Dün ilk defa evimize geldik.
Ben depremi atlattığımı zannediyordum ama birden elektrik gidince aniden panikledim. A anları sanki tekrar yaşadım, ellerim titremeye başladı. Sizce sürekli devam eder mi bu durum yoksa tedavi gerektirir mi?

Dün ilk defa evimize geldik.
Ben depremi atlattığımı zannediyordum ama birden elektrik gidince aniden panikledim. A anları sanki tekrar yaşadım, ellerim titremeye başladı. Sizce sürekli devam eder mi bu durum yoksa tedavi gerektirir mi?

Çok geçmiş olsun. Eviniz bu depremlere dayandıysa ve incelemeler sonucundada yıkılacak listesine alınmadıysa sağlam demektir.
Hangi şehirdesiniz bilemiyorum ama fay hatları enerjisini boşalttığı için büyük bir deprem olmaz artık uzun yıllar boyunca maraş taraflarında. Yeni enerjilerin aşağıda Hatay, Adana yukarıda Bingöl tarafına geçtiğini söylüyor uzmanlar. Artçılarda 2 yıl boyunca hafif hafif sürermiş buna yavaş yavaş alışırsınız o psikolojiyide atlatırsınız zamanla daha çok taze yaralarınız
Çok çok geçmiş olsun öncelikle. Allah tekrarından korusun aileni de seni de. Yaşadığın kolay bir şey değil ki etkisi de kolay geçsin... Bolca duaya ihtiyacımız var, en çok da bizzat yaşayan sizler için. Allah yardımcınız olsun... Zamana ve kaderin sahibine teslim olmaktan başka çaremiz yok...
Cevap
11Cevap
Geçmiş olsun, ev sağlam mı? Hasarlıysa riske girmeyin, bi daha o bölgede artık büyük deprem görmez 5-6 nesil en az, korkmana gerek yok
yeni olaylarla unutturmaya calisilmazsa kbence kolay unutulmaz
Bi psikolojik destek gor istersen bu arada çok gecmis olsun
Zamanla geçecektir unuyirimy.. bende hâlâ evime girmedim girersem yalnız da kalırsam korkarım sanırım 😬
öncelikle geçmiş olsun. ama bana göre profesyonel destek alın. daha sağlıklı olur. çünkü ben ne desem boş.
Kolay kolay atlatılamaz hele ki 99 depremini yaşayanlar için çok daha zor.
Çok geçmiş olsun. Uzun bir zaman alacağı kesin. Destek alabilme imkanın varsa değerlendirmelisin.
Uzun zaman lazım 99 depreminde en kötü yerde yaşadık biz de dakikalar ile kurtulduk ve etkisi yıllarca sürdü...
Çok iyi biliyorum o durumu yerlerde kırılan camlara basarak karanlıkta o sarsıntı içinde kaçmaya çalışmak... Hâlâ dün gibi aklımda... Umarım akillanip daha iyi depreme uygun yapilasma yapılır... Deprem olacak kaçış yok kış mevsimi gibi, yaz gibi, yağmur kar gibi geleceğini bildigimiz doğal bir olay... Buna uygun yapılar inşa edersek böyle olmaz bir daha... Umudum yok ama umarım önlemler alinir
Çünkü internette yalan haber kirliliği ve
gerçek haberler
hepsi birbirine karıştı
insanlar neye inanacağını şaşırdı
Çok pardon yanlış yere görüş attım
Aynı durumdayız ama baya bı zaman alır kendimizi toparlamak
Bende hâlâ geçmiyor. Bu arada çok geçmiş olsun ❤️🩹
Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede geçer.
Depreme nerede yakalandınız?
1 sene geçmez
Dine yönel
Öluncee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?