Çıldırmamak elde değil ya.. Nasıl bu kadar körü körüne bilgisiz olduğunuz konu hakkında yorum yapabiliyorsunuz aklım almıyor!! Vallahi pes!!
Ehliyetsiz araba kullanmaya benzemez.. Araba değil, Allah çarpar adamı.. Dinden çıkarsınız haberiniz olmaz!!
Diyanetin açıklamalarına tepki gösterenler, dinini ne kadar biliyor?
Diyanet, vazifesi ve kuruluş amacı gereği Kur'an hükümlerini söylemekle mükellef..
Görüyoruz ki Diyanet nasıl bir açıklama yaparsa yapsın "Ovv vovv!!" Ne ovvv? Kur'anın hükmü bu! Siz diyanete diye aslında Kur'an'a saldırıyorsunuz!
Sonra utanmadan dininden bile bihaber olarak müslümanım diyorsunuz! Kur'an ayetlerine karşı gelen, inkar eden DİNDEN ÇIKAR!
DİNDEN ÇIKANIN AKIBETİ DİNSİZE DE BENZEMEZ! AZABI PEK ÇETİNDİR!
Ahkam kesmeden önce Kur'an ne diyor ona bir bakın!
Şu güzide sitemizde, şu bilim ve fennin konuşulduğu bu sitede, sizin de malumunuz ki allame-i cihanlar dolu dolu. Adım başı alim/alime. Diyanet de kimmiş? Onun fetvaları mı yoksa bence diye lafa başlayan, ay aklıma mantığıma uymuyor diyenlerin takva üstü (estağfirullah) fikirleri mi?
Diyaneti yapı itibariyle sevmiyorum, halifelik makamını kaldıranların, halkın ağzına bir parmak bal çalmak için kurduğu bir yapı. İçinde 2 yıl bulunduğum için de bilirim. Hocalarının geneli memur mantığında, imamlar ise hak getire. Estağfirullah.
Her neyse yine de diyanetin içindeki ehil hocaların hakkını yememek lazım. Yayınladığı fetvalar müslümanları, şeriat karşısında kendini sorumlu hissedenleri ilgilendiriyorken kime ne yahu?
Dinini bilmezsin, Kur'an ı Kerim i okumazsın, hadisten, mantıktan, tarihten, coğrafyadan, arapçadan, fıkıhtan haberin yok ekran karşısında yamulan hocaları (!) kendine hoca bellemişsin. Sanane diyanetin fetvasından!
Kadın namahrem biriyle asansöre binemez der topa tutulur, evlatlık almak nikah düştüğü için doğru değil der topa tutulur, müslüman olmayanla evlenilmez der topa tutulur, milli piyango kumar olduğu için haramdır der topa tutulur.
Neymiş aklı almıyormuş. Yahu sen deliysen, akılsızsan bize ne?
Git papanın fetvalarına uy. Uymak zorunda değilsin ki! Sen de ahirette pişersen bu kadar basit.
Başını örtersin; asırlar önce sokak kadınları örterdi der eleştirir, namazını kılarsın; yatıp kalkmanın ne faydası var der eleştirir, umreye hacca gidersin; o paraları fakire fukaraya dağıt daha hayırlı der eleştirir.
Yahu din mi sana uyacak? Senin egona, kibrine, nefsine göre mi fetva verecek?
Sen ALLAHın dünyasında yaşıyorsun, patron o. Onun dediği olur, olacak, oluyor.
ALLAH hepimizi topluca affetsin. Akıl, fikir, basiret, feraset versin. Bize merhametiyle muamele etsin. Amin.
👏👏👏
Çünkü söyledikleri şey çarpıtma.
Faiz dinimizde haramdır ancak diyanet tam tersini söylüyor. Yani işlerine geldiği gibi anlatıyorlar.
Ayrıca gayet gerçekleşme ihtimali yüksek bir olasılığa bakalım. Bunca asır geçti aradan malum sultanlık, padişahlık dönemleri vakti zamanında dini gücü elinde bulunduran kesimler vardı bunların kitabımızda değişiklik yapma olasılığı? Bence gayet yüksek. Bakınız matba neden geç geldi Padişah ve din adamlarınıdan duyulan şekilde halka yansıtılmasıydı. Matba bu yüzden hemen gelmedi. Çünkü farklı zıt görüşlerde ortaya çıkacaktı bu kesimler dışında haliyle bunlar istenmiyordu geç gelme sebebi de budur. Bide halk fakirken hangi peygamberimiz lüks şatafat içinde yaşamış? Mercedeslerde Audilerde geziyor şimdikiler ama peygamberlerimizin olduğu dönemlerde bu tür lüks şatafatlı yaşam tarzı güden birini duymadım hiç millet açken yoksulken keyif çatan lüks içinde yaşayan kendini düşünen din adamı da yoktu.
Hz Ebubekir 'in zenginliği dillere destandır.. Hz. Ömer 'de.. Fakat onlar mallarını Allah yolunda harcayıp bitirmiştir..
Fakat hiçbir müslümanın bunu yapma zorunluluğu yoktur.. Her zengin müslüman zekâtını vermekle mükelleftir.. Tüm malını harcamak değil..
Devlet adamlarının malı mülkü değil saydıkların.. Onlar tahsis edilmiştir. Kendi malı değildir.. Bisiklete mi binsinler size laf anlatmak için? Aksine devlet o makama en kıymet vermesi gerekir..
O insanlar ilim adamı zira.. Yıllardır buna bir türlü kafanız basmadı arkadaş..
Zengin müslüman olamaz kafası size nasıl yerleşti bilmiyorum ama öyle olması gerekseydi Hac ve zekat kime farz olacaktı?
Demek ki müslüman aksine zengin olmalı.. Helal yoldan elbette..
Dikkat et ben onlar yoksul demedim lüks şatafat içinde yaşayan peygamber varmıydı diye söyledim sadece. Zengin olması lüks şatafat içinde yaşadığı anlamına gelmez bir insanın.
Zekat olayını zaten biliyoruz burada konu sapmış veya yanlış anlaşılma var sanırım.
Tahsis edilme olayı şöyle özetliyim ben zaten kişisel mülkü demedim diyorum ki basit örnekle bu din adamı hacı murata veya tofaşa binse kimse gıkını çıkartmaz ancak milyonluk audilere, mercedeslere binerse ses çıkar. Neden? Toplumun %90 ı yoksul çünkü. Devletin önceliği eğitim olmalı eğitim seviyemiz düşük olduğu için bu halde toplum.
Ey oğul, insanı yaşat ki, devlet yaşasın. Diye öğüt bile vardır hatta. İnsan yaşasın ki devlette yaşasın hani. Bazı kesim devletin kaynaklarını kendine ve yandaşlarına harcarken toplum insan aç kalırsa o devlet uzun süre yaşamaz.
Sen fazla ön yargılısın ben zengin müslüman olamaz diye bir şey ima etmedim.
Bak ne diyorum lüks şatafat diyorum. Ayrıca diyanet başkanının israfları bazı kesimden zaten eleştri alıyor. Örneğin Ankara'da yapılsa sıfır masraf olacak etkinlikte. Ancak Ankara'da olan yöneticileri Antalya da lüks tesiste yapılması için götürmek ve lüks tesise harcamalar vs vs. bazı kesimden tepki çekti. İsraf diye. Buna benzer bazı lüks israf gibi şeylerde bolca eleştiri almıştı. Devletin parasını çar çur ediyor diye.
Demek istediğimde şu işte.
Arabaya binmesin diyen yok. Devlet buna tofaş vermeli araba tahsis edilecekse eğer. Sanki halk olarak çok zenginizde kamu görevlisi olan biri mercedese audilere bindiriliyor. Sonuca bakarsak hani Tofaşta araba onla gidemiyor mu? Bal gibi gider. Sadece diyanet değil hükumetin de bolca israfı var. Sağcı da değilim solcu da değilim. Solcular iktidar değil ancak onlarda belediye ve genel olarak israf yapıyor. Sağcılar daha beter yapıyor ama olan devletin parasına ve halkın emeklerine vergilerine oluyor. Yoksul halk gelişmemiş toplum isteniliyor. Dini bilgiler ise doğru verilmiyor işlerine geldiği gibi veriliyor. Zammı Allah yaptı diyenler bunlar. Faize haram değil diyenlerde bunlar.
Buna laf söyleyeceğinize hiçbir işe yaramayan Ana Muhalefet partisinin gelirini kissinlar buna niye lafiniz yok?
Buna lafım olmadığına nereden çıkardın?
Olması gerekenler partilere yardım yapılmamaı bu baştan birinci kural bu paralarla fabrika kurulur.
Zırhlı olmak üzere sadece devlet başkanı, yardımcısı, iç ve dış işleri, savunma bakanı, ekonomi bakanı ve mit başkanı olmalı. Diğer tüm devlet adamlarına bu tarz özel şey olmamalı araç ve özel şoför tahsis edilmemeli.
Ayrıca tüm belediye yöneten parti ayırt etmeksizin harcamaları gelirleri kontrol edilmeli rüşvet vs. var mı vs.
Muhalefet veya iktidar farketmez hepsi için geçerli bunlara devlet kasasından bir şey verilmemeli.
Cevap
6Cevap
Ksnin elit deistleriyle uğraşılmaz be boş ver. Nasipsiz olan anlamaz. Bi cümleyi cımbızla çekip üzerine destan yazıyorlar ama önünü arkasını araştırmak yok. Sözde araştırmayı seven, okumuş, aydın (!) kişiler.
Her defasında rezil oluyorlar ama arsızlar :))
Aa deme öyle onlar batının izinde bilimle aydınlanmış (!) seçkin kişiler
Diyanet'e sorulan o soru muhtemelen onu topa tutmak isteyen BirGün Gazetesi tarafından kasıtlı olarak soruldu. Diyanet de cevap vermek zorunda. Öyle de haber yaptılar. Diyanet sanki durduk yere böyle bir açıklama yapmış gibi tepki gösterenler de var.
Ayrıca tepki gösterenler Diyanet'e değil, İslam'a göstersinler. Diyanet, İslam'a uygun olacak şekilde cevabı vermiştir. Ben Türkiye'deki Müslümanların %90'ından fazlası inandığı dini bilmiyor diyorum dalga geçiyorlar sonra.
Kardeşim Kur 'an da öyle diyor evet ama o konu şimdi söyleyecek bir konu değil. Diyanet önce neden okadar insanı kefensiz toplu mezarlara gömdü onu aciklasin. Mılyon tl lik makam araclarıyla gezıp gündem değiştirmek için öyle açıklama yapacaklarına işlerini adam gibi yapsınlar. Her kuruma kendi adamlarını atama uğraşındalar. Bızım dinimiz işi ehline verın diyor madem bu kadar dini gozetıyorlar ozaman ona gore davranacaklar.
Şaka gibi ülke ya. Diyanet dine göre fetva veriyor müslümanlar reddediyor :D.
Kur'an'ın her hükmünü söylemiyor işine geldigi kısımları söylüyorsa ondandır diye düşündün mü hiç. Diyanetin devlet kurumu olduğunu unutuyorsun galiba
Güncellemeyi görünce tekrar yazmak istedim. Dinimizin Elk emri İkra ! Sen kendin okuyup kendin öğren dinini önce diyanet bir devlet kurumudur işine geleni söyler Kur'an'ı ne kadar okuyup ne kadar anladın ki bana biza cahil deme curetin var. Herkese bir cevap yetiştirmişsin ama dinini yaşaman ogrenmen için sana en güzel yok okuyup anlaman der susarım zira sen gibilerle tartışmaya girmek yersiz
34 yaşındayım 18 yaşımdan beri dini eğitimle haşır neşirim.. Benim bitirdiğim külliyatın bir cildini bile okumayan kişiler bana dinini ogren diyor.
Benden daha iyi bilenler elbette vardir.. Öğrenmeye de hevesliyimdir.. Ogretebilecek cureti olanların talebesi olurum. Varsa?
Kimseyi talebe alma derdim yok hamdolsun diyanetin devlet kurumu olduğunu öğren birilerinin fetvasina gore değil Kur'an i anlayarak okuyup ona göre yasa yeter. Bana kul hakları yiyen bir devlet kurumu dinimi ogretemez önce kendileri dine göre yaşayıp hareket etmeli bunu unutma bu kadarı yeter sana
Benim dini eğitimim ne bir kuruma ne bir şahsa bağlı değildir, olamaz.. İslamin iki kaynağı vardır: Kuran ve Sünnet-i Seniyye..
Bunun da elbette bize öğreten öğretmenleri vardır.. İmam-ı Azam, İmam-ı Gazali, İmam-ı Rabbanî gibi.. Çünkü ehliyet sahibiler..
Diyanete gelince, bu zamana kadar Ehli sünnete zıt bir fetvalarina rastlamadım..
Kurum ne amaçla kurulduğu hepimizce malûm.. Ama şu an kuruluş amacına zıt olarak, yani olması gerektiği gibi hareket ediyor..
Diyanetin bütçesi virtı zırtı ise sorun, diyanete gelmeden ne kurumlar var israf olan..
Ben bunun peşinde değilim.. Diyanetin ne söylediğidir beni bağlayan.. Dediğim gibi ehli sünnete aykırı bir fetvalarina rastlamadım..
Bu da size yeterli bence..
Kimse kusura bakmasın ama diyanet bana hiç samimi gelmiyor.
Hangi kurum samimi ki?
İllaki.. Ben de direkt Diyanete itibar etmedim zaten.. Önce kendimi yetiştirdim.. Sonra diyaneti bu gözle irdeledelim..
Bir hocanın ehli sünnet olup olmadığını anlamak için bizlerin de altyapımız olması gerekiyor.. Yoksa Yaşar Nuri gibi Zekeriya Beyaz gibi saçma sapan adamlara "sırf işimize geliyor" diye inanmaya başlardım..
Tamam haklısın.. Ancak doğruyu söyleyenle yanlışı söyleyeni de ayırmak için doğrusunu bilmek lazım..
Ben İmam-ı Azam, İmam-ı Gazali, İmam-ı Rabbanî, Kutb-u Azam Abdulkadir Geylani, Muhyidini Arabi gibi bu dinin mihenk taşlarından dersler alan, Bediüzzaman Said Nursiden öğrendim.. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ama hiçbir zaman hiçbir iktidarın bırak maşası olmayı karşısında durmuş, siz yanlışsınız demiş bir adam..
Dikili bir ağacı olmadan bu diyardan göçmüş bir adamın öğretilerine itibar ettim.. Sadece ben değil, dünyanın 40 ülkesi de itibar etmiş bir Mütefekkir.. İslâm alimi..
kuranı kerimin hiçbir yerinde yetimle evlenin demiyor veya yetim aldığınız kişi buluğ olursa evlenin demiyor bunu gizleyenler asıl günahkar
tam tersine kendinizin bakmadığı yetim le evlenin diyor
Bana o ayeti gösterir misin? Kendinizin bakmadığı yetimle evlenin dediği ayeti..
Yoksa sende mi bi yerlerinden element uydurdun? Demek ki neymiş bilmeden atıp tutmayın demedim mi?
Kur'an ne diyorsa diyanet tam tersini söylüyor. Kur'an a inanan suyu kaynağından içen biri için diyanet yok hükmündedir
Ben denk gelmedim.
Demekki o söylenenler çağın gereklerine iygun degill
İslâm çağa ayak uydurmaz, çağ İslama ayak uydurmak zorunda.. Yoksa yoldan sapıyor, önünde sonunda İslam'ı haklı çıkarıyor..
Kur'an emevi döneminde değiştirilmiş bir kitaptır
Yanında mıydın?
Yanında olmama gerek yok tarih bunu gösteriyor zaten
Öyle mi? Mesela nerde? Bana da gösterir misin?
Rahmetli yaşar nuri hocayı ile cemil kılıcı dinle anlarsın
İkisi de meşhur münafık? Bu mu kaynağın? :)) Güldürmeyin insanı.. Hani tarihi kaynağı nerde onu soruyorum?
Münafık? 🤣 Gerçekler işinize gelmeyince münafık dersine tabi vahabi artığı seni
Ulan! Yaşar Nuri Öztürk Türkçe namaz kılınabilir dedi! Daha bunu bile bilmeyen adamdan âlâ münafık mı olur! Delirtmeyin adamı..
Gayette kılarsın türkçe. Siz tamamen araplaşmışsınız. Sanıyorsunuz ki din arabın. Ulan hiç mi kafanız çalışmıyor sizin. Mantıkta yok sizde.
@GalaksiAdam la havle! Buna defalarca cevap verdim sana vermiycem.. Çünkü hem cahilsiniz, hem dinle alakanız yok hem de fetva verecek cüreti bulabiliyorsunuz!
Hangisini savunuyorsun sen şimdi? Onu de önce
Anlaşılmıyor mu?
He yani diyorsun ki evlatlıkla evlenilir öyle mi
Anlaşılmıyor demek ki
Yok sen anlamışsın diyanetin açıklamasını
Diyanetin söz sahibi olduğunu, yetkili merci olduğunu söylüyorum.. Şu ana kadar da Kur'an'a zıt, Kur'anda olmayan bir şeyine denk gelmedim
Neresinde evlatlık ile evleneceğin yazıyor
“Allah, evlatlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlat edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur.(Ahzab/4)
Bu ayetle evlatlık müessesesi resmen kaldırıldı.. Zaten kan bağın olmadığı için yabancı birinden farkı kalmıyor..
Doğal olarak da nikâhlayabiliyorsun.. Başka soru?
Neyseki deistim. Kafanız sadece bunlara çalışıyor. Burdan bile evlatlıklara göz koyabiliyorsunuz
İşte sıkıntı bu zaten. Hala anlamamakta direniyorsunuz. Sen evlatlık alıp bakacaksın ama sonra evlenebilirim diyorsun. Rezillik
Senin gibi sapık zihniyetli değilim
Arkadaş bize sapık diyorsunuz ama sizin aklınız başka bir yere çalışmıyor.. Bu da sizin zihniyetin ne kadar pis olduğunu koyuyor..
Yahu sırf sadece bunun için evlatlık edinmek yasaklanmış olabilir mi?
Bunun sosyolojik ve psikolojik de sorunları olur..
1.) Evlatlık edinilen kişi hiçbir zaman kendi çocuğun gibi olamaz.. İçten yürekten evladın gibi sevemezsin.. Bu psikolojik olarak evlatlık çocuğu mahveder.. Aile ne kadar ayrımcılık yapmadığını düşünse de başını oksarken, öpüp koklarken bile farklı olur..
2) Büyüdüğünde evlatlık "siz anam mısınız babam mısınız" da diyerek rest çekebilir.. Bunun aksini ispatlayamazsın. Sosyolojik problem..
3) Oz evlatları diyebilir ki miras konusunda diyelim, bizim malımızı başkasının çocuğu alamaz.. Haklı olarak.. Sonuçta başkasının çocuğu.. Kan bağı yok.. Bunlar olacak, oldu da geçmişlerde... KUR'AN BUNLARI BİLDİĞİ İÇİN ENGELLİYOR!
Evlat edinmek öyle sanılan gibi masum ve güzel bir şey değil her iki taraf için..
YANİ SİZİN GİBİ UÇURUNU DÜŞÜNMÜYOR SADECE SAPIKLAR!
Oğlum sen bu sitenin yobazısın net! Ulan bunu diyanet diyor yobaz biz mi diyoruz. Geri kafanı kullanırken çalıştırıp kullan. Bahaneleri sıralamış yok mirasta sorun çıkarmış yok psikolojisi bozulurmuş. İşiniz gucunuz kıvırmak
Sadece bu sebebi olamaz diyorum ben hirt! Okuduğunu anla önce.. Bu da en büyük sebebi zaten namahrem diye bişey ogretmediler mi sana? Ne gezer sizde böyle ulvi şeyler zaten
Oğlum kazma mısın sen? Diyanet evlenebilirsin diyor diyorum. Ulan anlama kapasiten mi yok
Ben de diyorum ki evlatlık namahrem yani evlenmek yasak değil.. namahrem olduğu için evlatlık edinilimiyor..
Bir dk bir dk.. Sen muhtemelen mahrem ve namahremin ne olduğunu bile bilmiyorsun demi?
Soylesene bana mahrem ne namahrem ne?
Allah çarpsın sizin bu cehaletiniz benim yaşamımı etkiliyor bak.. Daha mahrem ile namahrem arasındaki farkı bilmeyen bana din hakkında ahkâm kesmeye kalkıyor..
Çıldırmamak elde değil ya.. Nasıl bu kadar körü körüne bilgisiz olduğunuz konu hakkında yorum yapabiliyorsunuz aklım almıyor!! Vallahi pes!!
ne din ne diyanet bizi alakadar etmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?