Hatay İskenderun'da yaşıyorum. Evimiz yıkılmadı veya öyle hasar almadı çok. Az hasarlı olarak görünüyor. Ankara 'ya taşınma kararı aldık, artık orada yaşayacağız. Devletten kira yardımı ödeneği alır mıyız?

Hatay İskenderun'da yaşıyorum. Evimiz yıkılmadı veya öyle hasar almadı çok. Az hasarlı olarak görünüyor. Ankara 'ya taşınma kararı aldık, artık orada yaşayacağız. Devletten kira yardımı ödeneği alır mıyız?

sizin yerinizde olsam kolon güçlendirme çalışmaları yaptırırdım apartman sakinleriyle ortak karar alıp. bu depremde yıkılmadıysa temeli baya sağlammış demektir o binanın. Ankara'da gideceğiniz yerde ilerde aynı deprem olmayacagının garantisini veremez kimse. orada yıkılmayan bina bir bakarsın gittiğiniz yerde yıkılır. kira yardımı beklemek yerine binayı güçlendirmeye yatırın elinizdeki olan parayı.
Cevap
13Cevap
Alınmıyor diye biliyorum
Bu konuda bildiklerimiz eğer ikametgahınız Hatay ise10. 000 TL alıyorsunuz. Şehir dışına ulaşım ücretsiz karşılanıyor. 2000TL de kira desteği olacak.
alsaniz bile 2 bin kira yardimi vericeklermis oysaki kiralar genel diyorum 10 bin vs olan yerler var Allah yardimciniz olsun
evet alırsınız az hasarlılar 10bin ağır hasarlılar 20bin gibi bir ücret alıyor
Bende Hatayda yaşıyorum bizde İzmir'e tasinıcaz artık bu şehirde yaşayamam zaten yaşanacak gibide değil heryer gitti deprem ödeneğine gelirsek bence alamazsınız orta hasarlı olması lazım
Karadeniz de düşünebilirsiniz. Hala ucuzdur diye tahmin ediyorum. Hoş Ankara 'ya gelen oldukça benim işime geliyor.
As hasarlı binalar taşınma ve kira yardımlarından faydalanamıyor. Rapora itiraz edin.
Kira yardımı orta hasarlı olanlardan başlıyordu sanki
Konya ya gelin hanımefendi
Eşime söylüyorum Konya deprem konusunda en güvenli yermiş, oraya gidelim diyorum ama o istemiyor. Ankara diyor ısrarla.
10.000 TL alacaksınız hanımefendi
15000tlcik veriyor bonkör devlet
Ankaranın neresine taşıncaksınız
Eğer eve girin dedilerse almazsınız
Alınmıyor diye biliyorum
Amaan boş ver taşının gidin
Biz de Eskişehire taşınma kararı aldık.
Biraz zor alırsınız diye düşünüyorum
Alabilirsiniz
Sanmiyorum
10.000 TL alacaklar
Alırsınız