Adana Demirspor'un taraftar grubu 6. bölge, başkan Murat Sancak'ın "Gün siyaset yapma günü değil" açıklaması üzerine "Korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz" paylaşımı yaptı.
Halkın, hükümeti istifaya davet etmesinin suç sayılması, mantıklı mı?

Adana Demirspor'un taraftar grubu 6. bölge, başkan Murat Sancak'ın "Gün siyaset yapma günü değil" açıklaması üzerine "Korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz" paylaşımı yaptı.
Halkın, hükümeti istifaya davet etmesinin suç sayılması, mantıklı mı?

Adana Demirspor işçi takımının temsilcisidir. Senelerce Adana'da ve dışarıda bununla övünüp bununla gurur duydurdular kendilerine. Sonra paralı başkanları geldi, sermayeden yana tavrı ile Demirspor'u süslü transferlerle gözünü boyama kalktı. Ancak bu adam gider, ayrın başkası gelir, aslolan Demirspor'un işçi sınıfı taraftarlarıdır. Gerekirse bir alt lige inip yeniden gelirler yine de sermayeci başkanlarını hemen kovmaları gerekir.
Hükümetin istifasını istemek de, bunu sokakta, stadyumda, toplu taşımada bireysel veya toplu halde dile getirmek de anayasal haktır. Bu isteğin dile getirilmesini suç saymak, kaynağını Anayasadan almayan bir yetkinin kullanılması olur, anayasa suçu işlenmiş olur, Yüce Divan'da yargılanmayı gerektirir. AKP çizmeyi çok aştı, faşizmin dozunu arttırdı.
Konu siyasi değil, insanlar gördükleri zafiyet karşısında tepkilerini dile getiriyorlar. Tepkiyi politize edense bizzat tepkinin muhatabı olan kişiler. Küfür, hakaret, şiddet olmadıkça herkesin en doğal hakkıdır protesto hakkı.
Taraftarlar kesinlikle haklı. TFF başkanı bile işine geldiğinde seçim ile ilgili açıklama yapıp iktidar yalakalığı yapabiliyor. Tribünler kulübün değil hakkındır. Kulüpler de yöneticilerin değil halkındır
Cevap
20Cevap
Taraftar olmasa takım da olmaz
Artislik yapip korumalarina guvenerek adiyamana gittiler ama orada her ne olduysa baya bi tırstılar kuzu gibi oldular. tv lere pek yansimadi heralde ama muhtemelen adiyamanlilar heryerde sövduler bunlara baya. Yeterince sevmeyeni oldugunda binlerce korumanin da biyere kadar ise yaradigini anladilar muhtemelen😀
Turkiye de nedense hic bir zaman siyaset yapma gunu degil... basimiza gelmeyen felaket kalmadi neden diye bile sordurmuyorlar...
Evet milletin susmasinin nedeni de ortadogu gibi bir isyanla ic savasa suruklenmemek sonucta secim var oy kullaniriz gitsinler denilip sabrediliyor da bakalim secimler nasil olucak... turkiyenin en zorlu secimini yasicaz
Bende muahlefette nasilsa iktidara oy vermicekler kim cikarsa oy verecekeler kafasinda altili masaya oturup oturup kalkiyorlar... ne iktidarda ne muhalefette care var
Bir Adanalı olarak sonuna kadar haklılar siyaset bir tek spora girmedi siyaset her yere girdi biz haklıyız. Yanlış bir şey yapmıyoruz.
şu dönemde..
herkesin daha birbirine yakın olması destek olması önemli iken
bu ayrıştırmaya girmemek en iyisi diye düşünüyorum ben secim zamanı gider verirsin oyunu neyse tepkini sandıkta koyarsın..
Birileri üzerine düşeni yapmıyor ise tam yeri tam zamanı
Yav bu siyasetin zamanı değil diyenler hangi kafayı yaşıyor anlamıyorum. Siyasetin trilyon kere zamanı şu an
Hükumet istifa demek suç değil. Başkası adına da karar veremez kimse
Taraftarin yaptığı bütün hatalarin bedelini yönetim öduyor. Mesela maçta küfredince sahaya yabancı madde atınca cezayı kulüp ödüyor. Bu durumda yöneticiler haklı
Bunlar olmayan beyinleriyle hükümete istifa et dedi onlarda simdi bunlari dinleyip istifa edecek olmayan beyinlere bak sen beyin yok ama fikir çok
Haksız duruma düstüler Adana Demirspor Sol görüşlü bir futbol takımı olarak bilinirdi İslami sermaye para ile siyasi bir takımı satın aldı!!!
Ne istiyorlar yani , korkuyorsunuz denmedi ki , futbola siyaset karışmasın dendi , haksızlık mı?
istifaya davet etmenin yeri bende stadyumlar değil meydanlar
''Korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz, yalıyoruz. '' daha doğru olurdu
Bir Adana Demirsporlu olarak taraftarımızın bu denli davranışını tasvip etmiyorum. Spor ve takımlar böyle siyasi olaylara alet olmamalıdır.
O da aynı şekilde sorundur. Spor, sporcu ve taraftar kulüpleri siyasi ve siyaseti spor sahasına taşımamalıdır. Siyasetin yeri spor alanları değildir.
Konu vatan ise, her türk vatandaşı her mecrada insiyatif almalı.
Burada konu eşi, benzeri görülmemiş bir talan ve yalanın 50 bine yakın insanımızın yaşamına çok daha fazlasının evini, sağlığını kaybetmesine ve bütün 83 milyon vatandaşın travma ve korku yaşamasına sebep olması sonucu bardağın taşıp akmasidir
Yani öyle basit bir siyasi anlaşmazlığın sonucu değil. Öyle olsa haklısın derdim. Zaten geçmişte sporu defalarca farklı partiler siyasete alet etmek istedi ama insanlar bunlara yüz vermedi. Lak8n mevcut iktidar zaten sporu siyasete çoktan dibine kadar sokup, insanları kutuplaştırdı. Konu biraz uzun ama farkındalığı yüksek insanlar bunları yakinen takip ediyor.
Yani öyle
Siyasetin yeri meclis, sokak, evlerimiz. Spor yalnızca spor için yapılır. Takımlar depreme destek için maç gelirlerini bağışlıyorlar. Bundan otesinin benim nezdim de bir önemi yok. Sandığa gelince herkes gerekeni yapsın. İktidar ya da karşıtı olanlar benim umurumda bile değiller. Ancak bu ortamda saçmalayan herkes provokatördür.
Taraftar boyun eğmez
İyi yapmışlar.
Taraftar olmasa takım nereden destek bulacak
Taraftar halk hepsinden üstündür
Helal olsun onlara. Çok takdir ettim
taraftarlar her zman haklıdır
Herşeyin bir vakti saati vardır
Amca Adana’nın olayı ne ki üst sıralara oynuyorlar
Spora siyaset karıştırmak neyin kafası ya
Başkan haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?