14 Mayıs 2023 seçimleri ikinci tura kaldı. Bu noktada Sayın Erdoğan, gerek meclisi AK Parti'nin almasıyla gerekse oy sayısının fazlalığıyla büyük favoridir ancak ikinci turda bu tablo değişebilir. Bununla ilgili çeşitli fikirlerimi burada yazıya dökmek istedim.
-Oy kullanmayan seçmenler tespit edilecek ve seçime kadar bunların ne kadarına ulaşılabiliyorsa ulaşılıp bu seçmenlerden oy istenecek, öğrenciyse otobüs bileti için maddi yardımda bulunularak oy vermesi sağlanacak.
-CHP Kadın Kolları, Cumhur İttifakı seçmeninin yoğun olduğu illerde şu kalan sürede olabildiğince kişiye ulaşıp oy isteyecek. Bunun için kullanılacak en makul argüman ise Suriyelilerin gönderileceği argümanı olacak.
-Sayın Muharrem İnce'yle ve Sayın Sinan Oğan'la anlaşılacak ve bu kişilerin talepleri kabul edilecek. Bu kişilerin seçmenlerine yönelik ayrı bir kampanya hazırlanarak oylarının CHP'ye olabilecek en az kayıpla akması sağlanacak.
-Yalova, Iğdır, Manisa, Uşak, Kahramanmaraş, Elazığ, Hatay, Kilis, Gaziantep, Malatya, Zonguldak ve Artvin başta olmak üzere tekrar mitingler yapılacak. Bunlardan Yalova ve Iğdır, sırasıyla Sayın Muharrem İnce'nin ve Sayın Sinan Oğan'ın memleketi; Manisa ve Uşak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun az farkla kaybettiği yerler; Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay depremde ağır zarar görmüş yerler; Gaziantep ve Kilis ise mültecilerin yoğun bulunduğu iller; Zonguldak ve Artvin ise CHP'nin eskiden yoğun oy alıp da şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun geride olduğu yerler olmak üzere stratejik bir miting programı hazırlanacak.
-Diyarbakır (%81.70), Van (%78.62), Ağrı (%72.86), Kars (79,56) ve Iğdır (79,06) olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde seçime katılım oranı arttırılmaya (ki üstte bahsettim.) çalışılmalı.
-Sayın Sinan Oğan'la anlaşıldıktan sonra onun eski bir MHP'li olduğu göz önüne alınarak MHP seçmenine yönelik Millet İttifakı siyaseti daha gür seslendirilecek. MHP'nin %10,07 olan oy oranından birazını bile olsa bu yolla almaya çalışmalı ki MHP seçmeni olup da Sayın Erdoğan'a oy veren kitlenin yüzde onluk bir kısmı bile Millet İttifakı'na çekilebilirse Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için ciddi bir kazanım söz konusudur.
Benim ikinci tur için düşüncelerim bunlar. Peki siz nasıl bir düşünce içerisindesiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer