Her suçun bedelinin hapis olmasından daha ahmakça bir ceza var mıdır cidden merak ediyorum...
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Doğru bir şekilde kullanıldığında, hapis zaten başlı başına en büyük ceza. Bunun başka yöntemi olan idam türü yöntemler o şahsa ölmeden önce belli süre korku yaşatır. Sonra ölecek zaten bitecek. Ama uzun süre boyunca bir yere kapalı kalmanın, psikolojik ve fiziksel zarar görmenin, her gün günden güne başka insanların ona takıntılı olması, bunlar o şahıs açısından daha korkunç. Ama gelelim görelim ki doğru uygulanmadığı için sanki çözüm değilmiş gibi görünüyor. Ayrıca işkencesel yöntemlerle verilen cezalar o toplumun daha acımasız ve asabi olmasına neden oluyormuş. (Bunu 2 yıl önce araştırdım, psikolojik açıdan incelenmiş).
Yanlış tespitler, Hapis korkutsaydı dünya üzerinde bu kadar suç işlenir miydi? İnsanlara hapis caydırıcı gelmiyor, yatar çıkarım kafasındalar zaten öyle olmasa hapis sistemi olan ülkelerin suç oranları bu kadar yüksek olur muydu, Avrupa buna dahil. Şimdi düşün, birine tecavüz ediceksin ve sonucunda hapis veya idam-hadım cezasını çekeceksin, hangisini tercih ederdin?
Yanlış tespitler değil. Suriye'ye Afganistana bak. İdam edilecekler diye başka yerlere kaçıyorlar anında. Ayrıca acımasız ve zalim bir toplum. Ayrıca Türkiyede madde kullanımı zirvede. Bunun önüne geçmek ve büyük caydırıcı cezalar getirmek varken niye ödül niteliğinde ve ölüm verilsin? Millet korkmuyor bunu şöyle anlatayım; bin çeşit maddeyi kolayca ele geçirip insanın hayatına kast edip sonra kendine de aynısını yapıp kanunun verdiği cezadan ve korkudan kaçmak için bunu uygulayabilir. Artı çığırından çıkmış bir topluma bunu sunarsanız yarın öbür gün en zalim ülkeler arasında 1. sırada oluruz. Taktınız idam da idam. Be kardeşim bu ülkede zamanında suçsuz insanlara da bu tür şeyler uygulanmadı mı? Peki kanunlar güzel işliyor mu da siz kıssası çok faydalı buluyorsunuz? Buna da şöyle cevap vereyim. Eğer bu şekilde devam ederse idam gelse de çoğu kişi idamdan yırtar. Önce kanun hak hukuk düzgün işleyecek ki bu saydıkların yapılsın. Daha yatması gereken para cezası alıp yırtıyor siz neyden bahsediyorsunuz. İdam geldi diye her şey mükemmel olacak sanmayın.. evet dediğime katılıyorum ölüm en güzel hediye olur suç işleyene. Kendi canına kıymak isteyen birini düşün çektiği acılardan dolayı. İşte o insan bu hale gelecek yaşamak ona çok zor gelecek. Siz ise ona ödül sunacaksınız. Halk bundan bir ders almaz merak etme. Yapacak olan yine her şekilde yapar. Meydanlar kan gölüne de döner vahşileşir. Çıkın şu kafadan.
Kanıt dediğin şey için de palavradan bir kanıt sunulup o insan yok edilebilir. Peki siz bu kanıtı hangi yolla görmeyi planlıyorsunuz bir vatandaş olarak? Perde arkasından emin olacak mısınız?
Yahu işte o kaçanlar suçlular, biz suç potansiyelli insanları ülkemize alıp ülkemizde potansiyellerini ortaya çıkarıyoruz. Olaya kendi gözünden bakmicaksın, suçlu gözünden bakacaksın. Adam uyuşturucu sattığında cezası hapis olacak 3-5-10 yıl yatar çıkarım diyor ama sonunda öldürüleceğini bilse bunu riske atabilir mi? İnsanın canından daha önemli ne olabilir? Bu nasıl ödül yahu bu bizim düşüncemizle ödül, suç işleyen için büyük bir cezadır az empati ve mantığa davet ediyorum.
Böyle hassas hükümler geldiğinde hem görsel hem itiraf kamuoyuna sunulur, can almak o kadar kolay değil öyle kafana göre bu öldürdü cezası ölümdür diye düşünüp antitez yaratmanda ahmakça he o zaman herkes bir neden bulup öldürsün. Senin yüzüne kezzap atıp hayatını karartacak adam 3-5 yıl yatar çıkar ama aynısının kendisinin başına geleceğini düşünse böyle bir işe kalkışabilir mi?
Yatar çıkar dediğin şeyler; ülkedeki kanunun kullanılmamasından kaynaklı şu an bu durum bu söylediklerin için geçerli. Bir insana korku vermekten bahsediyorsunuz ama maşallah o korku verilen ülkeler yine aynı yerden devam. Bunun çare olmadığı çok açık ayrıca delil dediğin şey çok net şekilde karartılır da, aydınlatılır da. Peki siz bu gayet verimli kullanılacak diye mi düşünüyorsunuz 😂 yapmayın Allah aşkına. Bana gerçekçi demiyorsunuz ama günümüz Türkiyesi de şaka gibi işlemekte. Siz de şu an beklentilerinizi söylüyorsunuz çünkü bunu başaran ve verim alan yer yok. Korkutmaktan bahsediyorsunuz kana susamış insanların neyini korkutacaksın? Kavgaya döner bıçağıyla silahla giden ölümü göze alanı mı korkutacaksın 😂 baya komik
3-5 yıl dediğinin alt sınırı 30 yıl olmalı işte bunu diyorum ben de. Bak sen de ne güzel diyorsun. Adalet yerini bulmadığı için yatar çıkarım diyorlar verilse ömür boyu veya çoookk uzun süre hapis bak o zaman noluyor. Bu halkın önüne kıydırık cezayı atarsan, sadizmden geçilmez ortalık. Çoluğun çocuğun kolayca görüntülere ulaşıp kafa keseceeez diye gezsin sonra.
Yahu dünyanın neresinde yaralamaya 30 yıl veriyorlar bana örnek göster. Halen mantıksız konuşuyorsun, Suçlular halk meydanlarında cezalandırılması topluma ibret olur insanlar suç işlemeye korkar, bir suçlu için olabilecek en kötü şey ölümdür ama bizim için onun yıllarca hapis yatmasıdır. Sen kendi gözünden değil, suçlunun gözünden cezalandıracaksın.
Nefret suçu da üstüne eklendiğinde gayet de cezası artar tek değerlenirmeyle ceza veriliyor sanıyorsunuz 😂 asıl siz büyük hayaller kuruyorsunuz. Mantıksız konuşan bizzat kendinizsiniz. İbret oluyor diyor bir de 😂 neye kime ibret oluyor ya hahaha. Nasılsa öldürecekler kıyayım şunun canına ne olacak intikamımı almış olurum diyen kafalar bizde çok sonu gelmez bunun 😂 ah keşke ne olup bittiğini bilseniz ve tarihi biraz araştırıp neyin ne olduğunu işe yarar mı yaramaz mı görseniz ve 3. sınıf ülkelerinin halinden haberdar olsanız 😂😂
İran da suç oranı artıyor bizim anonim şahsımız ibretlik olur diyor vaaay vay bravo güzel hayal
İran'ı bununla kıyaslayamazsın, İran'ı zaten İslam'la bağdaştıran bence cahil bir ahmak. Topluma ibret oluyor, suç işleme ki burada sen olma diyor. Sizin modern cezalarınızla bak hiçbir şey olduğu yok, adamlar ağırlaştırılmış müebbeti bile göze alıp suç işliyor boşuna konuşuyorsun
Yav uygulanan kanundan haberdar değilsin. Çok basitçe kanunu hiçe sayıp olan cezaların verilmediğini hala anlamamışsın hala modern diyosun. Anayasada yazanların tam olarak hiçe sayıldığı bir ülkedeyiz. İran'ı bununla bal gibi kıyaslarım çünkü oraya doğru gidiyoruz. Suç işleyenler şu an ki sistemi bildiği için suç işliyor. 2000den sonra nasıl artmış bir bak istersen.
2021de suç oranı zirvede. Peki neden? Biliyorlar az ceza ile yırtacağını
Bu sadece Türkiye'de değil, tüm dünya ülkelerinde var bunu kaç kere söylicem. İran örneği cahiliye örneğidir, dinden coğrafyadan kültürden bi haber, sosyal medya aklıyla söylenen boş bir savunmadır. Örnek en iyi Afganistan olarak verilir şu an ama Afganistandan henüz İranda ki gibi haberler görmedik, çünkü suç oranları sıfıra yakın
Yooo kadınları insan saymıyorlar ondan sıfıra yakın gözüküyordur. Sosyal medyaya İran zaten tam olarak yansıtılmıyor diğer ülkeler tepki göstermesin diye Afganistan ile aynı hepsi alayı aynı. Eğitim haklarına saygı yok. Kadınların iş yerleri kapatıldı eve hapsediliyor. Bunun karşılığında da idam verilsin hadi hakları çiğnendiği için? Zarar görmeyi öldürmeyi fiziksel anlamda mı mantıklı buluyorsunuz? O zaman bunlara da caydırıcı cezalar getirilsin? Sizin savunmanız ciddi anlamda boş. Dilerseniz Afganistanda yaşayabilirsiniz. Burası zamanla daha iyi yaşanabilir ve hak eden hak ettiğini alabilir bir ülke olacak. Okullarda çocuklar yemek diye zehir yiyor okula gitmesin diye örnek gösterdiğiniz yerler baya adaletli ve çok iyi sistem aynen güzel bir cennet
Kadınlar insan sayılıyor hatta daha değer veriliyor, medya karalamalarıyla işinize gelene itaat ediyorsunuz. Afganistan'da sokakta tek bir kadına bir erkek ağzını açamaz, bak ülkeye bırak ağzı açmayı taciz ediliyor sıkıntı yok. Hangi ülkede kadının insan sayılmadığı bariz ortada, kadına verilen özgürlük ona verilen değerle doğru orantılı değildir. Kadınların iş yerleri kapatılıp hapise mi atıldı, bir kanıt sunar mısın zira 2 yıldır takip ediyorum böyle bir şey duymadım görmedim. Ha ama Taliban öncesi Ferhundenin ABD ve demokratik Afgan hükümeti varken nasıl linç edilip öldürülüp yakıldığını çok iyi biliyoruz biz şu an eski Afganistanız, din istismar ediliyor insanlar hacılara hocalara tapıyor, tarikatlar zirve yapmış, yöneticiler Allah adına insanları kandırıyor. Afganistan'da bunlar yok. Kadınlar Afganistan da çalışabiliyor, okuyor ve hükümete de destek veriyor çünkü önceki hükümet döneminde Afganistanın Brezilyadan farkı yoktu, kadınlar tecavüze cinayete kurban gidiyordu şu an bunlardan eser yok bu yüzden memnunlar, miting dahi yapıyorlar ama tabii medyaya düşmüyor doğal olarak. Ülkemizde her şey yanlış, okulda zehir yeme konusuna katılıyorum bu hükümetin inmesi ciddi anlamda çok önemli bunda hemfikiriz, tarih boyunca hiçbir yönetim halkına bu kadar zulüm etmemiştir
Bu ülkede dini devlet yönetiyor bu en büyük yanlış. Gelecek hükümetin dini özgür bırakması bizim de işimize yaricak çünkü devletin dini yönettiği bir ülkede müslümanlar camiiye gidemiyor. Bugün Kabe imamının bile arkasında namaz kılamazsın, çünkü Allah'a değil devlete secde ediyorsun. Çabamız AKP'nin inmesi için olsun, daha eğitimli ve refah bir toplum.
Hukuk hukuk degil ama insanlara da güven olmuyo maalesef duzeni baska türlü saglayamazlar
Düzeni insan sağlamicak yönetici sağlicak, kıssas delilsiz yöneticisiz olmaz
Toplumumuzun nabzını yokla herkes seri katil olmaya o kadar yakın ki kısas denildiği zaman sence neler olabilir herkes kendi hesabını kendi durmeye başlar özgürlük çoğu kişinin insan kalmasını sağlayan bir etken bence
Kısass