Yapay zeka ile üniversiteli kıza taciz! Yapay zeka çok kötü yerlere gitmiyor mu?

23 yaşında İstanbul Sarıyer'de yaşayan, Aleyna K. isimli bir öğrenci var. Sosyal medyada fotoğraf ve videolar paylaşıyor. Bir hafta önce mail adresine videolar geliyor ve hayatının şokunu yaşıyor. Meğer işin arkasında yapay zeka varmış.

Maillerinde normal fotoğrafları yapay zeka ile p*rnografik fotoğraflara dönüşmüş ve müstehcen sözler söyletilmiş. Kendisi tarafından söylenmiş gibi duruyordu.

Açıklamasında;

"2 ay önce gelen mesajı önemsemedim. Mesajı silip engelledim. Bittiğini düşündüm, ancak 24 Mart günü telefonumdaki tüm mail adreslerime fotoğraflar yağmaya başladı. Bu gelen fotoğraflar benim 18 yaşından önce çektiğim paylaştığım fotoğraflardı. Yapay zeka ile üzerine ses eklemesi yapmış. Her birinin ekleme olduğu çok belli. Ama tedirgin olduğum konu mail adreslerimin hepsini bilmesi. Burada ev adresim falan da kayıtlı bu beni korkuttu. Yapay zeka artık nasıl bir tehlike haline gelmiş görmüş oldum. Avukatımla gidip şikayetçi olacağım. O da benden korksun sonuna kadar bu işin arkasında olacağım" demiş.

Bu yapay zeka korkutucu bir teknolojiye doğru gitmiyor mu?

Yapay zeka ile üniversiteli kıza taciz! Yapay zeka çok kötü yerlere gitmiyor mu?