Tanıdığım abla var öğretmen. Öğretmenliğinin ilk üç senesi silopide geçmiş kadın öyle bi anlattıki türkiye değilmiş gibi hissettim. öğrencilerin el yapımı bomba yapmayı bilmesi şehitlere köpek denmesi atatürk yerine öcalan resimleri koymalar , elinde silah olan malum insanların rahatça gezmesi vs. Hala aynımıdır o bölgeler? Yaşamış deneyimleyen var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Ben olsam atlatamazdım travma
Doğunun sınırlara yakın yerlerinde görev yapan var mı?
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu ablan yalan konuşuyor neden yalan konuşuyor doğuya gidip oralarda da çalışmış bir insanın öyle Doğu da olsa Bunu yaptırmazlar kaldı ki en batıdaki veya İç Anadolu'daki şehirlerde zırhlı araçlarla gezen özel harekatçılar Gördün mü görmedin işte orada var orada cadde ve sokaklarda zırhlı araçlarla gezen özel harekatçılar var öyle elini kolunu sallaya sallaya elinde silahla falan çıkacak teröristler militanlar dolaşacak öyle mi adamın alnını karışlarlar başka bir mesele daha var öyle gelecekler Öcalan posteri koyacaklar öyle mi senin bu öğretmenin arkadaşın bayağı sallamış ya Belki şu olabilir Çok kırsal Bir köyde merkezden uzak bir köyde öğretmenlik yaptıysa o zaman bu dediklerin belki olabilir elinde silahla dolaşan insanları görmek istiyorsan Oraya gitmene gerek yok Hiç Anadolu'nun batının herhangi bir kırsal köyünde de sokakta silahlarla gezen bir sürü insan görebilirsin yani
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şu an muhtemelen bunlar en az 5-6 sene öncesi olması lazım bilemiyorum
5-6 sene öncesi değil de 7-8 sene öncesinde dediklerin vardı Nasıl vardı çözüm sürecinde o zaman denildi ki Herkes silahını bıraksın oturursun masada konuşulsun denildi fakat o dönem bu çok fazla suistimal edildi yani silahlar bırakılsın sınır dışına çıkılsın terörle alakanız kalmasın diye bir süreç başlatıldı Fakat karşı taraf bunu çok kötü kullandı yani şehirlerde barikatlar kurdu silahlanmaya gittiler halkı silahlandırdılar her yere el yapımı patlayıcılar konulmaya başlandı durum böyle olunca da devlet gerekeni yaptı bunların başını ezdi belki çözüm süreci dönemine denk gelmiş olabilir o zaman böyle şeyler vardı hani devlet sabır gösterdi ısrarla Fakat bunlar zannettiler ki devletin gücü yok devlet bizimle baş edemez devlet bir şey yapamaz Biz buraları böyle alırız diye düşündüler ama devlet gerekeni yaptı haddini bildirdi yani şu an bu bahsettiğinizin hiçbirisini göremezsiniz orada
Çözüm süreci ayrı bir saçmalık değil arkadaşım bilmediğiniz konuları araştırın ondan sonra konuşuruz yani öyle oturduğunuz yerden o saçmalıktı bu saçmalıktı şu saçmalıktı moduna girmeyin çözüm süreci nasıl başlamış bu sürece nasıl gelinmiş neler olmuş önce buna bir bakın Ondan sonra konuşun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu ablan yalan konuşuyor neden yalan konuşuyor doğuya gidip oralarda da çalışmış bir insanın öyle Doğu da olsa Bunu yaptırmazlar kaldı ki en batıdaki veya İç Anadolu'daki şehirlerde zırhlı araçlarla gezen özel harekatçılar Gördün mü görmedin işte orada var orada cadde ve sokaklarda zırhlı araçlarla gezen özel harekatçılar var öyle elini kolunu sallaya sallaya elinde silahla falan çıkacak teröristler militanlar dolaşacak öyle mi adamın alnını karışlarlar başka bir mesele daha var öyle gelecekler Öcalan posteri koyacaklar öyle mi senin bu öğretmenin arkadaşın bayağı sallamış ya Belki şu olabilir Çok kırsal Bir köyde merkezden uzak bir köyde öğretmenlik yaptıysa o zaman bu dediklerin belki olabilir elinde silahla dolaşan insanları görmek istiyorsan Oraya gitmene gerek yok Hiç Anadolu'nun batının herhangi bir kırsal köyünde de sokakta silahlarla gezen bir sürü insan görebilirsin yani
Şu an muhtemelen bunlar en az 5-6 sene öncesi olması lazım bilemiyorum
5-6 sene öncesi değil de 7-8 sene öncesinde dediklerin vardı Nasıl vardı çözüm sürecinde o zaman denildi ki Herkes silahını bıraksın oturursun masada konuşulsun denildi fakat o dönem bu çok fazla suistimal edildi yani silahlar bırakılsın sınır dışına çıkılsın terörle alakanız kalmasın diye bir süreç başlatıldı Fakat karşı taraf bunu çok kötü kullandı yani şehirlerde barikatlar kurdu silahlanmaya gittiler halkı silahlandırdılar her yere el yapımı patlayıcılar konulmaya başlandı durum böyle olunca da devlet gerekeni yaptı bunların başını ezdi belki çözüm süreci dönemine denk gelmiş olabilir o zaman böyle şeyler vardı hani devlet sabır gösterdi ısrarla Fakat bunlar zannettiler ki devletin gücü yok devlet bizimle baş edemez devlet bir şey yapamaz Biz buraları böyle alırız diye düşündüler ama devlet gerekeni yaptı haddini bildirdi yani şu an bu bahsettiğinizin hiçbirisini göremezsiniz orada
Çözüm sürecide ayrı bi saçmalık
Çözüm süreci ayrı bir saçmalık değil arkadaşım bilmediğiniz konuları araştırın ondan sonra konuşuruz yani öyle oturduğunuz yerden o saçmalıktı bu saçmalıktı şu saçmalıktı moduna girmeyin çözüm süreci nasıl başlamış bu sürece nasıl gelinmiş neler olmuş önce buna bir bakın Ondan sonra konuşun
Sende mi gideceksin
Yok mecbur kalmadıkça ama sinirim bozuldu atatürke yaptıkları saygısızlıktsn
Herkes aynı değil sanki İstanbul'da yok mu 5
İstanbul'da yaşamıyorum
Nerde yaşıyorsun
Antalyalıyım doğma büyüme
Sen yine şanslısın, bizim buralar çok karışık etnik yapı oldu
Neresi
Pendk
hiç bilmiyorum
Antalya güzel yer tatil için gelmiştim
Gitmezsin olur biter
Sorun gidip gitmemek değil aşırı ilginç geldi yani nasıl bi kafa merak ettim ayrıca memurlar mecbur gidiyor
O tarafta hayat başka işliyor insanların sana bakisida baska
Neden yani sınıftakilerde çocuklar sonuç olarak neden bi çocuk bomba yapımını bilsinki bence kabul edilir bişey değil
Bomba olayını bilmem ama hoş karşılamadığını biliyorum