bu sistem bu kadar iyiyse niye ülkemizde şart konulmadı anlamıyorum ki
Adana Şehir Hastanesi’nde deprem böyle hissedildi… Hepimize geçmiş olsun🙏 pic.twitter.com/f7yXgdZIVL
— Adanacity (@bizadanaliyik) February 20, 2023

bu sistem bu kadar iyiyse niye ülkemizde şart konulmadı anlamıyorum ki
Adana Şehir Hastanesi’nde deprem böyle hissedildi… Hepimize geçmiş olsun🙏 pic.twitter.com/f7yXgdZIVL
— Adanacity (@bizadanaliyik) February 20, 2023

Herkes dayanışma para veriyoruz erzak yolluyoruz diyor ama bizim milletimizden bişey olmaz. Olacak olsaydı bu soruyu sormana gerek kalmazdı. Bina yıkılıyor adamlar binanın altından yeni çıkmış sorumlu arıyor. O aramayacak devlet arayacak. Hatta devlet o iş olmadan arayacak.
problem izolatör değil. Problem bu konuda ciddi bir kural kanun yok. Adamlar bunlarla uğraşacağına eyt çıkarmakla uğraşıyor, suriyeli alıyor içeri, onları besliyor, düşünmüyor ki o suriyeli işimizi alınca kim çalışacak kim ev alacak herneyse sinirliyim bayağı
Cevap
18Cevap
Evet baya hissedildi.
Herkes işini devlet gibi tam yapsaydı bir sorun olmazdı.
İlla bir şeyler zorunlu olması gerekmiyor, bilinçli olsun millet.
Yanlış bilmiyorsam sadece hastanelerde zorunlu diğer türlü olsa da bina fiyati uçar insanimizda bu para olmadığı için mezar alıyor kendine
Aslında ilgisi yok arkadaşım, daire fiyatları zaten maliyetine oranla uçuk bir vaziyette. Aslında 300 bin liraya mal edilmiş bir daireyi bize 1,5 - 2 milyon liraya 400-500 bin liraya mal edilmiş bir rezidansı 3-4 milyon liraya ve 500-700 bin liraya mal edilmiş olanı 5-7 milyon TL'ye satıyorlar. Bu fiyatlara satılan daireler zaten istenilse 10 şiddetinde depreme dahi dayanıklı yapılabilir. Bizler aslında 10 şiddetinde depreme dayanıklı ve süper lüks bir daire fiyatını sıradan, çöp bir daireye ödüyoruz. Zaten 3 milyona satıyorum bari kaliteli yapayım da daire başına 2,5 milyon kazanacağıma 2 milyon kazanayım 1,5 milyon kazanayım dese dahi süper uçuk kazanlar elde ederek fahiş fiyatlara satış yapılıyor ancak işte insanoğlu gözü doymuyor, en ucuza mal edip en pahalıya satılmaya çalışıyor. Şimdi de depreme dayanıklı yapıyoruz diye 3 milyon olan fiyatlar 5 milyon olacak. Devlet en başta buna müdahale etmeli...
Katılıyorum kesinlikle
@michael_k Çünkü o adamlar binayı inşa ettiklerinde 300.000 lira bugünün parasıyla 1 milyona denk geliyor.
Ekonomi yüzünden o binaların fiyatları arttı. İnsanlar TL yerine menkula yöneldi TL aşırı değer kaybettiği için.
@michael_k Hocam aç gözlülükle alakası yok aslında. Her şey arz talep.
Sınırlı olan bir şeye artan talep olurs piyasa kendini fiyat artışıyla dengeler.
şu an evlere olan talep daha çok arttı çünkü milyonlarca insan evsiz kaldı. Bu da diğer illerdeki kira ve ev fiyatları yükünü arttırdı haliyle. Bu ekonomik gerçeklik.
Buradaki hata bizi sözde yöneten ama yönetmeyi beceremeyen yetkililerdir.
@Teacherisback Ben de ona katılmıyorum. Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz. Biz her haltı yapalım ama yöneticilerimiz ahlaklı, dürüst olsun yok öyle bir dünya. Ne zaman ki toplum olarak gelişiriz, daha erdemli, ahlaklı bir toplum oluruz o zaman daha dürüst, erdemli yani hak ettiğimiz yöneticiler tarafından yönetiliriz. İğneyi de kendimize batırmasını bilmeliyiz.
@michael_k Bu çok sığ bir düşünce. Yönetenlerin görevi bu sistemi kurmaktır. Toplum aşırı hatalı ama yönetenleri böyle aklayamayız.
@Teacherisback Kimse kimseyi aklamıyor. Yönetici alt/üst düzey fark etmez, yanlış kanun çıkaran, yanlış uygulayan, yanlış onaylayan, ihmal eden, bilerek veya önemsemeyerek sebep olan herkes katkısı kadar suçludur. Ancak biz de (bu müteahhitler, denetçiler, yöneticiler, ev sahipleri, emlakçılar, fırsatçılar, gözü dönmüşler) toplumu oluşturan tüm kesimler olarak toplumun içerisindeki bireyler olarak bireysel sorumluluğumuzu almamız kendi şahsımıza doğru, dürüst ilkeli hareket etmemiz gerek. Biz de her pisliği yapıp başkalarına atamayız, onlar da görevlerini layığı ile yapmayıp Takidiri İlahi diyemezler. Deprem bir afettir ancak sonuçları insan hatasıdır! Diyeceğim bu kadar bana göre sen doğru söylüyorsun ancak eksik buluyorum sana göre de ben sığ düşünüyormuşum olabilir, senin şahsi kanaatindir. Amacım tartışmak değil veya senin yanlış düşündüğünü söylemiyorum. Sen kendi fikrini söylemişsin ben de benimkini, senin doğrun sana benimkisi bana. Ancak sen sonra ayrıca benim fikrimi eleştirmişsin. Gerek yok, herkes kendini düzeltirse düzeliriz.
Deprem ülkesiyiz. Yıllar önce şart koşulması gerekiyordu. 20 30 yıl öncesinden bahsetmiyorum daha öncesinden.
Normal binalarda izalotore gerek yoktur. Izalotor daha çok boyuna göre genisligifazla lan hastana ve kamu binaları gibi binalar için gereklidir
Boşaltılacak hastane adana mı yoksa hatayda mı. Geçmiş olsun.
Helal olsun ablama namazını bozmadı
sısmık olayı mecburı olmalı
Adana şehir hastanesinde izolatör yok sadece mersin de ve yozgatta var
Söylenecek o kadar şey var ki hangi birini söyleyecen
Aslında yeni yapılan hastanelerde zorunlu en az 100 yataklı şehir hastanelerinde
Tam merkez üssünde yaşadım , aklım çıktı
kesinlikle bir artı etkisi var etkiyi azaltiyor
İzolatör her yerde olmalı
Anlayabildiklerim yoktu oysa.
Namaz kılan kadın 👌❤️
Keşke şart konulsaydı bu kadar ölümüz olmazdı 😔
Yapıldı şart zaten şu an
İyi olmuş
Evet baya hissedildi burada
İzolatör sistem binanın sallanma şiddetini azaltır
Durum vahim
Bunu yardim isteyen valiye izlet