Yerli üretim Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye'nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, İstanbul Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törenle Türk donanmasının hizmetine girdi.
Belki bir uçak gemimiz yok fakat, geleceğin değil tam şimdinin askeri anlamda en modern silahlarından biri olan Siha için gemimiz var. Gurur verici. Siyaset üstü bir manzara bu Seçimde kim başa gelirse gelsin bu ve benzeri projelerin gelişerek büyümesi dileğiyle..
TCG Anadolu bir LHD (Amfibi hücum gemisi) olup ülkemize hayırlı olsun. Ancak iş bununla bitmiyor, Birkaç yıl içinde gerçek uçak gemisinin (aircraft carrier) inşasına başlandığının haberini alacağız. Şu an tersanesi sessiz sedasız inşa ediliyor.
@Behavaha tabiki de degil tipik tayyip şovu iste normal bir destroyerin secim oncesi şov icin minik insansiz iha siha vs ucakciklarinin inip kalkabilecegi siradan bir gemi. Ucak gemisi dedigin devasa olur en az 20 30 bin personeli olur yuzen devasa bir ilce gibidir. Jet ucaklari hatta bimbardiman ucaklari rahatlikla inip kalkabilir.
@Behavaha hayir ucak gemisi bunun 10 kati olur ebet ve agirlik olarak bu anca destroyerin bir buyugu kruvazör sinifi olabilir. Onun minij hava araclarinin inebilecegi bicimde uyarlanmis hali.
Destroyerin bir büyüğü kruvazör sınıfı mı. Bu konudaki bilgi birikiminiz beni şaşırttı doğrusu. Bu bilgileri nasıl öğrendiğinizi sorsam kabalık mı etmiş olurum?
@Behavaha askerligimi 16 ay yedek subay olarak ozel kuvvetlerde yaptim. Bizde her kuvvetten deniz kara hava jandarma sahik guvenlikten rutbeli subay astsubay vardi. Onlarla muhabbet ederken , izledigim belgesellerden , makina muhendisi olmamdan , ve grmi kaptani arkadasimdan. Ama bir deniz subayi kadar detayli bilgim yok tabi ki. Ama national geografic de ara sirs cikiyor bu tarz belgeseller orada detaylariyla ablatiyorlar. Zaten bir ucak gemisinin mutlaka nukleer enwrjisiyle calismasi gerkir cunku dev gibi yuzen bir qda sayilir ve yiollarca yakit ikmali yapmadan okyanuslarda gezebilmesi gerekir . 1910 ile 1950 ler qrqsindaydi dizel uc7k gemileri 1959lerden sonra nukleer enwrjiye döndu hepsi. Kim ne derse desin dunyanin 50 yil gerisine dustük 21 senede
Çok güzel yazmışsınız. Ancak yeni yeni gelişmeye çalışan bir ülkemiz olduğunu unutmayalım. Biliyorum en iyisini istiyorsunuz ancak şuanlık üretilen bu. Allah nasip eder de dünyanın gıpta ettiği bir konuma yükseliriz. Başta yazmayı unuttuğum ve şu an değinmek istediğim bir nokta var. Nükleer enerji dünya ve canlılar için zararlı değil mi? Daha temiz bir enerjiyle hareket ettirilecek bir gemi üretilemez mi? İmrendiğimiz japonyayı anlatan bir çizgi film var. Hayao miyazakinin eserlerinden ismi "rüzgar yükseliyor" bunu izlemenizi tavsiye ederim. Belki bu çizgi filmde olduğu gibi dünyada yapılamayanı yaparız?
@Behavaha hayır niükleer enerji belki de en zararsız enerji. fosil yakıtların dünyay verdiği zararların haddi hesabı yok onlara göre melek kalır nükleer enerji. valla artık ümidim kalmadı ya beri hep gelişmeye çalışan bir ülkyiz. işin kötüsü eskiden en azından ülkede sistem vardı son 20 senede sistem de çökertildi asdıl sorun bu. zaten enflasyonun ve geri gidişin bir türlü durdurulamayışının ana sebebi de bu
Benim aklıma nükleer enerji diyince ilk olarak radyasyon geliyor. O yüzden çok kirli bir enerji diye düşünüyorum. Umudunu yitirmek bir müslümana yakışmaz. Allah nasip eder en iyi seviylere geliriz. Sadece biraz sabredip ilerisini bekleyelim. İnanın bu durum bizim için de zor ama benim hala umudum var. Önerdiğim çizgi filmi izlerseniz japonyanın ne halde olduğunu görürsünüz.
@Behavaha teknik bilgin olmadığı için yanlış biliyorsun. nükleer motor ya da santrallerde asla dışarıya radyasyon yayılmaz çünkü reaksiyon çekirdeği ağır suyun içerisindedir o da kursun kaplı bir odadadır. nagazaki ve hiroşimada ise amaç zaten öldürmektir. nükleer bomba başka bir şey nükleer santral başka bir şey. olaya örnek olarak bıçağı verebilirim yemek yapmaktan terziliğe kadar çok faydalı biçimde kullanılabileceği gibi insan öldürmek için de kullanılabilir. ikisi çok farklı şeyler. ayrıca artık müslüman da değilim. birileri sefa sürüp ülkenin trilyonalrca dolarını sömürecek ya da kendisine halifelik satın almak için sağa sola saçmasına sabredecek de değilim
Bu hususta size katılıyorum. Ancak oyu hakeden bir siyasei de göremiyorum. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Bir de nazik üslubunuz için çok teşekkür ederim. Bazı insanlar beni yanlış anlayıp çok kaba bir üslubla yazıyor...
@Behavaha ne demek, milletin sabrı kalmadığı için saldırganlaştı. Diğer siyasilerin umut vaadetmediğin ben de biliyorum ama diğer siyasilerin kötü olma ihtimali de var, iyi olma ihtimali de. Erdoğanınsa kötü bir yönetici olduğunu zaten biliyoruz. Bu noktada en azından iyi çıkma ihtimali olan birini seçmek daha mantıklı. Ayrıca bana kalırsa şuanki hiçbir aday istese bile erdoğan kadar batıramaz ülkeyi