Kübra Dörtkardeş’in yalın ayak depremzede bir çocuğa yardım götürürken çekilen fotoğrafı ve paylaşım tepkilere yol açtı. Dörtkardeş’in eşi paylaşımında, “Devlet nerde diye soran olursa, gecenin bu saatinde Adıyaman’ın viran olmuş mahallelerinde yalın ayak gezen Abdullah’lara yetmeye gitti dersiniz” ifadelerini kullandı.
Yalın ayak depremzede çocuğa yapılan yardımı paylaşıp, "devlet nerede diye soranlara" demiş. Böyle yardım mı olur?
Bu tamamen görgüsüzlük yani aslında prim yapmaktır. yani bunun devlet ile ilgisi bile yok bu tamamen algıdır işte bakın devlet yardıma gitmiyor demeyin diye yapılan bir paylaşımdır. bence yapılan paylaşımda eğer samimiyet yoksa o paylaşımı ben doğru bulmam. yani yardım ederler tabi ki ama bunu başka bir konu üzerinden prim kasarak yapmaları çok ama çok saçma geliyor. zaten bu tarz insanları bende samimi bulmuyorum hiç bir şekilde amaçları şov yapmak prim kasmak sadece o yüzden doğru bulmadım.
Bir insan iyilik yaparak bunun üzerinden prim kasmamalı amacı prim kasmak bile değilse yapılan iyiliği sosyal medyada göstermek bana aşırı itici ve kaba geliyor. Resmen "ben iyilik yapıyorum sizde görün" diyorlar. İnsanlar istediği şeyleri paylaşabilir ama bana göre bir iyilik millete şaşa gibi gösterilmediği sürece kendi isteğinle yaptığın sürece sosyal medyada paylaşmadığın sürece iyiliktir. Bunu herkese göstermek iyilik falan değil, prim.
O işte şey gerçekten yardım eden biri ki bu kişide halk tarafından bulunan birisiydi kimliğini hiç açıklamadı haberlere, hatta haberlere çıkmasına rağmen yüzünü gizlemeye devam ediyordu.
Devlette sivil toplum örgütleri de elinden geleni yapıyor yetişilmedigi eksik kaldığı yerlerde vardır elbette bu zamanda siyaset ya da show yapmak yerine destek olmalı yol gösterici olmalıyız