulamayacak. Mülteciler için Avrupadan gelen para yardımı da kesilecek. Ayrıca avrupa'yı artık mülteciler ile tehdit edemeyeceksin. O kozunu da kaybedeceksin. Almanya savaştan sonra ekonomik krize girince Türkleri ülkesine göçmen olarak aldı. Ekonomik krizden Türk'leri ucuza fabrikalarda ağır işlerde çalıştırarak çıktı. Eğer zamanında Türkler oraya gitmeseydi Almanya ekonomisi şu an bu kadar güçlü olmayacaktı
Yorum doğru fakat ülkenin demografik yapısı onların ucuz iş gücü adına feda edilmemeli.
Cevap
8Cevap
Bu sefer Erdoğan'a oy vereceğim ki ülkeyi yabancılara satmaya devam etsin ve suriyeliler gelmeye devam etsin
Tabi sen gençliğini yasamissin sana hava hos
Orası öyle, ülkeyi yabancılara peşkeş çekenlere ses etmeyen milliyetçilere tepki gösterin bana değil
Hayır diyenler mültecilere evinde baksın mümkünse.
Kılıçdaroğlu kazanırsa Özdağ mültecileri gönderir
Mülteci ve kaçak göçmenler ülkelerine, onlara aşık olanlar ise taş ocaklarında beleşe çalıştırılmaya gönderilecek. Bu mültecisever beyinsizlere para verip çalıştırmak suç olmalı :D
göndermez bunlar karısınınswtr
Abey men suri yok gitmek
Hadi inşallah
Maalesef
oyum Erdoğana
@mngkargo he tm
Gitmezler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?