bana devam etmeli gibi geliyor. şimdi iş makineleriyle enkazları kaldırmaya başlayınca ya yaşayan biri varsa diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi..

bana devam etmeli gibi geliyor. şimdi iş makineleriyle enkazları kaldırmaya başlayınca ya yaşayan biri varsa diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi..

Zaten diğer illerde ikisi kadar yıkım olmadığı için tüm enkazları kontrol edip karar vermiş olmalılar. Atıyorum maraşta bin bina yıkıldıysa Adana'da 300. Haliyle orası daha önce tamamlanır. Artık arama kurtarma çalışmasının bitip bir an önce moloz yığınlarının kaldırılması da gerekir. Bu sayede varsa makinelerin görmediği hayatta kalan birileri belki de böyle kurtarılır. Endonezya'da deprem olduğunuda kadının biri iki ay sonra kurtuldu mutfakta yakalandığı için. Bilemeyiz. Çıkmadık candan umut kesilmez. Bu insanları ölüme terketmek olarak algılanılmamalı. Aksine yığınlar biran önce kaldırılmalı.
Çok ama çok geç kalındı tamam normal bit deprem değildi ama 3 günden sonra da gidilmemeli idi maraşta tanıdıklarım var birincil ağızdan duyduklarım bunlar ve orada gerçekten durumlar gösterildiğinden daha vahim verilen sayılar kolpa maraşta yaşayan arkadalım daha dün şehri bırakıp mecburen çocukları için mersine gitti çünkü berbat bir psikolojideler kendisi en az 200.000 ölü dedi afad çalışanları da orada en az 200.000 sadece burası demiş yani çok kötü
Bir insanın aç ve susuz yaşayabileceği maksimum 7 gün tabi soğuktan ölmezse. 2 hafta oldu ses ve ısı alınamıyorsa yaşıyor olsa bile nerededir bilinmez umarım enkaz çalışmaları dikkatli yapılır çok az bi ihtimal dahi olsa yaşayan biri olabilir gibi çalışmak lazım ölenleri enkaz altından çıkarmak gerekir salgın hastalık ve çürüme başlayabilir
Her acı yaşayana unutulmazdır ama yaşamayanlar her acıyı unutuyor ki bu en unutulmaz bir acı... Kurtarma gündemi kapandı enkaz gündemi başladı o gündem de kapanınca yavaş yavaş depremzedeler kendi kaderine bırakılacak... Ben de bir depremzedeydim kendimden biliyorum...
Cevap
44Cevap
Umarım tekrar başlarlar
Ne bekliyorsunuzki televizyonda bağış yaptılar o esnada bitti her şey zaten, herkes vicdanını rahatlattı ve gerisi bitti. Ara sokaklara girilemiyor bile, yurtdışından gelen arama kurtarma ekipleri birer birer gitti bu vahşete ortak olmamak için. Kepçeyle direkt enkaza girmek orada belki hâlâ nefes alan insanları paramparça etmek demek ama bu kimin umrunda. Her felakette olduğu gibi burada da kurtulan kendini kurtardı, gerisi moloz yığınlarıyla beraber taş toprak oldu. Söylenecek çok şey var ama bunlarda kimin umrundaki, bizi sadece biz kurtarabiliyoruz. orada canını dişine takan kurtarma ekipleri, askerler ve biz varız sadece, zenginler ve yöneticiler kale gibi sağlam ve sıcacık konutlarında hayatına devam ediyor. Bu topraklarda halka reva görülen bu
Kepçe nasıl parçalıyor o kadar sert ve sivri mi bilmediğimden soruyorum
@yagmur2296 evet kepçe parçalar 99 depreminde benim kuzenimin tanıdığını canlı olduğu halde kepçe ortadan ikiye ayırmış ölmüş kız Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun inşallah amin. Olay doğru mu tartışılır ama var böyle vakalar özellikle 99 depreminde
Ayy çok kötü olay ya piskolojiside atlatilamaz o ölen kız içinde üzüldüm inşallah çabucak can vermiştir mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin
@ahqqowp20 burada vebal atılan ne var, kurtarma ekiplerinin ülkelerinde verdiği röportajları okumadan izlemeden yazıyorsun. Git bir bak anlarsın. Aşağıda arkadaşa 1999 depreminde kuzeninin tanıdığının başına geleni yazmışsın, sen orada mıydın mesela? bilgi ulaşılabilir bir şey, görmek isteyen bakabilir
Amin inşallah. O yüzden zaten enkaz çalışmaları çok uzun sürüyor. Kepçeler zaten enkazı kaldırmadan önce artık günümüzde termal kamera ve ses cihazları ile yaşam belirtisi aranıyor. Hepsinde öyle mi bilmem ama çoğu öyle. Arkadaşların anlatımına göre sokaklar kan kokuyormus ve salgın hastalık riski var o yüzden bir an önce enkazlar kalkmalı. İnşallah kimse canlı canlı boş yere ölmez amin Allah korusun
Ya kızım bir git sen hiçbir halt bilmiyorsun tamam mı enkaz önce termal kamera sonra ses cihazı ile dinleniyor canlı tespiti yapılıyor. Ayrıca bu haberin kaynağı ne ki sen hemen gaza gelip yorum yapmışsın He? Ceval ver lan bana kanıt ver seni savcılığa vereceğim boşuna gizli üye ayağı çekme. Provakatör
Evet bende duydum onu hep kan ceset kokuyomus televizyonda gösterildiği gibi değilmiş kan revanmis çok kötü çok inşallah bir an önce bu kötü günleri atlatiriz
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun
@ahqqowp20 öyle provokatör diyip tehdit etmekle şantajla uğraşma, haberlerde ne varsa onu diyoruz
1 ay sonra bile çıkan olabilir, belki yanında hayatta kalmasını sağlayacak yiyecek içecek var ve herhangi bir darbe almadı ama çıkamayacak şekilde etrafı kapandı molozlarla ve kurtarılmayı bekliyor, yani 15 gün daha devam etmeli arama kurtarma çalışmaları
Yav ne kaderine terk etmesi yahu algı yapmayın az senin benim düşündügümu bunun eğitimini almiş insanlar mi dusunmuyor? Zaten ellerinde aletleri var her seyi hesapliyor inceliyorlar. Ayrica binada oturan ailelerin vb. Listeleri hepsi ellerinde ona göre arastiriyorlar tabiki.
Neden 15 gün sonunda bu fikri edinein anlamıyorum. Mantık ilarak baksan bile. Zaten sağ olan cikicaktir.
Ama ihtimaller çok zayıf.
Biraz daha mantıklı bakmanızı öneriyorum.
Enkaz altında en uzun süre kalan kişi tam 63 gün sonra çıkarılmış... umarım enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle sürer de bir ihtimal canlı olan kişilere zarar gelmez
Siz duygusuz insanlarsınız !!! Arama kurtarmanın bitmiş olması demek onları terk etmek demek mi !!! Kaç kere gittin oraya kaç tır yükledin , kaç kişiye ev aradın ve yerleştirdin?
Yaşayanlara ayrı altında ölenlere ayrı üzülüyorum enkaz altında... Kalbimi sıkıştırıyor bunu düşünmek onun altında keşke bunu yapanlar çalanlar çırpanlar bilip onay verenler kalsa
Arama yapılmış bütün enkazlara bakılmış demektir..
Daha fazla durmak, diğer yerlerde yardım bekleyenler için geç kalmak demektir..
İlk hafta acılar acı olur daha sonra zaman aşımına uğradığında acılar tatlı gelir. Çok çabuk unutkan bir toplumuz. Kaderine terk etme gibi değilde yardım severler elinde gelindiğini düşünürler ondan sonrası kendi hallerine bırakırlar. İnşallah, birdaha kötü bir felâketle karşı karşıya kalmayız.
ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN, TÜRKİYE'M! 🎗️❤️🌹🇹🇷
Cihazlar ne kadar güvenilir oda tartışılır. Belki içerde hala yaşayan vardır. Evet maalesef kaderine terk edilir bütün insanlar
Ne yaptığını bilmiyorlar yardımlara bile engel oluyorlarmış yazık gerçekten ne hale geldi ülke iş makinesiyle girmişler enkaza hayatta olanların ölümüne de sebep olacaklar.
Arama calısmaları bitti artk herkes kesti umidii ben olsam terk etmezdm bakardm belki yüzde 1 ihtimal bile olsa en azndan denedm derim
Denediler zaten ısı yok ses yok nabsınlar nasıl bi deneme yapsınlar sen olsan ne denemesi yapardın merak ettim
İlk günden beri öyle değil miydi zaten?
Yayın olmadan kurtarma çalışması yapılmayan enkazları unuttuk galiba.
Haberlerden izlediğimiz kadarıyla Hatay depremin ilk gününden itibaren kaderine terk edilmişti zaten. Şaşırmadım.
Bu acele Niye Çünkü seçim yaklaşıyor hükümet şov yapma peşinde
Termal cihazlarla kontrol sağlanmıştır bırakılan yerlerde öyle ezbere bırakılmaz
deprem bölgesinde olmadığınızdan bilmiyorsunuz o yuzden siz ya da bazı yorumdakiler boş yapıyor enkaz kaldırma çalışmasının başlaması ya da arama kurtarmanın bitmesi demek o enkazdaki herkese sağ ya da canlı yaralı ulaşıldı demek atıyorum a apartmanı bunda çalışmanın bitip enkazın kaldırılması için o apartmandaki yaşayan herkesten haber alınması gerekir bazı enkazlarda ulaşılmayan kişiler ar o yüzden hem çalışma dewam ediyor
O insanlar emin olmasa bitirmezlerdi. Bize burdan konuşmak kolay geliyor ama hiç kolay değil
Nabsınlar kardeşim ses yok ısı yok nabsınlar tek tek taşları ya varaa diye kaldırsınlarmı ne istiyosunuz muhalefet olacam diye bokunu çıkardınız ses yok ısı yok nabsınlar
Arayacaklar o kadar teknolojik makine alet var
Tamam işte bende diyoeumki o aletlerden ne ses var ne ısı var okudufunu anlamıyorsun geliyorsun akıl veriyorsun
Yani ama cok uzun zaman oldu bitmesi normal gibi artik
Evet bu vebal çok büyük allah korusun azami sınır nedir hiç bilmiyorum ki 2 hafta oldu
devletimiz ne yaptığını biliyordur ama yinede senin gibi düşünüyorum biri hala çıkacak diye
Havalar iyileşmeye başladi en azindan da toparlanmalar daha kolay olur
Depremin ilk gününden beri öyleydi. Hatay a 3. Gün gitti devletin imkanları..
Nüfus sayımına bakıyorlar zaten vefat edenlerin çoğu o illerde
Düşünmene gerek yok ölen ölmüş kalan kalmış şimdi umrunda ki ölen kimin umurunda yani
😔😔😔 cenabı Allah yardım etsin çok zor aç susuz soğuk 😢
Orta Doğu halkları tümüyle kaderine terktir.
Zira kadercidirler, kadercilikle yönetilirler.
Evet durdurmuslar artık olan oldu demekki öyle diyorlar
Bu saatten sonra o kış soğuğunda canlı insan mı kalır
Cesetler kokuyor artık ceset toplanmaya başlanmalınenkazlar kaldırılmalı. Yoksa hastalıklar çığ gibi büyür
sosyal medya da insanlar paylaşmayı bıraktı saldılar normale döndğk yine bi kaç haftaya da unutulur olan o insanlara olucak
Biteli çok oldu zaten, yeniymiş gibi lanse ediyorlar.
Benim de evim yıkıldı.
2 gün sürdü arama kurtarma sadece.
Sağ kalanı bile öldürmüşlerdir bu ne acele arkadaş her şey yavaş yavaş olur
Ne yapsınlar aylar boyunca arama mı yapsınlar onlarda insan aileleri var merak edenleri var
Yapacaklar can bu
napsınlar 10 ay boyunca arama mı yapsınlar istiyonuz ya !
Artık buldular insanlari kalanlarda öldü yapcak bişey yok :(
Sag olan mutlaka vardır ıhmal ve cahıllık ile yönetilen ulke den ne hayır gelir
Kader derken?
15 gun oldu sence sağ cikan olucakmi
Yaşayan vardür illaki bırakmasalardı keşke
Hayır. Ellerinden gelen yapıldı
Yerinde bir karar aslında
Maalesef deprem unutuldu bile
Yazıklar olsun kim kimi ölüme terk ettiyse hakkımı helal etmiyorum
Ben şahidim yaşayan çıkıyor
Artık ceset kokusuna bakıyorlar arsalar da
Bir halttan anlıyormuş gibi soru sormanıza tilt oluyorum
Ona ikinci günden başlamislardi zaten maalesef
Bence hala vardir yaşayan.
Bence daha devam etsinler ya o kadar çok bina var ki hepsine bakmak mümkün değil mutlaka bakilmamis vardır bence baksınlar ya ne kadar zordur 14 gün orada aç susuz kalmak Allah yardım etsin ya çok kötü bir durum keske hepsi cikabilse hemen
Kalan sağlar bizim
Allah a emanetiz bu ülkeden bı halt olmaz maalesf
Zaten ilk günden bu planlanmış
Algı operasyonu yapmayın
13 gün oldu artık ümit kesilmeye başladı
2 ay yaşayan var deprem de dünya da örneği oldu
Maalesef oyle oldu
Kaderde ne varsa o gelir basa
Maalesef
Maraşta bitmedi
aynen öyle
öyle görünüyor maalesef