+1 yılÇok ayıp gerçekten o kadar kırıcı ki :( Ben şahsen yardım edersen utana sıkıla binbir şekilde düşünürüm nasıl kırmadan incitmeden yardım etsem derim, geçen gün bir afetzade bir arkadaşıma dolaylı olarak dedim ki numaramı versem sana benimde depremzade insanlara yardımcı olmama vesile olur musun dedim elimden ne gelirse bir alo demen yeterli dedim herneyse geçen gün bu söylediğimi sosyal medyada yazmış isim vermeden övgüler dizmişti ve herkesin duyarlı olmasına dikkat çekmişti, size de çok geçmiş olsun gerçekten çok üzgünüm :(
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim gerçekten bu şekil duşunmek bile yeter boyle kotu bir şey yapmaktansa
- +1 yıl
Çok üzgünüm inan... Hepimiz insanız ve hepimizin başına her an her şey gelebilir düşüncesi ile hareket etmemiz ve insanların bir onura bir gurura sahip olduklarını unutmamamız lazım bize yapılmasını hoş görmediğimiz ve istemediğimiz şeylerin karşımızdaki insanlara da yapmamamız gerektiğini bilmemiz gerekir ama işte herkes aynı duyarlılık ve hassadiyeti taşımıyor ne yazık ki
En İyi Cevaplar
Çok ayıp ve terbiyesizlik gerçekten. Size gelen yardım kolilerinde abiye topuklu ayakkabı falan gördüm cin kelleme çıktı resmen. Size maddi yardımda bulunmuştuk hatta battaniye mont bont gibi temiz ürünler de getirdik belediyeye ama ikinci el diye almadılar sanki insanlar orada ürünün sıfır olup olmamasına bakacaklar
00 Yorumla
+1 yılGerçekten çok edepsizlik içinde bir davranış olduğunu söylemek isterim, hatta bikini modelleri gönderen dahi olmuş, tabiki yardımında bir adabı var, ama ahlak yoksunu insanlar olduktan sonra çok fazla da şaşırmamak gerekiyor, Allah yardımcınız olsun 🥺
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElimdeki eşyaları kimseye gönderemeyeceğim için AKUT vakfına maddi destek yolladım. Onlar yardımları en temiz haliyle ulaştırıyorlar. Zaten bunlar depremzede, ne göndersek kullanırlar diye düşünmek ahlaksızlık. Şurda 2 ay öncesine kadar herkesin evi barkı vardı. Düşmez kalkmaz bir Allah demişler
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
asıl sizin düşünceniz çok yanlış ve ayıp ! onun nereden ve kimin gönderdiğini bilmiyorsunuz, her insanın kullanmadığı yedekte sıfır ürünü olmadığı gibi herkesin alma durumu da yok, ki mecbur da değil insanlar. tamam mağdursunuz anlıyoruz ama insanları da üşenmek lazım böyle yaygara koparmanın ve milletin yaptığı hayrı da bozmanın anlamı yok ! alt tarafı işine yarıyorsa kireç sökücü ile temizleyip kullanacaksın yoksa da atıp geçeceksin bu kadar büyütülecek bir konu mu bu sence? bence bunu gönderen kişi de o kadar ince düşünmemiştir , sadece elindekini göndermiş o kadar
34 Yorumla
Soran+1 yılÇaydanlık depremzedwlerin twmwl ihtiyaçlarindan biri değil. Elinde bir şey yok ise gondermeyebilirsin. Gondermeyeni kimse linçlemiyor. Tabi sizin hiç hijyenden saygıdan haberiniz yok.
Soran+1 yılKullanmayacağim zaten adam gibi ürünler veren insanlarda var onlarinkini kullaniyoruz ikinci el mi bilmem lakin temiz.
Alt tarafı kireç tutmuş limon tuzu ile karbonatı içinde kaynattığın suya at 1 saate yeni gibi olur. Belkide gücünün yettiği odur elindekini yollamıştır. Herkesin durumu iyi değil ki kardeşim, kendince iyiliğini yapmış bence bunda yanlış bisey yok. 🤷♂️
77 Yorumla
Soran+1 yılTemizleyip vermeye ne dersin ha bana ver demiyorum ben boyle yapardim
Soran+1 yılKardeşim čaydanlik acele bi ihtiyac mi
- +1 yıl
İyide mesela bizde kültürdür komşu bize tabakla bir şey verdiğinde dahi onu yıkamadan temizlemeden vermeyiz. İkinci el esyaninda temiz olanını vermek gerekir.
Ne güzel diyorsun? Alt tarafı kireç tutmuş diye. Sen evine alırmısın o tencereyi yemek yapmak için? Hele karın ve çocuğun varsa.
Bu tip sorulara populist ve duyar kasarak değil empatik yönden yaklaşın. - +1 yıl
Amma abarttınız he ne duyar kasicam asıl saçma sapan bişeyle ilgi çekmeye çalışılmış kullanıyorsan temizle gitsin eline yapışmaz kullanmıyorsan kimse kafana silah dayamıyor sonuçta bi şekilde gelmiş işte çözüm üreteceğine vay vaylanmaya gerek yok bence fikirlerimizi beyan ediyoruz diye duyar kasmak mı oluyor ben küçük şeyleri problem etmeyen biriyim. Eğer çok titizse arkadaş temizlesin bir zahmet. Bu memlekette deprem hep olur zamanında 8 tane çivi yollanmış depremzede insanlara siz hala çaydanlık niye böyle diyorsunuz. Ve o insanlar elinde hiç bisey yokken sizin kadar şikayet etti mi bence hayır. Imkanlar fazlalaştıkca kalitesi düşen bir milletiz para bize yaramıyor kabul edin. Sonradan görme gibi davranıyor çoğunluk. Bide milletin ağzında bu laf çıktı "Duyar kasma" 🤦♂️ muhattap olmak istemiyorum lütfen cevap yazma kardeşim.
Karşı tarafın niyeti iyi midir kötü müdür bilemem o yüzden onlar hakkında bir şey demek istemiyorum ama elindeki bir şeyi yardım amaçlı da veriyorsan içini dışını kontrol edersin be kardeşim! Sanki millet senin kıytırık kireçli çaydanlığına muhtaç. Allah kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin. Elindeki bir şeyi yardım için birine veriyorsan gerekirse 2 3 defa temizlersin ki millet arkandan laf etmesin. Allah yardımcınız olsun kardeşim, neyse ki kötü pis düşünceli insanlar kadar yüreği temiz insanlarımız da mevcut hala. Dünya iyi insanların hatrına dönüyor yemin ederim
10 Yorumla
+1 yılOnun içi sadece kireç değil mi? Onu anı kurtarsın diye göndermişlerdir. Bizim evdeki çaydanlık da sulardan kaynaklı 2 güne öyle oluyor. Tamam kireceni çıkartabilirdi belki ama bu kadar da isyan edecek bir şey göremiyorum ben ortada.. Biraz yetinmeyi bilin zamanla her sey düzelecek birden parlamak mümkün degil zaten.. İstemiyorsan da at çöpe.. Devlet verir herhalde yeni çaydanlık.
00 YorumlaIc anadoluda sular çok kirecli olduğu için o hale gelen caydanliklar var. Ve çoğu insan onu o hali ile kireç varken kullanır. Sağlık açısından zarar vereceğini zannetmiyorum.
Yinede hangi akıl ile gönderildi onu da anlamıyorum belkide yaşlı bir amca ya da teyze koydu. En iyisi atın gitsin bir tarafa. Çok büyük geçmiş olsun kardeşim. Rabbim yardımcınız olsun.00 YorumlaGündem konusunda 699 cevap paylaştı. İnsan elindekini göndermiş olsa dahi en azından bir kireç çözücü ile kirecini temizler. Bence siz o caydanliktan hiç çay içmeyin zehirlenirsiniz belli ki bunu gönderen kişi temizlikten bir haber çünkü.
05 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlara bunu anlatamiyorum işte ikinci el urun kullanmakta sorun yok temizlikte hijyende sıkıntı var diyorum yok efendim ben nankörmüşüm
- +1 yıl
Asla nankör değilsiniz. Depremzede olmak gibi özel bir durumunuz var zaten psikolojik olarak bitiksiniz birde böyle bir manzara hiç hoş olmamış. Madem yardım yapacaksın onuda usulünce yap. Ya şu totudan dibi gorunmeyen şeyi temizle ya da yenisini al yolla kimse fakir olmaz bu şekilde. Ben utandım şu an bu durumdan.
Soran+1 yılKusura bakma hakkini helal et bizde evlerimizde o gune kadar mutluyduk bi çaydanliga muhtaç degildik ki
- +1 yıl
Bende deprem bölgesindeyim ama çok şükür evimdeyim. Sizler belli ki çok daha kötü durumdasınız Allah yardımcınız olsun ❤️
Soran+1 yılGeçmiş olsun sizede inşallah kaybiniz yoktur
+1 yılbunun dibi aslında kireç tutmuş yani yıkansa bile böyle görünür. içinde bikaç tane limon tuzunu suda kaynatırsan pırıl pırıl olacaktır, limon tuzu kireci çözüyor ben çaydanlığıma düzenli olarak yapıyorum
10 YorumlaGerçekten cok yazık. Böyle irenç insanlara acıyorum. Kendileri yaşamadığı için anlamıyor, hatta bazıları dalga bile geçiyor. Evet onlar da yaşasın demiyorum tabiki birdaha kimse yaşamasin ama bu durumda bile insanların böyle yapması o kadar kötü ki.
00 Yorumlaislam şunu der sevdiğin şeylerden verin insanların çoğuda zaten çöpe atacaktım bari hayır kazanayım demiş çöpe atmadığı şeyleri göneriyorlar biz insanlara ne oldu böyle neden bu kadar tiksindiriciyiz niye bu kadar kötüyüz
00 Yorumla
+1 yılGerçekten çok haklısınız bazı insanlar çok düşüncesiz. Yardım edeceğiz diye karşılarındaki insanlara kırıcı davranıyorlar. Hiç göndermeseler daha iyidi. Çok kaba bi davranış olmuş.
Tekrar geçmiş olsun.. 🌸00 Yorumla
+1 yılAyıbın en büyüğü kendi kullanmadığımız eşyası her hangi bir afet zadeye vermek göndermek alışkanlığı bizde vardır elbisenin eşyanın eskisini
11 Yorumla
Soran+1 yılAnlamazlar :)
Kimse boş yapmasin, yardim ediyorsun yok aceleye gelmis yok şu yok bu, insan olan adabini bilmeli , göndermesin bunu gönderecegine, nasılsa muhtaç kullanir gibi bir kafa yapisiyla gonderdi ise o insan degildir.
00 YorumlaEn azından içindeki kireçi temizleyip gönderselermiş. Haklısın, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
12 Yorumla
Soran+1 yılYa gerçekten bu durumda olmak istemezdik ki evlerimizde gayet mutluyduk o güne kadar
- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun, umarım aynı günlere dönersiniz inşallah.
- Gündem konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılElindeki çaydanlığı göndermiş daha ne yapsın? Ayıp ya şu yaptığınız.
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah aşkina sana kirli bir şey verseler kabul edicek misin ben insanlara boyle şeyler veremem zamaninda bende yardim ettim ayip olur diye boyle şeyler koymadim bile insaf ya
- +1 yıl
Demek ki gücü buna yetmiş. Ayrıca pis dediğin her çaydanlıkta olan kireç.
Tam olarak nerede kalıyorsunuz yakınlarınızda depremzedeler için açılan sosyal marketlerden olacaktır.
+1 yılÇokta ön yargılı olmamak gerekiyor diye düşünüyorum bunu gönderen kişi ne durumda olup gönderdiği meçhul sonuçta bilemeyiz yani
02 Yorumla
Soran+1 yılTemizlemek zor degil
- +1 yıl
Düşünememiştir belki temizlese iyi olur yani de
+1 yılSıkıntı o çaydanlığı gönderen de değil. Çaydanlığı gönderene muhtaç eden şahsiyetler de bütün suç. Çaydanlığı göndereni unut, seni ona muhtaç edenleri sorgula.
00 Yorumla
+1 yılCay kaynatmiyirsan başka bi amac icin kullanabilirsin. Buraya atip kotulemeye gerek yok. Herkes gücüne göre yardim etti.
07 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim gücüne gore yardim edersinde temiz verirsin değil mi ikinci el bile olsa
- +1 yıl
Temizlemeye vakti olmamış olabilir. Belki kendi caydanligini verdi. Paylasim cok kirici
Soran+1 yılGerçekten boyle yardimlar yapmiyorsunuzdur umarim insanlara kirli şeylerinizi gonderipte onlari hasta etmeyin çok ciddiyim
Soran+1 yılBenim derdim çaydanlik degil ama nasil olsa bu depremzede diyip her haltida gondermezsin
- +1 yıl
Konuyu benim gonderdigim yardima baglaman sasilasi bir durum. Sadece alcak gonullu olmalı ve gercekten ihtiyac sahibi isek onu farklı bi amac icin de kullanabiliriz. Sosyal medyada reklam yapacaginiz yardımları kabul Etmeyin litfen. Canlarimiz kardeslerimiz gitti orada. Caydanlik olsa ne olur olmasa ne olur. Iyi geceler
Soran+1 yılKardeşim canimdan evimden olan zaten benim ve benim gibiler ayrica ne reklamindan bahsediyorsunuz benim ismim cismim belli mi gizli olarak sordum sadece cinsiyetimi biliyorsun. Çaydanlik dert değil zaten bunun gibi gelen kiyafetlerde var onlarada mi ee elinde bu vardi diyeceksin ayiptir yahu
- +1 yıl
tamam sen haklısın.
Çok üzgünüm yapılan terbiyesizlik için. Teslim Alabileceğin bir kargo vb şubesi varsa. sube adresini yazar mısın? Kabuk edersen çaydanlık ve ekstra ihtiyaç duyulan bir şey varsa göndermek istiyorum.
00 YorumlaErotik gecelik bile çıktı kolilerden. Çaydanlık neki. Kimi kıyafet ciktiki giyilecek durumda bile değil. Hertari yırtılmış. Resmen dalga geciyorlar
00 Yorumla- Gündem konusunda 742 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlarin kendine layik gormedigi biseyi ihtiyaci olana layık gormesinden nefret ediyorum yapacaginiz yardimin icine edeyim yaziklar olsun
00 Yorumla Kullanıp atacaklarını size vermiş gbiler🤦🏻♀️🤦🏻♀️ yuh yani ya verme ya da adam gbi bsi ver yani
02 Yorumla
Soran+1 yılBide hala gucu buna yetiyor diyen var temizlemek akillarina gelmemiş temizligede kimsenin gucu yetmiyor galiba
+1 yılYani gerçekten bunu göndereceğine hiçbir şey yapma otur dua et daha çok faydan olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten oyle çaydanlikta şart degildi şu an
Bir şeyleri ya yanlış anlıyoruz ya da yanlış biliyoruz... Yazık bir şeylerden nasibini almamış
01 Yorumla- Gündem konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılUtanmadan temizle kaynat diyenler var yazık!
10 Yorumla - Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYahu şunu bir çamaşır suyuna atsaydın da öyle yollasaydın depremzedeye. Ne çeşit bir arlanmaz, utanmaz bir şeref yoksunusun anlamadım ki?
00 Yorumla Yazık ya. Vicdanını rahatlatmak için çöpe atacağı şeyi yollayayım demiş
00 Yorumla
+1 yılKız dök içine porçözü, cam gibi olur dibi... Yalnız harbi çok pis biriymiş...
00 Yorumla
+1 yılAh insanlar kullanmadıgı evde kurtulmak istediği şeyleri de yollamışla r
00 YorumlaÇoğu evde ki "çöpten" kurtulmak istemiş sanırım.. Çok acı.
00 YorumlaOnu gönderen dingil makatına alsın o çaydanlığın ucunu
00 YorumlaEmpati yoksunu insanlar maalesef yardımı bile bilmiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhiç yoktan iyidir herkeste sıfır mal gönderecek durum yok
11 Yorumla
Soran+1 yılTemiz gonderecek vardir bence
Ya kir değil o kireç çoğu insanın evinde kullandığı çaydanlık illa kireç tutuyor bu şekilde kendi bu şekilde kullandığı için ve bu şekilde bi çaydanlık bulsa kullanacağı için düşünememiş çokta büyük bi sorun değil bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten dünyadaki insanların algısı şu. Eskimiş ne varsa fakire fukaraya verelim yenisi verelim demiyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana kotu niyetli bile verselerdi onu temizler kullanirim kullandıkça o utanır bende isimi görürüm
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıladam elindekini yollamış muhtemelen, beğenmiyorsan iade et
10 Yorumla
+1 yılyani şaşırmıyorum maalesef bazıları evdeki fazlalıklardan kurtulma yolunu bu şekilde bulmuşlar empati falan yapmadan
00 Yorumla
+1 yılGönüllü çalışan olarak gitmiştim görevim kıyafetleri ayrıştırmaktı ama gerçekten içler acısı şeylere denk geldim bazı insanlar yardımı evdeki gereksiz şeyleri boşaltmak olarak görüyor galiba
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkendim yemediğim kullanmadıgım begenmediğim birşeyi bir başkasına asla yardım diye vermem
00 Yorumla
+1 yılElbette vardır ama herkes başka çıkarlar guttugu için oluyor böyle şeyler maalesef
00 Yorumla
+1 yılKireç sökücü işinizi görür.
02 Yorumla
Soran+1 yılHadi be gonderen duşunmeliydi bunu ben bunu insanlara nasil veririm diye?
- +1 yıl
İncelik yok demek ki. Herkes böyle değil tabi. Genelleme yapmamalı.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSize çok bile o çaydanlık ahlaksız utanmaz nankör
09 Yorumla
Soran+1 yılUmarim sende yaşarsin mazlumun bedduasindan kork
Cevap sahibi+1 yılCirkeflesme hadsizz
Soran+1 yılÇirkef olan ben değilim sensin hadsiz mi oluyorum birde hem sevdiklerimden hem evimden oluyorum sonra sizin gibiler pis eşyalarini gonderiyor ustune ustluk kufrediyor ahlaksizlad
Cevap sahibi+1 yılBelli ki durumu yok onu gönderebilmiş elinden o kadarı gelmiş şükredeceğin yerde bu ne diyosun nankörsun ya
Soran+1 yılBacım çaydanlik bir ihtiyaç değil duzgun şeyleri duzgunce veren insanlarda vardı bu durumun maddiyat ile alakasi yok elindeki eşya ikinci el olabilir amenna lakin kirli olmamalo
Cevap sahibi+1 yılBunu sen bilemezsin o an direk vermiştir bende doğru düzgün giymediğim kıyafetlerimi verdim temizlerdi aldılar ikinci el tavalarimida verdim yani bu kadar tepki vermen anlamsiz
Soran+1 yılTemiz vermişsinki almişlar.
Cevap sahibi+1 yılSana çaydanlığı veren kişi yinede vermiş düşünmüş hiç vermemesinden iyidir kaç lira şimdi bir çaydanlık sen temizle çaydanlığı
Soran+1 yılGerçekten yaptiginiz çok ayip derdimiz caydanlik degil nasil olsa bu depremzede deyip kullanmadiginiz saçma kirli eşyalari vermeniz gerçekten kotu niyet iyi niyet olsa burada ikinci el ve temiz gorurdun neyse uzatmayalim anlamayacaksiniz
- Gündem konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılİçinde çay da bıraksaymış awk
02 Yorumla
Soran+1 yılGüldüm snsnmdnd
- +1 yıl
Seni güldürdüysem sevaba girmiş sayılır mıyım yoksa ara beni sabaha kadar güldüreyim 😂
Veren kişiye porçöz gönder onun hayra ihtiyacı var
02 Yorumla
Soran+1 yılŞunu insanlara anlatamiyorum işte
+1 yılÇok ayıp bir şey ya gerçekten
00 Yorumla
+1 yılBöyle ahlaksız çok ne yazık ki🥺
00 Yorumla
+1 yılBöyle insanlardan nefret ediyorum
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar resmen trol ne beklersin
00 Yorumla
+1 yılbazıları çok insafsız. ya da çok öküz.
00 Yorumla- Gündem konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılvar var malının en iyisini verirsin
00 Yorumla
+1 yılİnsanlıktan Bi haber bir sürü mahlukat var
00 Yorumla
+1 yılİşte naparsin bin türlü insan var
00 Yorumla
+1 yılHaklısın insanlar düşüncesiz
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcınız olsun
00 YorumlaTerbiyesizlik, saygısızlık bu nedir yani
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO yüzden 2. El istemediler
16 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çok igrenç ve haklilar ikinci el istememekte
- +1 yıl
Saygısız insanlar bölgede neler gördük
Cevap sahibi+1 yılİnsan değil bunlar ya bambaşka bir boyut
- +1 yıl
Şoka girer insan yardım degıl temizlik yaptılar
Cevap sahibi+1 yılTopuklu ayakkabı iç giyim yollayanlar peki 🤦🏼♀️
- +1 yıl
İç giyim olsa iyi demiyim burdan neyse
Gizli Üye(18-24)+1 yılKabul etmek zorunda değilsin
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun 🌸 umarım eskisinden daha güzel günler görürsünüz tekrar
E almasaydın?
01 Yorumla
Soran+1 yılKartonlardan çikti
+1 yılEmpati yoksunları
05 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten vermeselerdi olurdu yardim edecez diye bildigin 30 senelik kirli şeyler koymuşlar
- +1 yıl
Ben de götürdüm bölgeye kolileri açınca şoklar şoklar
Soran+1 yılTerbiyesizlik
- +1 yıl
Sana baska neler geldi
Soran+1 yılBize biri İzmir'de evini acmişti yardimida baskasi topladi ev eşyasi için gerçekten gelen eşyalar çok igrenç perde getirmişler kirden simsiyah olmuş
+1 yılHaklısın
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne