Oy kullanmayı tamamen eğitime göre düzenlemek lazım.
1-İlkokul mezunu olmayan kullanamaz
2- ilkokul mezunu (4 yıl eğitim) 0.5 puan
3- orta okul mezunu (8 yıl eğitim) 1 puan
4- lise mezunu (12 yıl eğitim) 2 puan
5- önlisans mezunu (14 yıl eğitim) 2.5
6- Lisans mezunu (16 yıl eğitim) 3 puan
Diye gidiyor puanlar eğitim durumuna göre aynı sandıkta toplanacak örnek veriyorum lise mezunların hepsini aynı sandıkta toplayacaklar ki puanları hesaplamak daha kolay olsun.
Böyle bir sistemle seçimler daha adil olurdu diye düşünüyorum. Fikirleriniz nedir?
1-İlkokul mezunu olmayan kullanamaz
2- ilkokul mezunu (4 yıl eğitim) 0.5 puan
3- orta okul mezunu (8 yıl eğitim) 1 puan
4- lise mezunu (12 yıl eğitim) 2 puan
5- önlisans mezunu (14 yıl eğitim) 2.5
6- Lisans mezunu (16 yıl eğitim) 3 puan
Diye gidiyor puanlar eğitim durumuna göre aynı sandıkta toplanacak örnek veriyorum lise mezunların hepsini aynı sandıkta toplayacaklar ki puanları hesaplamak daha kolay olsun.
Böyle bir sistemle seçimler daha adil olurdu diye düşünüyorum. Fikirleriniz nedir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Eğitim durumu düşükleri bayağı küçümsemişsin ama benim ilkokul mezunu babam gayet modern olduğu gibi zamanını kızlarsoruyor gibi bir sitede tanımadığı kızları düşürmek için değil, eve ekmek getirmek için harcıyor. Öyle bir yazmışsın ki tüm üniversite mezunları çok kültürlü sanki... 🤣
Ben kimseyi küçümsemedim sadece eğitimli insanların daha iyi düşünebildiğine inanıyorum senin babanın modern olması istisna olabilir ona lafım yok ama kızı burada benim kız düşürmek için olduğumu düşünüyor maalesef bu da demek oluyor ki kızı da bir erkeğe düşmeyi bekliyor yazık herkesi bir tutuyorsunuz ya ben de ona yanıyorum iyi şanslar diliyorum babana
Hayır, buradaki erkeklerin çoğunun amacı o olduğu için öyle söyledim, ben özellikle mesaj kutumu kapattım ki kimse yazamasın diye. Senin yaptığın resmen küçümsemek. Yazdığın sorunun detayını okursan anlayacaksın nasıl bir küçümsemede bulunduğunu. O yediğin yiyeceklerin kaynağı ne? Senin küçümsediğin okumamış olan çiftçinin, çobanın, köylünün emeği! Markete, mağazaya gidince işini gören kasiyerler, görevliler! Sokakta çöpleri temizleyenler. Herkesin bir görevi var. Gelip de burada kimseyi küçük göremezsin. Ne yani? Açmışlar saçma canım bir sürü üniversite en canım bile mezun ediyorlar, sonra onlar zeki mi oluyor? Günümüzde üniversite bitirmek çok mu zeka gerektiriyor. Dilerim üniversite mezunu cahile denk gelirsin, hayatın şımarttiği seni anca bu paklar
Ben çok denk geldim üni bitirip de cahil olana ayrıca her zaman emekçinin yanındayım amacım küçümsemek olsa oy kullanmasınlar derdim ayrıca çiftçiyi küçümseyen ananı da al git diyenlere de karşıyım her bireyin hakkının peşindeyim sadece daha doğru sonuca ulaşma peşindeyim senden ricam alınganlık yapma ve genellemeden kaçın ben burada etkileşimde bulunuyorum arada görüş alış verişi hoşuma gidiyor sen biraz agresifsin sanırım temiz hava ve spor sana iyi gelebilir şimdi izninle konu daha fazla uzamasın birbirimizi iyi anlayamadık ki konuyu saptırdık doğru hedefe ulaşma peşindeyim
Madem sen de o düşüncedesin öyleyse düşünce yapınca sorun ters düşüyor. Ya da yanlış ifade etmişsin. Ama gerçekten çok rencide edici bir soru. Sorunu ilkokul mezunu olarak, sonrasında ortaokul mezunu olarak yani kendini öyle hayal ederek 1 kere okursan beni anlayacağından eminim... Bence de uzamasın, ben de sevmem çünkü tartışmayı. Sadece rahatsız edici geldi ve öfkelendim👍🏻 Öyle yani, sorun yok
Bence oy vermenin alt sınırı varsa üst sınırı da olmalı ve yurt dışındakiler oy kullanmamali
65 yaş altı ve evet bu ülkede yaşamalı katılıyorum
malum parti %10 barajını geçemez öyle olursa lkşjasd
%10 benim oluşturduğum sınır :D
En iyi tercihler böyle olmaz mıydı?
Bence üniversite mezunu olmayan oy kullanmasın en temizidir
önlisanslar da dahil kullanamasın en az 4 yıl
O çok ağır olurdu o zaman ülkede oy kullanan kimse kalmazdı 😁
Hatta ve hatta sözel bölümler de kullanamasın