artçı deprem olduğuna göre büyük deprem yakındır kaçış yok gibi

artçı deprem olduğuna göre büyük deprem yakındır kaçış yok gibi

Gece sıkıntılı uyandım var ya ama oradan sağ çıkacağıma inanıyorum. Arabamı çevrede ev olmayan bölgeye park ediyorum. Arabada çadır uyku tulumu elbise hijyen malzemeleri battaniye ve su var. Bazı ekstra malzemelerde var. Cebimde sürekli powerbank, evin her yerinde su ve boynumda düdük var. Ayrıca evimiz sağlam ama yanlardaki evler sıkıntı işte onlar üstümüze düşerse vs çok sıkıntı. Deprem nerede başıma gelirse gelsin -35 derecede bile ısıtan ceketimi elimin altından ayırmıyorum. Ayrıca ölmekten çok bir yerlerimin kesilmesinden kolsuz bacaksız kalmaktan korkuyorum.
Bende maalesef o daha kötü Allah korusun Of 🥺
Artçı demek depremden sonra olan şiddeti daha az olan depremler demek büyük depremden önce olanlara öncü deprem denir ama şuanda büyük bir deprem olmadığına göre buna öncü depremde denmez bağımsız küçük bi depremdir bu ayrıca bu tarz küçük depremler yıl boyunca sürekli oluyor bu illa büyük deprem olacak diye bi durum yok..
Cevap
44Cevap
Her gün İstanbul depremiyle alakalı soru görmekten sinirim bozuldu. Yaklaşmış olabilir ama bunu her gün her gün söylemek ne fayda sağlayacak?
Sağlam zeminlere sağlam binalar yapılmış olsaydı tüm bunları düşünmezdik
geleceği görebiliyosan, gelecek hafta oynan loto sonuçlarını bi veriver be ablam
O loto senin olmayacak geleceği de Allah görür ama bazı insanların 6. Hissi kuvvetli ya hani 😊
Herkes bir şey söylemiş felaket tellalı gibi maşşalah insanımız. İnşallah olmaz zaten olsa elden ne gelir ki her yer bina insanlar nereye kaçar
İstanbul günahların şehri olmuş, oysaki amblemi bile camii olan bir şehrimiz. Umarım ibret alınır da insanlar kendine çeki düzen verir. Allah'ım felaketten korusun. Eğer öyle bir deprem olursa çok kötü olur.
valla depremin küçüğü büyüğü olmaz bence çünki küçükler büyükleri çağırıyor
ve maalesef ki ülkemizde hiçbi önlem alınmıyor
2.2 santim sayılır o. O kadarı bamya sayılır. Şöyle en az 8-9 olmalı ki bir anlamı olsun 😉
Anladık ya ölüp gideceğiz bıktım depremle ilgili teoriler duymaktan olsa da kurtulsak
2.2 lere de takılıp panik yapıyorsak güneydoğudaki vatandaşların vay haline. Sakin olun arkadaşlar.
Anliyorum etkilendiniz ama boyle yapmayin olacagi varsa zaten olur hayatiniza donmeye calisin yoksa psikolojiniz hepten bozulacak
Elinden bise gelmiyorsa bu kadar umursamamak gerek bence
Kücük depremler iyidir fay hattında enerji birikmesini engeler
İnsanların panik olduğu bir dönemde bir bidon benzin de sen attin ateşin üzerine eeee başın göğe erdiyse oradan nasıl gözüküyor aşağılar...
Evet erdi güzel görünüyor
Tebrikler bu aymazlikla devam et...
Tamam
bu oran çok düşük bunar hep olurdu şimdi tkip ettiğimiz için görüyoruz
Evet yaklaştı en son büyük deprem yıllar önce olmuş
Olacağı varsa da olur en fazla ölürüz aw onda da sıkıntı yok zaten ölümsüz değiliz yine gidicektik
Oha İstanbul depremi ne yaklaşmadı geldi bile kaçın kaçın
Allah korusun biz yine de tedbirimizi alalım ama Rabbim hepimizi korusun inşallah
Artçı depremler zaten normal zamanda da oluyordu ki. Küçük olduğu için hissetmiyorduk
Artçıdan kastım küçük depremler. 2.1’ler genelde de oluyor demek istiyorjö
Sıkıntı yok, Marmara'da her ay bir yerde olur
Biz Hatayda ilk alsmstk buda öyle olur diye yataktan Dahi çıkmadım enkazda 8 saat kaldm
demi geçer diye bekledin bende geçer diye bekledim ama durmadı sallantı...
Ayenen çünkü alsmstk sen nerede yaşıyorsun
Kayserideydim o sıra kuzenimgilde ve maraşta olan deprem oraya vurdu 7.4 sallandık 2. ci günn zaten 7.7 dedim artık son tamam öldük çok kötüydü..
Biz geçer dedik bir sallanmaya başladi uyandığımda enkazda idim 8 saat sonra kardeşim kurtardı
İnşallah bidaha yaşatmaz Allah
Amin durum çok kötü artçılar da durmuyor şehirden ciktm
Yakında çok yakında İstanbul u yerinden oynatacak en az 5 milyon kişi bundan etkilecek
Bencede bu artçı deprem minik bi uyarıydı
Ben mersinde yaşıyorum burada her depremde etkileniyor. Dün hissedildi enson Niğde deki 5.3 .. zaten beklenen deprem ve kaçışı olmayacak insanların burada bir sallanti gene kaçıyor insanlar sokağa ama orada kaçış nasıl olacak her yer bina kalabalık .. dikkat edin
Fazlası ile insan ölücek buna da göz kapıyorlar
Sadece % 1 ölse 1milyon 600bin kişi yapar diyor uzmanlar ki %10 ölse sen düşün
Umarım daha fazla insanın canı yanmaz..
Yapacak bir şey yok nerde çokluk orada bo. kluk hikayesi ben Hatay Gaziantep Malatya Adıyaman pazarcık kahraman maras
Hepsine gittim depremde durumu tvde görmekle içinde olmak başka bir psikoloji
Umarım yani Allah tan gelen doğal afetler e kimse ses edemez ama deprem değil evler öldürüyor yani oturduğumuz evler mezarımız
Büyük İstanbul depreminden bir önce 4. siddetinde deprem olacak sonrada 13 şiddetinde deprem olacak
@MirGabriel ben demiyorum bir tane evliya diyor hem Maraş depremi 7.4 olmasına rağmen 11 şiddetinde hasara yol açtı belki o evliyada o anlamda dedi yani o zaman 13 şiddetinde hasara yol açacaksa muhtemelen İstanbul depremi en az 8-9 şiddetinde olacak kesin konuşmama gelince kaç kişiyi gördüm diyorlardı büyük depremden bir gün önce küçük deprem olacak
Büyük deprem küçük deprem değil onlar. Öncü deprem, artçı deprem gibi terimler var 5. sinifta öğretiyorlar okulda.
Bu işler artık evliyaları geçti. Hacının hocanın değil bilimin dediğine kulak verin.
Senin gibi sahi veren bir kişi görmedik. Maşallah hocaların iyi aktarmış peki bişey sorucam ya gün de verdiler mi hangi gün olacagina dair
@MirGabriel ramazan ayı, Muharrem ayı ve ramazan bayramı dedi bunlardan birinde olacak dedi sen bilim ile diyorsunda git YouTube şeyh Nazım İstanbul depremi yaz bakalım adam kaç yıl önce diyordu ister inan ister inanma bu arada en son Recep ayında gökyüzünün gazabı gelecek demişti Maraş depremi oldu
@x_akif_x şeyh Nazım
Ne hallere düştük vay bu gençliğin haline
@MirGabriel şeyh Nazımin videolarını dinle çoğu gerçekleşti önyargılı olma
@Aslı306 tamam
2.2 lik depremden bunu çıkaramazsın küçük depremler her zaman olur sadece biz hissetmeyiz uzmanlar büyük deprem yaklaştı diyor o ayrı
Fay hatti oynamasi sonucu orasida etkilenmistir kanisindayim ama insallah ama insallah olmaz...
İstanbul depremine daha çok var mısır tarafında deprem olucak yakında
Yaklaşsada ölsem daha yasamak. istemiyorum gunah islememisde olurum
neden bizim yaka ya
Her yere vuracak artçıları bence olursa zaten.
sen nerde yaşyorsn
Kocaeli
ee siz daha çok hissedersnz tuzla dibinzde
Hissedicez evet açıkladılar Sakaryada hissedicek neyse hayırlısı
30 sene içinde gelmesi bekleniliyor
maalesef bugün yarın olur
Yakın diyorlar.. belki yarın belki daha da yakın
Bende öyle düşünüyorum
Ağzını hayra aç 2.2 lük depremden bunu nasıl çıkardın deprem uzmanı mısın?
Ben demiyorum ayrıca uzmanlar diyo ki bence bu bi uyarıydı içimde kötü bi his var ve hissediyorum...
Geliyor gelmekte olan 😔
Evet çok uzak değil.
Artçı deprem ve öncü deprem arasında fark var
bu artci degil deprem zaten
Ölüm kaçınımazsa hiçbir şeyden kaçamazsın.
2100 yılında olacak. Rahatınıza bakın
2.2 hergün olsa yine normal
Ülkece doğal afetten gircez
Belli olmaz müneccim değiliz
Evet...
Bence yaklaşıyor kaçış yok
Evet
Tabiki kaçış yok kader
Evet..
Allah korusun
Allah korusun evet ama göründüğü üzere..
Haydaaaa
25 yıldır söylüyorlar herhalde olacak artık
Allah bilir
Yaklaştı
Geliyor gelmekte olan
Ne zaman olmuş bu, dünde pendikte toprak kaymıştı
Yaklaşır
Belli olmaz.
Korkmaya gerek yok sakin
İnsallah olmaz
Yaklaştı
Evet...