Amerikan Wells Fargo Bank: "Türkiye'de seçimi muhalefet kazanırsa Türk Lirası %20 değer kazanabilir ve yıl sonunda Dolar 15 TL'ye düşebilir." açıklamasını yaptı.
Ne düşünüyorsunuz sizce böyle bir şey olabilir mi?
#kafamıngüzelligi

Amerikan Wells Fargo Bank: "Türkiye'de seçimi muhalefet kazanırsa Türk Lirası %20 değer kazanabilir ve yıl sonunda Dolar 15 TL'ye düşebilir." açıklamasını yaptı.
Ne düşünüyorsunuz sizce böyle bir şey olabilir mi?
#kafamıngüzelligi

Ah Türk insanı, bu kadar mal liderlere inanıp mallık konusunda sizin de onlardan yanınız kalmadığını görmekten artık utanç duyuyorum.
46 yıldır yaşıyorum.
Kenan Evren - Turgut Özal ikilisinden beri ülkenin nasıl yönetildiğini bilen biriyim.
Ülke insanın alım gücünü ve geniş kiltle üzerindeki vergi yükünün (vergi, dolaylı vergi ve ÖTV gibi dolaylı verginin de vergisi) nasıl arttığını her hükümet döneminde gördüm.
Hiçbir şekilde sağcı ve solcu değilim. Zaten sağ - sol tarihini okusaydınız konunun Fransa'da 18. YY'da aristokratlar ile burjuvalar arasında olan çekişme olduğunu görürdünüz.
Hiçbir partiyi milli bulmuyorum. Tamamı da şerefini ABD'ye teslim etmişler partiler ve liderler. CHP'nin iktidar olduğu İsmet İnönü (bana göre vatan haini birisidir) döneminde ABD 250 danışman (bu danışmanların tamamı ABD vatandaşı, ABD'den maaş alan ve ABD'ye hizmet eden görevlilerdi) milli eğitim bakanlığında görev yaptırarak milli şuuru yok etmiş, AKP'si de rahip Andrea Brunson konusunda ne kadar ABD'ye kul köle olduğunu göstermiştir.
Ben itikadı sağlam dindar biriyim, o yüzden ülkenin selametini Deniz Gezmiş'lerle aynı düşünenlerden biriyim.
Şu anda bakın, parti liderlerine hepsi bir şeyi savunuyor. Hiç ülke insanının maddi imkan ve kabiliyetleri ile alım gücünü, vergi yükünün azaltılması savunan var mı? Yok...
Ulan aptallar, bunlar kendi arasında kavga ediyor zannediyorsunuz? Milletvekili özlük haklarında 600'ü de el kaldırıyor, hayır diyeni görüyor musunuz?
Doğan Güreş'ın milletvekili olduğu dönemde yanında çalıştığım zamanda meclisi lokantasını da çok iyi gördüm. O sizin kavga ettiğini zannettiğiniz milletvekillerinin birbiriyle nasıl sarmaş dolaş olduğunu da gördüm.
Millet aptal...
Keşke uyansanız, uyansanız da şu siyasilere okkalı bir siyasi tokat vurup yeter lan kanı bozuklar, söz halkındır, siz vekilsiniz ben asilim, adam olun deseler...
Zannetmiyorum... Bakalım hayırlısı...
Ben yıllardır oy vermeye gidiyorum ama oyumu geçersiz yapıyorum. Çünkü benim yerime bir AKP'liye oy verdilirsin istemiyorum. Herkes geçersiz oy verse ülke siyasi krize girer ama arkasından mükemmel bir yönetim şekli gelir.
Siyasi partiler kanunu ve seçim kanunu değiştirilmek zorunda kalır, lider sultası biter ve halk kendi vekilini özgür iradesi ile seçer.
Aklı olan da beni anlar.
Vatan haini dediğin adam Sakarya'da, Çanakkale'de vve nice savaşlarda en ön cephede savaştı, gözünü kırpmadan ölüme gitti neyden bahsediyorsun sen
Sonradan yaptıkları, önceden yaptıklarını örttü yok etti. Milli Eğitim fiyaskosunu araştırın. Savaş kazanan milli eğitimi ABD'ye teslim etmez, eline ABD bayrağı alıp gezmez.
Nihat Erim konusu ayrı bir konu, onu da okuyun.
AKP'lirin Ahaberi ile CHP'nin Halk TV'sinden biraz dışarı bakın.
Tarihi iyi biliyorum merak etme hataları yok diyemem ama hain demek ağır oldu. Sonuçta o zamanın şartlarında neler yaşandı bilinmiyor. Hitler Avrupa'yı işgal ederken Türkiye'ye bulaşmadı bile bana göre bu İnönü'nün siyasi başarısıdır
Sen bu kafayla çok sıkıntı yaşarsın daha müptezel dayım
detaylara takılmıyorum "ülkeyi yönetenler kim olursa olsun ülkeyi küresel ekonomiye, emperyalist güçlere vs " peşkeş çekmiştir ve bu böyle devam edecek. özal döneminde dünya ya açıldığımızda başka ülkelerle "si. dik yarıştırabilecek adamlar lazımdı başımızda" yoksa ancak do. malırsın ve bu oldu. yazık yani.
@fcker19cm beni anlayan akıllı bir insan çıktı sonunda...
Abi anlamamak mümkün mü? en basiti insanın bir tek yaşamı var herkese göre değişebilir ama çok zorlasan 80 yıl ve verimli dönemi çok daha kısa.. yani bu hayatı rezil bir şekilde yaşarken birilerinin algı mühendisliğine kapılıp gerçeği görmemek em. besillik! ben gencim 8k maaş alıcam ve kötü bir hayat yaşayıp ölücem! malmıyım ben onların sahte kavgalarını, atatürk din adına oy toplamalarını vs.. o insanlar ölmüş bitmiş. şimdi sadece ben varım ve en iyi şekilde yaşamak istiyorum. gerisi hepsi zihin oyunlarıdır. bana yediremezler yiyenler buyursun yesin. ben em. besil değilim ve olmayacağım.
@fcker19cm işte sizin gibi gençlere güveniyorum. Akıllı ve bilgilisiniz. Benim gençliğim kavgayla geçti, hak, adalet, eşitlik diye. Ya mücahidim diyen mal düşkünü dini bozuklarla, ya vatan millet diyen düzmece ülkücüler ile ya da lafta eşitliği savunan komünistlerle yumruk yumruğa girerdim. Onun için sevmem partizanlık yapanları.
yalnız geçersiz attığınız oylar AKP'ye yarıyor haberin olsun
Bende senin gibi tipleri anlamıyorum. Herşeyin sistemin oyunu olduğunu, gençligim kavgalarla geçti nidalarını, bildigimiz şeyleri bize tekrar tekrar anlatmalarını ha bide bilmem ne diyo ama daha bunun anlamını bilmez cümlesini. Her yerde bu tiplerin yaşca küçük bi peşkeşvisi çıkar evet abi dogru abim ve o içinde bol bol emperyalist geçen cümlelerle muhabbetler. Banelsiniz. Ya bi yürüyün gidin. Mal düşkünü dini bozuklardan rahatsızsın. Oy kullanmıyosun? Evet halk aptaldır, ayrıca balık hafızalıdır peki sen nesin? Napıyosun şu an mesela isnanların yalnızca aşk ilişkilerini okudugu sitede bişeyler yazıyosun çok yararın dokundu köşende ölmeyi bekleyebilirsin
Doğru demişler, sadece merkez bankasına bağımsızlığını bile geri verse yabancı yatırımcılar hemen dövizlerini ülkeye geri sokar, haliyle döviz girişinden dolayı türk lirası değerlenir 15'e düşer. 15 çok basit bir rakam yani hiç zor değil. ileri dönemlerde yapılacak mali politikalarla 10'a da düşer.
yabancı yatırımcılar da kuyrukta tabii 😂
@fatoşşist34 Kuyrukta değiller de burası avrupa ile asyayı bağlayan ortak bir bölge, buralar hep ticaret bölgesi olmuştur.
geçen aynen bu soru soruldu boolbergde bir uzmana. iktidar değişiminde yabancı yatırımcılar gelir mi, gerçekten konuşulduğu gibi kuyrukta bekliyorlar mı diye. tabii ki o iş o kadar basit değil oldu cevap da. cari açık vb gibi bir sürü durum var.
@fatoşşist34 kuyrukta bekleyen yokta gelirler yani. ayrıca ab'ye bu adamlar yüzünden giremedik onu da hesaba kat. chp olsa başımıza girebilirdik ab'ye.
Türk seçmeni etkilemek için üretilmiş ve gerçeğe dayanmayan bir senaryo. Doların düşmesi değil yükselmemesi gerekir. Düşerse ihracat düşer, GSMH düşer, cari açık iki katına çıkar, üretimi baltalar, iç piyasayı baskılar. Bu derece hızlı düşüş hiç iyi olmaz. Sabit düzeyde 17-19 arasında seyretmeli.
Mümkün tabi ki ekonomi hızlı bir süre içinde tam olmasa da biraz toparlanma yoluna gider. Yabancı yatırımcı güven duyarsa parasını Türkiye'ye getirir. Bu da tam ihtiyacımız olan şey. Malum bastakiler yüzünden bir çok yabancı çıktı ülkeden paralarını çekti güven yok diye.
fed uzun zamandır sürekli faiz artırımına gitti. eğer böyle devam ederse ya da stabil kalırsa yabancı yatırımcı kolay kolay gelmez. biz faizi yükseltmeye kalksak o zaman da faiz yüküyle karşı karşıya kalırız artı yatırımlarda düşer üretim azalır. wells fargo bankası kim yaa çok fazla takmamak lazım çok önemli değil yani fikirleri falan. moody's, s&p ve fitch'in bile dedikleri kolay kolay tutmuyo wells fargo bankası nedir yani
Cevap
35Cevap
Mümkün olmaz
dolarin veya dovizin dusmesi icin doviz likitidesinin olmasi gerekir... Şu an Turkiyenin doviz borcu hem kamu hem ozel sektorun cok yuksek bulgaristanin milli geliri kadar doviz borcu var... yurutmedeki x iktidarin sihirli degnegi ile olmaz bu isler rasyonel yatirimci ceken yurticine doviz likitidesi getirebilecek maliye ve para politikalariyla olur..
Olabilir birçok durumda sözel yönlendirme ile bile piyasalara yön verilebiliyor. gelen iktidar "faizin yüksek olmasıyla ilgli bir sıkıntımız olmaz" mesajı verdiğinde dolar bu seviyelere inebilir 2tl olmaz ama o kesin ve net. fakat sadece akp özelde rte nin tekrar iktidar olması "faiz düşmanıyız, asla faizler yükselmeyecek" mesajı verir ki bu ülkeye ciddi bir dolar girişi olsa bile doların yüksek seviyede kalmasına neden olur.
muhalefet yanlis hatirlamiyorsam kur korumalı mevduatı kaldırmayı da taahhüt ediyordu. kaldırsınlar bakalım dolar 15 lira mı oluyor yoksa 45 liraya mı çikiyor?
😄😄neye göre bu düşme muhalefet sevdalısı ABD bankası.
Bide sanki 10 a düşecek gibi diyor 3 tl kadar düşmüş olcak abartılı, heyecanlandırcak tarzı açıklama.
şu an 18,90 civarı ztn
Sallamasın kimse hepsi aynı bk. Adam akıllı biri gelmedikçe bi bk düzelmez.. soran, sana değil tepkim.
Umarim oyle dusuyordur ekonomiden pek anlamam ama istikrar ve demokrasi yatirimcilari ulkeye cekebilir...
niye 12 ye dusurmediler mi bu fiyatlarda iken. isteseler her sey oluyor ama yolsuzluk yuzunden ulke mi kalkiniyor
bu chp denen akilsiz parti de secimi kazandiktan sonra bile hala hdp nin kicini yalarsa oyumu her zaman akpartiye vermezsem bende bir sey demiyorum daha. bu partiden ne destek ne de mecliste gormek istiyorum. igrencler yav. su insanlarin teror destekcisi oldugunu gorup hala tutabiliyorlar. bu insanlardan medet ummak bizim hatamiz. demokrosi falan kaldirilsin bu ulkede.
CHP ye kurban ol 😂
Boyuk abiler yardım edebilir demek oluyor
Ama kilicdardan taviz isteyecekler
Taviz verirse düşer ama uzun vadede yine kaybeden türkiye olucak
Doların düşmesi için Türk Lirasını bir değeri olması lazım bu da üretim, ihracat ve yurtışından yatırımlarla olur
muhalefet kazanırsa ülke dış güçlerin eline geçecek
Dolar kolay kolay düşmez düşerse euro ile sterlinde düşmesi gerekecek.
Yani çok zor.
200-300 baz puan faiz arttırdın mı zaten 2-3 tl düşer. Kalıcı olmaz ama orası ayrı.
Gevurun dostu gevur olur ama siz yinede inanmayn başa kuklayı getirsinler bugünleri çok ararız
Doların yükselişinin ekonomik değil siyasi olduğunun kanıtı
Evet mümkün. Ülkede iktidar değişince yatırımcı gelir. 2002 de aynısı yaşandı. AKP'nin uluslararası prestiji yerlerde. Bu ekonomiden tut, sağlık, eğitim ve adaleti bile etkiliyor.
Awq kodumun cocuklari ulkeyi alacak dolar 15 olunca sanki iyi olacak.
Bu haberi okuduğumdan beri muhalefete ABD’ye ve bankalarına sövüyorum şimdi yine sövüyorum bak ya
Evet mümkün hata 10 liraya bile düşer bir süre sonra çünkü Türkiye'ye güven gelecek ve kaçan yatırımcılar geri dönecek kasaya para girecek
İnşallah
@avigor yazık size beyin koymayı unutmuşlar doları bir düğmeye basınca yükselen ve bir düğmeye basınca düşen bir şey sanıyorsunuz halbuki mesela 22 yılda Türkiye'nin hem hukuk hem de üretim alanına bile ve isteyerek iktidar tarafından aciz hale getirilmesi ve uluslararası camiada güvenin kalmaması, yatırımcının yurtdışına kaçması. Ayrıca ülkeyi zaten Araplara ve Afganlara peşkeş çekerek iktidar yedi duvelin başaramadığını başardı ve savaşmadan sattı siz meeeelemeye devam edin.
@avigor gerçekten hem beynin yok hem de fikrin çok tam trol hareketleri gerçeklere söyleyecek bir cevabınız olmayınca hemen karşı tarafa yunan ya da yahudi diye saldırısının mahluklar sizi 😄
Engelledim ikisinide yazamazlar daha
Kıçımızda bir pantolon bir don kaldı onu da muhalefet alacak. akabinde işgal edilmeye hazır bir Türkiye kalacak.
Türk düşmanı devletlerin desteklediği Türk düşmanı 6+1 kokteyl masanın ne kadar milli olduğunu oturup düşünmek gerekiyor.
Onların istediği Erdoğan gitsin biz borç verip Türkiye’yi borçlandıralım saplar 3 lira ya düşle ne olacak
Bı bitmediniz ah...
Kızılay çadır satıyor parayla git onu sorgula
@Bymasor2023 senin ben akkkkkk emi mikrop
kesinlikle doğru hatta eskisi gibi 2-3 liraları bulabilir imf borç vermiyor niye sen önce yargıyı düzelt adaletli ol diyor
Amerikadan böyle paylaşımlar geldikçe kafamda çılgın teoriler dönüyor
Muhalefet şapkadan tavşan çıkartamaz şu an ülkede ekonomik enkaz var kolay iş değil hemen düze çıkmak
Seçimde hükümet değişirse politikalarına göre düşebilir
DoLarı OLanLar Düşerse Tranva Gecirirki Bence
Türkiye'ye büyük miktarlarda sıcak para girişi olabilir, evet mümkün
Demek birileri amerika k ö p e i
düşmez ak parti giderse dolar 25-30ları görür
Sebebinide merak ettim
Gayet mümkün.
Sonunda tayyibi kendilerinin getirdiklerini itiraf etmişler
Doların aniden düşmesi de kötü
Ziyaaaaa>>
Demek ki Amerika muhalefeti destekliyor
Dolar bu saatten sonra düşemez. 20ye sabitlenir