Öncelikle çok büyük geçmiş olsun. Rabbim bir daha ülkemize aynı acıyı yaşatmasın. Ölen yakınınız var ise mekanları ya da mekanı cennet olsun. Allah sizlere de sabır ihsan eylesin.
Sorunun cevabına geli ek olursak. Giden gelmiyor. O yüzden bilemiyorum.
Öldükten sonra kabre gırıcez. Orada bekliycez bazı şekillerde iyi veya kötü bir şekilde. Sonra kıyamet kopacak ve tüm ınsanlar yeniden dirilecek mahşer günü o işte. Sonra insanlar dünya daki amellerine göre yargılanacaklar iyiler cennete kötüler cehenneme gidecek. Ahiret hayatı başlayacak yani ve sonsuz bir hayat. Tabi anlattıklarım çok detaylı konular. Ölüp yok olacağını sanan arkadaşlar büyük yanılgı içindeler. Ölüm yok olus değildir aksine yeni bir başlangıçtır ve sonsuz bir hayattir.
Benim için öldükten sonra yok oluyoruz. çünkü ben Ateistim. yani tanrıya ve dinlere inanmıyorum. bu yüzden de öldükten sonra insan bilinci sonsuza kadar kapandığı için beden olmadan insan da olmaz. yani ben ruha inanmıyorum. bu yüzden de öldükten sonra tıpkı doğmadan önce ki gibi yok olacağımı düşünüyorum. ama herkesin inancı farklıdır tabi ki benim kendi inancım bu
Tekamül kavramı gereği eğer bu level başarıyla geçebilirsen bir sonraki level da başka bir denemeye gidiyorsun. Eğer basaramadiysan enkarne olup başka bir zaman ve mekanda başarabilmek için bu dünyaya tekrar geliyorsun...
Tüm mezarda yatanların O’nun sesini işiteceği vakit geliyor… İyilik yapanlar yaşamak için, kötülük yapanlarsa yargılanmak için dirilecekler.(Yuhanna, 5:28-29)