Rte'nin tarikat ve cemaatleri daha çok güçlendirmesinden korkuyorum umarım Atatürkçü seçmenin taleplerini görmezden gelmez. Neticede kendisine oy vermeyenlerin de taleplerini dikkate almalıdır ki laik bir cumhuriyette yaşıyorsa.

Rte'nin tarikat ve cemaatleri daha çok güçlendirmesinden korkuyorum umarım Atatürkçü seçmenin taleplerini görmezden gelmez. Neticede kendisine oy vermeyenlerin de taleplerini dikkate almalıdır ki laik bir cumhuriyette yaşıyorsa.
geleceği konusunda endişe duyacağım bir çocuğum olmadığı için her gün Allah'a şükrediyorum. özellikle kız evladı olan ve yurt dışına kaçabilecek kadar parası olmayanların Allah yardımcısı olsun. evladımın bunların elinde ziyan olduğunu görmektense bin kere ölmeyi tercih ederdim.
Maalesef ben bu döneme denk geldim
şu an halkın %15-20 civarı şeriatçı %20-25 civarı dinsiz
Halkın %70 i en az dini bilmiyor akp kazanınca tarikatlar dhaa çok azıtır. Sosyal medyada sürekli tarikat videoları karşıya çıkar. Bazı mv. seriat ile ilgili gerçek İslam ile ilgili acıklamalar yapar. Bir çok kişi gerçek islamı tanır. Tanıyanlar ise yarısı dinsiz yarısı seriatcı olur. ve dinsiz oranı 2028 e kadar %35 leri görirken seriatcı oranı %30 ları görür. Laik müslüman dediğimiz kesim %35-40 Larde kalır en fazla
Cevap
7Cevap
Umarım kazanmazlar yoksa ülke geriye doğru gider bence
cemaatlar olmali, zaten devlet kontrolunde cogu. ayrica seni tebrik ediyorum mka kim oldugunu bilen nadir insanlardansin. ben sevmesemde taniyip sevene saygim var. misal assada biri yazmis ataturkcu musluman olamaz mi diye, güldürdü.
Sjsjs herkes doğru savunmalı görüşünü. Tabi birbirimize saldırmadan benim dediğim olmak zorunda değil zira
aynen öyle, zaten fikir ayriliklari olmalidir. her bireyin ayni dusundugu toplumlar robotlasmis toplumlardir.
adam kanunen aday bile olamiyor kanunu tanimiyor. cok umursar sanki. sacma sapan faiz sebeb enflasyon sonuctan sonrs ben simulasyonda yasadigima inanmaya basladim iyice. ölünce falan bitecek bu deney.
Hangi parti kazanırsa kazansın tarikat ve cemaatler var olacaktır zira ülkenin geleceğidir. Atatürk'ün ne söylediği beni ilgilendirmez.
Atatürkçü müslüman yok mu? olamaz mı? Atatürk Müslüman düşmanımı olarak görüyorsunuz da ayrıştırıyorsunuz?
Şucu bucu olayından vazgeçmediğimiz sürece herkes kendini farklı bir cacık sanıyor...
Atatürkçü tarikat ve cemaat yok. Atatürk tarikat ve cemaat düşmanıdır. Tarikat ve cemaatler olmadan da müslüman olunabildiğini hatırlatırım.
Tarikatların ve/veya Cemaatlerin sana ne gibi zararları var?
O zaman neden o şekilde ne için yapıldığını biliyormusun?
Neden Atatürk'ü İnsanlara böyle yansıtıyorsunuz?
Tarikat ve cemaatlerin amacı ülkede şeriatı hakim kılmaktır. Cumhuriyet düşmanıdırlar. Devlete paralel yapılar oluştururlar.
Devlete paralel yapıları cemaat gibi görünen hainler oluşturur ve cemaat gibi görünmelerine de gerek yoktur Türk Devletlerinin hepsinde böyle olmuştur olacaktır da bizim içimizde hain bitmez.
Kimse Cumhuriyet düşmanı değil öyle olsaydı bu ülke kurtuluş savaşı verirken Cumhuriyet ilan edilecekken baş kaldırırlardı.
Şeriatin ne olduğunu araştırıp iyi anlamanı tavsiye ederim...
Ne olduğunu bilmiyorum merak etmeyin. Cumhuriyet ilan edildiğinde hala şeriat vardı zaten laiklik ilkesi anayasaya eklendikten sonra her yerde isyanlar patlak verdi
Bence kör gözlerinizi açın Sırf insanları o cu bucu diye yaftalamayı bırakın kimse size Atatürkcüsünüz diye sövemez sizde Dinini yaşayan insanlara sövemezsiniz. Ayrılıkçı dili bırakmak gerekiyor...
Kimseye sövdugum yok
Terör örgütüne dönüşmesinler de ama toplumun yapısını bozuyorlar
tayyip asla şeriat getiremez merak etmeyin.
Getirmeyi deneyebilir
20 yildir yapabildiği tek şey şehit cenazesinde Chopin'in cenaze marşını çikartip onun yerine Itri'nin "Segah Tekbiri" ni getirmek oldu.
yeniden refah ve hüdapari gözünüzde büyütmeyin onlari söz hakki fazla olamaz
Bence fazla hafife alıyorsun. İran'da da şeriat bir günde gelmedi zaten plan adım adım işler.
çok beceriksiz çok omurgasiz bir muhalefet var. mesele laikliği ve cumhuriyeti korumaksa hdp pkk ile yakınlaşmasalardı o zaman :)
Tayyibin çözüm sürecinde yaptıkları ilham olmuş demek ki
Alır başını gider
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?