Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ölürüm ölürüm kılıçdaroğlu için
Gizli oy 🤫
Bana söyle 😂
Hahah anladım 🤫🤐
Cevap
7Cevap
AKP ye günahımı bile vermem Allah bir deseler inanmam bundan daha açık söylenmez herhalde
İkametgahım Konya'da, ama ben İzmir'de okuyorum. Bazı sebeplerden dolayı da Konya'ya gitmek istemiyorum. O yüzden, en azından ilk turda oy kullanmayacağım.
Ama gönlüm sonuna kadar Chp'nin ve Kılıçdaroğlu'nun kazanmasından yana.
Ama ben yurtta kalan öğrencilerin de öyle bir hakkı olduğunu bilmiyordum. Öğrendiğimde ise çok geç olmuştu...
Ama öğrendiğim kadarıyla Kılıçdaroğlu ilk turda kazanma ihtimali bayağı yüksekmiş. Onu öğrenince yüreğime su serpildi.
Yani aslında gidebilirim, ama ailem " Eğer gelirsen en az 1 hafta burada kal " diyor, ben de Konya'da o kadar kalmak istemiyorum.
O yüzden yüksek ihtimalle gitmeyeceğim.
Ama oy kullanmayacak olmak da bir yandan beni rahatsız ediyor, ama eğer 2. tura kalırsa kesinlikle gidip oyumu kullanırım.
Ama bir de 2. tura kalma ihtimali var, gitmek istemememin bir sebebi de o.
Bir yandan da Kılıçdaroğlu'nun bayağı ileride olduğu söyleniyor.
Öyle olunca ben de pek yerimden hareket etmek istemiyorum, çünkü ailem haberdar olursa eve gitmek zorunda kalırım ve İzmir'e de 1 haftadan önce dönemem.
Gitmeyi gerçekten çok istiyorum, ama Konya'ya, eve kapalı kalmaktan korkuyorum.
Söylemesem bile haberleri olur, çaktırmadan yapamam.
Ayrıca 2. tura kalması halinde de ya Konya'da kalıp beklemem veya 8 saatlik yol gidip İzmir'e geri dönmem gerekir.
Gerçekten ben de " Uff " diyorum, ama yapabileceğim bir şey yok...
Şu anda da " Keşke zamanında ikametgahımı İzmir'e aldırsaydım " diye diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Ama belki de ben oy vermeden de Chp ve Kılıçdaroğlu kazanır ki; inşallah da öyle olur.
Ama bir de oy kullanacağım zaman seçmen kağıdı istenmeyecek mi?
Hayır sadece kimlik yeterli. Eğer Erdoğan’ın gitmesini istiyorsan bence bir yolunu bul git. Hem ailende gel demiş sonuçta kalacak yerin var. 2. tura kalmasın. Sen bir hafta evinde kalacaksın belki senin için zordur anlıyorum ama ülke rahatlayacak bir oy deyip geçme. İstanbul seçimi 15.000 oy farkla kazanıldı. Kimbilir kaç bin kişi gitmeye üşendiğinden gidip oy kullanmamıştı o zamanında. O bir oy düşündüğünden çok daha önemli. Hem konya gibi bir şehirden atacak olman da önemli. Tabi seçim senin. İçin böyle rahat edecekse sen bilirsin
İnan ki; içim hiç rahat değil, ama bir yandan da ailem beni İzmir'e geri göndermez diye korkuyorum. Yanlış anlama, ama öyle olması halinde ülke bir anda dünyanın en iyi ülkesi de olsa benim için bir anlam ifade etmez. Çünkü bunun örneğini geçmişte yaşadım: Yaşıtlarım, okul arkadaşlarım neredeyse her gün dışarıda, kafelerde, avmlerde gezip eğlenirken ben ailem tarafından sürekli kısıtlanıyordum, attığım her adıma bir laf ediyorlardı. Şimdi de tekrardan o günlere dönmekten çok korkuyorum.
O yüzden gitmek istemiyorum, gitsem bile belirli bir süreliğine gitmek istiyorum, ama bunu aileme sòylediğimde de kabul etmiyorlar, bana " İzmir'e dönüş biletini kesme, burada 10 gün falan kaldıktan sonra dönersin " diyorlar, ama edindiğim tecrübelerime dayanarak onun 10 günle sınırlı kalacağını hiç sanmıyorum.
İnşallah ilk turda kazanırız, fazla kafama takmamaya çalışıyorum, ama gerçekten oy kullanmayacak olmam beni çok üzüyor.
Kendimi Atatürk'ün kemiklerini sızlatmış gibi hissediyorum.
Ama inşallah ilk turda, geç kalmadan kazanırız.
Hain hırsızlara oy moy yok.
sana
😍😍
Tabii ki reisime
Oy kullanmıyorum
Erdoğan'a
Sinan Oğan..
Tabiki reis
Akpye tabiki
Başarılar
Erdoğan'a
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?