Şirket, bize verdiği giyim parasını bağışlamamızı söyledi. Bağışlamazsak bir daha yardım alamayacakmışız.
Yıllık 25 bin TL olan giyim paramı bağışlamalı mıyım?
Şirket, bize verdiği giyim parasını bağışlamamızı söyledi. Bağışlamazsak bir daha yardım alamayacakmışız.
Yıllık 25 bin TL olan giyim paramı bağışlamalı mıyım?
Bağış deme sen ona. Teklifi kabul edersen bu yıl alamayacak ama bundan sonraki yıllar giyim yardımı alacakmışsın fakat kabul etmezsen bu yıl alacak ve sonraki yıllar alamayacakmışsın. Hangisi daha kârlı olur onu soruyorsun sen. Eğer uzun yıllar çalışmaya devam edeceğin bir şirketse kabul et ki sonraki yıllar yardım alabilesin, yok zaten çok çalışmam burada diyorsan parayı al kaç. Gerçi yıllık 25 bin TL giyim yardımı veren bir şirket de kaliteli bir şirket olsa gerek, nasıl böyle kalitesiz eleman seçimi yapıyorlar anlaşılır gibi değil.
Ya şimdi bu yıl feda etsem parayı belki seneye de vermeyecek, yönetmelik falan değişecek kaldıracaklar onu. Olur mu olur yani, her açıdan düşünüyorum bunu.
Ama alırsan da seneye herkes alırken senin alamama ihtimalin korkutuyor değil mi. Vay beee ne hale gelmişiz var ya. Ben şahsen o firmanın yetkilisi olsam ve senin şu ikilemini görsem direkt işten çıkartırdım, tabi bu benim şahsi görüşüm.
Yine de depremzedelere faydalı olur düşüncesiyle seni şu şekilde yönlendireyim. Yılda 25 bin TL giyim yardımı verebilen bir firma kurumsal ve güçlü bir firmadır ve kolay kolay bu tip yardım veya senkronize yaptığı işleri eylemleri değiştirmezler. Yani kabul et
Şöyle düzelteyim çok saçmalık var işin içinde. Bir kişi reddetse diğer seneler kimse yardım alamayacak. :D
İşte daha kötü ya, şirketin en pislik elemanı olacaksın. Tüm çalışanlar sana gıcık olacak. Ooo küfür edenler, pis pis bakanlar, arkandan konuşanlar, ayağını kaydırmaya çalışanlar vs.. vs.. Günah keçisi olmak istemiyorsan öneriyi kabul et, topu diğer çalışanlara at.
Burada asıl dikkat etmeniz gereken konu bence (sen bunu söyledikten sonra aklıma geldi, yani bir şirket bir kişi bile kabul etmezse hiç kimse alamaz neden der ki, giyim yardımı olayından yırtmak için de olabilir yani.) Dolayısıyla şirket gerçekten giyim yardımı paralarını bağışlayacak mı yoksa üstüne mi yatacak veya bir kısmını mı bağışlayacak!
İşte orası meçhul. Gerçi ben versem bile illaki biri pisliklik yapabilir.
Yerine ulaşacaksa her tür yardım yararlı olur...
Ancak yardım böyle zorlamalarla değil kişinin kendi iradesiyle olmalı. Şirketiniz sizi bu yardıma zorlamak yerine kendi bütçesinden yardım yapıp vergiden de düşsün... Korkarım ki sizin hakkınız olan bu paraları sizin değil şirketin yardımı şeklinde gösterecektir.
Cevap
36Cevap
Bağışla istersen
Şirketin böyle bir zorunluluk dayatması ne kadar normal ya?
Ayrıyetten bağış yapmak yerine çalışanların hakkı olan parayı bağışlamaya zorluyorlar, sonra da sosyal medyada biz bu kadar bağış yaptık diye prim kasarlar, oysa ki bağışı yapan şirket değil sizsiniz, yazık gerçekten.
Merkez bankasının yaptığı gibi kimin parasını kime veriyorsun muhabbeti olmuş.
Muhtemelen şirket o parayı bağış yapıp vergiden kendisinden düşürecek. Yani şirketten para çıkmamış olacak. Herkes bu vergiden düşme olayından dolayı bir sürü üçkağıt çeviriyor.
Zorla hayır mı yaptırılır mk. 120 milyar yardım topladılar zaten o parayla istanbulu yeniden kurarsın. Arta kalan parayı hükümet hacılayacak zaten her zamanki gibi
:D :D hangi şirketmiş o eğer böyle bir şey varsa zorlama gibi şansları yok verdikleri 2 kuruş para onun da hesabını sormasınlar
Zorlama var işte. Bağışlamazsanız bir daha yardım alamazsınız diyor.
Giyim çeki gibi bir şey.
Belki şirket sizden deprem bahanesiyle paraları alacak? Belki bir kısmını alıp bir kısmını yiyecek? Bilemiyorum yani ben bağışlama derim ama sen bilirsin. Şirkete bak ne kurnazmis.
içinizden geliyorsa bağışlamasınız biri istiyor diye değil şirketin böyle dayatma yapması yalnış
Bunu yaysanıza twitterdan, ya da toplu olarak dava açın. Sizden alıp şirket adına bağış yapacaklar sonra vergiden düşecekler
O ne demek ya?
Bu bağış olmuyor ki? Diretme oluyor. Ne biçim bir harekettir bu? Ben kendim giyinemedikten sonra milleti neden giydireyim?
Böyle bir zorunlulugun yok sacmalamislar senim de ihtiyacın var belki bir kısmını bağışlayacaksin belki ama hepsi ne alaka
Bağışla tabi insanlar evsiz sokaklarda çok bi dışarı otur kaldırıma 5 dk dayanabilcen mi duygusuz
Duyar kasma boş yere.
Kardeşim bunu Kendi elin alıp ver ihtiyac sahibine kuruluşlara verme zaten gereken yardım yapıldı Allah Kabul Etsin
ne şekil yapıyorsun kardeş? yardım yapacaksan gönülden yapacaksın. yapıp yapmamak konusunda fikir almak nedir ya şaka mısınız siz olum
Ihtiyacin yoksa bağislamanda faydannvar ihtiyacin varsada ihtiyacin varken bağişlaman sadece sana sorun olur.
Bağış gibi ama dayatma, bu da ilginçmiş doğrusu. "Vermezseniz vururum ulen!" diye de tehdit etselerdi bari, ey Allah'ım 😇
arkadaşlarının bağışlarını falan senin üzerinden yapın, millet parayı sana göndersin sen de o paraları afad a gönderirken dekont al at.
Şirket buna nasıl müdahale edebiliyor la Şirket dediğin küçük bi mafya oluşumu falan mı
Genel müdür diyor bunu.
hepsi olmasa bile belli bir kısmını bağışlaman daha mantıklı
Çek veriyorlar işte. Çeki bana vermeyecekler. Belirli bir kısım diye bir şey yok yani.
Şirketin gitsin kendi parasını bağışlasın, ırgatlarının parasına göz koymak ne lan?
Yardıma gideceği de belli değil ki.
Hava atma peşinde olduklarını düşünüyorum.
25 bin tl giyim yapan şirketmi varmış. Onlarda sçma olduğunu anlamışki kaldırmak için bahane arıyor. Sende bağış yapmamak için.
Çok enteresan yardım ettiğin kişiden, işçinden geri Söke Söke alıyorsun verdiğini. Bu resmen…
Zorla bağış mı yapılır? Ne biçim şirket bu? İçinden geliyorsa yap gelmiyorsa yapma. Silah zoruyla mı
İçinden gelerek yapmadıktan sonra anlamı yok, sen isteyeceksin
niye hepsini bağışlamak zorundasınız ki? bu çok saçma?
depremzedelerin hiçbiri o paraya elini bile sürmez buna emin olabilirsiniz
Bağış yapacaksan da AHBAPA yap tayibin kursagina girmeyecefindeb emib olursub
İçinden geliyorsa bağışla, gelmiyorsa nereden bilecekler?
Sen tekrar giyim için para bulabilirsin o insanlar şu an yardıma muhtaç
Şirket her sene rutin olarak veriyorsa bu parayı, yine vermek zorunda sana ayrı muamele yapamaz.
istemiyorsan bağışlama adı üstünde bağış bu zorunluluk değil
Böyle zoraki yardım mı olur ya çok istiyorsa kendileri yapsın da senden neden zorla bunu istiyor
Saçmalık ya bu şekilde yardım yapmaktan kaçacaklarını sanıyorlar
Hükumetten ögrenmisler demekki. Onlarda milletin parasini millete bağisladilar ya. Sizin sirkette onlara özenmiş
bagislama zorunluluk koymasi sacma lik resmen zaten dunyanin parasini topladilar bari calisanlari birskin
Gerek yok yapma bence yeterince yapıldı diye düşünüyorum ve hala yapılmaya devam ediyor
Ses kaydını alıp tazminat davası aç ordan aldığın parayı git bağışla
Bir kısmını bağışlamak istiyorsan bağışla ama fazla abartma para damada lazım sonuçta
Kısacası param var demeye getiriyor sanki bizde yokmuş
Yani ihtiyacın varsa bir kısmını bağışla bir kısmını kendin harca bu fikri belirt bence bişey demezler
Bence hiç düşünme bağışla ordakilerin öyle bı sansida yok
Sirkete ne sizin paranizla ne olck sanki verdim de verme hadi ordan da ahbapa ver.
Bagisla gitsin zaten bu ekonomide herkes evsiz gibi giyiniyo
Bizimki gbi çek olmadığı için iyiymiş
Çek gibi bu da zaten.
En azindan Bi kısmını bağışlayın bnce
Bağışlayamıyorum işte. Muaf olacağım ben onlar yardımı yapacak.
Hee. Bağışla bnce ne güzel hayır.
Bizde pahalı pahalı markalardan alisveris çeki. O yüzden birilerine vermek saçma geliyor bana ama sen verebilirsin. Öyle bi bağış yapacaklarsa çok iyi
Zorunluysa yapmalisun
Bağışla gitsin. S*ktir et giyimi
Zoraki olmaz bu işler. İçinden geliyorsa bağışla
Sizden bunu patron mu istedi?
zorla olmamalı
Yerine gideceğini pek zannetmiyorum
Bu maaş senin hakkin mi hediye mi?
Hakkım
Vermek zorunda degilsin
Vermezsek 25 bin TL olan yardımı kesecekler. 2023'te aldım diyelim önümüzdeki senelerde bu 25 bin TL'yi alamayacağım.
İstersen fazla abartma bence
Şirket bunu kendi yapsın o zaman
Zorlamayla yardım mı olurmuş
Mobbingten dava açın toplu olarak
bağışla
Şirkete neymiş?
Sen bilrsin kanka
Güzel olur
Bence bagisla
Bende 4 de 1ni bagışla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?