Sizce siyasi partiler hazineden alacakları seçim yardımlarını depremzedelere bağışlamalı mı?

LÜTFEN BU ÖNERİYİ HALK OLARAK YAYALIM DESTEKLEYELİM

#SeçimYardımı

Ülkemizde 7.7 ve 7.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yardım geceleri düzenlendi. Fakat siyasetçiler sadece birer maaşlarını bağışladılar genel olarak.

Bu depreme yardım amaçlı olarak siyasi partilerin hepsi 2023 seçimlerinde kullanacakları hazine yardımını bu seçimde almayıp depremzedelere bağışlasınlar. Bunlarla ilgili de devletin hukuk merciileri bunun denetimini yapsın. Bu seçim için alınan hazine yardımları depremzedelere bağışlansın. Çünkü siyasi partilerin her seçimde mahalle aralarına yüksek sesle seçim şarkısı çalarak geçmeleri gürültü kirliliğine sebep oluyor. Broşür bastırmaları ve flamalarıyla tüm mahalleleri donatmaları hem israf hem de çevre ve görüntü kirliliğine sebep oluyor.

Zafer Partisi, Memleket Partisi gibi seçim yardımı alamayan birçok parti internet üzerinden seslerini duruyor halka. Propogandalarını internet üzerinden yapıyorlar. AKP-MHP-CHP-İYİ-HDP bu partilerin gençlik kollarından olsun diğer partilileri olsun internet üzerinden çok daha etkili seçim propogandaları yapabilirler ve herkese ulaşabilirler. Çok daha az maliyetli olabilir. Tüm siyasi parti liderlerinin bildirileri kısa notlar olarak e devlet üzerinden, youtube videoları çekilerek ve sosyal medya kanallarıyla halka çok etkili şekilde duyurulabilir. Böylelikle halkın vergileri bu şekilde çarçur edilmemiş olabilir. Hem bu şekilde bir fedakarlık bu partilere seçmen olarak da dönebilir. Çünkü hazineden alacağınız o paralar bizlerin vergisi. Ben de vergilerimin daha faydalı işlere harcanmasını istiyorum. Depremzedelere kira desteği, konteyner, çadır gibi...

Ben yıllarca X partsine oy vermiş bir vatandaş olarak senin seçim şarkından, broşüründen, parti flamanla mahallemi donatılmış görünce benim oy tercihimi değiştirmiş olmuyorsun. Ben yine X partisine oy vermeye devam ediyorum. Y veya Z partisine geçmiyorum. Türkiye'de vatandaşların çoğunun oyu kemikleşmiştir. Pek değişmez. Kararsız seçmen de seçim günü geldiğinde gidip bildiğine oy verir çoğunlukla böyledir. O yüzden vergilerimizi israf etmeyin.

Üstelik bunu yapmak boynunuzun borcu AKP-CHP-HDP-MHP-İYİ PARTİ. Çünkü hepinizin yönettiği belediyelerinizdeki rant uğruna göz göre göre yaptığınız ihmaller yüzünden şu an 38 bin küsur insan öldü. Siz ve belediyeleriniz, hükümetleriniz bakanlıklarınız bu halka, ülkeye karşı görevinizi layıkıyla yerine getirseydiniz bunca insan bu kadar büyük bir yıkımla karşılaşmayacaktı.

https://www.yenisafak.com/gundem/2023de-siyasi-partilerin-alacaklari-hazine-yardimlari-belli-oldu-3865149

Sizce siyasi partiler hazineden alacakları seçim yardımlarını depremzedelere bağışlamalı mı?
Evet. Yazdıklarını okudum. Vatandaş olarak destekliyorum. Bağışlasınlar.
Hayır. Desteklemiyorum bağışlamasınlar.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: