Seçimin 2. tura kalmasına sebep olacaklar boşa masraf
2 adaylı seçim sonucu:
Reis: %68
KK: %32
4 adaylı seçim sonucu:
Reis: % 40
KK: 28
İnce: 20
Oğan: 12
Seçimin 2. tura kalmasına sebep olacaklar boşa masraf
2 adaylı seçim sonucu:
Reis: %68
KK: %32
4 adaylı seçim sonucu:
Reis: % 40
KK: 28
İnce: 20
Oğan: 12
Hayır çekilmemeliler benim bildiğim Atatürk ülkede çok partili hayata geçiş için çok emek verdi ve demokraside bunu önemli gördü.
Şimdi birileri kendi adaylarını başa geçirmek için neden ısrarla diğer adayları yarışın dışına itip kendi siyasi fikirlerini savunmalarına mani olmaya uğraşıyor.
İlk tur tüm adayların kendisini ifade etmesi için var ve oy bölmek gibi bir şey de söz konusu değil yani işin matematiği basit %51 alan kazanır. İkinci turdaki iki aday arasından da halkın takdir ettiği seçilir.
Verdiğin istatistiğe bakarsak ki bu istatistik yanlış ama eğer doğru olmuş olsaydı İnce ve Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan %4 ve Erdoğan'dan % 28 oy aldığını gösteriyor yani Kılıçdaroğlu adaylığı dışındaki diğer 2 adayın adaylığı durumunda Cumhur ittifakından yaklaşık %28 oy alarak %60 ile rahatça kazanacağı görülmüş oluyor yani çekilmesi gereken adayın bu iki isim olmadığı netleşmiş olur.
Bence anayasaya aykırı olarak aday olanların çekilmesi daha doğru olur.
Halk kk yı istemiyor tepki olarak reis kazanabilir dedim 68 ile
Yalnız halk Erdoğan'ı da istemiyor yani eğer tepki verilecekse tepkinin büyüğünün muhatabı bellidir sonuçta 20 senedir ülkeyi kimin yönettiği ortada.
Birisini istememek başkadır artık yozlaşmış sistemden ötürü diğer adaya şans vermek başkadır.
Erdoğan ilk turda karşısında kim olursa olsun asla %50'den fazla alamaz yani %68 ki ütopik bir rakam.
2 aday varsa Kk %30 u geçemez 22 chp 8 hdp 30 eder başka kim verecek
Emin ol şu an ki mevcut kötü yönetimden ötürü 2. turda Akp'ye daha önce oy vermiş kişilerden dahi oy alacak ve muhtemelen %53 bandlarında seçimi Kılıçdaroğlu kazanacak.
Yıllarca chp ye oy attım 2018 seçiminden sonra yemin ettim k. k gitmeden oy vermeyeceğim
rte %68 alacağını mı sanıyorsun
Cevap
5Cevap
Oranlarin yanlış erdoğani indirmek için kılıçdaroğlu na oy verecek kişi çok
Hayatta rte yuzde 40 i gecemez en iyi donemlerinde bile yuzde 68 olmadi abartmayin. Ben oy bölmeye inanmiyorum. Benim adayim. İnce
% 68 az olmuş kanka sen onu 98 yap :D
68 mi?
KK ya tepki oyları
Sarayın önünde yapılmış bir anket.
Cekilmemeli
çekilmemeli
Puhahahahha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?