Ben de bir gencim. Şu anda hiçbir siyasi partiyi tutmuyorum, siyasete tamamen objektif bakıyorum. Sadece merak ettiğimden soruyorum. Gözlemlerime göre gençlerin birçoğu, mevcut cumhurbaşkanından nefret ediyor. Birçoğu solcu. Bunun sebebini merak ediyorum. Yaşlı kesim çoğunlukla sağcı ama genç kesim neden çoğunlukla solcu? Bazı gençlerin, yaşlı kesim için "Onlar, oy kullanmasın." demesini de doğru bulmuyorum. Sonuçta bu ülkede onlarca yıl yaşamışlar, hayat tecrübeleri var. Diğer bir sorum da şu: Neden gençlerin birçoğu Avrupa'ya gitmek istiyor? Bana "ekonomik sebepler" diyeceksiniz muhtemelen ama Almanya'da bir tanıdığım, doğalgaz faturasını ödeyemediği için soğuktan donuyormuş. Almanya'da sebze, meyve, makarna ve sıvıyağ çok pahalıymış. Hayat, hiçbir yerde dört dörtlük değil. Zaten ülkemizde hayvansal gıdaların yüksek olmasının sebeplerinden biri de gençlerin, genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istememesi. Ben bir genç olarak, tarımla uğraşıyorum. İleride hayvancılık da yapmayı düşünüyorum. Ülkemiz, savaş yıllarında çok yokluk çekmiş. Dedelerimin ve ninelerimin anlattığına göre, ekmeğe kül ve fındık kabuğunu öğütüp katıyorlarmış. Su ibriği ve hayvanlar için ot bile bulamıyorlarmış. Odun ve tuz bulamadıkları zamanlar da oluyormuş ama hiçbiri, Avrupa'ya kaçmak istememiş. Ülkedeki gençler, Avrupa'ya gitmek yerine tarım ve hayvancılık yapıp iyi paralar kazanabilir. Devlet, bedava mazot ve gübre desteği veriyor zaten. Hayvancılıkla uğraşıp çok zengin olan tanıdıklarım var. Ülkemizin, genç beyinlere ihtiyacı var. Ülkemizi, biz gençler kalkındıracağız. O yüzden burada kalıp ülkemiz için çalışmalıyız. Neden elin Avrupalısına, Amerikalısına çalışalım? Ayrıca fark ettim ki TRT Arşiv'in eski belgesellerindeki gençler çok güzel konuşuyor, çok güzel cümleler kuruyorlar. Ama şimdiki gençlere bakıyorum, daha doğru dürüst cümle kurmayı bilmiyorlar. Küfürlü konuşmaları var. Saçma sapan konuşma tarzları var, ne dedikleri anlaşılmıyor bile. Tamamen Türkçe konuşsalar bile ne dedikleri anlaşılmıyor, bir de araya İngilizce kelimeler sıkıştırarak havalı olduklarını zannediyorlar. Şimdiki gençlerin birçoğunda ahlak çöküntüsü var. Eskiden gençler, kalp kırmamaya dikkat eder ve birbirlerine her konuda yardımcı olurlarmış, birbirlerine zorbalık yaptıkları çok nadir olurmuş. Ben, akran zorbalığı gören birisi olarak söylüyorum ki: Okullarda akran zorbalığı, sandığınızdan çok daha fazla. Yanlış anlamayın, solcu gençlere "ahlaksız" demiyorum. Solcu olup da çok iyi olan tanıdıklarım var, sağcılardan da çok iyi olan tanıdıklarım var. Ahlakın, siyasetle bir alakası yok zaten. Ben, sadece "gençlerin siyasi düşüncelerinin neden bu yönde olduğunu, neden bu kadar Avrupa hayranı olduklarını, yeni nesildeki ahlak çöküntüsünün ve gençlerin konuşma tarzlarının neden bozulduğunu" merak ediyorum. Biraz uzun oldu ama beni aydınlatırsanız sevinirim. Yazdıklarımda hiçbir kötü niyet yoktur, eğer beni yanlış anladıysanız sorularımı cevaplamamanızı rica ediyorum.
gencler tarim ve hayvancilik yaparak gecinemez cunku ulke 50 yil onceki gibi degil. Tarima zaten devlet bile onem vermiyor. Eskilerde kaldi boyle seyler. Yaslilarin akpli olmasinin en buyuk sebebi de cahil olmalari (kotu anlamda soylemiyorum, suanki ulkeyle eski ulke bir olmadigi icin yaslilar geri kafali kaliyor bu konuda.) ve erdogani iyi olarak bildikleri icin onun tarafini tutuyorlar. Genclerse olaylarin farkinda akpnin bu zamana kadar yaptiklarini sosyal medya sayesinde ogrenebiliyorlar.
119 Yorumla- +1 yıl
Tarım ve hayvancılık yaparak zengin olan tanıdıklarım var. Sadece tarım ve hayvancılık yapıyorlar ama çok zenginler. Mevcut hükümeti ben de pek sevmem ama en azından ülkemizin kalkınması için uğraşıyor. Dört bir tarafımız düşmanlarla çevrili ve o, savunma sanayimizi geliştirmek için uğraşıyor. Ben bir fındık üreticisiyim ve devlet, bana bedava mazot ve gübre veriyor. Ama mevcut hükümetin, ekonomiyi ve mülteci konusunu iyi yönetemediğini söyleyebilirim. Fakat karşı tarafın adayının, ekonomiyi daha çok batıracağından eminim. Savunma sanayimiz bile onun yüzünden iflas eder. Bu açıkça belli oluyor.
- +1 yıl
Avrupa verilerine göre Türkiye, dünyadaki savunma sanayisinde 12. sırada. Eğer savunma sanayiin olmasa ABD'nin uşağı olursun. Ülkemizde tarım ve hayvancılık yapan kalmasa, yediğimiz yiyecekleri ve kumaşları kim üretecek? Dışa mı bağımlı olalım? Mevcut hükümetin yanlışları var diyorum. Evet, ekonomi kötü, eğitim sistemi ve hukuk sistemi kötü ama biz gençler, tarım ve hayvancılık yapmazsak daha kötü olacak. Tamamen dışarıya bağımlı olacağız. O zaman tereyağının kilosu 250 liradan 800 liraya çıkacak. Mevcut hükümeti ben de sevmiyorum ama karşı tarafın adayının ekonomiyi daha çok batıracağı besbelli. SGK olayını biliyoruz. Ülkeme özerklik gelmesini istemiyorum. Şu anda kötünün iyisi, mevcut hükümet. Takım tutar gibi parti tutmayın, biraz objektif bakın, at gözlüklerinizi çıkarın. Ben, parti tutmuyorum ve olaylara objektif bakıyorum. Benim dedemin ve ninemin hayat tecrübeleri var. Her ülkede, yaşlılar oy kullanabiliyor. Bizde neden kullanamasınlar? Sen yaşlanınca sana "Oy kullanman yasak." deseler ne yaparsın?
- +1 yıl
Özerklik vaadi mi iyi geldi, PKK ile kol kola olması mı? Bu ülke, deneme tahtası değil. SGK'yı batırıp PKK'yla kol kola olan, ülkeye özerklik vaadeden ve Fetöcülerin sevdiği bir adama oy vermeye vicdanım el vermez. Malum kişinin iyi yanları, oy vermek istediğin kişininkinden daha fazla. Hatta oy vermek istediğin kişinin iyi yanı hiç yok. Savunma sanayisini durdurmak istiyor. Malum büyük şehrin belediye başkanı, sözlerinin hiçbirinde durmadı, öyle birine güvenemem. Malum şehir zor durumdayken rakı balık yapıp tatile çıkan ve şehrin halkını hiç önemsemeyen birini destekleyemem. Hüdapar'ın mitinginde Türk bayrakları dalgalanıyordu. Hüdapar başkanı: "Bu bayrak, hepimizin bayrağı." diyordu. Ama malum partinin mitinginde Kürdistan bayrakları dalgalanıyordu. O malum partiyle kol kola olanlara oy veremem.
- +1 yıl
Ben, İzmir'i şortlu diye suçlamadım. Bunu nereden çıkardın? Depremin sebebi şort değil, fay hattıdır. Ayrıca, sünni şeriatla Işid'in şeriat anlayışı farklı. Sünni şeriat, Osmanlı şeriatıdır ve asıl şeriat odur. Bütün inançlara saygı duyar. Işid gibi tehlikeli değildir. Işid yüzünden, Afganistan, İran, Suudi Arabistan yüzünden herkes, şeriatı yanlış tanıyor. Şeriattan korkuyor. Bu saydığım ülkeler, dine kendi ekledikleri saçma sapan kurallarla ve bidatlarla şeriat yapıyorlar ve şeriatı, dünyaya yanlış tanıtıyorlar. Sünni şeriatı, Osmanlı'daki şeriatı araştırmanı öneririm. Cumhur ittifakı, PKK ile ittifak yapmadı; özerklik vaadetmedi en azından. Hüdapar, özerklik istemiyor ve teröristleri desteklemiyor en azından. Sadece, ülkede İslamofobi'nin ve zinanın yayılmasını istemiyor. Bu talepler iyi talepler. Malum partinin özerklik talebi ve savunma sanayisini durdurma talebi gibi tehlikeli değil.
- +1 yıl
Şeriat gelecek demedim ama şeriat, insanı kısıtlayan bir şey değil. Sana; gerçek şeriatı, sünni şeriatı, Osmanlı dönemindeki şeriatı araştır dedim, sanıldığı gibi korkunç değil dedim. Asıl ben, cahile laf anlatamıyorum. Ülkeye mevcut durumda şeriat gelmez zaten ama malum kişi, başa gelirse özerklik gelebilir. Siz, özerklik vaadeden kişiye oy verin. Neyse, benim işim var. İyi akşamlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılsorunu ciddi ciddi okuyordum ki :)
almanya ile kiyaslayip orada da insanlar zorda demissin :)))) orada okumayi biraktim :)
sana tavsiyem devlet nedir sosyal devlet nedir bunlari arastir ve ogren :)01 Yorumla
+1 yılSağcıyım ve mevcut Cumhurbaşkanını hiç sevmiyorum.
Not: Muhalefet daha sevmediğim bir aday çıkardı.011 Yorumla- +1 yıl
Soru ne birkaç madde halinde kısa ve net sorarsan cevap verebilirim
- +1 yıl
1- Şimdiki gençlerin neden çoğu solcu ve sağcılardan nefret ediyorlar?
2- Neden tarım ve hayvancılıkla uğraşıp hayvansal gıda fiyatlarının düşüşüne ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak yerine Avrupa'ya kaçıyorlar? Savaş zamanı yokluk çeken dedelerimiz ve ninelerimiz, ülkeden kaçmayı düşünmemişler.
3- Neden yeni nesil gençlerde ahlak çöküntüsü var ve akran zorbalığı arttı? Ben de akran zorbalığı görmüş biriyim.
4- Neden yeni nesildeki gençlerin konuşma tarzı, eski nesildeki gençlere göre çok kötü? Ne dedikleri anlaşılmıyor, cümle kurmayı beceremiyorlar, araya İngilizce kelimeler sıkıştırarak havalı olduklarını zannediyorlar ve çoğunlukla küfürlü konuşuyorlar.
Bunların sebebini merak ediyorum. Ayrıca, ben herhangi bir siyasi partiyi tutmuyorum. Siyasete tamamen objektif bakıyorum. - +1 yıl
1. Şimdiki gençler solcu değil sadece dinden imandan uzaklaştılar sen bunu Solculuk sanıyorsun. Ateist veya Deist oldular ve seküler yaşıyorlar. Sağcılardan derken Osmanlıcı İslamcı karışımı Muhafazakar düşünce yapısından nefret ediyorlar. Ki çok haklılar ben de dinsizim ve ben de nefret ediyorum. Akp 20 yıldır ülkeye büyük kötülükler yaptı. Akp yüzünden çok sayıda insan dinden imandan soğudu. Niye diye sorma. Niyesini biliyorsun.
- +1 yıl
2. Eşşek gibi 4 sene üniversite okuyan adama hayallerini bir kenara bırak gel hayvancılık yap gel tavukları besle diyemezsin. Devir eski devir değil. Eskiden zaten ekonomi hayvancılığa dayanıyordu ve eskiden herkes üniversite mezunu değildi. Şimdi herkes üniversite mezunu ve haklı olarak DİPLOMASINI ALDIKLARI MESLEĞI YAPMAK İSTİYORLAR
- +1 yıl
3 ve 4 aynı soru. Bunun sebebi ben de bilmiyorum ama ben bir öğretmenim ve bence bunun sebebi fazla özgürlükçü eğitim sistemi diyebilirim. Eskiden öğretmen korkusu vardı. Ceza vardı. Disiplin vardı. Şimdi her şey öğrencilerin keyfi için
- +1 yıl
Cevaplarınız için teşekkür ederim ama bizim ülkemizde, herkesin üniversite okuması gerektiğine dair bir kanı var. Bu çok yanlış. Avrupa'da ve Amerika'da bütün gençler üniversite mezunu değil. Meslek liseleri değersiz gibi görülüyor ama aslında çok değerliler. Bu ülkenin çöpçüye de, temizlikçiye de, garsona da ihtiyacı var ama bu saydığım mesleklere ve meslek liselerine ülkemizde fazla değer verilmiyor maalesef. Benim yakın bir arkadaşımın eşi üniversite mezunu ve mesleğini bırakıp tarım ve hayvancılıkla uğraşmaya başladı ve şu anda çok zengin. Ayrıca, dini kullananlar yüzünden İslam'ı suçlamamak gerekiyor. Müslümanların kötü davranışları, İslam'ı kötü yapmaz. Sizin inancınıza saygı duyarım ama bu ülkenin inançlısı da, inançsızı da ülkesi için en iyi lideri seçmeli. Hepimiz, bu vatanın evlatlarıyız. Ben de mevcut hükümeti pek sevmiyorum ama en azından savunma sanayimizi geliştirdi, ülkemizin dört bir yanı düşmanlarla çevrili. Evet, mevcut hükümet, ekonomiyi ve mülteci meselesini çok iyi yönetemiyor. Ülkemizde maalesef enflasyon çok yüksek. Fakat mevcut hükümetin karşısındaki adayın, ekonomiyi daha çok batıracağından eminim. Hatta savunma sanayimizi bile iflas ettirir. Ama ekonominin kötü olması, bizim ülkemize has bir şey değil. Almanya'daki tanıdığımın anlattıklarını, yukarıda yazmıştım zaten. Ama mevcut hükümetin ekonomi politikası, ülkemizdeki enflasyon karşısında çok yetersiz kaldı maalesef. Ekonomiyi yönetmeyi başaramadılar.
- +1 yıl
Sana bir tane video atacağım 40 dakika ama İzleyeceksen Atayım izlemeyeceksen atmayayım
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlkede ekonomi kötü alım gücü düşük avruoa da hiç öyle bir şey yok kuzenlerim yaşıyor bir sepet 100 Euro ya doluyor
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSanmıyorum düzelmez çünkü ülkede liyakat yok ve hala fakir olduğu halde fakirliği savunan insanların hayatını değiştirmeye uğraşsa da anlamıyorlar bende gidicem
Cevap sahibi+1 yılÇin devlet olarak zengin ama halk hala fakirr
- +1 yıl
Evet ama nice devletler var ki küllerinden yeniden doğmuş. Türkiye Cumhuriyeti de öyle. 1929 Büyük Buhranı'nı yaşayan ABD şu anda süper güç ve halkının refah seviyesi de genel olarak yüksek. Bizim ülkemizin durumu da gelip geçici ama bunu düzeltecek olan biz gençleriz. Biz gençler, bu ülkenin geleceğiyiz. Ne olursa olsun, ülkemizi terk etmemeli ve ülkemiz için çalışmalıyız. Avrupa'daki Türklerin ırkçılığa uğradığını duydum. Elin Avrupalısı için çalışıyorlar, sonra da ırkçılığa uğruyorlar. Avrupalılardan nankörlük göreceğime, kendi ülkem için çalışırım. Ne olursa olsun, bir ümit vardır.
+1 yılÖnemli olan şu an bence enflasyon yakında aç kalacağız
1-arjantin
2-türkiye
Bunu dikkate alarak oy vermek lazım021 Yorumla- +1 yıl
Bende diyorum ki daha batacak bir hali kalmadı
- +1 yıl
Afrika ve Arjantin gibi değiliz en azından. Ülkemizde yiyecek kıtlığı yok çok şükür. Bizim insanlarımız çok şükürsüz. Ekonomi kötü, enflasyon yüksek ama neden biz gençler, ülkemizi kalkındırmak için çalışmayalım ki? Neden Avrupa'ya kaçalım? Savaş yıllarında dedelerimiz ve ninelerimiz, ekmeklerine kül ve fındık kabuğunu öğütüp katıyorlarmış. Su ibrikleri, odunları, hayvanları için otları bile yokmuş. Bunu, dedelerim ve ninelerim anlattı. Onlar, ülkeden kaçmayı hiç düşünmemiş ama. Ülkemizi kalkındırmak için çalışmışlar. Biz, neden onların yaptığı gibi yapmayalım?
- +1 yıl
Yağ kuyruğu oldumu ehonomi kötü
Diyorlardı şükretmiyorlardı ama yağ vardı
Cumhur ittifakına verin togga ekmek bandırın fotoğraf çektirin ne diyim - +1 yıl
Ben, parti tutmadığımı söylemiştim. Yağ kuyruğu, şu anda Almanya'da varmış. Almanya'daki tanıdığım söyledi. Ben, orayı bilemem. Onun söylediğini söylüyorum. Ekonomimizin kötü olduğunu ben de söylüyorum ama bu ülkenin ekonomisini, biz gençler düzeltebiliriz diyorum. Togg önemli, ihracatından gelir elde edeceğiz, bu sayede enflasyon düşebilir. Kendi yerli otomobilimizle gurur duymamız gerekiyorken siz dalga geçiyorsunuz. Evet, çok pahalı, benim ekonomimi de aşan bir fiyatta ama belki de ihracatı, ülkemizdeki enflasyonun düşmesine katkı sağlayacak. Yol köprü diye dalga geçiyorsunuz ama bizim köyün yolları, eskiden çok kötüydü; dağlık, taşlı, çamurlu yollardı ve o yollarda arabalar giderken çok sarsılıyordu, bu yüzden karnındaki bebeğini düşüren bir tanıdığım var ama asfalt yol yapıldıktan sonra çarşıya inmek çok kolay oldu. Yollarda gidip gelirken sarsılmıyoruz artık. Afganistan'da, köylerde yol olmadığı için insanlara yardım gitmiyormuş ve insanlar, açlık be soğuk yüzünden ölüyorlarmış. Mevcut hükümetin ekonomiyi iyi yönetemediğini söylüyorum ama şu anda, karşı tarafın adayından daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Takım tutar gibi parti tutmayın, at gözlüklerinizi çıkarın, biraz objektif bakın. Ezber söylemlerle buraya gelmeyin. Ben, parti tutmuyorum ama iyiyi ve kötüyü ayırt edip objektif bakabiliyorum.
- +1 yıl
1- gelişmiş ülke yollu ülke değil insani standartları gelişmiş ülke demektir araştır derim
2- togg alabiliyormusun onu de bana ihracattan gelen para sana kadar kimlerin elinden geçecek
3- sen Z kuşağısın biz new boomer diyoruz sizlere siyasetten çok kopuksunuz çok
4- bu ülke askere silah sıkan teröristlere haburda tören yapıldığını da gördü nerede vatanseverlik
5- Almanya senin kalemin değil onlarla kendini bir tutma bence
6- son olarak ben yazmaktan yoruluyorum sen Cumhur ittifakına ver Ecevit kötü Erdoğan iyi diye bişey yok kimse Allah değil
- +1 yıl
Togg sayesinde ülkemizdeki enflasyon düşecek ve alım gücü yükselecek diyorum. Ama PKK ile kol kola olan birine oy veremem diyorum. Hüdapar'ın mitinginde Türk bayrakları dalgalanıyordu ama malum partinin mitinginde Kürdistan bayrakları dalgalanıyordu. Almanya ile kendimi bir tutmuyorum, hiçbir ülke dört dörtlük değil diyorum. Siyaseti sende çok daha iyi bildiğimden eminim. Ben, siyaseti araştırıyorum ve senin gibi at gözlüğüyle bakmıyorum. İnsani standartların gelişemediğini ben de kabul ediyorum zaten, bu konuda mevcut hükümeti eleştiriyorum ama bundan önceki yolların durumunu da söylüyorum ve yol da önemli diyorum. İthalat ve ihracatın bir kısmı, kara yollarıyla yapılıyor. Tırlar nereden gidiyor? Bütün ithalat ve ihracatlar, deniz veya hava yoluyla yapılmıyor. Eski hükümetin döneminde köyümüzde doğru dürüst elektrik bile olmadığını anlatıyor büyüklerimiz ama şimdi çok şükür, köyde elektrik sıkıntısı çekmiyoruz. Evet, eğitim kötü, ekonomi kötü, hukuk sistemi kötü ama karşı tarafın adayı, bunları düzeltmeyi bırak, daha da kötü yapacak. SGK olayını biliyoruz.
- +1 yıl
Hüdaparın bi son açıklamasını gör derim
- +1 yıl
Parti tutmam diyerek algı yapıyorsun tamam yola sıcakta yumurta kırın yiyin 15 Mayıs'ta zaten belli olur :)
- +1 yıl
Suriyeliye ver sen yumurtanı he bi dakka istersen sana soğan gönderebilirim yoktur şimdi hasta adam yapamıyor
- +1 yıl
Suriyelileri sevdiğimi nereden çıkardın? Mülteci politikasını iyi yönetemiyor diyorum zaten. Beni hemen AKP'li ilan ettiniz. Ben, parti tutmuyorum diyorum ve AKP'li tanıdıklarım da mülteci politikasını eleştiriyor zaten. Tonlarca soğanı yollara dökerseniz tabii ki de fiyatı yükselir. Benim tarlamda taze soğanlarım var, istersen ben sana göndereyim, taze taze yersin, daha dün topladım.
- +1 yıl
Ecevit e saldırıyorlardı yağ yok diye tamam o zaman yazar kasa attılar yerlere neden yağ için ülkemizi satmayız demediniz bu adam terörü yok eden adam açıklasana
- +1 yıl
Ben, Ecevit döneminde henüz küçük bir bebektim ama Ecevit'in karşısındaki aday; ülkeyi bölmek isteyen, özerklik vaadeden ve teröristlerle işbirliği yapan bir adam değildi. Onunla bunu kıyaslayamazsınız. Siz, özerklik vaadeden kişiye oy verin. Neyse, benim işim var, size iyi akşamlar dilerim.
- +1 yıl
Hshshjsjdjs çok komik cevap bulamamak bu benim dengim değilsin bacım asıl benim işim var
- +1 yıl
Edepli, edebinden susar. Cahil, susturduğunu zanneder. Ben, size cevap verdim zaten. Evet, sen benim dengim değilsin çünkü ben, yarınki çok önemli bir sınavıma hazırlanıyorum. Ülkemi kalkındırmak için okuyorum. Senin gibi, internette boş boş dolaşmıyorum. Okuyan insanla boş insan denk olamaz, haklısın.
- +1 yıl
Uyusana arkadaş :)
+1 yılGençler siyasetten anlamıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Birçoğu öyle. Kendi siyasi fikirleri yok. Hep kulaktan dolma, ezbere bildikleri cümleleri söylüyorlar.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAmma da gençmişsin
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne