Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bütün depremler üst üste geliyor :((( Bu depremler ne zaman son bulacak?

Niğde'de 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bütün depremler üst üste geliyor :((( Bu depremler ne zaman son bulacak?

Türkiye deprem ülkesi. Depremler son bulmaz. Biz depreme dayanıklı evler ve şehirler inşa edersek oturur olayın keyfini çıkarır ve Japonlar gibi güleriz.
Geçen taksiye bindim. Taksici bu ülkeyi evliyalar koruyor. Onlar olmasa daha kötü olurdu dedi. Peki öyleyse doğaya taban ve çoğu ateist olan Japonya'yı kim koruyor dedim. Adam kızdı.
Evet bugün Ankara 'dan da hissedildi bu deprem, son bulacağını düşünmüyorum uzmanların da açık açık söylediği gibi Türkiye bir deprem ülkesi maalesef..
Cevap
66Cevap
Çok geçmiş olsun umarım son bulur
Şu her depremi haber verirken soru başlığına ''Bu depremler ne zaman son bulacak?'' ibaresini eklemek zorunda değilsiniz. Depremler Türkiye Afrika Kıtası'na çarpana kadar devam edecek, yani biz o günleri görmeyeceğiz.
Deprem her zaman olacak. Maraş Depremi'nden önce 5 büyüklüğündeki depremleri insanlar umursamazdı. Şimdi en ufak bir sallantıda kaskatı kesiliyorlar. Oysa bu memlekette kaydedilmiş 2000 yıldan uzun süre mütemadiyen deprem oluyor. 1939 ve 1999'da büyük depremler yaşamış olmasına rağmen neden Maraş Depremi'ne kadar insanlar depremleri umursamadı? Çok değil, birkaç ay sonra deprem konusu tamamen kapatılacak ve umursanmayacak. Bu ülkede bazı gerçeklerin göz ardı edilmemesi için illa bir musibetin yaşanması gerekiyor ancak ne yazık ki bilinçlenme süremiz de çok kısa sürüyor.
Çünkü eski depremlerin şiddeti ile bu seferkilerin şiddeti aynı değil. 5 yazdığına bakma ev bildiğin kayıkta fırtınaya tutulmuş gibi sallanıyor.
Depremler ne zaman son bulacak diye sormak yerine binalar ne zaman sağlam yapılacak diye sorsak daha doğru bir noktaya varmış oluruz. Doğanın hareketine hesap sorma gibi bir lüksümüz yok ama bizleri ev sandığımız mezarlarda oturtanlara hesap sorma hakkımız var.
Depremler neden son bulsun. Bu kainatın kendini canlı tutması gibidir. Asıl durursa yaşam biter.
Tanrının yarattığı sistemde deprem doğal bir refkles.
Önlemi alacak insanoğludur.
Yüzyıllar boyu süregelem sistemi ne zaman son bulacak denmesi biraz garip.
Arkadaşlar niye bir deprem olduğunda bu depremler ne zaman son bulacak diye soruyorsunuz? Ülke aktif fay bölgesi üzerinde ve deprem bu ülkenin bir gerçeği hiç bir zaman da bitmeyecek sürekli olacak gerek ufak gerek büyük.
sonunda şu uygulamada mantıklı konuşan birisi
bunu kıyamete bağlayanlar var insanımız çok fazla günah işlediği içinmiş depremlerin olması daha ne diyim ki
@11aynurcanq11 İnançlarının ne olduğunu bilmiyorlar ki kör kütük din edebiyatı yapıyorlar. Bunları diyenlerin yüzde 90'ı inandıkları kitapta neler yazıyor neler emrediliyor bilmiyor. Her cehalet sahibine demokrasi hakkı konuşma hakkı tanırsan da maalesef sonumuz böyle devam eder.
Sanki dünyada bir tek bizim ülkeye kopacak kıyamet. Diğer ülkeleri ne hikmetse es geçiyor.
Kıyamet alameti diyen insanları anlamıyorum bu kıyamet sadece Türkiye'demi kopacak başka yerde neden olmuyor ya da sadece bu bölgelerdemi olacak sanki her şeyi böyle kıyamete alamete bağlamayın
Evet kıyamet alametleri bunlar ve daha başka ülkelerde de olmayacağını bilemeyiz burada deprem olur başka yer de sel olur yangın olur bunu biz bilemeyiz
Tek Türkiye değil dünya sallaniyo Çindede yasandı geçenlerde su kurakliklari göllerin kurumasida cabası sanırım Dünya çok yaşlandı yavaş yavas imha etmeye basliyo kendini 😢😢
Son bulmucak. Kısa zamanda hatay da tekrar büyüklüğü 7 nin üzerinde olan deprem olucak. Bir de her an Marmara denizinde 7 nin üzerinde olucak.
Deprem kuşağında yaşıyoruz yani, ya bu deveyi gutmeli ya bu diyardan gitmeli durumu var maalesef
O büyük depremlerden sonra olanları 6 şiddetine çıkmasa ben hissetmiyorum gibi ve alıştık gibi, doğuda olarak
Allah yardımcımız olsun
@ProWereWolf cümlemizin 🤲
Hangi sehirdesin? Ben Adanadayım şimdi uzmanlar buraya dikkat çekiyor
@ProWereWolf Diyarbakır
Uzmanlar sizin bolgede tekrar büyük deprem olmaz diyor korkma bence. Bebek olması endişeni artırıyor tabi anlayabiliyorum
@ProWereWolf ihtimal ama bu evet kimse garanti veremez 11 günlük yavrumuz için endişeleniyoruz benim yasama sebebim huzurum o nefes oldu bana depremde mucize gibi girdi hayatımıza artık onun için depremden eskiden korkardım simdi daha çok korkuyorum
Allah korusun diyelim
@ProWereWolf amin🤲
Off son bulmayacak gbi geliyor dün Sivas ta konya da bugün Niğde de ülke resmen sallanio beşik gbi 😱
Bence deprem tabiatın adet olması gibi bir şey. :D :D :D
Oyle olsa 1 hafta sürerdi 1 ay adet yaşadın mı hiç absbx
@ProWereWolf oğlum o dünya kaç kilo kütlesi var. Ben ise insanım.
Kutleye göre gün artmıyor diye biliyorum agd
Şurada okuduğum en mantıklı görüş valla 😂😂😂😂
Son bulmayacak, yapabileceğimiz tek şey önlem almak.
Geçmiş olsun uzmanlar biryil sürecek diyorlar. İnşaallah tek duamız büyük depremlerin olmaması
İzlerim teşekkür ederim
Türkiye genç kuşak toprak olduğu için belki de milyonlarca yil depremler sürecek.
Maalesef alışmalıyız çünkü bu depremler devam edecek daha.
Karaman da da hissetik Rabbim beterinden korusun inşallah
Fay hatları enerjisini tamamen boşltana kadar büyle devam edecek
Bunlar 6ay 1 sene sürebilir diyorlar. Tabiki daha büyük bireyler yıkılan yerlerde olabilir
Valla en az 1 yıl boyunca devam edicek daha. Hatta sonrasında bile devam edebilir. Öyle diyor uzmanlar
Bitmeye bitmiycek gbide bari güvenli bir yerler bulsakta terk etsek binaları
Son bulmayacak sadece o kadar dayanıklı evler yapacağız ki hissetmeyecek hale geleceğiz.
Deprem son bulmaz, sürekli olur.
Depremle yaşamaya alışacaksiniz
Bu depremler ne zaman son bulacak diyenin ağzına kürekle vurasım geliyor
Allah bilir, biz bilemeyiz ne zaman son bulacağını.
Inan artık travma oluştu bende Hatay depremzedesiyim gece uyurken 50 defa düşünceden düşünceye geçiyorum
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim hepimize geçmiş olsun
Amin teşekkürler cümlemize
Bitmeyecek çünkü deprem bölgesi Türkiye sadece önlem alabilirler ama onu da yapmıyorlar
Çok korkuyorum deprem nedeniyle hep bir panik içerisindeyim
Umarım bir an önce son bulur, herkese çok geçmiş olsun
Çok arttı son zamanlarda ve depremler aslında ilahi bir uyarıdır. Allah yardımcımız olsun
ya ilahi uyariyla ne ilgisi var abla Türkiye aktif fay hatları bulunan bir ülke deprem çok doğal
Kula bela gelmez, hak yazmadıkça! Hak bela yazmaz, kul azmadıkça!
Geçmiş olsun. Sonbulmuyacak gibi: (
Adana dan hissettim çok hafif.
Zemini taş olanlar hissedemiyor pek ondandır.
İnsanlar Allahı unuttu tekrar hatırladığında biter ki zaten bu depremler artarak devam edecek çünkü bunların hepsi kıyamet alametidir
artık Niğde'yi sarıdan turuncuya alalım..
https://youtu. be/ZmL4k20bnhU
Ne zaman mi? Önce insanlar günah ve haram işlemeyi terk etsin !!
deprem olmayan ülkeler var. ya dünya kusurludur. ya da yanlış yerde dogduk
almanyada afet gösterir misin?
Valla insan kara kara düşünüyor, fay hattı olmayan bölge var mı, varsa nerelerde. Koca Türkiye tahliye edilemez ki. Zor çok zor bir aşamadan geçiyoruz milletçe. Allah sonumuzu hayretsin 🙏
Türkiye deprem bölgesi niye depremler dursun ki? Gün içinde 1-2-3 şiddetinde zaten deprem oluyor
Kılışdaroğlu onu çözecek gelince düzelecek her şey
Anadolu'ya geldiğimiz güne lanet olsun ne belalı bir uer
Öyle deme. Kaç kişi kan verdi bu topraklar için.
@Kaphiedral öyle de çok sorunlu bir bölge uerin altı sorunlu üstü öyle
Çok bereketli topraklar. Deprem sorun değil binalar sorun. Depremi yıldırım heyelan gibi düşünmemiz lazım. Binalar sağlam oldu mu deprem olunca ister 8 şiddetinde olsun evimizde oturup çay icebiliriz. Vandayim. Oturduğum apartman 7.2 depreminden önce yapıldı. 2011 de 7.2 oldu. Ondan sonra 6.0 oldu tek çatlak yok hasar yok.
@Kaphiedral bereketli mi anadolunun yarısi bozkır
@ysnydn değilim zaten de hernelestiridie git demek yerine kabul etsek nasıl olur söylediklerim yalan mı altı fay hattai çok riskli üstü desen Ortadoğu sorunlu bölge yalan mı
Fay hattı sorun değil. Binalar sorun. Dediğim gibi.
Bi tek bizde deprem olmuyor ki adamakıllı binalar yapsak bunları yaşamazdık toprakların suçu ne tarım arazisine bina yaparsan o coğrafyanın değil insanların suçudur Orta Asya'da olsak bu seferde kuraklıktan dem vuracaktın jeopolitik önemi var toprağı bereketli 3 tarafı denizlerle çevrili 4 mevsim yaşanıyor (son zamanlarda mevsimler azaldi) 3 kıtanın birleşme noktası yer altı kaynakları var mesele iyi kullanabilmekte..
@ysnydn haklısın ama insanlarin zihniyeti değişmeyeceği için bizde sorun haline geliyor bunu diyorum
@Kaphiedral kesinlikle doğru söylüyorsun
Suç Anadolunun ya da getirenin değil. Suç depremin de değil hala anlamıyor insanlar
bu depremler ne zaman bitecek bilmiyorum ama kimsenin tahammülü kalmadı artık.
İnan hiçbir fikrimiz yok koyun gibi bekliyoruz Allah beterinden saklasın bitecek inşallah bol bol dua ile Rabbimize sığınalım
Ne zaman son bulsun sana ne zaman son bulması lazım?
Artık depreme hazırlıklı olmalıyız ve ona göre yaşamalıyız evlerimizi de onlara uygun yapmalıyız
Haberim yoktu üzüldüm hiç bilmiyorum sanki deprem yılı gibi oldu😔
Ne bileyim ben allah mıyım diyor bana bu soruyu sorduğumda.
Son bulmayacak. Deprem ülkesiyiz bu şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz
Bunlar kıyamet alametleri depremlerin çogalacaği söyleniyor kiyamete yakin zamanda
Millet işte hâlen kaile almıyor çok merak ediyorum hesap nasıl verecek acaba bunlar...
Umarım yine cok büyk olmaz
Ilahi ikazlar Son sürat devam ediyor
Deprem belgeselindeyiz
Bolgesi
Artık nigde de güvenli alan degil
Allahim şu toprağa sakinlik ver.🤲
İnsanoğlu akıllanmadıkca son bulmaz daha da artar
Bilmiyorum ben daha devam eder diyorum
1 yıl devam edecek...
geçmiş olsun
Bu ne gerçekten ya. Kıyamet böyle bir şey mi acaba
Türkiye turuna çıktı fay hattı