Hangi parti olursa olsun (akp, chp, mhp...) kendi içindeki adama iş konusu dahil her konuda yardımcı olurlar mı bu zamanda özel sektörde bir gruba dahil olmazsak iş vermiyorlar kim gönderdi deyip duruyorlar isim vermezseniz geri dönüyorsunuz yıllarca hep buna magrus kaldm siyasi bir görüşüm yok anlamam da hepsine de saygı duyarım ama kendi işinizi kendi emeğinizi kendi paranızı ekmeğinizi dahil kazanamaz duruma geldik var mı fikri önerisi olan ekmeğimin peşinde olan ama torpilsiz kendi halinde biri olarak ortada kaldm
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şöyle düşün biz torpili sıraya kaynak yapmayı birine rüşvetle iş çözdürmeyi başarı gören bir milletiz biz böyle olduğumuz için başımıza gelenlerde böyle oldu hepte olacaklar şark kafasından çıkmadığımız sürece bu değişmez
Rüşvet diyorsun da işsiz güçsüz gariban adam neyin rüşvetini verebilecek çıkmaz sokak gibi bir durum
Gariban adamda hastaneden sıra almak için araya adam koyuyor bilmem napıyor bu ülkede herkes yapabildiği kadar torpil çalabildiği kadar çalıyor
Aynen öyle benim gibi çaresizlerde de kaybedenler kulübünde oluyor sürünüyoruz torpilim oyle yetkili kimsem yok ki o yüzden yıllardır işsiz güçsüz ikinci sınıf insan muamelesi görüyorum
Üni mezunumusun
Evet ama o yeterli değil önemli olan torpil birinin yardımı
Hangi üni bölüm ne
Laborant
kuzenim akpde çalıştı bol torpil vardı ben chpde çalıştım torpil yoktu
Chp kazandığı şehirde ya da belediyede herneyse kendi gençlik kollarındakiler ya da kadınlara iş imkanları sayılamıyor mu yani yardımcı olmuyir mu sonuçta şehir onlara ait taşeron olarakta size yardımcı olmuyor mu
iş imkanı sağlamak torpil degildir mesela vasıfsız insanı alıp da vasıflı işin basına koymuyorlar veya kimsenin hakkını yemiyorlar
Ben yıllardır özel hastanelere basvuruda bulunuyorum şehir hastensinde taşeron olarak ama yaa isim istiyorlar sizi kim yönlendirdi diye bende bireysel olarak geldim dediğimde zamanda kusura bakmayın o branşta alım yok ya da cv'yi alıyorlar size dönüş yaparız diyorlar dönüş o dönüş marketlere dahil almıyorlar komşunun kızı ilk okul mezunu A101de çalışıyor tanıdığı biri vardı bende başvurdum hiç bir şekilde aramadılar zoruma gidiyor kimseden para dilenmiyorum ya da ne bilim kötü şeyler yapmıyorum laborant mezunuyum sadece kendi isimi yapmak istiyorum ama sahibin kim her yoldan geçeni almıyoruz tarzında yaklaşım sergiliyorlar illa bir yere üye mi olmam lazm ya da nereye
tamam torpil istiyorlar senden tanıdık biri falan lazım
Işte sorun orada bende öyle biri yok onu nerden bulcam bilmiyorum seninde dediğin gibi akpcilerde öyle bir şey var konuşmasını bilmeyen ilkokul mezunu hayati boyunca belediyenin önünden geçmemiş insana belediyede masabaşı iş imakanı vermişler benim gibilerle de dalga geçiyor o kadar üniversite okudun ne oldu halen işsiz misin okul boş boş bu zamanda işini bilen kazanır diyor
bulamazsın tanıdık yoksa akp tarafinda var iste
Onlar yardım eder mi ki ben pek siyasetten anlamam da başka partilerde yardım etmez mi sadece onlarda mı geçerli bu durum
hayır zaten on gün sonra gidiyorlar ayrıca onlar herkese yardım etmiyor
Chp ye gitsek sonuçta gençlikte ya da kadın kollarındasın işsiz güçsüz olmana göz mu yumacaklar belediye ya da şehir onlara ait kurumlardan birinde senin için bir iş imkanı bulamazlar sonuçta herkes memur değil yaa işçisi var taşeronda olanlar var ha sen ha başkası en azından sen onlardan içerden birisin
İş bulmaya çalışırlar ama torpil yapmazlar
Benim torpilden kastım iş bulmak zaten atıyorum sağlık mezunusun kendi başına referanssız bulamıyorsun almıyorlar ama chp yardımcı oluyir şehir hastenesinde senin branştan taşeron olarak imkan sağlıyorlar bu olmaz mı
O zaman yardım etmeye çalışırlae
Senin torpildeki kastın neydi peki
Torpil şudur mesela mülakat oluyor orada o iş mezunları olur ama adam o işin mezunu olmayan kişiyi tanıdığı diye işe alır bu sekilde digerlerinin hakkı yenir veya mülakat sorularinin cevaplarini verir
Haa anladm yok canm benim kast ettiğim herkes kendi branşında kendi işini yapcak ben laborantım laboratuvarda ben olcam sen parametriksin ambulansta olcak bir başkası hasta kayıttır bilgisayarın başında olcak
bir şey daha sorcam bir partiden başka partiye gidersen yeni gittin parti üyesi olduğun eski partiyi öğrenirler mi ya da bir sorun olur mu
olur tabi
Ne gibi bir sorun olur seni mi kabul etmezler bizim etraftakiler hangi parti daha iyi hizmet veriyorsa fayda sağlıyorsa ondan yana oluyorlar o yüzden tuaf geldi geldi bana ordan oraya gitmeleri sorun olmuyir mu
kabul ederler ama yadirgayanlar olur akpden chpye gitsen pek olmuyo ama chpden akpye zor olur
Zaten akp devri kapandı chp alçak o yüzden akpden olupta chp ye gecsek sorun olmaz senin dediğine göre
hayır chp her zaman kucaklayıcıydı zaten
Yani ben akpliyim diyelim yarın ya da sonraki gün chp gençliğe üye olsam kabul ederler mi yargılayıp cephe almazlar demi
kabul ederler
İs konusunda nasl ya da ne zaman yardım ederler belli bir zaman ya da süresi var mı
bilmiyorum degişir o
Anladm benim bulunduğum sehrin sadece bir belediyesini akp almıştı geri kalanını hepsini büyükşehiri komple chp almıştı yıllardır da bu hep böyleydi o yüzden chp tarafına geçmek daha mı mantıklı olur en azından her şey onların elinin alıntında şehrin sahibi onlar da işte benim düşündüğüm gibi parti bilmiyorum hiç anlamam da o işlerden düşüncelere görüşmelere de saygım sonsuz
bunun yerine kadın derneklerinden yardım iste
bir şey soylıyım onlara da gitsem bir sürü işsiz kadınımız var elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz sana da yardımcı olmaya calirsirz der üye olursun kalırsın öyle yaa sürekli peşlerine dusuceksin ya da eskisi gibi tek kalicaksn herseyde bu böyle üyeliğinle kalıyorsun yaa oyalarlar ya da seni umutlandirirlar söyle böyle bilmem ne hep zaman kaybı ya ne yapalım bütün dernekler parti bilmem neler varsa hepsine üye olcaz artık şansımıza hangisinden yardım cevabı gelirse