Amacım iktidarın değişmesi.
Fakat bunu yaparken kalan üç adaydan en iyisini seçmek istiyorum. Zaten çok büyük ihtimalle ikinci tura kalacak.
İkinci tura kaldığında Kılıçdaroğluna vericem orası kesin.
Kararsız kaldığım nokta ilk seçim. Her ne kadar kazanamayacak, oy potansiyeli olmayan bir aday da olsa her şeyin bir başlangıcı vardır deyip gönlüm İnce’ye vermekten yana.
Belki oylar bölünüyor ama dediğim gibi zaten ikinci tura kalacak ve ben chp yerine onun olmasını çok isterdim. CHP’ye yönelmemdeki en büyük etken çoğunluğun CHP’yi tercih edecek olması. Sizce ilk turda bu şekilde yapmak mantıklı mı
AYRICA MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE DE KARARSIZIM..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Benim anlamadığım şey ne biliyor musun? Millet sadece adaylara odaklanıyor. Ama milletvekillerine odaklanmıyor. Mecliste hangi partiler olacak ve sandalye sayısı kaç olacak kimin ağırlığı olacak buna odaklanmıyorlar. Aday seçiminde istediğine ver. İster Kemal Kılıçdaroğlu ister Muharrem İnce ister Sinan Oğan fark etmez. Milletvekili seçimlerinde vereceğin oylar meclisin durumunu belirleyecek. Ben de bu yüzden 1. turda Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verip (seçim 1. turda bitsin diye) milletvekili seçiminde Zafer Partisine oy vererek barajı geçip meclise girmelerini sağlamayı düşünüyorum. Sen de eğer Muharrem İnce ve partisini destekliyorsan ister 1. turda ister 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu ya da Muharrem İnce’den birine oy atıp milletvekili seçimlerinde memleket partisine atabilirsin. İlle de oy verdiğiniz adamın partisini milletvekili olarak seçeceksiniz diye bir kaide yok.
Keşke birinci turda bitse ama çok zor görünüyor. O yüzden kafam karışıyor zaten.
Milletvekili seçiminin dediğin gibi önemli olduğunun ben de farkındayım özellikle o seçimde iyi düşünmek gerek. Milletvekili için Zafer ve memleket partisi arasındayım karar kaldım bayağı.
Bir de şu konuda bilgim yok; mesela CHP aldı diyelim. Milletvekililinde fazla oy alamazsa ne olucak yani Zafer diyelim ki fazladan oy aldı onların bi etkisi olur mu ki
Ya da barajı geçmeleri yeterli mi pek bilmiyorum bu konuya açıklık getirir misiniz
Chp milletvekili olarak fazla oy almazsa mecliste üstünlüğü sağlayamaz. Hangi parti milletvekilliğinde daha fazla oy alırsa onun sandalye sayısı artar. Baraj %7. %7'nin üstünde ne kadar fazla oy alırsa sandalye sayısı o kadar fazla olur zafer ve memleket partilerinin Bunlar meclise girip şöyle 15-20 sandalyesi olsa mecliste ağırlıkları olur. Akp ve Chp hüda par ve hdp/yeşil sol parti ittifaklarında istediklerini yapamazlar. Milliyetçi Atatürkçü partinin de isteklerini yapmak zorunda kalır. Bu bir anlamda kriz de doğurabilir uzlaşma olmazsa tekrar seçime de gidebilirler. Ama uzlaşmak zorundalar. Uzlaşamazsalarsa * sene tayyip yönetebilir.
Yani mesela cumhurbaşkanlığını chp de alsa milletvekilinde zafer aldı diyelim, zafer almış olduğu için onları da dinlemek zorunda. Kendi başına hareket edemez ortak bi yol bulmalılar değil mi
Lütfen seçim 2. tura kalmasın. Bugün kafası kanayan insanları görmedin mi o zamana kadar önlem alınır daha beteri olur
Bunu ben de çok isterdim ama çok zor görünüyor. Aslında ikinci tura kalınırsa işler daha da zorlaşıyor...
Kesinlikle. Lütfen oyu çok olana ver. Üstelik kaç kişiler. Kimse kafasına eseni de yapamayacak eskisi kadar
Her milletten insan olacak. Alevi, Sünni, ülkücü, Kürtleri koruyan, Türkleri, lazları vs. Herkesin bir adamı olacak başta.
Herkes kendi milletini koruyabilicek.
Ya evet ama diğerlerinin oy potansiyeli olsa Eminim onlara verirdim direkt
Emin ol diğerlerinin oy potansiyeli olsaydı zaten sadece 4 aday çıkmazdı. Tüm partiler sırf bu yüzden birleşti
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!