Merhaba arkadaşlar, Türk vatandaşlığının verdiği yasal haklar çerçevesinde bugün oyumu kullandım ve sosyal medyada bazı videolara denk geldim. yurt dışında yaşayan türklerin oy kullanması sizi rahasız eder mi?
Evet
Hayır
Görüşüm var.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Biz gurbetçilerin seçimlerde oy kullanması sizi rahatsız eder mi?
aslında çok ilgilendiğim bir konu değil böyle bir hakkınız varsa da zaten konu kapanmıştır bunu sorgulamak benim işim değil. şahsi fikrimi sorarsan bu iş şuna benziyor şimdi köylerde muhtarlık seçimlerinde adayların eşi dostu ikametini köye aldırıyor ve bizim 15 kişinin yasadığı köy nufus olarak 100 ün üstünde gözüküyor ve haliylede köylünün istediği kişi muhtar olamıyor ya da oluyor ama şu varki nasıl o köyde yaşamayanların o köyede oy kullanması mantıksızlıksa aynısı ülke içinde geçerli bir durum mantık olarak bi anlamı yok akabinde kim kazanırsa kazansın siyaset ve ticaret benim uzmanlık alanım değil.
1. İstemeyen tayfanın bakış açısından: Ülkemde yaşamıyor cefasını çekmiyor ama ülke kaderini belirliyor. Haksız sayılmazlar fakat o zaman da şunu söylemek gerekir, sen farklı ülkede yaşayan T. C vatandaşına sataşacağına ülkende onlarca vatandaşlık verilen “mültecilere” el atmalısın ilk önce. Diğer yandan demokrasi diye bağırıp T. C vatandaşı olan fakat farklı ülkede yaşayana oy kullanmasın demek de ne bileyim neresinden baktığında demokrasi oluyor. 2. Oy hakkını destekleyen tayfanın bakış acısı: Türkiye vatandaşıyız farklı ülkede yaşasam da, orada yatırımlarım var, ülkenin en kötü gününde maddi manevi desteklerimizi eksik etmiyoruz, aynı hüzünleri paylaşıyoruz, akrabalarımız vs. var. Sene de bir kaç kere gidip döviz bırakıyoruz ülkeye ki bu bırakılan paralar orada çalışanların rahat 2 sene ülke için ödediklerini katlar. Ee sen gel şimdi adama de ki oy hakkın yok. Bir de şu var, yurtdışındakiler çoğunlukla sağcı, dinci partilere oy kullandıkları için mi millet bu kadar karşı yurt dışı oylara, acaba çoğunluğu solcu partilere destek verse aynı şekilde tepki verecekler miydi, dürüst olalım. Dikkat etmeli olaya tek taraflı bakmamalı o yüzden kanımca. Ülke için her daim hayırlısı neyse o olsun. Allah zevval vermesin 😇.
Avrupa için o tür bir oy kesimi diyebiliriz fakat birleşik devletlerde ve Kanadada yaşayan kesim gerçekten çok farklı. Bizim burada türk sosyetesine gitsen hepsi eğitimli güzel kariyeri olan çağdaş kesim ve kanada yıllarda sol köklü olan partileri desteklemiştir. Bu almanyadaki dincilerin türkiyede oy verip de almanyada ırkçılık yaşayıp şikayet etmeleri kadar traji komik bir durum yok.
Herkes işine geldiği gibi, nerden ne kadar menfaat elde edebilirim diye hareket ediyor kardeş, türkiyedeki de aynı avrupadaki de aynı. İnsanoğlu böyledir.
Suriyelilere ben mi vatandaşlık veriyorum verene de oyumu vermiyorum zaten yurtdısında yasayıp beni yonetene oy verıo ya dinci gerici sagcı ya oy verirse İran mı olalım
1 numarali tarafi anlatirken subjektif ve yanlis oldugunu hissettirir sekilde doneyi öldürerek anlatmissiniz. 2 numarali tarfi da anlatirken bunun hak oldugunu dusundugunzu belli ederek anlatmissiniz. saygi duyarim ama 1 de olumsuz doneleriniz o tarafi savunanlarin elinde degilki :) multeciyi iceri kim soktu? 250bin dolara vatandasligi kim satti/dagitti? milliyetci bir bakis acisi ile degerlendirmek gerekir. yahu 250bin dolar bugunki kurla bile 5 milyon tl yapiyor. tamam az para degil ama yurt disindan geken biri icin, ozellikle arabistan yarim adasindakiler icin adeta cerez parasi..
Kanadalılardan kolay kolay iktidara oy çıkmaz. Resimde görünce belirtesim geldi. Kanada’daki türklerin çoğu zaten mevcut iktidardan rahatsız olduğu için berbat ekonomik koşullardan kaçtığı için buraya geliyor akın akın son yıllarda. Avrupa’daki gurbetçiler gibi “kurulu düzenimiz olmasa durmayız buralarda, türkiye cennet yeğenim” muhabbeti yapmazlar. Çoğu muhaliftir. Ama almanya’daki malum gurbetçi tayfa gibi işsizlik maaşıyla bile türkiye’de krallar gibi tatil yapan ve iktidar destekleyen insanlardan ben de çok rahatsız oluyorum.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet hemde çok rahatsız ediyor. Almanya'daki Türklerin%69'u Almanya'da sol partilere oy verirken yine %64'ü TÜRKİYE'DE otoriter islamcı hükümeti seçiyor. Çünkü sol partinin yönetimde olduğu durumda rahat ediyorlar, her türlü sosyal hakları oluyor, daha rahat ve daha özgür oluyorlar, çalışma şartları daha iyi oluyor. Fakat ülkeleri için bunu istemiyorlar, dinci faşist diktatörlük yönetiminde acı çeksin istiyorlar. İşte bu hainliktir, iki yüzlülüktür. Bu kitle vatan hainidir. Her kim orada sol partiye oy veripte burada otoriter siyasal islamcılara oy veriyorsa, Allah onun binbir türlü belasını versin. Haberleri olsun her gün her an beddua alıyorlar burada...
Çok haklısınız. Almanyaya göçmenliği destekleyen parti sol parti olmasına rağmen Türkiyede sağ partiyi desteklemek tamamen karaktersizliktir. Burada tamamen pluralist davranıp sol ve geniş kitleye hitap eden partiyi desteklemek daha doğrudur.
İnşallah burdaki siyasal islamcı diktatöre oy verirken elleri kırılır. Allah onlara evlat acısı yaşatsın, en büyük acıları, en sevdiklerinden çeksinler inşallah
Seçim bir vatandaşlık görevidir ve yurt dışında bile yaşasam aynı vatandaşlığı taşıyoruz. Ülkenin geleceğini dışarıdan medya baskısına maruz kalmadan çok daha objektif şekilde düşünüp karar verebilecek kendini yetiştirmiş vatandaşlar olarak bizim hakkımız.
Uzaktan bakmak yeterli degil buradaki koyunlar da ekonomiden memnun degil hala erdogan dıolar o bakımdan da lanet bı sistem var bence önce şu cahil insanların oy kullanmaması lazım