+1 yılDeprem ülkesinde yaşıyoruz maalesef. Bugün yaşadığım şehirden kaçtım, başka bir şehre taşındım orada da deprem olmayacağının garantisi yok ki.
Tedbir alıp yaşamaya alışmak lazım. Japonya'daki insanlar depreme alıştılar ve buna göre yaşıyorlar. Bizimde buna göre alışmamız ve hareket etmemiz gerekiyor sanırım.
Maraş'ta depremden sağ kurtulup Kütahya'da Konya'da vefat eden insanlarımız oldu. Ecel geldiğinde nerede nasıl geldiğinin önemi yok maalesef. Bunun bilincinde olmak gerekiyor. Bazı şeyleri biz toplum olarak değiştirmemiz gerekiyor. Farklı bir ile gidiyorsun, talep var diye ürüne, hizmete, daireye vs. her şeye zam yapılıyor. Bazı insanlara afet vb. durumlar ibret olmuyor sanırım. Milyon dolarlık evinde olsa gördük yıkılıyor. Geçen sosyal medya da çok güzel bir şey okudum. Bir araç alırken olumlu rapor alabilmek için onlarca servise sokuyoruz. Ama bir daire alırken hiçbir şeyini sorgulamıyoruz. Bazı şeylerin ederini toplum olarak alıcı olarak bizim belirlememiz gerekiyor. Başımı sokacak bir evim olsun diyerek tonlarca parayı 60-70m karelik eve vermemek gerekiyor. Senin malın bu kadar etmez demek gerekiyor. Piyasayı sitelere, emlakçılara, fırsatçılara vermemek gerekiyor sanırım.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet düşünüyorum, önce Hatay da bir arsamız vardı satılacaktı ama ben satma taraftarı diildim ve orada ev yapıp orada yaşamayı düşünüyordum çünkü bu zamana kadar hiç Hatay'da deprem duymamıştım İstanbul'dan daha güvenlidir diye düşünüyordum ama taş taş üstünde kalmadı, geçenlerde Kırşehir'de TOKİ evleri çıktı karşıma internette ve biraz araştırma yaptım hem çok uygun fiyatlı daireler hem de deprem riski az olan bir ilmiş, İstanbul'da kiralar böyle artmaya devam ederse ve zaten deprem her geçen gün yaklaşıyor mecburen gitmeyi düşünüyorum
00 Yorumla
Ankara'da henüz beklenmiyor. Şiddetli bir deprem beklenirse belki göç ederiz bilemiyorum. Şehrimi terk etmem diyenleri de anlamıyorum, gereksiz kahramanlıklar ve show gibi. Canınız bu kadar değersiz mi ya sizin. Şehir alt tarafı, saniyeler içinde yerle bir olan bir şehir için saniyeler içinde yerle bir olacak bedeni tercih etmek resmen. Canımı sokakta bulmadım.
110 Yorumla- +1 yıl
Nasip kader ama
- +1 yıl
"Gerçi şehir alt tarafı" dediğiniz insanların memleketi de olabilir orada bir sürü geçmişleri var ya da imkanları da olmayabilir bunu da düşünün isterseniz
- +1 yıl
Aynen öyle imkan dahilinde evi değiştirmek kolay olmuyo
- +1 yıl
Zaten deprem ülkesiyiz gidilse bile kalıcı çözüm değil faylarda hep sabit kalmıyor maalesef
- +1 yıl
Ben öl mü dedim? Bune sevgili tipleri gibi dnszna
- +1 yıl
(Tripleri)
- +1 yıl
Kimse nerede ve nasıl öleceğini bilemez Ankara 'da beklenmiyor diye olmayacak diye bir şey yok Kahramanmaraş da anj yakalandı mesela her kafadan bir ses çıkıyor deprem olacak olmayacak gibi gibi, bunu Allah bilir onlar sadece bir tahmin.
Ha şöyle olur kişinin yaşadığı bölgede deprem olmuştur siidetli adam şans eseri kurtulmustur orada yaşamak istemez göç edebilir ben olsam bende ederdim ama onun bunun lafıyla da hareket edecek değilim Marmara Bölgesinde deprem olacak diyorlar ne yapayım bende mi göç edeyim şov yapıyorlar diyorsun ben sana katılmıyorum
Bencede İstanbul nüfusu azalmalı sadece deprem değil ki konu o kadar insanın bir bölgede yaşaması da doğayı kirletiyor.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef ülkenin %80 deprem bölgesi bunun için Ankara , Konya, Nevşehir gibi genelde İç Anadolu şehirlerine gitmelisiniz fakat fırsatçılar orada da ortaya çıktı orada ki ev ve kira fiyatları uçtu gitti en iyisi bulabilirseniz bir ev yapılacak kadar arsa almaktan geçiyor...
10 Yorumla - Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılDüşünmem
00 Yorumla Abi Tamam Türkiyenin merkezi İstanbul her şey İstanbul'da dönüyor ama gerçekten samsun, trabzon, Ankara , antalya gibi güvenli bir sürü şehir var iş bulma imkanınız varsa gelin biraz daha küçük şehirlere bir yeriniz eksilmez hatta çok daha mutlu bir yaşam sürersiniz bu şehirler genelde İstanbul kadar pahalıda değil.(Depremden çok etkilenenler ve korkanlar için)
32 Yorumla- +1 yıl
Antalyamı pahalı değil güldürme Antalya türkiyenin en pahalı şehri
+1 yılDüşünmüyoruz. Her yerde fay hattı var. Kuzeye gitsek ki Türkiye''nin kuzeyindeyim KAF var. Batıya göçsek BAF var. Doğuya gitsek DAF var. Kısacası nereye gidersek gidelim Türkiye genç oluşumlu bir ülke olduğu için deprem riski var. Bir yere gitmek bir tedbir olamaz bana göre. Evleri yapanlar depreme dayanıklı evler yapmalı. Bunun tek çözümü bu.
12 Yorumla- +1 yıl
@Fukibaba Yani bunu yapan mimar daha iyi bilir. Ben mimar veya mühendis değilim. Ona göre yapmalılar kısacası evleri.
+1 yılKime göre neye göre yüksek onlar sadece bir tahmin
Marmara Bölgesinde deprem olacak diyorlar sırf bı tahmin için göç mu edeyim ölüm zaten birgün olmayacak mı ha bugün ha yarın ne farkeder
Bazıları gereksiz şov yapıyorlar demiş ona da görüşüne katılmadığımı söyledim zaten bugün depremden kaçarsın yarın başka bir şekilde ölürsün ölümden kaçış yok Allah hayırlı ölümler nasip etsin inşallah13 Yorumla- +1 yıl
Tamam abi siz kalın ilerde beton altında kaldığınız zaman anlarsınız neyin ne olduğunu
- +1 yıl
Sizde ölümden kaçın neyin nerede ne zaman olacağını Allah bilir hadi diyelim ki depremden kaçtın ölümün depremden olmadı ileride ölmeyeceginin garantisini var mı? Sizin bu tip yorumlarınız bana komik geliyor
- +1 yıl
Tamam abla sensin
+1 yılSorunun cevabı burada Bilim Hocamız detaylı ve önerileri fikirleriyle paylaşmış son derece haklı👏👏https://www.instagram.com/reel/Co9vD_YLBjT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
10 Yorumla
+1 yılBazı arkadaşların yorumundan aklıma savaştan kaçarken Tr de yakalandığı depremide atlatıp Konya’da yakınlarına sığındığı bir evde çıkan yangında ölen Suriyeli aile geldi. Elbette evlerin yapımında ve denetiminde yapılan ihmaller herdaim ve itinayla gözönünde bulundurmalı, ama bazende vade yetmişse, nereye kaçarsa kaçsın insan, faydasız olabiliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Valla yaptığım işle ilgili bir gelişme olursa düşünmeden çeker giderim. Evet depremden korunabiliriz ama hep birlikte gitmek de çözüm değil açıkçası.
Çünkü herkesin maddi durumu medeni hali yaşam düzeni buna elverişli olmayabilir hep birlikte sorunlarımızın üstüne giderek deprem gerçeğini bilerek hareket etmeliyiz.
10 YorumlaGündem konusunda 632 cevap paylaştı. Köye göç ederdim. Eskişehir'in neredeyse risk seviyesi en düşüklerinden birkaç köyü var. Özellikle babamın köyü dağın zirvesinde ve şehre 22 km mesafede. Orada yaşamak isterdim. Eskişehir'in özellikle Osmangazi Üniversitesi ile 75. yıl Mahallesinden fay hattı geçiyor.
00 Yorumla- Gündem konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul' dan Karaman, Artvin, Trabzon, Eskişehir gibi fay hatlarından uzak birkaç şehirdeki sağlam, yönetmeliğe uyularak yapılan evlere taşınılmadığın sürece bir anlamı yok. İstanbul'da iken de yönetmeliğe uygun yapılmış, sonrasında da bu özellik kolon kesilerek filan bozulmamışsa, sağda- solda da binanın üstüne yıkılacak başka bina yoksa sorun olmaz. İstanbul'da da sağlam binalara bir şey olmayacak arkadaşlar. Binalar 9,1 şiddetine kadar bile dayanıklı yapılabiliyor.
07 Yorumla- +1 yıl
eskişehir 3 aktif fay hattı var
- +1 yıl
@LeydiStark Eskişehir'deki fay var mı bilmiyorum ama birkaç uzmandan güvenli diye duydum. Belki fayın yatatabileceği depremin yıkıcı olmayacağı söylenmiştir. Belki olan depremler 6,5 üstüne çıkmayacaktır. Bu da yönetmeliğe uygun binaların zarar görmeden anlatabileceği bir şiddettir.
- +1 yıl
* atlatabileceği
- +1 yıl
Eskişehir güvenli yerlerden biri denilebilir ama fay hattı var. Fakat cok güçlü olduğunu düşünmüyorum, yapacağı en güçlü deprem 5.5 tir. Ama 1956 büyük eskişehir depreminden yola çıkarak 2026 gibi eskişehirde büyük deprem bekleniyor. Bilgilendirmek istedim. Ve belediye bu konuda çok katı davranıyor denilebilir binalar konusunda.
- +1 yıl
@Gecedekiinci Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
- +1 yıl
hiç hafife alınacak bir şehir değil porsuk geçtiği için şehrin çoğu yeri sıvı zemin. Çarşı kısmında evler 99 öncesi. Ayrıca dayımı 99 depreminde eskişehirde yıkılan binada kaybettik o yüzden eskişehir güvenli değil. Denetleme şart.
- +1 yıl
@LeydiStark yeni görüyorum üzgünüm * zaten 20 yıl öncesi binalar, okullar denetlenmeye başlanmış zaten. Sıkıntı inonü taraflarında. Eskişehirde depremler en büyük maks 4 sınırlarında oluyor. İnonü sıkıntılı. Eskişehirde yaşamıyorum, orada okudum arkadaşımdan haber alıyorum. Eskişehirdeki büyük şiddetli başka şehirlerden hissediliyor.99 yılının üzerinden çok sene geçti, zaten İç Anadolu diğer yerlere göre daha güvenliydi ama şu an enerji boşalması nedeniyle değişikler oluyor.
+1 yılBana göre de bu ihtimallerle yaşanmaz ve kesinliği olsa dahi buna göre katarlar alınmaz.. çünkü hayat zaten planla programla yürümüyo.. gittiğin başka bir yerde başka şeyler insanın başına geliyo.. hiçbirsey garanti değil ki hayatta zaten..
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul'da yaşıyorum Daha doğrusu yaşıyoruz ailecek aslen trabzonluyuz Trabzon'da da babam bir ev yaptırıyor ve oraya taşınmak istiyor ama Biz istemiyoruz Çünkü Trabzon'un merkezinden çok uzakta Trabzon'un en yüksek Köyü diye geçiyor ve kardeşlerim ben hepimiz okuyoruz yani ne yapacağımızı bilmiyoruz açıkçası
01 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı nasip
+1 yılİstanbul'dan taş8nmayı düşünüyorum. Ama bu deprem korkusundan değil. Çünkü taşınmayı düşündüğüm yer de deprem riski altında. İşimiz Allah'a kalmış...
10 Yorumla
+1 yılBazı bölgelerden evleri uygun olmayan ova tarzı yerlerde yaşayanlar bitişik ve eski binalarda yaşayan insanların taşınması çok uygun olur ben bursadayım ve beklenen depreme hazırlıklıyım binanın da testini yaptırdık her şey sağlam o yüzden göç etmeyeceğim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılburada doğup büyüyünce gidecek yeriolmuyor insanların. benim yok mesela. neden burada doğdum onu da bilmiyorum. berbat bir şehir. sadece dısarıdan gelenler icin güzel.
gereksiz kalabalık
sadece iş burada var. cevere burada var. kalabalık kötü tabi. bogaz olmasa kalası da gelmez insanın ama bogazdan oturmayanın İstanbul merakı sadece iş içindir. bir de ulaşım hastane vs her şeye erişim var. keşke diğer şehirler her türlü durumda buranın yarısı kadar olsaydı
00 Yorumlaİnsan kaderinden yaşayacaklarından kaçamaz belki başka şehirde başka bir şekilde ölecegiz ya da kaza geçireceğiz.
Yani Allah ne yazdı ise o olur.10 Yorumladüşünüyoruz bu sene içerisinde olmadı seneye gideriz bu zaman içerisinde sağ kalırsak tabi
20 Yorumla
+1 yılEvim Ankara 'da. Kendim başka yerde çalışıyorum ama aklım Ankara 'da.
20 Yorumla
+1 yılBence göçmesinler Eskişehir'e gelmelerini istemiyorum 100 bin kişi gelecekmiş ama kültür çok farklı ve şehir boş kalacak onun yerine şehirleri sağlam şekilde baştan yapılsın.
09 Yorumla- +1 yıl
Bi süre olmak zorunda
- +1 yıl
- +1 yıl
tabi ki ama kalıcı olmamalı
- +1 yıl
İster kalıcı gelir ister de bir süre gidici olurlar şehir senin şehrin değil seni ilgilendirmez
- +1 yıl
@Tubaacelyaaa Şehir benim şehrim ve hiçbir eskişehirli farklı düşüncede değil. Geçici tabi ki her türlü yardımın en iyisini yaparız ama bizim şehrimiz arap ve doğu kültürünü kaldırmaz o kapasiteyi de kaldırmaz ayrıca o kadar insanın göçü hiçbir anlmda ülkeye katkıda bulunmaz. O şehirlerin boş kalması sınırlarımızı savunmasız hale getirir. Cahillik seviyeniz üst kademe.
- +1 yıl
@Tubaacelyaaa O kadar insanın buraya gelmesi ev kiralarından tut her türlü ekonomiyi etkilemeye başladı bile bu şehir bize zor yetiyor 100 bini kaldırmaz.
- +1 yıl
@Sosono1 kimse istemiyor zekanız mı yetmiyor. Şehir küçük kültür farklı her şey farklı 100k insanı kalıcı kaldırmaz anlamıyor musun? Ayrıca Hatay boş kalırsa oralar sınır ve önemli yerler tüm araplar doluşur ve sınırlarımızı kaybederiz. Biraz kafanız çalışsın 10 milyon insanın batıya göçü ne demek? Hayret bir şey
+1 yılBende düşünmüyorum. Ne kadar kaçsanda kaderinde yaşamak varsa onu yaşarsın. Yurtdisina gitsene yaşarsın deprem olmayan bir yer olsa bile yaşarsın kaderinde varsa
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılMaalesef kurtulış bu değil ve hiçbir zaman da kurtuluş bu olmayacak. Burası bir deprem ülkesi bu her zaman böyleydi. Amerikayı yeni keşfetmiyoruz. Deprem ülkesi isen, yapıların da depreme dayanıklı olur kaliteli pahalı yapılar yaparsın... Çok kata değil az katlı yatay yapılaşmaya özen gösterir insanının canına değer verirsin olan biten bu. Her işin bir yolu mantığı mühendisliği var basit...
10 Yorumladüşünmüyorum çünkü İstanbul'da yaşıyorum sırf bu deprem yüzünden İstanbul'un en sağlam yerini araştırdık ve İstanbul'un en sağlam 3 bölgesinden biri olan Şişli ilçesi Paşa mahallesinden ev aldık. Şu an için elimizden gelen bu. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim artık..
11 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılOrada ölümü beklemekten ise taşınmak daha mantıklı.
10 Yorumla
+1 yılBatman'da yaşıyorum nereye göç edecemki heryerde fay hattı olduğunu söylüyorlar.
10 YorumlaGündem konusunda 718 cevap paylaştı. İstanbul'da yıllardır deprem olacak deniyor, nereye gidilebilir ki?
10 YorumlaBurada doğdum, burada büyüdüm, burada doyuyorum ve belki de burada öleceğim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılıst'da yasıyorum 2 sene içindede gideceğiz buradan şehir yaşanılmaz hale geldi
40 Yorumla
+1 yılÜlkemiz deprem ülkesi. Başka bir yere gitsem fay olmasa deprem riski olmasa bile deprem olmayacağı anlamına gelmiyor elbette tedbir alıcam ama bu şekilde değil tabi ki
00 Yorumla
+1 yılAbi göç etmek diye çok kolay yazıyorsunuz da herkesin kurulu bi düzeni var adamın evi orada işi orada işi bıraksa gelemeyecek yani buraya gelebilecek kısım yüzde 3 4 falan
00 Yorumla
+1 yılİmkanım olsa taşınırım Ankara deprem bölgesi değil diyorlar gerçi yoksa kader mader hikaye fayın üzerinde sahte binada oturup ölmemeyi beklemek pek mantıklı değil.
00 YorumlaNereye gidersem gideyim, depremin en risksiz olduğu yere de gitsem ecel geldiyse kaçışı yok. Allah hepimize hayırlı, imanlı ölüm nasip etsin.
Gerekli olan tedbirleri almak gerekiyor elbette.00 YorumlaGündem konusunda 370 cevap paylaştı. İstanbul da doğdum büyüdüm üniversite için bile il değiştirmedim burada karnımız doyuyor nereye gidelim?
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle gidin demek kolay
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumları okudukça şoke oldum
Kaderden kaçılmaz. Alnında yazılıysa başka yere gitsen orada da seni bi şey bulur ölürsünler falan.
Bu ne kadercilik ya.
10. kattan kafa üstü atlayalım. Ölünce kader diyelim11 Yorumla
+1 yılNereye gõçüm õlümden kacilmaz alnimizda varsa odur...
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılBende İstanbul’da yaşıyorum
hayır Şehir beni terk etsin
Nereye kaçayım03 Yorumla- +1 yıl
Bencede bende İstanbuldayım maalesef gidelim demekle olmuyo
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Oğlak kadınıyla oğlak erkeği anlasor mi
Bence bu göc etme bir plan olabilir sonra yabancılar gelir iyicene yerleşir kimse etmemeli deprem riski her yerde var zaten
00 Yorumla
+1 yılYok. Olacaksa olsun. Bizimkilere teklif ettim akrabalar falan herkes burada diye ayrılmak istemediler. O yüzden depremi bekliyoruz
00 Yorumla
+1 yıldeprem olacak diye korkup kaçmaktansa tedbir almayı yeğlerim. müstakil bir ev , sağlam bir temel kolon bitti gitti.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYurt dışına gidelim diyorum eşim ailesini birakamazmis , e ben de ailemi onun için bıraktım Türkiye nin diğer ucuna gittim , yani abartmasa Almanya'ya gidicektik..
02 Yorumla- +1 yıl
Göç etmek okadar kolay olsaydı bende gitmek isterdim imkan olsa
Cevap sahibi+1 yılBizim imkanlarımız var işte , mesele de bu... İmkan var ama yapmiyo
Türkiye heran gibi bir ile giderek deprem uzaklasamasın heran heryerde deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmanız lazım
00 Yorumla
+1 yılDeprem bölgesindeyiz gitmeyi de düşünmüyoruz.
04 Yorumla- +1 yıl
Nerdesin
- +1 yıl
Gaziantep
- +1 yıl
Geçmiş olsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Deprem nerde ne zaman olur kimse bilemez bu yüzden birilerinin sözüyle kalkip taşinmam zaten maddi olarak gücümüzde yok Allah ne yazdi ise o olur kaderimiz neyse onu yaşariz
10 YorumlaTokata gitsem orası da aynı abi nereye gidelim biz.
00 Yorumla
+1 yılBen göç edeceğime kafama sıkarım..
Sadece endişeliyim ve korkuyorum. Bu cok normal !
00 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılYoo neden göç edeyim daha güvenli sağlam bir eve taşınırım olur biter
00 Yorumla
+1 yıl5 6 yıl sonra evet. Ama şimdilik hayır. Daha bu şehirle olan hikayemi bitirmedim :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeprem ihtimali kalmadı direkt deprem oldu knk hatayda biz Ankara'ya geldik 4 gün oldu ama burada çok sıkıcı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç bilmiyorum.. kalbim yüreğim niyetim bütünüyle memleketimde.. ama elektrik yok su yok sallantilar mevcut. acik tek bir market vb. yer bile yok. gunlerdir sağdan soldan bulduklarimizla yaşıyoruz.
10 YorumlaEdemem ki istesemde.
Zaten etsekte deprem heryere vurabilir. Fay hatlari belli diye bagiriyolar ama onlar sadece bilnenlermis bilinmeyen fayda hatlari olabilirmis yani turkiyenin heryerinde olabilir. Kaçış yok.00 YorumlaSomali’den Hatay’ a okumaya gelen iki arkadaşım sömestr tatilinde Maraş’a arkadaşlarının yanına gidiyorlar orada enkaz altında kalıp vefat ediyorlar diyeceğim ölümün nerede ne zaman geleceğini bilmezsiniz.
00 YorumlaGenel olarak şu an Türkiye'nin her şehrinde deprem olma ihtimali çok yüksek. İç Anadolu da oldu Mersin'e kadar hissedilmiş tanıdıklar var doğuda hissedildi geriye bir tek ege Batı kaldı şu an her yerde yüksek nereye göç edelim.
00 Yorumla
+1 yılYoo hakkımda yazılan ölüm, tarihinde gelip beni bulacak nerde olsam
10 Yorumla- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılDüşünmüyorum öleceksek yaşadığım yerde sevdiklerimle ölürüm. Her şeyi Allah bilir. Yaşayıp göreceğiz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbulluyum, vallahi ne olacaksa olsun kafasindayim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldalga geçip hor gördüğünüz konya ya karamana göçeceksiniz
00 Yorumla
+1 yılGöç yerine sağlam binaya taşınmak daha mantıklı en fazla dört katlı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstanbul’da yaşıyoruz, daha risksiz bir şehire göç etmeyi düşünüyoruz.
10 Yorumlamaalesef okulumu bitirmeden burdan gidemeyiz ve arkadaslarim sevgilim... onlari geride birakip gidebilecegimi sanmiyorum
00 Yorumlaİnsan şartlar gereği kendini kötü hissediyor ve ileriyi göremiyor ise her şeyini değiştirebilir.
00 Yorumla
+1 yılHataydayim hala da yasiyorum. burada büyüdüm buralar yikilsa da hayallerimde ayakta.
02 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun
- +1 yıl
Eyvallah çok teşekkür ederim
- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası