Yakın zamanda evlenebileceğimi sanmıyorum. Bunun başlıca sebepleri var,
- Bağımsızlık: Bazı insanlar, kendi başlarına yaşamayı, bağımsız olmayı ve kendi kararlarını almayı tercih ederler. Bu nedenle, evlilik gibi bir ortaklıkta bulunmak istemeyebilirler.
- Geçmiş deneyimler: Bazı insanlar, geçmişte evlilik veya diğer romantik ilişkilerinde olumsuz deneyimler yaşamış olabilirler. Bu tür deneyimler, evlenmekten kaçınmalarına neden olabilir.
- Kişisel gelişim: Bazı insanlar, kendilerini keşfetmek, kişisel hedeflerine odaklanmak ve kendilerini geliştirmek için evlenmeme kararı verebilirler.
- Finansal sorunlar: Bazı insanlar, finansal nedenlerden dolayı evlenmeme kararı verebilirler. Örneğin, evliliğin getirdiği maddi yükleri karşılayacak bir gelirleri yoksa veya evliliğin getirdiği maddi sorumlulukları üstlenmek istemiyorlarsa, evlenmekten kaçınabilirler.
Bu sadece birkaç örnek olup, herkesin kendi nedenleri vardır ve evlenmeme kararı kişisel bir tercihtir.
57 Yorumla- +1 yıl
O halde bunlar başvurmazlar bazı insanlar..
- +1 yıl
Sen de ağır nemfomanyak tipi var tek bir aletle ömür geçiremezsin, yetmez sana
- +1 yıl
Bağımsızlık isteyen insanların evlenmesi çok yanlış değilmi ya
- +1 yıl
Evlenmek isteyip birini bulamayanlar hangi kategoriye giriyor peki onlara da kader mi diyoruz fkdkfkkdkddj
- +1 yıl
Kader nasip kısmet ne dersen artık
- +1 yıl
bu kadar yazıyı yazmaya üşenmemiş.
En İyi Cevaplar
Faizle kurulan ev harap olur. İki yıl bol keseden savurtacaklar, sonra ömür boyu aileyi köle edinmiş olacaklar. Din kisvesine bürünmüş kapitalist düzenin insan hayatlarını sömüren hunhar bankacılık-kredi-faiz sistemidir bu. Ne güzel demiş İslam düşünürü Dr. Ali Şeriati: "Kölelerin ayaklarına pranga vurmak eskidendi. (Kapitalist düzenin kredi kölesi olmuş) şimdiki köleler taksitle yaşayıp borçlu ölüyor!"
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl sonraki faiz oranı çok önemlidir. Bu enflasyonda 2 yıl geri ödemesiz bir kredi çok iyi, ama dediğim gibi önce şartları, sonra da faiz oranı çok önemlidir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılFaizli mi bilinmiyor ama gayet yeterli bir miktar bence. Ben daha yeni 2+1 ev dizdim. Tabii uygun ürün kovaladım. Marka ürünlere çok gitmedim ama ortalama 40-45 bin liraya 2+1 evi sıfır dizdim. 250 binle ev de dizilir, orta bir düğün de yapılır, istenirse yani.
410 Yorumla- +1 yıl
Bence de..
- +1 yıl
Ortalama bir düğün maliyeti, düğün kına nişan takı beyaz eşya, mobilyalar ve mutfak dahil 300k civarı hesaplanıyor günümüzde...
- +1 yıl
@Havvakızı ev dizilir eğer sadece gerekli eşyalar alıncaksa
- +1 yıl
Zevkli kadınlar bu ülkenin baş tacı
- +1 yıl
Zeki*
Cevap sahibi+1 yıl@Havvakızı beyaz esya olarak sadece buzdolabi ve camasir makinesi aldim. Oyle siemens, arcelik falan degil. Alt markalardan aldim. Ikisi 14 bin tuttu. Bulasik makinesi falan almadim, zamanla param oldukca alirim, zaten tek yasiyorum cok bulasik çıkmaz, elimde yikarim diye düşündüm.
Mutfak esyalarini ucuzluktan, zuccaciyeden aldim. Mesela 12 kisilik catal kaşık takimini 350 liraya aldim. Piyasada trendyolda falan 700-1000 liradan asagi bulamazsin. Tabi karaca, emsan falan trendyoldaki markalar. Ben nasilsa bekar evi diye markalara cok takinti yapmadım.
Utuyu falan a101 den aldim, o zaman en ucuz orada vardi. Kucuk ev aletleri olarakta kettle ve mikser aldim. Supurgeyi dik kablolu supurge 650 liraya buldum. Tost makinesi falan almadim. Ocakta tost yapmayi daha lezzetli buluyorum, ocak icin olani aldim.
Cevap sahibi+1 yıl@Havvakızı Yatak odasinda bir yatak ve dolap var sadece. Oturma odasinda kose koltuk, yemek masasi orta sehpa var. Halilari trendyoldan ucuz olanlardan aldim. Biraz inceler ama guzel duruyorlar, evi dolduruyorlar. Kose koltugu falan gidip oyle vivenseden bilmem nereden almadim. Rastgele bir mobilyacidan fiyat performansina bakarak aldim. Diger esyalarda öyle. Sehpalari hediye ettiler sagolsunlar.
Son kalan odada ise pek bir sey yok. Camasirlari falan orada kurutuyorum. Evden tv ve calisma masasini getirdim sadece.
Eksikler var mi ufak tefek. Bulasik makinesi, tv ünitesi, belki misafir icin tek kisilik yatak falan. Gerekirse de zamanla alirim zaten. Elimde bu kadar para vardi acilen ev dizmem gerekiyordu ve bu sekilde hallettim, en iyi sekilde degerlendirmeye calistim. Bu butceye cok kaliteli, markali ev dizmeyi bekleme tabi. Isimi görsün diye dizersen diziliyor.
Tabi 2 ay oldu dizeli. 2 ayda fiyatlar biraz daha artti belki. Ama evde her seyim olsun, orta-iyi olsun, biraz arcelik, beko, yataş, emsan vs olsun dersen rakamlar illaki yukari çıkıyor.
Gündem konusunda 665 cevap paylaştı. Evlenme şartı hoş olmamış. İhtiyacı olan tüm gençlere verilsin, kimim evlilik ihtiyacı kiminin iş kurmak ihtiyacı kiminin araba alma ihtiyacı var.
52 Yorumla- +1 yıl
Amaç evliliği özendirmek..
- Gündem konusunda 832 cevap paylaştı.
u +1 yılHiç bir şeye yetmez o para, sonra geri ödemesi de var. Ha bugün veya yarın ne fark eder. Ödenecek sonuçta o para. Düğün kadar gereksiz başka bir olay bilmiyorum ya. O parayı istediğimiz gibi kullanabiliyorsak yine evi düzmeye bir kaç parça bir şeye yeter herhalde.
21 Yorumla- +1 yıl
Ev için iyi zaten bu devirde illede düğün istiyorum denen kızla evlenmemek lazım
+1 yıl250000 i kaç TL olarak ödeyecekler borç ile evlendikten sonra bir anlamı kalmıyor. Eskiden verilen altınlar gelsin diye beklenirdi şimdi gram altın almak bile insanların bütçelerini zorluyor. Sırf kredi için de evlenmem açıkçası :D ki evliliğe şu an için sıcak da bakmıyorum kendi namıma ama evlenmek, borç ödemek isteyen başvurabilir tabi ki :D bir de herkese vermiyorlar böyle reklam yapıp başvuranları çok geri döndürdükleri oldu.
20 YorumlaGideceklerini anlayınca bol keseden dağıtıyorlar 20 yıldır aklınız nerdeydi 🤣Kredi vereceğinize adam gibi ekonomi yönetseydinizde gençler krediye muhtaç olmasaydı.
Ülkeyi batırıp Gençleri evlenirken kredilere muhtaç hale getirdikleri yetmedi
Şimdide evlenenleride 10 yıl borca mahkum edelimde evin derdini kat kat artıralım diyolar.
Boşa çırpınıyorlar bitti o iş. Hadi naş🤣10 Yorumla
+1 yılGayet iyi değil mi çok iş görür.
Evlilik düşünmüyorum bekarlık sultanlıktır😄 evlenmek istiyenlere güzel müjde14 Yorumla- +1 yıl
Elbette iş görür ama helal-haram hassasiyeti olanlar yanaşmaz diye düşünüyorum.. Faiz mi var yoksa vade farkı mı ona bakmak lazım.
- +1 yıl
Geri ödemesiz kredi noluyodu🤦🏼♀️
- +1 yıl
Geri ödemesiz değil, 2 yıl geri ödemesiz.. 2 yıl sonra ödeme alınacak
- +1 yıl
Hee ben iki yıl kısmını atlamışım🙂 kafam karıştı
+1 yılDevlet bunu karşılayamaz secim olduğundan dolayı maliye zararına vaadler veriyorlar
Uzun vadede toplum olarak biz zarar ediyoruz
Koministmiyiz kendinize gelin38 Yorumla- +1 yıl
Hahahahahahahahaha
Basarili bir tane kominist ülke göster - +1 yıl
Ovacık belediyesini de görmüyorsan körsün
- +1 yıl
Ülkeye uyarlasan fakir kalamaz ülkede
- +1 yıl
@crossfield kominist ülkelerin tarihini oku
- +1 yıl
Sende komünist ülkelerin ABD ve Avrupa tarafından nasıl ambargo yediğini, iç işlerinin nasıl karıştırıldığını, ABD'nin komünist dünya korkusunu ve buna karşı yaptıklarını oku
- +1 yıl
@crossfield sonuç itibari ile basarisizlar
Dış güçleri bahane etmenin anlamı yok sistemleri yetersiz
Tekonolojiui ve bilimi takıp edemiyorlardi - +1 yıl
Bizim ülkemizde de kuruluşundan beri aynı efsane
Dıjjjj güçler dıjj güçler
Böyük oyun
Sanki hibe veriyor, adı üzerinde kredi, gör bak evlen emin olmadığın biriyle de 2 seneye kalmadan boşanma masrafları, nafaka ve 2 sene sonrasında kredi geri ödemesi evlat acısı gibi oturur. Boş bir uygulama!
10 YorumlaFaizsiz değilmiş arkadaşlar ama yine de işbirliği yapmak isteyen adaylar ulaşabilir enflasyona karşı düşük faizli krediyi kullanabiliriz
10 Yorumlaİki yıldan sonra yüzde kaç faizle ne kadar sürede ödeneceği bellimi
11 Yorumla- +1 yıl
Netleşir yakında..
+1 yılOnun içinde çok zor kriterler var yaş, bankada birikim yapmış olman ortak hesap falan öyle kolay kolay vermiyorlar hep reklam kokan hareketler bunlar
10 YorumlaDüğün bütçeye göre yapılır, çok mantıksız bir iş bu. 250 bin lirayı bir gün için harcayıp bilmem kaç ay vadeli borca girip neden yükünü çekeyim? Oturduğum eve eşyamı dizmek için alırım krediyi.
10 YorumlaGündem konusunda 802 cevap paylaştı. yani ordaki 250bini yükseltebiliriz. 2 yılı da yükseltebiliriz. krediyi de hani sildik hibe yaptık. bunların hepsi olabilir. mesele bunlar değil dostum düzgün ciddi ilişki için bir kız bulmak
10 Yorumla
+1 yılFaiz miktarı yazılmamış, ülkemizin enflasyon oranlarını göz önünde tutularak 2 yıl ödeme yapmadan bu parayı ödenek için ödeme rahatlığı çok kolay olur bence.
10 Yorumla
+1 yılBir de marifet gibi anlatıyolar 😀 bu kadar pahalı olmasında sizin payınız var hikaye anlatmayın hükümey
20 YorumlaEvlenecek biri yok onun içinde bir destek paketi bekliyoruz yurtdışından göçmen gelin kampanyası falan yok mu?
20 Yorumla
+1 yılHayırdır, ülkede nüfus sorunu mu var ne olmuş? Çin ve Japonya bile üremeye teşvik etmeye başlamış. Neler oluyor)))
21 YorumlaÖnemli olan düzgün biri. Yoksa her şey hikaye…
Düzgün biri çok ama çok zor bu devirde
kadınlar sosyal medya ile evleniyor
erkekler de kredi ile evlenir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKeşke kendi isteğimle evlenebilecek olabilseydim de borca da girerdim önemli olmazdı yine de
14 Yorumla- +1 yıl
O ne demek?
Cevap sahibi+1 yılZorluyorlar
- +1 yıl
Kim ailen mi
Cevap sahibi+1 yılEvet
+1 yılPatır patır intihar edecekler iki yıl sonra.:)
20 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Hemen boşanıyorum, bir an evvel evlenmem lazım 🤣
20 Yorumla
+1 yılKrediye bulaşmak istemem. O yüzden evlenmesem de olur.
20 Yorumla- Gündem konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılPara için evlilik yapmadım. Nasip olmadığı sürece de yapmam.
20 Yorumla Gündem konusunda 349 cevap paylaştı. Tabiki faizli kredidir, faizsiz kredi bu ekonomik ve enflasyon yüksek ortamda olmaz. 35 yasina kadar biraz birikim yapar o parayla da evlenirsin kiz da erkekte ortaya atar biseyler kurulur ev, eğer amaç evlenmekse..
00 Yorumlabekarlık sultanlıktır hiç istemem
10 YorumlaEvlilik mi? O ne? 😂😂
artık evlilikte imkansız oldu. Unuttum adını 🤷♂️
10 Yorumla
+1 yılYok aga beb dizinden dolayı kredi işine bulaşmak istemem yani hep şarkı dinler dururum artık:
Haydi Ahmet'im
Denize gidelim
Bu sene de bekar gezelim
Bu sene de donsuz gezelim 🤣10 Yorumla- Gündem konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılfaizini hiç yazmamışlar faizi kaç acaba bir de kaç ay vade ile geri ödüyoruz
10 Yorumla
+1 yılparayi bolusmek icin sahte gelin damat vakalari yine cikar bu gidisle
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir de devleti kötülerler. En zoruma giden de koynumuzda beslediğimiz yılanların, teröristlerin, bundan faydalanacak olması. İnşallah o evlilikten hayır görmez pis teröristler.
10 Yorumla
+1 yıl250 bin liraya gitsin torunlarını evlendirsin. Bakalım evlendirebiliyor mu Erdoğan? 🤣
10 YorumlaFormaliteden evlenecekler mesaj atsınlar. :D
10 YorumlaEvlendim ama bekar olsaydim sırf borca girerek evlenmezdim.
10 Yorumla
+1 yılPeki haberin kaynağı hangi şink detaylar neler
10 Yorumla
+1 yılZaten herkes evli değil mi?
Bu sözüm çok şey anlatır anlayana.. :))
10 YorumlaGündem konusunda 699 cevap paylaştı. Ama bu şimdilik böyle . Kazanırlarsa seçimden sonra biz ne zaman dedik böyle bir şey derler ve buda yerine getirilmemiş vaadlerin arasında yerini alır 😄
10 Yorumla
+1 yılHaydi güzelim şeker ezelim bu sene de bekâr gezelim 😅
10 Yorumla
+1 yılbu krediyi alabilmen için belirtilen yaş kriteri içinde olman lazım
10 YorumlaFaizsiz evliliklerden bile hayir gelmiyor artik ki faizli evliligi hic dusunemiyorum. maalesef bu is yaş. Her sey olmuş ticaret, ölmenin bile para olduğu bu dunya da islam neslinin temellerinin duzeltilmesi lazim. Temel sıkıntı temel.
20 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılNe diyosun @Helix8233 bu sene de bekar gezelim mi yoksa bugün benimlen evlenir misin mi 😬😬😂😂 djdjjd
02 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂😂
+1 yılYa maddiyat fazla sorun değil o bir şekilde halledilir de evlenmeye değecek karakter de biri var mı ki evlenelim?
00 YorumlaGündem konusunda 519 cevap paylaştı. bu tür duyurulara inanmamak lazım çünkü adliyelerde buna benzer icra davaları var
20 Yorumla
+1 yıl250 bin verip 1trilyon olarak ödetirler otursun herkes oturduğu yerde 😄
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen evlenirim valla. Güzel haber. Hemen bir adam bulmam gerek.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu seferde evlenemezsen bir daha hiç evlenemezsin , 10 yıldır evlilik sorusu sorup duruyorsun 😀 etrafında hic mi yok arkadas
13 Yorumla- +1 yıl
Var da ben beğenmiyorum
Cevap sahibi+1 yılFazla secicisin.
Ama evlenmek istiyorsan çok geç kalma derim. Baba da olmak istiyorsan tabi.- +1 yıl
Sağolun tavsiyeleriniz için
Gizli Üye(36-45)+1 yılVersinler evleneyim ya talip var ama kız yurt dışında. Para yok iş yok kız daha ne kadar bekler.
10 Yorumla
+1 yılEvleninde görün ebenizin şeyini sonra 250 bin veriyim beni boşayın diye ağlamayın da 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2 yıl geri ödemesiz ise 2 yıl sonra 250.000tl çerez parası olur 😂 almak mantıklı
10 Yorumla
+1 yılO düşünceye sokabilecek hatunu buldum da kredisi kaldı.
:)
İhtiyacım yok krediye çok şükür00 Yorumla
+1 yılTürkiyede yaşamaya devam eden insanlara üzülüyorum gerçekten. Bunu hak etmiyorlar
00 YorumlaBu ekonimde evlenen ya zengindir ya da cin.
00 Yorumla
+1 yılParası olmayan evlenmesin. Herkes üremek zorunda değil.
00 Yorumlaoh oh evlenecekler yaşadı desenize. 2 yıl donra ödemeli kredi çok bütük avantaj
01 Yorumla- +1 yıl
Şu pp yi kaç kişi kullanıyosunuz Allah aşkına skksk
Muhtemelen 28'imden önce evlenemem ben. Bu yıl da karavana.
00 Yorumla
+1 yılhemen evlensekmi napsak. 250 binde az para değil yani
01 Yorumla- +1 yıl
Neye yetecek 250 bin
Evlenmicem ben bana layık biri yok
113 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun şöyle özgüvenim olmadı
- +1 yıl
Nasıl yanlışlar?
- +1 yıl
Bişey biliyorsanız söyleyin
- +1 yıl
Benim yanlışlarım olduğunu iddia etmediniz mi
- +1 yıl
Öyle desenize..
- +1 yıl
@Duygusalsüvari herkese salça olacak mısın
- +1 yıl
Arkadaş herkese yazıyordu uyardım
+1 yılEvlenecek birini bulmak en zoru.
12 Yorumla- +1 yıl
Devletimizden bu konu hakkında da bir düzenleme bekliyoruz 😄😄
- +1 yıl
Aynen, iyi olur. 😊
+1 yılNeden hibe ya da destek yokta kredi neden kredi
16 Yorumla- +1 yıl
Hibe olsa, sahte evlilikler çoğalır 125 bin iyi para
- +1 yıl
@__MütefekkirSeyyah Buda doğru
- +1 yıl
- +1 yıl
Valla 100 yıl geri ödemesiz 250 milyon versinler.
Yine de bu ülkede evlenmem.00 Yorumla- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar