Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Benim merak ettiğim bir şey var ABD ile İran neden birbirine düşmanlar ve ABD neden Kasım Süleymani'yi öldürdü.
ABD neden İran'ı sevmiyor?
Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! Benim merak ettiğim bir şey var ABD ile İran neden birbirine düşmanlar ve ABD neden Kasım Süleymani'yi öldürdü.
ABD neden İran'ı sevmiyor?
İran İslam devrimiyle birlikte şeriat tarzı bir rejim getirdi ülkeye. Ondan önce İran özgür bir ülkeydi. Aslında yanlışlıkla getirdiler diyebiliriz. Şöyleki bu ülkeyi yöneten bir şah vardı bayağ zenginlerdi fakat Batılılarla araları iyiydi onlara kıyak geçiyorlardı falan filan. Halk yalnızca bunları devirmek başa yeni birini getirmek istedi. Fakat devrimi imamlar hocalar kendi lehlerine döndürüp başa geçince işte işler o zaman kızıştı. Halkın zaten direnecek tepki verecek bir durumu yoktu.
İran yüzölçümü olarak büyük bir ülke. Ve petrol çıkıyor. Ayriyetten bu ülkeye şeriat geldi. Yani Abd ve emperyalizminin tam zıttı bir ülke. Üstelik nükleer silah üretiyorlar sanırsam. Abd'de ayar oluyor ülkeye. Düşman olarak tehdit olarak algılıyorlar. İran'da Amerika'ya gevur, şeytan muamelesi yapıyor.
Yani birazda kültür çatışması yapıyorlar. Fakat bunun kazananı Abd olur. İran'da akşamları gizlice partilere gidenler eğlenenler var. Kadınlar başlarını açıyor karşı çıkıyor. Yani durum birazda karışık.
Anladım çok iyi anlatmışsın
@UDixon2 Elden geçiriyorlar zaten yavaş yavaş. Önce ahlakı bozuyorlar özgürlüğü çok arttırıyorlar. Sonra bakın ahlak bozuk şeriat düzeltecek diyorlar insanların bu sisteme aç olmasını sağlıyorlar. Amerika'nın demokratik bir ülkeden ziyade monarşiyle ve dinle yönetilen devletleri ülkeleri elde tutması daha kolay. Arababistan'ı vasalları yaptılar Abd ne derse yapıyorlar hangi silahı satsalar alıyorlar.
ABD Ortadoğu coğrafyasında İsrail'in etkin olmasını istiyor. Ayrıca İran'daki şahlık rejimiyle ABD ilişkileri oldukça iyiydi. Şeriatçılar iktidarı ele geçirince ABD'ye karşı ciddi bir düşmanlık beslediler.
İran bizim dostumuz değil yani
Değil.
Niye peki dostumuz değil çünkü İran ABD'YE karşı koyan tek Müslüman ülkesi
İran dünya için tehlikeli bir ülke de ondan.
Neden tehlikeli peki
İranı sevmiyorum yere batasıca ehli sünnet müslümanların katili o şerefsiz süleymani
Ben de İran'ı sevmiyorum kardeşim
Cevap
2Cevap
Danışıklı dövüş bunlar, İran'ın en büyük dostu Amerikadır.
vay be danışıklı dövüşe bak israil'a bomba yağdırıyorlar, abd komutanlarını öldürdü
kendinizi kandırmayın mezhepçilik yapıyorsunuz
Kasım Süleymani hükümet içinde tehditti, çünkü geleceğin Cumhurbaşkanıydı, Kasım Süleymani simge bir komutandı İran'ın en çok sevilen üst düzey yetkilisiydi. Sen kimsin İran'ın devrim muhafızları komutanını vuracaksın, İran şeytanı sana yedirir mi bilerek evet yedirir
iranlı dostlarım olmasa yiyecem
iran'da demokrasi mi var güzel kardeşim? Kasım süleymanı bir asker nasıl dini lider olsun, nasıl kendine orada yer bulsun sen ne yiyip içiyosun
Gerçekten mi
evet
israil meselesi sanırım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?