Gündem konusunda 801 cevap paylaştı. ev 5 senelik. ama hani bilmiyorum. uzmanlık alanım değil zaten. otoparkta -2 de kolonlarda ortadan yarılma var ama 2 kolon yanyana da gibi. bilmiyorum yani. mütayitlere güvenmiyorum. bizim evinkide 10 tane birleşmiş bi ekip.
Benim bu konuda Arzum ve önerim aslında söyle. bir kurulus akredite olan. uluslararası gecerliği olan belge hazırlayan sürekli denetlenen her türlü iso belgesi olan üst düzey yarı devlet yarı özel siyaset üstü şeffaf. apartmanıma profesyonel ekibi ile gelsin. denetlesin. belge sunsun. bu belge evin o anki durumunu sigortalasın. misal diyelim 5 yıl gecerli olsun. 5 yıl sonra yıpranma durumuna göre güncellensin. ve bağlayıcı olsun. direk hukuken sorumluluk altına soksun imzalayanları. güvenilir bi kurum olsun. ve evdeki olumsuzluklar varsa bu belgede bunları da bi baska kurulus yaptırtcak x sürede. cok sert uygulancak padişah buyrugu gibi. süreler asla asmıcak. bu kurulus da sonra mütayitlerden parasını geri alsın. tabi mütayitin sorumlulugu içinde bir süre belirlenir. bazı alanlarda x yıl bazı alanlarda y yıl vs. bu kurulus. bu belgeyi hazırlayanlar incik boncuk inceleyeceklerdir sorumluluk onlarda oldugu için. tek yırtacakları yer evin bir yerinde yapılan değişiklik olacaktır. tabi standartlar olusturulmalı bunun ıcın. ufak seylerle ee bizim imzaladıgımız ev durumu değişmiş diyememeliler. deetaylandırcam da odada gürültü var. kadınların arasında calısmak zor. sürekli cırcır
12 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 370 cevap paylaştı. Eski bina, kolonlar da ve kirişlerde sorun yok kendi evimizde değiliz şu an bulunduğumuz ev kira ev sahibinin oğlu ve annesi de bu binada eğer güvensiz olsaydı onları da yerleştirmezdi diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
- Gündem konusunda 26,5b cevap paylaştı.
u +1 yılDayanıklı değil
10 Yorumla
+1 yılHiç sanmıyorum... Antalya'da deprem olsa milyonlarca ölü olur.
Hiç bir bina sağlam değil. Övünmek gibi olmasın müteahhitlerimiz kadar hırsız ve beceriksizi yoktur...
Zaten ilk fırsatta da büyük şehirden kaçıp prefabrik ev yapıp orada yaşayacağım...522 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
🤣🤣🤣👍cansın sen kral vallahi antalyada tabii ki olmaz diyrmem ama hani bu benim düşüncem orada büyük deprem çok zor be kral yani evham yapıyorsun onu söylemek istedim.. ya çocukluğum manavgatta geçti he Şimdi ulan çocukluğunun burada geçmesiyle ne alaka tabii ki de alaka değilde risk çok az yani mersin konya karaman antalya az yani baba ne diyim
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de depreme dayanıklı sadece üç yapı olduğunu düşünüyorum. Ayasofya, Anıtkabir ve Allah korkusu olan sınırlı sayıda Müteahhitin yaptığı çok ender birkaç bina... Benim oturduğum binanın onlardan biri olma ihtimali yüzde 50-50... Türkiye'de hayat bir piyango gibi...
30 Yorumla
+1 yılYeni bina 5 senelik ama mutahit Trabzonlu
Geçen geldi işte sağlamı falan diye sordular
Bence değil dökülüyor bina yıkılmasa
bile ev kalmaz hasar alır kendisi
“ burayu ben yaptum uşağum tabi sağlamdur”
Diyor he dedim deprem olunca
görürürüz seni şaban abi dedik 😅28 Yorumla- +1 yıl
Trabzonu bilmemde rizeli yaparsa sağlamdır babamdan biliyorum 😂😂
- +1 yıl
Hahah inşallah bizimki de öyledir 😂
- +1 yıl
Amin amin 😅😅
- +1 yıl
Bizim has Trabzonlu 😅
- +1 yıl
E zaten uşağum felan demiyorlar o şive yapmaya çalışanlardan türedi kullanmıyolar kullanmıyoruz
- +1 yıl
@ipektplgllu ama devrik cümle kullanırlar Örn: yarın okula gideceğim demezler yarın gideceğim okulaa
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Kuzey Anadolu fayına kuş uçuşu 40 km mesafede kolonları ve kirişleri bayağı fazla olan 4 katlı bir binanin üçüncü katında oturuyorum. Demirlerinide çatı katındaki filizlere bakarak iyi olarak değerlendirdim.7-8 şiddetinde bir depremin merkez üssü olamaz bulunduğum şehir ama 40 km uzağında olsa diyelim ev ne kadar dayanır bilemem ama zemine güveniyorum. Yuksek bir bölgede sert bir zemin var. Zaten 4 yıllık bir bina ve zemin etüdünü inceledim. Bu arada kirada oturuyorum.
10 Yorumla
+1 yılYerel yönetime başvuru yapın, incelenmesini istiyorum deyin. Onlar ingilenmezse ünilere başvurun. Onlar devlet destekli araştırma yapıyorlar. Binanıza ait statik projeyi belediyeden temin edebilirseniz, bununla gitmenizde fayda var, zira oradaki veriler çok önemli bu konuda.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİstanbul kucukcekmece de yasiyorum. Oturdugumuz bina 30 yillik. 99 depremini gormus ve cok sallanmamis. O zamandan beri binada yasayanlar var onlar soyluyor. Birde bizim semtin alti hep kayalikmis galiba 70li yillardan beri burada yasayanlar soyluyor. Gerci bi deprem olsa bina coker gibi. Avcılar'da ve k. cekmece golune yakjn olanlar poku yedi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİktidar Partisi 23 yıldır aldığı deprem vergilerini bina yenilemek, bina güçlendirmek için kullanmayıp yeni yol yapmaya kullandığı için binam depreme dayanıklı mı dayanıklı değil mi bilmiyorum! Normalde toplanan vergilerle binalarımızın ilk önce test yapılmalı idi sonra duruma göre güçlendirme veya yenisinin yapılması seçeneklerine bakılmalıydı. 42 bin insanın ölümüne yol açtılar hala utanmadan konuşuyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZenginler ölmez. Olan yine fukaraya olur. Türkiye'de namuslu insan yok. Cuma'ya gidip, oruç tutmakla müslüman olunuyor sanıyorlar. Kaç insan öldü fazla para kazanacaklar, maliyeti kısacaklar diye. bugün başlanan bir ev yine aynı mantıkla yapılacak ve yine kimse kontrol etmeyecek. Kamu'dan alınıp özel sektöre verildi bu işler çünkü. Rüşveti indiren devam ediyor.
10 Yorumla
+1 yılTest yaptırıyoruz bakalım. Sonuçlar o zaman belli olur. Müteahhitlerin çoğunluğunun eksik malzeme kullanması ya da gereken malzemeyi hiç kullanması ve aynı zamanda bunları denetleyenlerin gözardı etmesiyle çoğu yapı zaten tehlike altında.
20 Yorumla- Gündem konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılEvet.
Yeni ev aldığım da özellikle bu detay üzerinde çok durdum.
3 kere belediye yetkililerini çağırdım. Ve kardeşim de inş. Mühendisi. Oda onay verdi.30 Yorumla Müstakil baba evimiz var ve kesinlikle depreme dayanıklı değil. Yol kenarında araba geçerken bile sallanıyor ev. Allah korusun bir deprem olsa ev enkaz haline gelir
34 Yorumla- +1 yıl
Neredesınızki
- +1 yıl
burada inşallah d3prem olmaz diyelimki oldu çok sıkıntı olur
Türkiye'deki hiç bir ev depreme dayanıklı olamaz depreme dayanıklı ev anca Japonya'da olur.
12 Yorumla- +1 yıl
Yoo sağlam olan binalar var Türkiye'de
TOKİ binası olduğu için dayanıklı diye düşünüyorum. Kapı pencere olan duvarlar hariç darbeli matkapla bile zar zor deliniyor. Birde binanın yapıldığı yer itibari ile kayalık bağ alanlara yapılmış, çift bodrumlu.
10 YorumlaEvimiz eski.
Ama yapan usta malzeme yi bol kullanmış
Adam kendi ailesi için yapmış sonra biz aldık
Onlarca deprem gördü sağlam maşallah
Allah o Usta'dan razı olsun10 Yorumla
+1 yılAkıllı müteahhitimiz bizim evi deniz kumundan yapmış ve sanırım sitedeki bütün evi deniz kumundan yaptı ki bu kalitesiz bir malzemeden yapılmış demektir.
10 Yorumla
+1 yılBızım sagolsun evde kolon bıle, yok. Kol onsuz ev yapmişlar. Allah'tan 2 katlı mustakıl ve çatı sı da tahtadan membran ile. 2. cı kattayız. Yıkılsa ayagımla tahtaları ıttırırım dıye, düşünüyorum
16 Yorumla- +1 yıl
😃😃
- +1 yıl
Valla com sanslısın ozaman nerde yasıyosun
- +1 yıl
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDeprem olacak bir yerde yaşamıyorum o yüzden evin depreme dayanıklı olması ya da olmaması beni pek alakadar etmiyor zaten iki katlı bir ev camdan aşağı atlasam bile bir şey olmaz.
10 Yorumla
+1 yılValla tatlım 3 katlı. Sağlam. Zaten deprem sonrası yapıldı. En son 6 lık depremde sıva çatlağı bile yok. Allah depremden korusun yine de herkesi.
22 Yorumla- +1 yıl
Hiç çatlak yok
+1 yılBizim ev kaç yıllık ev ancak Gölcük depreminde yıkılmamıştı, ancak yine de eskisi-çatısı çürüdü artık , dedem yapmıştı evi inşaatçıydı
10 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. Değil maalesef
10 Yorumla
+1 yılHangimiz ne kadar biliyor ki? Bu sorular da hep başımıza bir bela geldiğinde aklımıza geliyor 🙄
10 YorumlaKolonları yok, tek katlı, direkt duvarlar üzerine tavan atılmış Urfalıyım bu arada ve bişi olmadı valla.
şaşkınım bende.10 YorumlaSanırım depremde ilk yıkılacaklardan maalesef!!! O yüzden kendim arsa üzerine müstakil yapıp oraya taşınacağım.
10 Yorumla
+1 yılGölcük depreminden sonra yapılan kalıcı konutlarda mustakil olanda oturuyorum. Sağlam olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılKentsel dönüşüm projesi olduğu için sağlam yapıldı temelde, demirde ve betonda sıkıntı yok ama insan genede tedirgin oluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Proje şehrin köklü mimarlık firmasına ait olduğu için o yüzden içim rahat
+1 yılDaha hiç deprem olmadı ki bilelim sigorta olsa bile güven olmuyor yapıtlara umarım olmaz da biz de görmemiş oluruz.
10 Yorumla- Gündem konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılEvet çünkü apartmanı biz yaptırdık.
Sapa sağlam duruyor.
Ama yılı geçmiş olması nedeniyle yıkılıp tekrar yapılacak.10 Yorumla Komşuların çoğu sağlam olduğunu söylüyor. Geçen de site yöneticisi deprem risk durumu için başvuru yaptı. İnşallah söyledikleri gibi dayanıklı olur.
10 YorumlaBilemiyorum yeni ev ama artik yeni evlerede guvenmememiz gerektigini anladik
20 Yorumla
+1 yılÖyle diye aldık ama güvenmiyorum artık. Adam evi yapıp kendi denetlemis baksana her yerde
10 YorumlaVala normal yürüyoruz ev sallanıyor gerisini siz düşünün 😃
10 Yorumla15 senelik falan ve depreme dayanıklı olup olmadığını hiç bilmiyorum.
10 YorumlaSon derece dayanıklı ve güvenilir… içim rahat. Tek korkum çevremdeki binalar
10 YorumlaKayalık zeminde oturuyoruz ve 2 katlı evimiz, depreme dayanıklı evet.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar sağlam bilmiyorum ama çok katlı değil fazla hasar almaz heralde
10 Yorumla
+1 yılDepreme dayanıklı, bu depremde sadece boyada ufak çatlaklar oldu.
10 Yorumla
+1 yılEvet yaptırırken izalatör yaptırdık iyi ki yaptırmışız
10 YorumlaHiç bir fikrim yok son depremlerden hafif hasarlı kurtuldu.
10 Yorumla
+1 yıl35 senelik ev bakalım gorecegiz dayanıklı mı
10 Yorumla
+1 yılBi baktirmak lazim aslinda ihmal etmeye gelcek bo konu degil
10 Yorumla
+1 yılDeğil maalesef inşallah yakında kentsel dönüşüme girer
11 Yorumla- +1 yıl
Nerede yasıyosunuzki
+1 yılBütün depremleri yaşadık
yıkılmadı sanırım dayanaklı10 Yorumla
+1 yıldayanıklı ama 12 şiddetinde olan maksimuma değildir.
10 Yorumla
+1 yıldayanikli oldugunu dusunuyir7m kendi yapimiz kendimiz yaptik
10 Yorumla
+1 yılSağlam ama kalpler acılı onun için afadi bekliyoruz rabbim bir daha yaşatmasın inşallah 😪
10 Yorumla
+1 yılMuhtemelen dayaniklidir muhendis binamdan memnunum dedi
10 YorumlaDayanıklı olduğunu düşünüyorum umarım düşündüğüm gibidir.
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl15 aile 2ser katlı kendimiz yaptırdık. tugla briket kullanmadık.
10 Yorumla
+1 yılKendi evimi yaptım. yaparken diğer evlerden farklı yapmadım. icim rahat şükür.
10 Yorumla- Gündem konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılDayanıklı ama şiddet çok önemli. Bu yaşanan ciddi büyüklükteydi
10 Yorumla
+1 yılBu topraklar üzerindeki her yapı sürpriz yumurta gibi ne çıkacağı belli değil. Yıkılmaz denilen evler yerle bir olurken çok komik binalar santim bile oynamıyor
00 Yorumla
+1 yılDepremle ilgili ne bir şey duymak ne bir şey görmek istemiyorum artık
10 Yorumla- Gündem konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılDayanıklı olsa bile evimizin yakınında tren yolu olduğu için en ufak bir harekette bile sallanıyormuş hissi oluyor
00 Yorumla
+1 yılEn iyisi çadır ya da konteyner. Başınıza çöküp size mezar olacak bir eve boşuna para dökmeyin
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBizim muteahhit prensip sahibi adammis. Eskiden Deprem olunca yaptigi binadaki ofis olarka kullandigi yere geliyormus. Millet binayi terkedecek gibi olunca "nereye gidiyorsunuz bundan guvenli yer yok oturun evinizde" diyormus.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet zaten deprem olan bir yerde yaşamıyorum. Bizim burada deprem olmaz.
10 Yorumla
+1 yılBildiğim kadarıyla sağlam. Zemin kayalık ve her dairede 14 kolon var
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYapı kooperatifi olduğu sağlam yapı kooperatifi denetim olur
10 Yorumla Deprem dayanıklı olup olmadığı kolay anlaşılan bir şey değil. Ama evet. Çünkü burada deprem riski yok
10 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat