Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! ABD, İncirlik'te resmen bir ABD kasabası inşa etmiş ve evlerini de bu kadar güzel yapmış.
Peki sizce neden ABD İncirlik Üssü Lojmanları bu kadar güzel yapılmıştır?

Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! ABD, İncirlik'te resmen bir ABD kasabası inşa etmiş ve evlerini de bu kadar güzel yapmış.
Peki sizce neden ABD İncirlik Üssü Lojmanları bu kadar güzel yapılmıştır?
Gerçekten güzel. Birde orada daha çok bu tarz evler oluyor yani binaya göre böyle müstakil evler tercih ediliyor o yüzden olabilir, başka sebepleri de vardır illaki ama benim ilk aklıma bu geldi 😂
Gerçekten çok güzel biz de keşke böyle evlerde otursak
Keşke ama yapacak bir şey yok. Şükür ki iyi kötü sıcak bir evimiz var
Elhamdülillah
Kendi adamlarını rahat ettirmek için. Ama bunları üst düzey komutanlar kullanıyordur. Erler normal koğuş düzeninde yaşıyordur
Emin misin
Öyle olduğunu düşünüyorum. Sistemleri çok gelişmiştir belki ama erler normal koğuş düzeninde, komutanlar ise daha rahat ortamda kalır bence
Sistemleri çok gelişmiş sonuçta ABD ama bireysel silahlanma serbest o çok kötü
Kimse kimseye güvenmiyor o yüzden bireysel silahlanma var. Artı arada bir katliam olayları yaşanıyor bu durumda insanlar kendisini korumak için de silah alıyor
Doğru mu sence peki
Evet doğruluk payı yüksek. Yoksa neden durduk yere silah alsınlar?
Bence de
+Sermaye
+Mühendislik
+Hayat tarzı
Çok güzel değil mi
Bence güzel. Adamlar böyle bir hayat tarzıyla büyüyor. Bizde ise evlerin duvarları birbirine dayalı sıralanıyor. Büyükşehirlerde de bildiğin Sovyet tarzı mimari oluyor. Adamlar sadece iş yerleri yüksek kat.
Çok güzel ben sıf bunun yüzünden ABD'ye gitmeyi düşünüyorum
Bence gidilmeli de. Özgürce huzurca yaşanabilecek bir ülke. Bütün milletlerin mahalleleri var bir Türk mahallesi yok. Normal bir ailenin garajı var garajın önünde 2-3 arabaları var. Arabalar ucuz. Sahile yakınsa tekneleri botları falan var garajda. Bahçeli evler. Huzurlu mahalleler. O yüksek binalarda onların iş yerleri.
Evet huzurlu yaşanabilecek ülkelerden biridir ABD ancak bireysel silahlanma var diye de biraz puan düşüyor
Evet doğrudur fakat hepsi kayıtlı. Zaten önemli olanda bu. Alıcak olanın önüne geçilmiyor. O halde biraz kanun ve kuralla serbest bırakalım kafasındalar. Ordu ve polis ekipleri güçlü ve tam yetki sahibi olduğu için anında baskın yapabiliyorlar. Sırbistan'da mesela %40 civarında bir silahlanma var ama kimde ne silah var bilinmiyor. Türkiye'de de çoğu kaçak.
O yüzden silahlanma konusunda korkmaya pek gerek yok. Polis ekipleri olay yerine 1-2 dk'da gelebiliyor.
Anladım peki sence ABD yaşanılacak ülke mi
Kesinlikle yaşanılacak bir ülke. Amerika'ya gittiğinde hangi etnik kökene sahip olduğunun bir anlamı kalmıyor. Zengin misin fakir mi bu gerçek. Başarılı mısın başarısız mı bu gerçek. Kızlarla anlaşıyor musun anlaşamıyor musun bu gerçek. Benim kuzenim Amerika'ya gitti övüp övüp duruyor. Yeni bir dünya gibiymiş. Her şey var. Fakat nerde aradığın önemli arka sokaklarına girersen tabiki her ülkede olduğu gibi bela var. Ama paranın aktığı yerlere huzurun olduğu yerlere girersen cenneti yaşarsın o ülkede. Bütün fırsatlar bütün imkanlar var. Tabiki bunu Amerika'nın içinde yaşayan kör Amerikalılar göremiyor. Asya'dan gelen Asya'nın enflasyonla yozlaşmayla yüzleşen yoksul insanları Amerika'da fırsatları görüp Amerikalıların önüne geçebiliyor. Çok büyük imkanlar var. Bölgelere göre ayrılıyor tabi. Amerikan kültürü şeffaf bir kültür olduğu için bütün kültürleri içine alıp Amerikanlaştırıyor. Yaşanılacak bir ülke. Her konuda. Aile yapısı yok falan diyenlerde yalan söylüyor. Aile yapısı her ülkeden daha iyi. Çocukları sağlıklı yetiştiriyorlar. Avrupa'dan göçen İtalyan aileler geniş yapılarını koruyor. Türkler niye korumasın.
Ben de katılıyorum ne güzel vallahi ben inşallah bu sene ABD'ye gezmek için gidebilirim ABD'de ırk ayrımı yok en önemlisi
Etnik köken millet ayrımı yok. İngiliz, İtalyan, İspanyol kökenli olabilirsin güzel. Hint kökenlide olabilirsin Asya kökenlide. Amerikan dizilerinde okuldaki öğrencileri görebilirsin biri çekik gözlüdür diğeri sarışındır. Fakat buranın vatandaşıysan Amerikansın. Amerikan kültürü ve dili zaten Amerikanlaştırıyor. Bir tane bile Hintçe konuşan Japonca konuşan biri yok ülkede. İngilizce-İspanyolca. Bölücülükte olmadığı için huzur oluyor. Fakat ırk ayrımı bazı fanatiklere göre var gibi görünsede yok. 1960'lara kadar siyah beyaz ayrımı yapılıyordu fakat bu kalktı artık. Çünkü hepsinin dili İngilizce. Siyahlar fazla suç işlediği için polisler siyahları tutukluyor polisin rengide beyaz olduğu için ırkçı polis falan diye algı oluşturuyorlar.
Bir dünya ülkesi işte. Her milletten ırktan var ve herkes ortak dil ortak kültür altında birleşmş vaziyette. Müslümanlara da karışan yok bu arada. Hatta karışanları uyarıyorlar sıkı bir biçimde.
Birde kuruluşundan beri göçmen ülkesi olduğu için şöyle bir şey var;Bu topraklar İngilizlerin kolonisiydi 13 koloni. Sonra bunlar bağımsızlık devrimi yapıp özgür oldu İngiltere'ye karşı savaşı kazandılar. Ülkenin ilk zamanlarında göçmenler biri Fransız biri İngiliz biri Hollandalı olduğu için dilde bilmediklerinden gülümsüyorlarmış birbirlerine karşı. Tanımadıkları insanlara gülümsüyorlar selam veriyorlar. İşte bu kültür günümüze kadar gelmiş. Yolda birini çevirip sohbet edebilirsin yanlış anlamazlar mutlu olurlar. Birine gülümseyebilirsin bakabilirsin. Sorun çıkmaz.
Çok güzel bir ülke inşallah bana bu sene vize çıkar
İnşallah. Araba fiyatları, market fiyatları çok ucuz. Kiralarda ucuz fakat evler ve sağlık sistemi çok pahalı. Fakat Asya'nın gelişmekte olan üçüncü dünya ülkesinden çıkmış olan insanlar orada çabucak yükseliyor. Bende oraya gezi olarak gitmeyi planlıyorum en popüler şehirlerinin listesini çıkardım inşallah bir gün giderim. Ben önce Avrupa'ya gitmeyi planlıyorum.
Ben Balkanlar turunu yaptım Pasaportuma bir sürü damga vurdurdum Pasaportum baya dolu şu anda 7 Ağustos'ta ABD vize randevum var İnşallah alırım
Balkanlara bende gitmek istiyorum Balkanlar için Schengen vizesi mi lazım peki? Sırbistan, Bosna falan AB'nin içinde değil o ülkelere nasıl gireceğim turlara mı katılmam lazım? Kardeşim inşallah alırsın vizeyi bence büyük ihtimalle çıkar Abd'ye milyonlarca kaçak girmeye çalışan insan varken vize alan birine elbet çıkar tam olarak bilmiyorum bende. Ama çıkarsa işin rahat orada araba kiralarsın ucuz zaten ve istediğin yerleri rahatça gezersin.
Balkanlara sadece Pasaport lazım vize lazım değil Schengen Vizesi lazım değil turlara katılman lazım kardeşim
Cevap
1Cevap
En sevdiğim ev tipi benim banliyö tarzı
Çok iyi görünüyorlar
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?