+1 yılBence de çok mantıklı bir karar çünkü yani artık İstanbul'da olmasan bile birçok şehirde internet bağlantısı var Birçok şehirde uzaktan da olsa Kendini geliştirebilirsin yani Ayrıca küçük şehirler deniliyor da imkanlar var sadece bir tık daha azdır Ama kimse bu imkanlara erişmek istemediği için hani trafikten tut ulaşıma kadar ya da o bilgileri ulaşıncaya kadar pek çok avantajın var Mesela benim istediğim şey aslında eğer buradan devam edersem İstanbul'da olması gereken bir şey çünkü Merkezi orada çok fazla diğer şehirlerde yapılmıyor ama hani kalırsam bile tek katlı müstakil bir yer bulmaya çalışırım Ya da ne bileyim işte o anki maddi duruma göre ne olacaksa ya da kendim arazi alıp yapıyorum diyeceğim de çok da açık alan yok diye biliyorum
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence imkanı olanlar bunu yapabilir yapmalımı? bence yapmamalı. çünkü adaletsizlik ben ölümlerin bir çoğunun "doğal" olmadığını düşünüyorum yaşlılıktan bile ölenler insanların ürettiği ve insan sağlığına zararlı gıdalardan etkileniyor yani yaşlı bir insan bile insan zihninin ürettiği herşeyden etkilenip doğal yaşaması gereken zamandan önce ölebilir. tabi tersi de mümkün yani insan zihni bir insanı uzun yaşatabilirde. tabi kötü etkiler hep fakirleri buluyor. tıpkı örnekteki gibi paranız varsa ya da imkanınız fay hattının olmadığı yere taşınıp en azından deprem den ölme olasılığınızı en minumum seviyeye getirebilirsiniz, organik gıdalar ile beslenerek sağlığınıza dikkat ederek yine daha uzun yaşamak mümkün, steresten yani kötü insanlardan uzak durarakta yapabilirsiniz. ama bu bir çok insan için geçerli olmayacak fakir insan zaten otomatik yaşam zorluğu yüzünden sağlığına da dikkat edemiyor bilgili de olamıyor.. iyi yaşamak=bencillik gibi bir şey.
13 Yorumla
Valla nerede ne olacağı belli olmuyor ama çoğu aile deprem bölgesinden uzaklaşıp kalıcı olarak başka şehirlere gidiyorlar tabi bunu parası olan yapiyor mesela ben mersinde yaşıyorum mersine kalıcı olarak gelen çok kişi var o yüzden buraya yeni konutlar yapılacakmış. Herkes kendince önlem alıyor eğer sizde taşınmayı düşünüyorsanız alacağınız evi iyice araştırın depremin nereye vuracağı belli olmuyor gördüğümüz gibi vurudugu yere yakin şehirler de etkileniyor o yüzden oturduğunuz ev çok önemli ve mümkünse apartmanlardan uzak durun
10 Yorumla
İstanbul'da yaşamak zorunda olmayanlar taşınmalı. Zaten kocaman ülkede bir şehre 16 milyon sığdırma çabası çok saçma. Her şehir iki üç milyon olsaydı daha az bina, daha dikkatli yapım ve fay hatlarına denk gelme zorunluluğu olmayacaktı.
Çıkabiliyorsanız fay hattına denk gelmeyen, kolonları kesilmemiş bir binada yaşayın derim. İnşallah güzel iş bulur taşınırsınız.12 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'da yaşamakmzorunda olan mı var? köylerinden kovuldular da İstanbul dışında olmaları yasak mı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
119Cevap
- Gündem konusunda 26,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence riskli
10 Yorumla
+1 yılBu ortamda altından fay hattı geçen her vilayet risk altında risksiz vilayet yok gibi bir şey buna eskişehirde dahil 45 il arasında eskişehirde var. Altından fay hattı geçmeyen düşük riskli vilayetler sırasıyla konya, karaman, niğde, aksaray, sivas ve orta karadeniz ile doğu karadenizin bir kısmı samsun, ordu, trabzon, rize, giresun
Deprem sizi korkutmasın sağlam olmayan bina ve imara uygun olmayan arazi sizi korkutsun tarla, dere yatağı, doldurma zemin vs
10 YorumlaGitme imkanı varsa gidilmeli bence mantıken açıklıyorlar çünkü deprem bekleniyor ama eğer eviniz İstanbul 'da sağlam zemindeyse bina sağlamsa gerek yok. Hayat Maraş depremleri normal değil özel depremler ardarda bir sürü oldu yıkıcı oldu tek deprem olur genelde bu kadar etkilemez. Normal sağlamlıkta binalar İstanbul 'da yıkılmaz sağlam zemindeyse Bu arada faylar her yerde var bütün ülke deprem bölgesi bakınca haritaya kaçacak pek yer yok gibi yani.
10 Yorumla
+1 yılRisk tüm türkiyede var. Eğer oturduğun ev sağlam değilse zemin hakkında bilginiz yoksa deprem olmaz sel olur yine ölürsünüz.
https://www.youtube.com/watch?v=5vh4yH93Kdg&list=PLeGeXNnNkDpPEbX79o1kpjrh5xm2GVKfk
Bence videolarımı özellikle yer altı çayı videomu ailene izlet10 YorumlaDaha önceden de zaten riskliydi, çünkü bilim adamlar gerekli uyarıları yapıp ne tür önem alınabilir ama, nafile. Maraş depreminde sonra millet uyandığını düşünüyorum. İstanbul'dan doğuya göç başladı bile. Doğuluyum bizim buralarda çok katlı apartmanlardan millet kaçtığını görüyorum en fazla 4 katlı evlere sığınıyorlar. Size tavsiyem özellikle İstanbul gibi bir yerlerde iseniz oradan kaçın Doğuya gelin oradaki cenneti görün.
20 Yorumla
+1 yılNe alaka bu depremlerle Istanbulun. 1999 depreminde Eskişehir'de de yıkılan binalar olmuştu. 7 üzeri bir depremde oralarda sallanır zaten. Bu kadar kafaya takmayın. Bu depremler olmadan önce de deprem gerçeği vardı yine var. Ülkemiz bir deprem bölgesi zaten. Bu mantıkla ülkeyi terk etmek gerekir.
11 Yorumlaİşletmeler, fabrikalar İstanbul dan çıkarılmalı ve tersine göçe zorlanmali insanlar. Bir ülkenin beşte biri tek bir şehirde yaşar mı ya? Böyle bor saçmalık başka ülkede yok. Eğer İstanbul'da deprem olursa Türkiye bunun altından kalkamaz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet riskli baya, iç anadolu bölgesi, orta akdeniz bölgesi, doğu karadeniz bölgesine gidilebilir. Ayrıca faylara uzak olan zemini sağlam bölgeler de çok, İstanbul anadolu yakasındaki kayalık bölgeler de gayet güvenli. Tercihleri sadece fay var fay yok diye yapmak hata. Eskişehir, Ankara , Konya, Antalya, Mersin, Trabzon, Rize, , karadenizin kıyı bölgeleri gayet faylara uzak.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada gelecekte su sorunları da yaşanacak İstanbul 'da ve diğer şehirlerde, onu da değerlendirin bu sebeple iç anadolu ve akdeniz bölgesine çok meraklı olmamanızı tavsiye ederim. Karadenizin kıyı bölgeleri iyidir. Hem faylardan uzak hem bol yağışlı.
+1 yılDepremden sonra ne alakası var, her zaman risk vardı var olmaya devam edecek. binlerce ölüyü görünce mi herkesin aklı başına geliyor sözüm size değil genel olarak devlete halka insanların ölümüne sebep olan herkese
10 YorumlaAllah bilir tabii ne olacağını ama uzmanların bir çok uyarısı var. Maraş depremi için de daha önce uyarmışlar. Ben de Eskişehir’de yaşıyorum. Güzel yerdir vs de Eskişehir’de etkilenmez mi acaba öyle bir durumda?
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Her zaman riskliydi zaten. Eskişehir'e gideceklerse arsa alıp güzel bir müstakil ev yapsınlar.
10 Yorumla
+1 yılŞu an tv de deprem uzmanı konuşuyor İstanbul da büyük bi deprem beklemiyor ve 10 yıldan önce olması çok düşük bi ihtimal diyor
10 Yorumla
+1 yılYapacak bişey yok ecelden kaçılmaz dolduysa vademiz bahane olur deprem başka olaylar
21 YorumlaValla ben çok korkuyorum fay hattına da yakın oturuyorum 😬
20 Yorumla
+1 yılAnladık ki fay değil deprem değil binalar öldürüyor.. İstanbul çarpık yerleşimi dolayısıyla riskli tabiki ama müstakil bir evde ya da sağlam olduğuna güvenilen bir apartmanda oturmak riski azaltır gerçi neye güveneceğimizi şaşırdık şans eseri yaşıyor gibiyiz şahsi fikrimm metropollerden psikolojim düzelene kadar uzak durmak yönünde ama el mecbur
10 YorumlaEn güzeli alacaksın, iki tane konteynır, zeminini betonunu döktürüp birleştireceksin. 3+1 misali bir durumu olur. Hem ucuz yollu evin olur hem can güvenliği. Yaşa git
10 Yorumla- Gündem konusunda 400 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul deprem olmasada riskli
Şehirde kimin ne olduğu belli değil ki.
İzmir'i de öyle yapma dedindeler ama bazı semtlerde seslerini cikartamiyorlar.10 Yorumla - Gündem konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılÜlkemiz zaten deprem bölgesinde. O zaman ülkeyi terk edelim sıfır risk deprem olmayan yeri araştırıp oraya gidelim. Zemin etüdü yapılmışsa sağlamsa oturun gitsin evinizde
10 Yorumla
+1 yılNazım Kıbrıs’ı hazretlerini dinleyin 10 yıl önce söyledi. Astrolog İlker’in deprem yayını da dinleyin.
Üstüne bilim insanlarının beklentileri ile birleştir her şeyi.10 Yorumla
+1 yılŞehir merkezinde bir de sağlam olmayan yapılarda çok risk, eğer beklendiği gibi art arda iki fayda kırılsa depremin etkisi çok büyük olur ve merkez resmem mezarlığa dönüşür.
10 YorumlaSadece İstanbul değil birçok şehir zaten risk altında Eskişehir' de dahil olmak üzere. Depremden kaçmanın imkanı yok maalesef çünkü Türkiye deprem ülkesi.
11 Yorumlaİstanbul her zaman risk bölgesinde Zaten.. ama eviniz oturulmamasi gereken kadar kötü bir yapı ise bu evi başkasına satmak da hiç etik değil
20 Yorumla
+1 yılBu deprem riski her zaman vardı şimdi bişey değişmedi. Başımıza gelene kadar akıllanmayacak mıyız biz hiç? !!!
10 Yorumla
+1 yılİstanbul hep riskli bir yerdi ve vakit daraliyor olcakalra bakilirsa hic ama hic iyi seyler olcak gibi görunmuyor
10 Yorumla
+1 yılŞu an herkes kaçma kafasında ama kaçtığımız yerde ölmeyeceğimizin garantisi var mı yok ondan gitmek bana saçma geliyor şahsen😉
10 YorumlaValla sayın burcu özberk nasıl desem evinizin klonlarında sismik izilatör varsa eskişehire gitmeye gerek yok
10 Yorumla
+1 yılİmkan olsa bende bolu taraflarına yerleşmeyi düşünüyorum ama sadece değrem değil daha sakin bir hayat için
10 Yorumla
+1 yılEskişehir fay hattına oldukça uzak bir şehir. Eğer öyle bir imkan varsa değerlendirmeli. İstanbul'da olmaktan iyidir.
10 Yorumla
+1 yılYani ben İstanbul'da yaşıyorsam bu depremden sonra Play pırtıyı Çoluğu çocuğu toplayıp uzak bir yere kaçarım
10 Yorumla
+1 yılDepremde öleceksen ya da faeklı bi durumda istediğin kadar kaç seni bulacaktır. O çok korktugunuz ölüm sizi bulacak..
11 Yorumla- +1 yıl
Bu kaderci anlayış bizi mahvetmiş olan zaten...
Eğer sıkıntılı bir mevkide yaşıyor iseniz evet çok riskli nerde nasıl bir binada yaşadığınız çok önemli 😶
10 Yorumla- Gündem konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılBu depremden öncede İstanbul'da yaşamak çok riskliydi. Şu an bakın bundan bile daha beter olacaksınız diye örnek gösterildi.
10 Yorumla Ben Silivride oturuyorum bina depreme dayanıklı perde beton sistemi ama Eskişehir de çok güzel bir şehir bence kesinlikle pişman olmazsınız
10 YorumlaGündem konusunda 349 cevap paylaştı. Bence oldukça riskli, risk olmasa bile yaşamayı tercih etmediğim şehir
20 Yorumla
+1 yılİstanbul harici en güvenli yer şu an büyükşehir olarak Ankara ve göç almaya devam ediyor son yaşanılan depremden sonra Ankara'ya gelen çok oldu
10 Yorumlaİstanbul'da depremden sonra yaşanabilecek kaosu düşününce gitmek mantıklı geliyor
20 Yorumla
+1 yılRisk heryerde. Yolda yürürken ufacık taşa kalıp düşüp beyin kanamasida gecirebilirsin bence bu kadar takmayin
00 YorumlaMarmara da deprem olursa yalova bursa hepsi gidiyo karadeniz tarafinda da fay hatti var en guvenlisi Ankara konya
02 Yorumla- +1 yıl
Mersinde güvenli fay hattı yok
+1 yılEvet riskli bence. Ben olsam da fırsat varken başka bir şehre taşınabilirdim.
10 YorumlaEn güzeli bencede İstanbul büyük derdide büyük eskişehir en gzli
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen izmite gitmeyi planliyordum daha da gitmem İstanbul'da hic yasanmaz
10 Yorumla Ecel geldikten sonra, nereye gitsek bulur.
Ama elbette tedbir almak lazım.10 YorumlaValla İstanbul u çok istiyordum ama depremden dolayı rotayı mecbur degstrd bn
10 Yorumla
+1 yıleskişehir türkiyenin en tatlı şehri olabilir, umarım mutlu olursunuz💕
10 Yorumla
+1 yılRiskli ama ne yapabilirim? Evimi satılığa çıkardım. Satabilirsem taşınıp gideceğim...
10 YorumlaDeprem riski en az illere tasinmalisiniz mesela Ankara ve Konya
10 Yorumla
+1 yılriskli guzum kaç ordan zaten çok pahalı eski İstanbul mu kaldı hep arap
10 Yorumla
+1 yılOturduğun bina önemli, bina çürükse her yerde yaşamak riskli
10 Yorumla
+1 yılO kadar da özel genelleme yapılamaz da işte binalar illa sıkıntı çıkarıyor
10 YorumlaŞehir farketmiyor imara uygun nizami yapılmış binada oturmak mesele... 👍
10 YorumlaAilenin planından sana ne yavrum, sen kendi hayatına bak
11 Yorumla
+1 yılİstanbul bunun 3 misli 4 misli bir zarar ugrayacak
10 Yorumla
+1 yılArtık İstanbuldan taşınmak en doğru en mantıklı karar imkanı olan bunu yapmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDepreme karşı hazırlıklı olmamız şart Mutlaka olunmalı Ancak kimse öbür tarafa hazırlık düşünmüyor. Anlaşılan
20 YorumlaMantıklı değil dediğin eve deprem etütü yaptırın hasar var ise güçlendirme yaparsınız taşınmadan daha az maliyetli bir olay
#Hükümdar10 YorumlaGündem konusunda 1,4b cevap paylaştı. İstanbul normalde de riskliydi. Şu depremler olmadan önce bile İstanbul zaten riskliydi. Bir şey değişmedi yani.
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. İstanbul'da yaşamak hep riskli. Ama oturduğun bina sağlamsa depreme uygun yapılmışsa kendi açından risk olmaz.
10 YorumlaÖnce binanızı sağlamlaştırın ondan sonra tevekkül edin
00 YorumlaHayret mantıklı karar alabilen bir aile. Doğru seçin kaçın kurtarın oradan kendinizi.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'dan sadece deprem için değil normal bı hayat yaşamak için bile çıkılabilir.
00 Yorumla- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar