Tabi ki normal bunu yapan kişi depreme değil sel baskınına göre yapmış. Tahta suda batmaz binayı yüzdürerek kurtaracak işte. Yahu bi akıl var mantık var normal olabilir mi hiç? Beton olması gereken yerde tahta olması normal olamaz
Bir kolon kalıbına beton dökülürken işçi sigara izmaritini kolon kalınına atıp beton dökerse, o izmaritin cm2deki iz düşümü boyınca tüm katlarda o cm2 kadar beton artık iş göremez. Senin sorunu cevabında ise o kolondaki tahtaların toplamı kadar o kolon ne devamında ki tüm kolonlar artık çalışmaz. Yani 30x60cm kolon 20x50 kolon gücüne düşer. Bir binada kolon zayıfsa bırak debremi normal de bile oturulmaz
Ahh ahh yazık oldu güzelim ülkeme ve insanlarına yazıklar olsun diyorum en hafif tabirle umarım bundan sonra belediyelerden inşaat işlerini alıp ilgili bakanlığa verirler ki oy kaygısı sebebiyle olur olmaz herkes hem müteahhit oluyor hemde çürük çarık binalar inşaa ediliyor...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu tahtalar bu binadan olduğundan emin misiniz? Bakınca, renkler bir birini tutuyor ama, sıvanın altında kireç var betondan çok. Sanki eski bir ev gibi duruyor. Keşke bir kaç fotonuz daha olsaydı, hani farklı şekillerde.
Geçen sene Şubat ayında Malatya da idim. 5 yıldızlı kaldığım otelin temeli bile sağlam değildi. Yani araç geçse sallanırdı. Deprem mi oluyor diye sabaha kadar 1 hafta uyumadım. Belki 1 2 saat falan uyuyordum. Otelin yıkılıp yıkılmadığını veya hasar görüp görmediğini bilmiyorum lakin deprem de otelin etrafındaki bütün binalar yıkılmış. Üzücü bir durum.
@Miki_44 evet o konuda haklısınız çevreyolu üzeri olduğu için sallanıyor. Ayrıca karşı çaprazında olan garden rezidans yıkılmış. Malatya'nın manzarasını çekerken o da detayda idi.🥺
Bu ülkede hiçbir şey denetlenmiyor. Eski bir müteahit anlatmıştı belediyelerde müteahitlerden istenen bağış parasını ve ona göre verilen izin belgelerini internetten bulup izleyebilirsiniz adamın konuşmalarını. Ülkenin gerçeği bu böyle bir sistemde denetleme olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biz 1960 yillarında yapılmış ev aldık doğalgaz döşettik Kirişlere denk geldi Bayaa büyük kiriş etmişler doğalgazlar da saaşrdş gşbi neyse yanında. Deldiler içlerinden 7x15 cm büyüklükte tahta parçaları cikti bence sağlam olması icin koyulmuş olabilir düzgün kesilmiş rahatlar
İbbnin hızlı tarama testi olarak geçiyor ona başvuru yapabilirsiniz binayı boşaltmak veya yiktirmak zorunda değilsiniz bu testi yaptirirsaniz. Buna benzer başka testler var mı bilmiyorum araştirabilirsiniz. Bu noktada canınız önemli diye düşünüyorum maddi durumu bilemem ama bir yanda can var.
Maddi durum inanılmaz kötü bu ay nasıl desem 2-3 aydır iflastayız diyebilirim hiç bu kadar parasız kalmamıştık be 2 aydır fena diğlereeyiz gelecek ay Allah’ın ixninle yükselişe geçeceğiz bakalım nasip
Anladım. Belediyeyi arayıp bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum belki orada da bu tarz şeyler vardır. Dediğim gibi buna benzer incelemeler vb. vardır diye düşünüyorum. Canınızı düşünün hocam Rabbim yardımcınız olsun.
Bu coğrafyada her şeyden önce bir ahlak sorunu var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bilinçli olarak konulduğunu sanmıyorum beton dökümü esnasında veya daha önce düşmüş olabilir kolonlar kapatıldığı zaman içerisi yukardan bakıldığında zor görünür
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Evet normal desek normal mi olacak... Ciddi ciddi bu soruyu sorarak ne elde etmeyi amaçladin xp dışında