+1 yılAteş yalnızca düştüğü yeri yakar bende sadece işte hayatım boşa yaşadım eğer günün birinde Biz de yakalanırsak düşüncesi oluştu ama haberleri izlemeyi bıraktıktan sonra gitti zaten psikolojik olarak çok sağlam canlılar değiliz o yüzden bu kadar takılmak veya takılmamak son derece normal kendini takılmadın diye suçlama Çünkü ben de bu şekilde düşünmüyorum aynı senin gibi düşünüyorum ve maalesef deprem ve diğer tüm travmatik olayları yaşayan insanlara karşı ve olaylara karşı yalnızca sempati duyabiliriz empati kuramayız biraz sosyal medyada işte yardım edin Ne olursunuz başlığı altında yazılan birçok yazı aslında Sadece ben duyarlıyım bu konuda yanlış bir şey düşünmüyorum iddiasında olmaktan başka bir şey değil Ve açıkçası Bu kadar kesin konuşmak da inan bana okuyan ve bu durumu yaşamış biri içinde zarar verebilir O yüzden acını yaşamıyorsan bile ya da acıyı hissedemiyorsan bile en azından sessiz kalıp insanları normal hayata dönmesini bekle inan bana bunu dile getirmekten çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum Çünkü ben de şu an bu yorum yazarken bile açıkçası biri kırılırım üzülür mü diye düşünmedim değil
010 Yorumla- +1 yıl
Aslında sen depremden etkilenmissin. Sadece ölüm konusu değil şu anda hayatında yaşamayı haketmiyorum onlar hakediyor diye dusunuyorsun bu durum ben çocukken van depremi için olmuştu bu kadar vahim dusunmemistim ama deprem denince aklıma van gelir ve bir arkadaşım da vanliydi sınıfta annesi bu konu hakkında konuşmuştu. Istersen sosyal medyadaki psikoliglarin gonderilerini ya da youtube üzerinden bu konu ile ilgili 30 40 dklik konusmalarini dinle
- +1 yıl
Umarım bir an önce kendini iyi hissedersin 😇
Bir de şöyle bir şey var zaten deprem ulkesiyiz bugün yarın bizim de başımıza gelebilir ve oradaki insanlar orada yaşadıkları yüzünden değil kalitesiz yapılaşmadan dolayı şehit oldular. Bunu da bilmeniz isterim. Bizim de basimiza gelme olası çok olasi.
Zaten deprem sarsıntısı olduğunda çöp kapan tutun hareketini yapmamıza rağmen binanın içerisinde bulunmamız gerekiyor ve durduktan çok daha sonrasında dışarıya çıkmamız ve o binayı boşaltmamız gerekiyor yani her türlü yakalanacağımız iyi yapılandırılmış yerlerde yaşasak da yaşamazsak da deprem anında bina içerisindeysek mecburen zaten binanın içerisinde kalmamız gereken bir durum Sen Çantanı hazırla çöp kapan tutun hareketini hangi alanlarda yapabileceğinin provasını yap Gerisi gelir telefonunda vesaire ona göre ayarlarsın bir deprem çantası hazırlarsın yatağının kenarına koyarsın mesela deprem esnasında alman daha kolay olur Eğer odanda isen ya da Her odaya bir tane hazırlayabilirsin - +1 yıl
Yok ya estağfurullah ne dersi. Sen iyi ol yeter! 🙏🙏🙏
- +1 yıl
Amin inşallah iyi olurlar. ❤❤❤🙏🙏🙏
- +1 yıl
Ya sonuçta ölüm gelecek Hayat kısa gerisi boş
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de korkmuyorum. Evimiz sağlam diyip geçiştiriyorum. Belki de deprem beni öldürmeyecek. Başka bir şey öldürecek bilemeyiz. Yani ne olursa olsun bir şey olsa da ben sadece ailemi düşünüyorum. Ailem ise akrabalarını düşünüyor.🤦🏼♀️ Hepsi menfaatci pisliğin teki. Hiç biri umrumda değil. Neyse siz Allah'a sığının gerisi Allah'a kalıyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Tek Allah sığının kelimesine
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖlümden korkulmaz da ölümden sonrası için korkarsın, arkanda bıraktıkların için korkarsın. Küçükken babamı kaybettim o gitti mesela ama bize oldu ne olduysa. Biz yıprandık. Biz babasız kaldık. Bize bir tek onu kaybetmenin acısını bıraktı. Bu yüzden ölümden değil arkamda bırakacak olduklarımdan korkuyorum.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
Hazırsın demek ki;
Ölüm kendisinden önceki tüm şeylere nisbetle çok feci bir hal,
Kendisinden sonraki şeylere nisbetle çok basit bir haldir.
Mesele ölümden sonrası, Ölüm meleği Ruhunu kabzettikten sonra nasıl ve ne şekilde muamele edilecek imanını götürebilecek misin vesair
O yüzden korku ile ümit arasında bir halde olmak icab eder00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılÖyle klavye başında gri eşofmanınla
Ölümden kormuyorum de
Hiç yüzleştinmi?
ya da bir enkazın altında kaldın darcık alan kafanı bile oynatamıyorsun
Sıkışmış vaziyettesin buna mukabil aksine hiçbir yaralanman yok
Karanlık, havasız , ve buz gibi soğuk
Ölene kadar kimde yardım edemiyor
Hatta intihar edicek imkanın bile yok019 Yorumla- +1 yıl
Öyle gözlerimi yumarım yatağımda ölürüm
Ben ölümden korkmam fasa fiso kısaca - +1 yıl
ölümden ancak günahı çok olanlar korkar
- +1 yıl
Kanka o anlattıkların ölüm değil işkence yollu olduğu için tabiki korkutur ikisi aynı şey değil. Soru sahibi dar alanda kalıp kafanı oynatamayarak can çekiçe çekişe ölmekten korkmuyorum demiyor, ruhumu teslim etmekten, yaşamımın sonlanmasından korkmuyorum diyor. Ben de korkmuyorum çünkü ölünce yok olmuyoruz ve öyle anlatıldığı gibi işkencelere maruz kalmıyoruz. İyilik ve kötülüklerimizin karmalarıyla birlikte reenkarne oluyoruz. Benim inancım bu yönde ve en sağlıklısı. Ölümü sevdiren bir inanç. Ruhumuz göçecek sadece hepsi bu.
- +1 yıl
yani aslında öyle kolay ölmüyorsun Azrail canını alırken ruhunu kafandan tutup ayak ucuna kadar çekiyor onun gibi bişi işte hepsi aklımda kalmadı şu an
- +1 yıl
Valla o kadarını bilmem ama ben 12 yaşında 4. Kattan düştüm ruhum bedenimden çıktı ben hiçbir şey olmadı sandım ne olduğunu anlamaya çalışırken başımı babam sarsınca bedenime ruhum geri düştü. Yemin ederim ki. Mistik, spritüel inançlarda da islamda da ruh bedenden çıkar bu şekilde anlatılır. Ben öyle aman aman basit şeylerden bize işkence yapılcagını sanmıyorum. Herkes kendi karmalarının bedelini eşit bir şekilde öder.
- +1 yıl
@dorage Depremi ölüm ile pekiştirip kendine sonuç çıkarırsan bende ölümün senin elinde olmadan bir çok seçenekli olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Ölümle alakalı bunlar dimi
Öyle Ruhunuda bedavaya teslim etmiyorsun dimi huzurlu huzurlu
Ben ölmek istiyorum başka..!
Ben ölümden korkmuyorum başka bir şey..!
Ölümden korkmadığını nerden biliyorsun öldünmü?
Cevap : Senin dediğini varsayalım gittim geldim bedenimi gördüm. İzledim. Vs
Ölmek tam olarak, ya da ölümle karşılaşmak bu olmasa gerek
Dolayısıyla İNSANIN Bilmediği, karşılaşmadığı bir şeyden korkmaması ancak bilince karşılaşınca belli olur.
Gerisi fasa fiso kim ne derse desin
- +1 yıl
@zPSİCoPaTa Sende ölünce tüm inandıklarının birer olduğunu anlarsın umarım
Dinler tarihi kitabı oku bir kaçtane
Dünyanın oluşumunu oku
Dünya da insan yaşamı milyonlarca yıl sürmüş buna mukabil dinler tarihi 4000 bin yıl
Sonra gel islamiyet öncesini oku aaa her şey sanki bir öncekinden kopyalanmış
Ordan ilk uygarlıklardan olan bak ilk diyorum
Sümerlere git
Meğersem tüm dinlerin hikayeleri ordan neden se kelimesi kelimesine aynı
- +1 yıl
Senin dediğin faso fiso. Sen peki bilmediğin bir şeyden nasıl korkuyorsun? Korkmaya gelince korkuluyor korkmamaya gelince bilemden nasil korkuyosun 😂 ayrıca basit bi fikir tartışıyoruz ünlemli atarkı giderli yorum girmene gerek yok.
Bu fikir beni korkutmuyor demiş bu kadar basit. Ve evet, anlattıkların ruhu teslim etmek değil başa gelen kazalar vs. O an tabiki can çıkarken korku kaygı hissedilebilir ama genel olarak yaşamımın sonlanmasından korkmuyorum ben 4. Kattan düşmüş ölümle burun buruna gelmiş bir insanım. O an yerde can çekişirken de ambulansta kan kaybından buz keserken de ameliyat masasında narkozla bayıltılmadan önce de ölüm korkum 0 dı. Ha ama kapalı alanda kalsam korkabilirim, o ölüm korkusu değil tam olarak çünkü. Anlatmak istediğim şey, hayatımın sonlanmasından korkmuyorum. Korkunç bir şey değil doğal bir şey ve işin ucunda anlatılan vahşet hikayeleri yok bana göre. Neyse. Tekrar ünlem atar gider çejecek halim yok. Korkmuyoruz diyoruz herif zorla binbir çeşit sensryo sunup korkacaksiniz ulaaan diyo. La havle 😂 - +1 yıl
Tamam dangalak olam benim
- +1 yıl
Ben korkun demedimki hangi kelimeden bunu. Çıkarıyorsunuz
Korkulması gerekli de demedim
Ben korkuyorum da demedim
Bilmezsin diyorum yüzleşmeden
Belki sen haklısın
Belkide ben haksızım
Ünlem işaretlerim vurgulamak için atar gider yapmak için değil
İşin sonunda bende inanmıyorum öyle zebaniler, ateşten gömlekler centten huriler şarap akan nehirler
- +1 yıl
@edameda74 Sen kusura bakma
Biraz ölmek istemeni ters tepki ile saçmaladığını düşünmeni istedim
Sonuçta sen ölmek istiyorsun!!! aslında
Yaşamın kötü de olsa bir kere şansın var bence - +1 yıl
O Şans Ben de Yok Bu Saatten Sonra da Olmaz Olmazsınıda İstemiyorum Evet Mutsuzum Evet Hayattan Yoruldum Ama Ben Küçüklükten Beri Böyle Yetiştim Aklıma Kazıdım Çünkü Ölümü Elimden Geldiğince İnsanlara Hayvanlara Karşı Nezaket Çerçevesinds Saygılı Olmaya Çalışıyorum Yardım Etmeye Çabalıyorum Ölüm Doğal bir şey Yarın Bir Gün Sen Ben Öleceğiz Nedense Herkes Sanki Ölmeyecekmiş Gibi Yaşıyor Herkesin Derdi Var Ama Bizim Derdimiz Onların Yanında Fıs Gelir Tırıs Gider Allah Yardımcımız Olsun Bu Arada Hakkını Helal Et Dangalak Dedim İstemeden Oldu Oluyor Arada Böyle Şeyler Bazen Kaybediyorum Kendimi
- +1 yıl
Dangalaklıklar yapıyorum bazen
Burada da yaptım ifademi dikkatli kullanmadım
Sorun yok
Umarım mutluluk ve huzur yarın kapını çalar.
Amacım çok bilmişlik taslamak vs değil öncelikle belirteyim de o işler öyle olmuyor yalnız. Ölüm sana yakınken korkarsın, uzaktayken korkmuyorum demesi kolaydır. Bi kalp krizi geçirir gibi olsan ya da ani bir ölüm tehlikesi yaşasan o an anlarsın beni. Yaşamışsındır belki ön yargılı yazmıyorum da. Ben mesela Eskişehir’de yaşıyorum burada olmadığı için bana uzak gibi örnek veriyorum, bende de korku vs yok şu an, yarın bir gün Allah göstermesin burada olsa o zaman geliyor o korku insana.
00 YorumlaBen de korkmuyorum evet her durumda herkes ölecek ama ölümün de hayırlısını ister insan. Zor sartlarda, çok kötü bir durumda ölmek de var normal şekilde ölmek de var. O yüzden nasıl olsa olecez deyip en zor ölümü göze almak da doğru değil.
00 YorumlaEe yani korkmak saçma olur ölüm çok sıradan bişi heran ölebiliriz ölümden değilde imansız ölmekten korkmak lazım ölüm son değil başka evrende yeni bir yaşama açılan bir kapı
04 Yorumla- Gündem konusunda 314 cevap paylaştı.
u +1 yılHep böyle büyüdüm halen de böyleyim
Motosiklet kullanıcısıyım 250 260 299 hızlarda çok gezdim
bazı insanlar böyle hiç etkilemiyor bizi
00 Yorumla
+1 yılDinini bilmiyorum ama cennet cehennemi düşünürsen korkmalısın (cennetlik olduğunu düşünmüyorsan). öte yandan ölmek bi kurtuluş.
04 Yorumla- +1 yıl
Müslümansan evet ama emin ol cehennem 1 salise bile kalmak isteyeceğin yer değil ki belkide ceza 1 milyon yıl. şunu da düşün hz muhammet cehenneme iğne deliğinden bakmış, bu kadar küçük delikten bile gödüğü onu bayıltmaya yetmiş. bırak bir saliseyi 1 an bile orada durmak istemem.
- +1 yıl
Senin kollarından kelepçeleseler ve bir yere bağlasalar, orada durmuş değil , orada tutulmuş oluyorsun. tutulduğun için kaçamıyorsun. yani istenildiği için değil zorunlu tutulduğu için orada duruyorsun. ayrıca sadece iyilik yapmak yetmeyebilir. sonuçta birsürü farzlar da var.
+1 yılbu şekilde düşünmen kötü değil eğer abartı değilse ölmek istiyorum demiyorsan vs ama tedbiri de bırakmamak lazım
00 YorumlaBen de korkmuyorum huzurlu bir şey ölüm. Ölene de üzülmüyorum sadece ihmallere ve acı çekerek ölmelerine üzülüyorum.
00 YorumlaAllah ölümün hayırlısını versin.
Mesele ölmek gitmek değil, mesele ölümü beklemek.
Enkaz altında.
Can çekişmek.
00 Yorumla
+1 yılBende senin gibiyim. Yaralılar , vefat edenler için üzüldüm fakat ölümden kaçış yok.
01 Yorumla
+1 yılKanka ben de korkmuyorum herkes yaşadığına göre demek ki Korkulacak bir şey değil yani Yoksa herkes yaşamazdı bunu herhalde ne kadar Düz mantık
00 Yorumla- Gündem konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılKorksan bile olacağı varsa olur. Önemli olan hazırlıklı olmak
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle 😔
- Gündem konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılOlup gidecekmiyiz yoksa diger yasam aleminemi gececegiz?
016 Yorumla- +1 yıl
Pardon ama dalgami geciyorsun?
- +1 yıl
Oke
- +1 yıl
Aslinda dogrusunu ediyorsun ama?
- +1 yıl
Ne bilim iste ama ama
- +1 yıl
Anladim ya ben yapamiyorum. Fazla sorun sikinti ister istemez takiyorum
- +1 yıl
Orasi oyle zaten sikintim oara degilki param olsa ne olmasa ne? Zenginde olsak fakirde yiyecegimiz bir tabak kuru fasulye. Zengin olsak on tabak yiyecek halimiz yok ya?
- +1 yıl
Ozel buradan yazamam
Hayattan zevk almayanlar ve sevdiklerini toprak altına gömenler ölümden korkmaz!
00 Yorumla
+1 yılben de ölümden korkmuyorum ama enkaz altında ölmek istemiyorum
00 Yorumla
+1 yılNormal kardeşim ölüm bir son değil yeni bir başlangıç diyorlar
00 Yorumla
+1 yılÖlümle üç kez burun buruna gelmiş biri olarak bende senin gibiyim
00 YorumlaBende de durum aynı hatta depremdeki ölenler yerine ben ölseydim keşke diye düşünüyorum maalesef 🙁
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de korkmuyorum kelimeye şehadet getir yat
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl🙏🏻
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir ayet var
Biz onların kalplerini ve gözlerini mühürledik onlar isteseler de artık göremez ve duyamazlar00 Yorumla
+1 yılBende aynı şekildeyim. Evet depremde olanlara çok üzüldüm ama korkmuyorum, ölümden kaçış yok istediğimiz kadar önlem alalım başımıza geleceği varsa bir şekilde gelir
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende kendimi bigun olecegim dusuncesine hazırlıyorum ona gore yaşamak lazim
01 Yorumla
+1 yılHyr korkma aynen öyle ölüp gidicez bu kdr basit ve net
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen bu kdr bssit
+1 yılYok alistirmissin ölümün soğuk yüzüne kendini
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖlümden değilde moloz yığınlarının arasında sağ kalıp elinin kolunun bacağının ezilmesinden açlıktan susuzluktan yavaş yavaş cürümekten korkuyo insannn
00 Yorumla
+1 yılCehennem var kork bence
01 Yorumla
+1 yılNasıl olsa gidecez zaten
00 Yorumla
+1 yılValla benm ödüm kopuyor
00 Yorumla
+1 yılNormal yani hiç önemli değil önemlidir
00 Yorumla
+1 yılbende korkmuyorum yaşadıkta ne gördük sanki
00 Yorumla
+1 yılAkıllıca korkunun ecele faydası yok
00 Yorumla
+1 yılYa dinine bağlısın ya da umursamıyorsun
00 Yorumla
+1 yılManeviyatin mi güçlü yoksa depresyonda misin?
00 Yorumlaen doğrusunu yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılYerinde olmak isterdim.
00 Yorumla
+1 yılBu hem iyi hem kötü.
00 Yorumla- Gündem konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılHer nefis ölümü tadacaktir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHazırlıklısın demek ki korkmaktan daha iyidir.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖyle düşünme Allahım sana sağlık ve uzun ömür versin
Ezbere konuşuyorsun öyle deme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanlardan korkmalısın
00 Yorumla- Gündem konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılDaha iyi bence
01 Yorumla
+1 yılKeske bende senin gibi olsam
01 Yorumla
+1 yılDemek ki hayatında cok mutlu değilsin.
03 Yorumla- +1 yıl
O kadarlık kafam çalışıyor eda.
+1 yılKorkmak yerine ahirete hazırlık yapmak lazım
01 Yorumla- Gündem konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılYaklaşınca korkarsın
00 Yorumla Bu kız aynı ben
00 Yorumla
+1 yılNasıl yapıyorsun bunu
00 YorumlaGündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. normal
00 Yorumlabende korkmuyorum :)
00 Yorumla
+1 yılNerde yaşıyorsun
00 YorumlaBen de öyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPeki korkmadığın için rahatça günah işliyor musun
01 YorumlaNerelisin