Gençlerin siyasi görüşü ve Avrupa hayranlığı?

Ben de bir gencim. Şu anda hiçbir siyasi partiyi tutmuyorum, siyasete tamamen objektif bakıyorum. Sadece merak ettiğimden soruyorum. Gözlemlerime göre gençlerin birçoğu, mevcut cumhurbaşkanından nefret ediyor. Birçoğu solcu. Bunun sebebini merak ediyorum. Yaşlı kesim çoğunlukla sağcı ama genç kesim neden çoğunlukla solcu? Bazı gençlerin, yaşlı kesim için "Onlar, oy kullanmasın." demesini de doğru bulmuyorum. Sonuçta bu ülkede onlarca yıl yaşamışlar, hayat tecrübeleri var. Diğer bir sorum da şu: Neden gençlerin birçoğu Avrupa'ya gitmek istiyor? Bana "ekonomik sebepler" diyeceksiniz muhtemelen ama Almanya'da bir tanıdığım, doğalgaz faturasını ödeyemediği için soğuktan donuyormuş. Almanya'da sebze, meyve, makarna ve sıvıyağ çok pahalıymış. Hayat, hiçbir yerde dört dörtlük değil. Zaten ülkemizde hayvansal gıdaların yüksek olmasının sebeplerinden biri de gençlerin, genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşmak istememesi. Ben bir genç olarak, tarımla uğraşıyorum. İleride hayvancılık da yapmayı düşünüyorum. Ülkemiz, savaş yıllarında çok yokluk çekmiş. Dedelerimin ve ninelerimin anlattığına göre, ekmeğe kül ve fındık kabuğunu öğütüp katıyorlarmış. Su ibriği ve hayvanlar için ot bile bulamıyorlarmış. Odun ve tuz bulamadıkları zamanlar da oluyormuş ama hiçbiri, Avrupa'ya kaçmak istememiş. Ülkedeki gençler, Avrupa'ya gitmek yerine tarım ve hayvancılık yapıp iyi paralar kazanabilir. Devlet, bedava mazot ve gübre desteği veriyor zaten. Hayvancılıkla uğraşıp çok zengin olan tanıdıklarım var. Ülkemizin, genç beyinlere ihtiyacı var. Ülkemizi, biz gençler kalkındıracağız. O yüzden burada kalıp ülkemiz için çalışmalıyız. Neden elin Avrupalısına, Amerikalısına çalışalım? Ayrıca fark ettim ki TRT Arşiv'in eski belgesellerindeki gençler çok güzel konuşuyor, çok güzel cümleler kuruyorlar. Ama şimdiki gençlere bakıyorum, daha doğru dürüst cümle kurmayı bilmiyorlar. Küfürlü konuşmaları var. Saçma sapan konuşma tarzları var, ne dedikleri anlaşılmıyor bile. Tamamen Türkçe konuşsalar bile ne dedikleri anlaşılmıyor, bir de araya İngilizce kelimeler sıkıştırarak havalı olduklarını zannediyorlar. Şimdiki gençlerin birçoğunda ahlak çöküntüsü var. Eskiden gençler, kalp kırmamaya dikkat eder ve birbirlerine her konuda yardımcı olurlarmış, birbirlerine zorbalık yaptıkları çok nadir olurmuş. Ben, akran zorbalığı gören birisi olarak söylüyorum ki: Okullarda akran zorbalığı, sandığınızdan çok daha fazla. Yanlış anlamayın, solcu gençlere "ahlaksız" demiyorum. Solcu olup da çok iyi olan tanıdıklarım var, sağcılardan da çok iyi olan tanıdıklarım var. Ahlakın, siyasetle bir alakası yok zaten. Ben, sadece "gençlerin siyasi düşüncelerinin neden bu yönde olduğunu, neden bu kadar Avrupa hayranı olduklarını, yeni nesildeki ahlak çöküntüsünün ve gençlerin konuşma tarzlarının neden bozulduğunu" merak ediyorum. Biraz uzun oldu ama beni aydınlatırsanız sevinirim. Yazdıklarımda hiçbir kötü niyet yoktur, eğer beni yanlış anladıysanız sorularımı cevaplamamanızı rica ediyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
Gençlerin birçoğu, sağcılara "terörist" gibi bakıyorlar. Sağcı olmak bir suçmuş gibi davranıyorlar. Bunun sebebi nedir? Ülkemizde neden çoğu kişi, birbirinin siyasi görüşüne saygı duymuyor?
Gençlerin siyasi görüşü ve Avrupa hayranlığı?