BirGün Gazetesi, son 2 yılda 93 kadının balkondan "düşerek" öldü denilerek vefatına karşı bir açık hava çalışması yapmış. Şüpheli ölümler bunlar..
Bana göre çok çarpıcı olmuş.
#BirTerslikYokMu

BirGün Gazetesi, son 2 yılda 93 kadının balkondan "düşerek" öldü denilerek vefatına karşı bir açık hava çalışması yapmış. Şüpheli ölümler bunlar..
Bana göre çok çarpıcı olmuş.
#BirTerslikYokMu

Elbette araştırılmalıdır.
Çünkü, açıklanan rakamlara bakıldığında işin ne kadar karanlık olduğu belli ve bunlar kayıt altına alınan rakamlar. Peki, ya diğerleri?
Bu ülkenin eril yapısı ve kadına hatta dişil olan her şeye yönelik kontrol ve nefreti, nice sorunumuz arasında belki de ilk sırada.
Çünkü; cehalet, aile öğretileri, din ve inanç yönlendirmeleri, çevresel baskı ve manipülasyon ile katlanarak artıyor. Dahası hükümetin ve devletin kadını koruyamayan ve onu yine de suçlu bulan yapısı tüm bu ölümlerin ve şiddetin temelinde yatıyor.
İtilerek ölen olsa raporda çıkardı parmak izi veya temas olduğu görülürdü. Düşerek ölme durumları bence şunlardır.
Böyle saçma sapan bir çok sebepten ötürü düşenler olmuştur. Medya sanırım ilgi çekmek gündem olmak istiyor o yüzden yapmış bunu.
Şüpheli oldukları zaten bariz belli de maalesef ki ülkemizde adalet hukuk olmadığı için işte "düşerek öldü" denildi hep. BirGün gazetesini bu şekilde dikkat çekmeye çalıştığı için tebrik ediyorum. Umarım başarılı olur gerçek adalet yerini bulur.
Hatırlıyorum TikTok çekmeye çalışırken ölen insanlar falan vardı.
Uyuşturucu kullanıp intihar edenler vardı. Bir de itilenler.
Kiminle takıldığınıza dikkat edin, keyfe keder yaşayıp bütün toplumu bekçiniz olarak görmeyin.
Cevap
24Cevap
Kadın ölümlerin her türlüsü çok ince ayrıntısına kadar araştırılmalı mutlaka altından bir şey ya da şeyler çıkacaktır...
Evet hepsi kesinlikle araştırılmalıdır. bu ülkede zaten adalet yok artık bu tür yaşamaması gereken katillerin bulunması ve bir daha yapmayacağından emin olunması gerekiyor
Ya kiminin sonucu belli olurken kiminin ki hiç belli olmuyor gadası
Çok şeyin tersiliği var, fakat kimse cesaret edip konuşamıyor. Sonunu bildiği için, bir çok şey emin olduk ki örtpas ediliyor. Delirmemek elde değil. Lakin bir şey yapacak veya yapabilecek gücümüz yok. Bu millet susturulmaya ve bastırılmaya çok alıştırıldı. Her şeyde "Acaba başıma bir şey gelir mi?" Sorusu takılır oldu. Yani konuşsak problem, sussak problem. Bizi o hale getirdiler. Sonumuz hayır olsun.
Hepsi araştırılmalı, tamamı hatta neden toplumda kadınlar zulüm görüyor hepsi. Nedenlerini biliyorum ama düzelmek isteyen toplum böyle yapar, buradan başlar.
Adam gibi erkeklerle birlikte olsunlar. Serseri çekiciliğine kapılıp kendilerini öldürttürüyorlar. Neymiş efendim “efendi erkek sıkıcıymış; seseri erkek skiciymiş” al saba serseri…
2 yılda nerdeyse 90 milyonluk ülkede 45 milyon kadın olsa 93 az ki bunlardan 10 tane falan sizin dediğiniz gibi olsa bence abartıyorumda 10 değildir neyse 45 milyona göre gene az kadın cinayetleri falan yok demiyorum incelenmesi falan lazım ama balkondan düşmeyi değilmiş bence bilmiyorum normal verileri başka ülkedeki falan
Sigara içmek için balkona çıkıp ölen kız son 93 ölümün içerisinde yar alıyor cam silerken düşen aynı fotoğraf çekmek için düşen aynı... Bence bir terslik yok.
bu hukumet kaldigi surece bu sayi her sene 193 - 293 diye artar ve aaaa dusmus tuh der gecerler :)
Tabi ki araştırılmalı. Ve suçlular en yüksek sınırdan ceza almalı ki, bir daha kadınlar "balkondan düşmesin"
Algıya sokayım. Son iki yılda kaç insan balkondan düşmüş toplamda onu da söylesinler?
Ya erkekler, çocuklar, yaşlılar hiç düşmemiş mi?
Vay arkadaş ya insan hayatı bu kadar ucuz mu etmeyin eylemeyin
Ben bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Bildiğin cinayet işte!
cam silerken düştüklerini sanmıyorum. kesinlikle Tesadüf değil
Hiçbirinin peşine düşmüyorlar hep bir geçiştirme üstü kapatılma
Ülkede insan hayatının bir değeri kalmadı ki... :(
Eskortluk yaparken zor durumda kalıyorlar ve balkondan atlıyorlar
Sadece kadınlar seğil, ölen erkeklerin de araştırılması lazım neden tek taraflı olsun ki
Tartışmalı bazıları beli cinayete kurban gitmiş ama yetkilileri bunu örtmek için intihar diyorlar
Demek ki balkonsuz evde yasamalari gerekiyor.. Eğer bu kadar basite indirgenecekse ben sizlerden daha da küçülüp basitinde basitine indirgiyorum ag
Bir apartmandan olduysa çok anormal. Ama toplam bu kadarsa normal ekonomik durum insanları çaresiz bıraktı
Arkası sağlam olanlar bir şekilde cinayetleri ört bas eder. İlahi adalet diğer tarafta , burada değil.
Türkiye'de yargı mı var sanki kimse araştırmaz
Çok yaratıcı ve etkileyici. Tebrikler.
Tebrik ederim güzel bi tepki
Tabiki de şüpheli ölüm ve araştırmalı.
Suçlular cezalarini çekmeli
Araştırılmalı ve suçlular cezalarını çekmeli
intihar süsü veriliyor çoğuna
Çok güzel bir protesto olmuş
Sakar kadınların mış
Biri sana ok demeli.
Düşmüşler. Yazık olmuş
araştırılmalı