şu yorumlara baktımda bu kadar cahili bir arada görmedim, birincisi evleri alan arap körfezdekiler onlar hayatta vatandaşlık için ev almaz eğer ki bir katarlı başka yerde vatandaşlık aldıysa katar vatandaşlığı iptal olur çıkarılır , ikincisi asıl bizim insanımız fiyatları yükselten onlar her şeyi yabancılara atmayın.
Oturmak için mi alıyorlar ki o evleri? Vatandaşlık için parayı basıp bi ev alırım ne olacak diyen insanlardan bahsediyoruz. Bunların orta halli sitelerdeki fiyatı şişirilmiş evlerde oturup şoktan, bimden alışveriş yapmaya geldiklerini çok düşünmüyorum.
Bence aksine ülkenin değeri düştü paramız değerli gidip en ucuz fiyattan en sağlam evi yapar rahat rahat yaşarız diye düşünüyorlardır. Çünkü yabancılar biliyor ki deprem değil, ucuza kaçılmış binalar öldürüyor
Ee tabi işin içinde kendi canları da var ister istemez korku oluşmuştur bu deprem devletin gerçek yüzünü de ortaya çıkar di kalitesiz ucuz malzemeden inşaa edilen binalar bakımsızlık çürüme sonucunda felaket yıkımlar oldu üzülerek söylüyorum ki 😥
O zaman o denetimcilerin ne kadar rüşvet aldıkları ve aynı kanaldan kimlerin ne kadar para yediği araştırılsın. Şu anda Türkiye'de 8.5 şiddetine dayanabilecek kadar dayanıklı apartmanlar yapılabilecek teknoloji var ve riskli bir coğrafyada olduğumuz için her bina bu düzeyde olmalı.
Ihaleyi muteaahitlere yiktilar. Dün bir videoda gördüm, muteahhit demiri fazlasiyla vermis, demir ustasi bunlari birbirine bağlamamış diye hiçbir işe yaramamış. Yani ustalar ve işçiler de sorusturulmali
En üstten alta kadar herkesin sorumluluğu var. Hepsi cezasını çekmeli. Giden geri gelmez ama sorumsuzluk yapanlar gerekli cezayi alirsa belki biraz içimiz soğur.
Valla ne diyeyim en fazla 5 yil yer, af ile çıkarlar. Alaaddin Çakıcı bile serbest bırakılmıştı, yeğenini vurup hapse geri girmişti. Insanlar cezalardan korkmuyor.
Caydırıcılık içeren cezalar verilmeli. Benim için bu olaydan sorumlu herkes binlerce kişinin katilidir ve bir katliam yaratmıştır. Buna göre ceza almalıdır.