Gizli Üye(30-35)+1 yılEn çok oy alan iki kişi ikinci tura kalıyor. Birinci turdaki diğer partilere oy verenler ikinci turda diğerine oy verirse sonuçlar değişebilir. Mesela sinan ogan ve muarrem inceye oy verenler ikinci turda kılıçdaroğluna oy verirse sonuç birinci turdakinden çok daha farklı olacaktır. Yani belki diğer partilere oy veren kişiler ak partiyi istemiyordu. Sanki onlarda ak partiye oy vermiş gibi saymak hukuksuz bir işlem olacağı için seçimler ikinci tura kalıyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılpartiye değil kişiye doğrudan oy verildiği için orana göre milletvekili çıkarma gibi bir durum söz konusu değil ve seçilecek cumhurbaşkanı anayasal olarak ya referandumla halk çoğunluğuyla göreve gelmiş olması lazım ya da seçimle. bu yüzden oy vermeyenlerin toplam oranı daha fazla olduğunda ikinci tura gider.
00 Yorumla
Seçim yasasında yer alan bir maddeye göre açıkçası kanunda ki bir maddeden dolayı 50.01 olsaydı seçim ikinci turda olma ihtimali yoktu ama 50.01olmayinca kanunlar gereği ikinci turda kazanan belli olacak
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl%50 nin üzerinde olmak zorunluluğu var. Ayrıca bir aday hepsinden çok daha fazla oy alıyor diye bir durum yok. Ysk Henüz sandık sonuçlarını açıklamadı. İtirazlar hala devam ediyor. Defalarca kez itiraz edilen sandıklar var. 11 kez itiraz edilen sandık var.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılKalmaz bence
00 Yorumla
+1 yılİkinci türü kazanan Ogan. Kim istediklerini yerine getirirse o kazanacak. Adam amacına ulaştı. O ulaştığı sürece muhalif kesim bile seçim sonucundan mutlu olabilir
19 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Türk milliyetçileri bundan sonra seçimlerde kilit rol oynayacak. Hudapar da terör yanlısı hdpliler de temizlenecek. Hdp bundan sonra akpye karşı tavır almak istiyorsa terörden arınmış bir şekilde yoluna devam edecek. Birçok vatandaşın istediği de bu
- +1 yıl
Tamam da bu sefer Muharrem ve Sinan'ın oyları CHP'ye gidecek ki hdp'ye Selahattin Demirtaş'ı çıkartma sözü vermiş CHP'ye kayicak yani galip teröristle kol kola gezen CHP olucak maalesef
- +1 yıl
Sinanin oylari chpye gitmiyor. Gitmesi için demirtasla masaya oturup pkk temizlenmeli. Anca o zaman oylari alir. Hdp pkk ya karşı tavır alırsa kilicdari destekler. O zaman kimse terör destekçisi olmuyor. Erdoğan destekçilerinden bile oy alır. Her şey demirtasin pkk ya gerçek anlamda terör örgütü olarak bakmasına bakıyor. Ama sanmıyorum böyle bir şey olacağını. Ondan olacakları çok merak ediyorum. Ayni şekil erdogan tarafı da. Kim ülkenin gerçek sorununu cozecekse onun yanında olur. Ülke kazanır. Ogan ondan kazandı. Diger iki tarafta kaybetti ama ülke kazanmış oldu
- +1 yıl
Ve büyük ihtimalle akp ile anlaşma olur. Chp güç kaybeder bir sonraki seçimi Türk milliyetçileri mhp, iyip, zp birlik olup akpden ve chp den milliyetci kopararak kazanır. Merakla beklediğim seçim olucak
- +1 yıl
Bunlar değişmez yine teröristlerle iş birliği yapar zaten oyların çoğunu hdp'den aldığı için teröristleri silemez yinede onun kazanicak olması beni çok korkutuyor kazanması için dua ediyorum.
- +1 yıl
Bunlari bilemem. Kurtlerin hdpyi demokratik bir parti, kurtlerin sözcüsü olarak göstermek istiyorlarsa pkk sorununu çözüp ülkeyi pkk sorunundan şimdi ya da ergec kurtarmalari gerek. Ondan seçim onlara bakıyor. Cidden Tayyibi ve pkk yi mi istiyorlar yoksa tayyibin gitmesini ve hdpye artık pkk gözüyle bakilmamasini mi?
- +1 yıl
Tabiki de hdp'ye PKK gözüyle bakilmamasini istiyorlar onlarca şehidimiz varken bu mümkün değil olmaz RTE geldikten sonra terörist sayısı azaldı farkındaysan bunu istemiyorlar işte zaten CHP Kürtleri sevmiyor ki onlarca Kürt köyünü bombalayan CHP değil miydi onları yuvalarından koparıp farklı yerlere dağıtan CHP değil miydi ne çabuk unuttular cidden düşünmek lazım
- +1 yıl
Sehit sayısı azalmadi artık herkes şehitlere alıştı tepki bile vermiyor. Çocukken şehit olunca yas ilan edilirdi hep. Şimdiyse normallestirildi. Pkk çözüm sürecinde güçlendi. Onu da akp yaptı. Yanlış yaptıkları şeylerden birisiydi. Chp kürt köyü bombalamadi. Kurtleri kimse bombalamadi. Kurtleri bombalayan öldüren pkk oldu. Chp 1950 den beri iktidarda değil sağcı partiler vsrdi hep. Ve 2 kere darbe gördük. Pkk olayı amerikanın yetiştirdiği teröristlerden temelli. Türk devleti kurtlere hiçbir şey yapmadı. O teröristleri öldürdüler daha sonraları çözüm süreci vs derken bunları kurtler ileri sürmeye başladı. Mağdur olan Türk devleti. Ve hala birçok kürtun beyni yıkanıyor
- Gündem konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılBi b. k olmaz bu ulkeden😡🤦🏻♀️
Hakkinizi helal edin, ben kactim 😏😏
518 Yorumla
Soran+1 yılÜlkemizin suçu yok ki? Basimizdakiler kötü
- +1 yıl
Ulkede yasayanlarin sucu ne o zmn? At gozlugu takmsi koyun surusu yuzunden onlar da rezil hayati yasiyorlar.. yazik diil mi su genclere? 😡😡
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin fhjdhjfghjdg
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin benim etme cinim benim ben Avrupada yasiyorum zaten AB vatandasiyim da , yani tuzum kuru ama yine de su dustugunuz durumlara, cektiginiz sefil hayata uuzuluyorum bacim. Yoksa bana hava hoss, hele bundan snr hele ki bugunden snr seninkilerin yukseltecegi doviz kuru ile benim havam daha bi hos olur. Ama sizlere yazik be kardesim, cocuklarinizin gelecegine yaziikk. Ah bi anlayabilsen keske 🤦🏻♀️🤦🏻♀️😏
- +1 yıl
Biz çocuklarımız için en iyisini biliyoruz. Sen taa Avrupa'dan o uzun burnunu sokma işlerimize abla😊 Hayır biz işimizi her türlü en iyi şekilde yaparız da olan senin burnuna olur🙂
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin hahaha gulduruyorsunuz beni kuzum 🤭🤣🤣😬🤭
- +1 yıl
@kimsekimiste200 hahahah sen beni dhaa cok guldurdun kuzum, hele ki cohrafya bilgine, genel kulturune hayran kaldim. Ben diom avrupadayim sen bana dion abd'den olmana sasirmadim. Daha bu ikisnin farkini cozemeyen zihniyete de oy kullandiriolar yaaa 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ahh wahhh yaziklar olsun - +1 yıl
@kimsekimiste200 iste sizin de sorununu, tam olarak bu efladim. Hic bir seye kafa yormiyorsunuz, at gozlugunuzu takmis sormuyor, sorgulamiyorsunuz hicbir seyi 😡😡
- +1 yıl
Dha coookk cekersiniz o ulkede o kafayla kuzum benim 🤦🏻♀️
- +1 yıl
Tamam abla yeter kısa kes
- +1 yıl
bos seyleri sorgulamiyoruz diyelim teyzecigim
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin noldu kuzum uzun olunca kafan mi karisiyor yoksa 🤣😝
- +1 yıl
@kimsekimiste200 ulkede sorulacak o kadar cok hesap varken hicbir seyi sorgulamiyorsunuz desek daha dogru olur?
- +1 yıl
teyze bi sus be
- +1 yıl
@kimsekimiste200 neden ki? benim yorumum altinda olan sizlersiniz!! Daha bunun bile varkinda diilsin velet 😍
- +1 yıl
@kimsekimiste200 dusunmeyi, sormayi sorgulamayi biliyoruz ya o yeter cinimm , saksiyi calistiriozzz yani, sus olsun diye tasimioz bazilari gibi 😎😇
- +1 yıl
Offf yazıp durma canım bildirim geliyor
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin piki cinimm 🤪
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence ikinci tura kalmaz gibi geliyor bana yani hiç açılmaya başladığında sandıklar derim ki galiba ikinci tura kalır ama sandıklar açıldıkça sonuçların gerçek tarafı ortaya çıkıyor o yüzden bence ikinci tura kalmaz.
10 Yorumla Gündem konusunda 878 cevap paylaştı. Cunku başkanlık sisteminde başkan olabilmek için oyların yüzde ellisini alman gerekiyor ilk turda alamazsan bu oranı ilk türün ilk ikisi arasında bir ikinci tur düzenleniyor ki biri bu yüzde elliyi aşabilsin 😉😉
00 Yorumlae çünkü matematik, iki aday elli elli alırsa yazı turamı atcaklar şeker. birinin fazla alması lazım başkanlık sistemindeki kural bu, iki adaya kadar eleniyor, olay bu.
00 Yorumla
+1 yılBir nevi millete Bak o adaydan emin misin Diye soruyorlar olayın altı çiziliyor yani sonra darılmaca olmasın diye diye😄
00 Yorumla
+1 yılilk oyda yüzde 50+ 1 oy gecerli ikincide en yüksek oy alan oy kac oldugu önemli degil yanı kural böyle maalesef
00 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. halkin cogunlugunun baskani olmak zorundalar. simdi tutupta yuzde 25 le falan birinin baskan oldugunu dusun.
00 Yorumla2 tura kaldı zaten ama ikinci turda reis alacak inşallah
116 Yorumla- +1 yıl
Bizde sizler için aynı şeyi düşünüyoruz diyeceğim ama öyle değil biz sizi de düşünüyoruz tüm Türkiye'yi tüm kardeşlerimizi çok seviyoruz.. ne demişti Cennet mekan Abdulhamid han "bizim getirdiğimiz suyu kana kana içecekler, sonra bize boğazları kuruyana kadar küfür edecekler"
- +1 yıl
Ama sizin bu düşüncesizliğiniz yüzünden ben gençliğimi neden yaşayamıyorum? Tabii size bir şey olmuyor bu yüzden rahat konuşuyorsunuz. Saygısızlık etmek istemem ama şu an ben neden kendime yeni telefon alamıyorum? Neden TL her gün düşüşte? Kendime ayakkabı bile alamıyorum pahalılıktan ve bu düzenin değişme vakti çoktan geldi de geçiyor.
- +1 yıl
Güzel kardeşim şimdi Erdoğan giderse bu dediklerini yapabilecek misin gene aynı hatta daha kötüsü olucak dünya kriz geçiriyor bizim Türk parasının değerini düşürmek için heryerden saldırı var görmüyormusunuz? Ama istikrar devam eder Erdoğan dersek 2023 yılı itibariyle yapılan bütün anlaşmalar sona erdi artık tüm kendi kaynaklarımızı kullanmaya başlayacağız pertol gaz bor vsvs şimdiye kadar bunları kullanamıyorduk Lozan sevr gibi anlaşmalar daha bu yıl sona erdi ep İngiltere'ye bağımlıydık Avrupa'ya bağımlıydık boynumuzda tasma vardı 20 senedir liderimiz Erdoğan bu tasmayı çıkarıp atmak için uğraştı ve sona geldik tam tasmayı çıkarıp atacağız görmüyor musunuz dışarıdan nasıl saldırıyorlar ülkemize sizce neden saldırıyorlar niye herkese Erdoğan'ın gitmesini istiyor bütün düşmanlarımız çünkü Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar eğer siz kendi telefonunuzu alalım paramız değerlensin zengin olalım ülkemiz zengin bir ülke olsun istiyorsanız bu istikrar devam etmeli ama olur da Erdoğan düşerse bu dediğimiz anlaşmaları yüz yıl daha yapacaklar çıkardığımız doğalgaz petrol Bor madeni yaptığımız hava savunması gemiler uçaklar bütün hepsi durdurulacak hepsi birer bahaneyle depolara tersanelere çekilecek Allah aşkına şu gerçeği görün artık her şey para maddiyat değil bunlar çok önemli ama düzelecek sabredin 1960'ların 70'lerin türkiye'sini bir araştırın ne haldeydik şimdi nasılız
- +1 yıl
Abicim hep aynı sözler.. İnan dünden beri babam da aynı şeyleri söylüyor. 20 yıldır baştaydı ve gittikçe düşüyoruz. Haklısınız herkes saldırıyor ülkeye başta suriyeliler olarak. Madem dış güçlerin köpeğiyiz daha kendimize zor bakıyoruz neden suriyeliler afganlar cirit atıyor ortalıkta? Bunların cevabı nerede? Ve ekonomiyi bu halde o getirdi, düzeltseydi düzeltirdi. Onun işi bu, yapamadı diye sineye çekecek değiliz. Senin ofisinde çalışan işini yapamasa, 5 yıl sonra yapacağım dese sen ne yapacaksın? Tamam ben sana beleşe, yapamadığın işe para vereyim ama sen otur hatta ofisime yoldan geçen herkesi de çağır da onlar da kullansın der misin? Şunu anlayalım bir önce. 20 yıldır aynı kişiye şans vermektense ikinci kez başkasına şans verir aklı başında insan. Siz baştakini düper güç falan sanıyorsunuz herhalde. Ama o öyle bir şey değil.
- +1 yıl
Ya Çok haklısın senin ikinci bir kişiye şans ver dediğin ikinci bir kişi yok o ikinci bir kişiyi çıkarttırmıyorlar senin karşı tarafta gördüğün herkes Amerika'nın İngilizlerin köpeği olmuş onların kuklaları onlar ne derse onları yapıyorlar senin ülkenin bekan geleceğin için hiçbir adağı yok şu an Erdoğan'ın karşısında haklısın bunun gibi bir aday olsa verelim biz de verelim biz de değiştirelim ama artık iş demokrasi olmaktan çıktı seçim olmaktan çıktı bunu anlayın be kardeşim karşı tarafta gördüğün tüm adaylar hepsi kukla yani bunu çok net anlamanız lazım afganlar Suriyeliler Türkiye'de ne mi yapıyor bu bir siyasi strateji siyaset çok zor bir iştir akıl almayacağı şeyler olur bazen insanın siyaseti akıl sır erdiremezsin çünkü ülke yönetmek çok farklı bir şeydir liderimiz ne düşünüyor planları neler nerede ne bağlantılar kuruyor neden böyle bir şey yapıyor hepsi birbirine bağlantılıdır birincisi bizim afganlarla suriyelilerle işimiz yok reis bunları getirir götürür gönderir ama vardır bir bildiği sen kendi yaşayışına bak huzur içinde misin emniyette misin malına canına bir helal geliyor mu bütün her şeyin güvende mi buna bak
- +1 yıl
Emniyette miyim sence abi? Dışarı çıkamıyorum ben doğru düzgün sence bu emniyet mi? Canım güvende mi sence? Suriyeli ve Afganların şu anlık sadece gözleriyle bile nasıl taciz ettiğini biliyor musun? Hiç yaşadın mı bu hissi? Öldürülen kadınların canları güvende miydi sence? Lütfen şunları söylemeyin benim canım yanıyor. Akşam saat 6'dan sonra dışarıda kalamıyorum 19 yaşındayım ben. Neden gezemeyeyim? Sırf baştaki oy toplayacak diye ülkeye doldurduğu mülteciler yüzünden. Ben helal etmiyorum hakkımı, ona da, ona verenlere de. Benim gençliğim çürüdü sizin yüzünüzden. Baştaki dış güçlerin köpeği değilmiş gibi konuşmayın lütfen. Gidip Arapların elini öpen kim? Araplar dış güç değil mi? Araplara itaat etmektense ölmeyi tercih ederim. Yarın bir gün Hüda Par yüzünden eşinin, kız çocuğunun eğitim hakkı elinden alınınca da böyle konuşabilecek misiniz? Hüda Par'ın sitesine bakın.. Dediği şeylere bakın. Atatürk'ün kadınlara verdiği tüm hakları elinden almaya yönelik bunun farkında mısınız? Ben bunları düşünmek zorunda mıyım bu yaşımda?
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin Siz gittikçe azgınlaşıyorsunuz hanımefendi. Taraf tutar gibi onu destekliyorsunuz. Benim kastettiğim şey geçmiş yıllar değil. Bu son dönem girdiğiniz saçma savunma durumu. Bu seçimde de Allah korusun alırsa kadın olarak kendinizden utanmanız gerektiği tarafındayım. Hüda par gelip de yanına kumaların gelince mi anlayacaksın beni? Benim duamdır size, bu nesile yaşattığınızı yaşayın.
- +1 yıl
Amin amin amin amin amin
- Gündem konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yıl%50 eşitlik demektir %50.1 ise çoğunluk. Çoğunluğun oyuyla demokrasi sağlanır. Amaç bu.
00 Yorumla
+1 yılBir kez daha seçim yapılsın, devlet daha da zarar etsin diye. Neyse, umurumda değil artık bu ülke.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAmaç yuzde 50 çoğunluğu bulmak çoğunluk tarafından secilmek
00 Yorumla
+1 yılMaalesef ikinci tura kalmaz. Kısacası bu millet akillanmaz !
00 Yorumla
+1 yılYaridan fazlasi yani yuzde 50 den fazlasi secmesi gerek o yuzden
00 Yorumla
+1 yılHalkın çoğunluğu vermedi ikincidd ise çoğunluğu kesin alacak
00 Yorumla%50 den fazlasını alınmayınca ister istemez 2. Tura gidilir. Bu bir çok ülkede oluyor
00 YorumlaMantıken ülkenin yarısından bir tık fazlasını almış olması lazım. Biz de ona %50 1 oy diyoruz.
00 Yorumla- Gündem konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılBir adayın diğerlerinden çok alması önemli değil önemli olan %50'yi geçebilmek
00 Yorumla Gündem konusunda 906 cevap paylaştı. %50 ve bir kişi daha chp verirse chp kazanıyor sadece 1 kişi herşeyi değiştiriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl%50 + 1 oy alamazsa herhangi bir aday seçim 2. Tura kaliyor ve en cok oy alan 2 aday tekrar sećime giriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkanun öyle ya neyini anlamadın. 50+1 alması lazım adaylardan biri
01 Yorumla
Soran+1 yılYa olabilir ne bu küçümseme?
- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇözüm var ya suikast ya da iç savaş bu mallara laf anlatmaktansa kan dökerim daha iyi.
00 Yorumla - Gündem konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılİkinci tura bir aday yüzde 50 artı bir alamazsa kalır o da zor zaten şu an.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslın bu 2 turluk seçimin amacı. Muhalefeti 2 kez yenmek :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü 50+1 sisteminden dolayı ama kalmayacak KK seçimi alacak
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen aynen aldı bile😆 aldığınız tek şey koca bir 🖕🏻
- +1 yıl
@eminehanımdiyeceksin ahahaha😂
Gündem konusunda 721 cevap paylaştı. 2. turda illaki birisi digerinden 1 oy fazla alacak. ve Kazanacak.😁
00 YorumlaArkadaslar umudunuzu yiritmedin HERSEY COK GUZEL OLCAK🫶🏻🫶🏻♥️♥️🇹🇷
33 Yorumla- +1 yıl
Çok beklersin 🙂
- +1 yıl
Üzülmüyorum hanımefendi 💐💮🌸🌺🥀🌷🌹
Amaç çoğunluk değil dünya standartlarında seçim yapmak50 barajını alan yola devam bunuda reis alır başka yolu yok
01 Yorumla%52 üzerine geçen olmazsa ikinci tura kalır YSK kuralına göre böyledir
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkinci turda banko Recep Tayyip Erdoğan alır Ogan vermiştim ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan veririm Kılıçdaroğlu oy yok
00 Yorumla
+1 yılHile yapacak malum sahis
10 Yorumla%50 geçilmediği zaman ikinci tura kalıyo
10 Yorumla
+1 yılAlacağız inşallah birinci turda
10 Yorumla
+1 yılbu gidişle kalmaz
10 Yorumla
+1 yıl%50+1 oy fazla alan seçimi kazanacak.
00 Yorumla- Gündem konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılSalt çoğunluğu sağlamak amaç
00 Yorumla 50 1 oy alması lazım kazanması içinnn
00 Yorumla
+1 yıl%50+5 şartından dolayı.
02 Yorumla- +1 yıl
+1 yılİkinci tura kalmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOhoo o gelde anlat şimdi
01 Yorumla
Soran+1 yılGüncellemeyi oku :)
Gizli Üye(18-24)+1 yılİnsalag kalmaz kk alsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazilari hile yapmak icin yapiyor bunu cok basit
00 Yorumla- Gündem konusunda 772 cevap paylaştı.
+1 yılÜlkenin yarisinin 1 fazlası oy vermezse kalir 50 1
00 Yorumla - Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl%50 artı bir oy
00 Yorumla
+1 yılKalacak gibi
00 YorumlaKesin bir karar icin hile hurda olabilir
00 Yorumla- Gündem konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yıl%51 söz konusu
00 Yorumla Belirsiz gibi.
00 Yorumla
+1 yılKızım %50.1 alması lazim
01 Yorumla- +1 yıl
yanlış hesapladın. %50.1 çok büyük bir oran eder.
%50.00000001 alması yetiyor : ))
+1 yılKalmayacak gibi
00 YorumlaHalk memnun
00 Yorumla
+1 yılKalmaz bence
00 Yorumla
+1 yılBu gidişle kalmaz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri