kesin beni taşlayacaksınız ama.. ne düşünürsünüz merak ettim. etmeyen insan için vicdanı yok diye düşünüyorum. bir sigara yerine bile 20-30 TL atılır. En kötü bazı kurumlara güvenilmiyorsa Ahbap'a atılır.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir insan tüm bu olanlara rağmen eğer maddi destek vermiyorsa burada 2 şey aranır. Elbette her insanda aynı değildir. 1 ya inancı insafı merhameti yoktur. 2 yardım kuruluşlarına güveni yoktur. Biz bunun örneğini yaşadık. 2006 yılında deniz feneri, kızılay ve bazı başka kurumların aracılığı ile toplanılan yardımların gitmediği bildirilmişti. Ha bunun ne kadarı doğru ne kadarı yalan onu Allah bilir. Ama bir insan bu kuruluşlara maddi destek vermiyor diye de kötülemek yanlıştır. Nitekim o dönem bazı siyasetçilerin toplanılan yardım paralarının toplanılan kurban paralarının toplanılan su kuyusu açma paralarının gitmediğini bildirmişlerdi.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhamet her kula nasip olmaz o yüzden yorum dahi yapmam ben belki diyeceksiniz hatta yorumlara bakılırsa atmak zorunda değil devlet ne güne duruyor vergiler toplanmış vs diye hikaye okuyan çok ama ben Türk genciyim başı sıkışınca bu devlet veya her hangi bir insan olsun elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bu vicdan meselesidir ayrıca devlet dediniz devlet tüttünüz onca deprem oldu Van depreminde koca şehir tekrar kuruldu ve bir çok depremde yardımlar edildi devlet tarafından neden gözler kör kulaklar sağır durumuna yatıyor bu millet yazık günahtır devlete düşman olacam diye bu kadarı da yapılmaz doğruyu da yanlışı da konuşmalıyız ama yalanla yanlışla değil.
06 Yorumla- +1 yıl
Biz tanrı değiliz 100 kişi içindeki bir masumu anlayıp ona göre davranamayız bu durumda kurunun yanında yaş yandı. 20 yıl boyunca bu hükümeti destekleyen çalıyor ama yapıyor diyen gerekirse ekmek yeme diyip saraydakileri alkışlayan yıllardır deprem konuşulduğu halde nasıl olsa bize bir şey olmaz deyip susan bir insanın ölmesi acı çekmesi kayıp vermesi ağlaması zırlaması gram umurumda değil. namussuz bir toplumun başına anca bu gelir ben sesi çıkan namuslu insanlara üzülürüm sadece. 30 binden fazla insan öldü ve bilmeden araştırmadan ya da bile bile bu hükümeti desteklen ov veren herkes katildir namussuzdur
Cevap sahibi+1 yıl@BakirBirBey size bir şey demiyorum ben çünkü biliyorum ki anlamayacaksınız selametle.
- +1 yıl
Abicim deprem oldugu günden bu yana günde 2 3 saatlik uykularla duruyorum bir sirketin muhasebe müdür yardimciyim işi gücü deli gibi depremde yaralanan insanlara yardim ediyorum. 1 arkadasimin cansiz bedenini ben teslim aldim 1 haftadir aglaya aglaya arkadaslarima moral olmaya calisiyorum ailesini esini kaybeden var. Bunlar olmak zorunda miydi bu aciyi ben ya da depremde hayatta kalanlar yasamak zorunda miydi? Neyden bahsediyorsun sen para verince mi oluyor bunlar olen 30 binden fazla cocugun yetiskinin hic mi yasama hakki yoktu kim yüzünden öldüler 12 yillik arkadasimin cesedini almisim. Sen ölü bir beden nasil kokuyor tatmak zorunda kaldin mi? Umarim nerede yasiyorsan orada da deprem olurda uzulerek senin icin bagis yaparim iyiles diye hadi iyi aksamlar
Cevap sahibi+1 yıl@BakirBirBey başınız sağolsun ama beddua etmek zorunda değilsiniz benim demek istediğimi anlamadınız bende bu durumda sizin üstünüze gelemem ama beddua unutmayın döner dolaşır sahibini bulurmuş ağzınıza mükayyet olun ben size saldırmıyorum görüyorum kin ve nefret kusuyorsunuz hiç bir insan diğer insana hele ki tanımadığı bir insana bu denli kötü konuşamaz.
- +1 yıl
Bir insanda söylediği lafin ne denli dogru oldugunu bilmeyerek konusmamali ben musluman degilim zaten bedduaya falan da inanmiyorum benim tanrim binlerce insanin olecegini bile bile sessiz kalanlara sessiz kalan bir insani bagis yaptı diye affetmez buna inanirim ben. Beddua etmedim aslinda durumu anlamak icin ornek verdim. 30 binden fazla insan olmeden ses etmediysek neden 30 binden fazla insan öldü bagis yapilmiyor diye soylenmek hakki olamaz kimsenin. Benim evim soyulmaz sigorta yaptirmam deyip evi soyulunca neden kimse yardim etmiyor demek gibi bir sey bu. Madem inancli birisisin pompei olayinda hic mi masum yoktu da herkes ayni kaderi paylasti madem allah yaptiysa onu? Demek ki bazi durumlarda inandigin islamin bahsettigi allah bile acimasiz olabiliyor insanoglu da olabilir sonuçta ondan daha erdemli ahlakli ve guclu bir iradeye sahip degiliz
Cevap sahibi+1 yıl@BakirBirBey bakın beni anlamadınız ya da ben anlatamadım benim bahsettiğim ihmal yoktu gibi bir şey değil ben bundan bahsetmiyorum birbirimizi anlamadık ya da siz yanlış yöne odaklandınız bence uzatmayalım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu sorgulamak kimsenin haddine değil öncelikle bunu söylemek istiyorum gördüğüm okuduğum kadarıyla zaten yardımda bulunan insanların da maddi geliri üzerinden sen de bu kadar verebiliyorsan gibi bir küçümseme var özellikle dün geceki canlı yayında internette dolaşan bir sürü yorum gördüm insanların gönlünden ne kopuyorsa zaten verdiğini düşünüyorum ama durumu yoksa böyle bir yükümlülüğün altına sokulmamalı insanlar
00 Yorumla
Ben imkanı olmadigini düşünürüm. Şu anda ülkede 1 ekmeği olan yarısını bağış yapıyor. Çok canımız yandı. Hiç kimsenin gözü para pul görmüyor. 11 il bun kardan 4 tanesi büyük şehir bir tanesi sınır kapısı. 15 milyondan fazla insan zarar gördü. Ülke nüfusunun nerdeyse 4 te1 i. Bu durumda bir insan yardım etmiyorsa maddi imkanı yoktur onunda duası gidip yardım eder. İçimizde parasını çok seven insanlar illaki vardır. Onlara da Allah vicdan versin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
34Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılBir şey düşünmem herkes yardım etmek zorunda değil.
10 Yorumla
+1 yılAslında hiçkimsenin bağış yapmaması gerekiyor. Böyle durumlarda bağış yapılmaz devlet daha önceden ayırdığı bütçeyle herkesin yardımına yetişir. Çünkü devlet bunun için vergi toplamaktadır. Bu vergiler nerededir diye sormak yerine bağış yapıyoruz.
132 Yorumla- +1 yıl
evet devlet yapmali tabii ama devlet yapmiyosa insanlarin olmesini caresizligini mi izleyelim? o yardim tirlari gitmese kurtarilanlarin durumu ne olurdu acaba
- +1 yıl
@kepekekmegi Devlet yapmıyorsa önümüzdeki seçimde gereken cevabı veririz.
Bunun vicdanla alakası yok. Bir kimse yardim etmek zorunda değil bunu devlet düşünüp yapacaktı. Iki herkesin durumu aynı değil.
Ben öğrenciyim ve üni icin tuttuğum bir evim var. Burs paramla ve ara sira çalıştığım günlük işlerle kiramı denkleştirmeye çalışıyorum. O yüzden o 20 30 lira benim yarin yiyeceğim yemek, içeceğim su ve sigara param. Yani 20 30 tl bile bir öğrenciye gore değerli
Yardımımı giymediğim kiyafetleri yollayarak yaptım. Yardım yapmayanları da yargılamiyorum çünkü en dogal hakları. Ben simdi vicdansiz mi olmus oluyorum ne kadar sacma düşünceleriniz var
13 YorumlaGündem konusunda 361 cevap paylaştı. Bağış dediğimiz şey insanların isteği doğrultusunda yapılan bir durum. Kimse bu konuda zorlayamaz. İsteyen yardım yapar isteyen yapmaz. Yardım yapmadı demek insanın vicdansız olduğu anlamına gelmez. Vicdanı olup olmadığı eylem ve davranışlarıyla ortaya çıkan bir durumdur. Ama yapılan yardımlara taş koyacak bunları yalan yanlış bilgilerle çarpıtacak olanlar olursa bunlar vicdansızdır işte.
10 Yorumla- Gündem konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılHer felaket durumunda faturanın vatandaşa ödetilmesi saçmalık😠 Başımıza ne zaman ne gelse;
- Haydi bakalım, pamuk eller cebee!.. 🤦
PARDON DA ÇOĞUNU VATANDAŞIN DÜZENLİ OLARAK DEVLETE ÖDEDİĞİ BU PARALAR NEREDE O ZAMAN :
- DASK (Herkesin ödediği Zorunlu Deprem Sigortası)?
- Konut Vergileri?
- Sigorta Fonları?
- Ayrılan Devlet Fonları?
-11 Yorumla- +1 yıl
onlar erdoğanın gelir kaynakları sen yanlış biliyorsun saydıklarının hiçbiri deprem için değil. bir de devlet millettir millet devlettir diyor biri çıkıpta bu devlet bahçeliye erdoğana devlet millettir hükümet ne devlettir ne millettir demiyor
- Gündem konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılBiz elimizden geleni yapıyoruz benim durumum var da ayın 15 i gelmeden doğru düzgün param yoktu elimde kartta son bakiye 2,06 TL kalmıştı. Yapabildiğim tek şey bu sitede xper bağışlayıp bağışta bulunun dediklerinde xper bagislamakti. Ben o durumu bir hafta yaşadım bir ömür yaşayan da var yıllarca yaşayan da var. Durumu olup da yardım etmeyen diye söylersen daha mantıklı onun dışında çok da haddine değil onu sorgulamak herkes de sigara kullanmıyor bu arada
10 Yorumla
+1 yılyardım etmek zorunda değil bende yardım etmezdim normalde bu halka bu az bile. bir tarafımızı yırttık yıllarca deprem sorunu var hükümet neden bir şey yapmıyor diye bu halk AKP bu ülkeyi peach ederken elleri kopana kadar alkış tutup oy verdiler kimse de kusura bakmasın uçurumdan atlayan birisine de acımam ben hem araştırmadan oy vereceksin haksızlığa yanlılara susacaksın sonra da vaah vaah mı diyeceğiz.
00 YorumlaBen Rize'de oturuyordum bile diyor taşındım ondan dolayı bir sürü masrafımız oldu babam da yeni işe girdiği için bugün yani girdi bugün girdiği için fazla bağış yapamadı 1000 TL kadar bir tutar yapabildi çünkü faturalar taşınma taşıyıcıların masrafı bazı eşyaları aldık araba aldık derken bir sürü masrafa girdik bundan dolayı sadece 1.000 TL bağışlayabildik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılya resmen şov reklam başka bir şey değil. Ben bu yardım muhabbetini anlamıyorum zaten abi. Ne zaman bir felaket olsa devlet insanlardan para istiyor. Hee amenna kendisi etmek isteyen eder ona bir itirazım yok da devlet neden para istiyor? Eğer bu tip durumlarda parayı yine halk verecekse o zaman devlet niye var? Biz neden vergi ödüyoruz? Deprem vergileriyle neden yol yapıldı
.10 YorumlaDevletin zaten bu duruma hazır olması gerekirdi. Yıllarca ötv toplandı deprem adı altında. Ama türk halkı vicdanlı, empatisi yüksek bu yüzden duyarsız kalacak insan azdır diye düşünüyorum.
30 Yorumla
+1 yılMaddi olarak uygun olmadığını düşünürüm. Bu soruyu sorduğuna göre vicdanende rahatsızlık duyuyorsun vicdan sahibisin. Bazı kesim için 20 30 lira para olarak görülmezken hiç parası olmayan insanların 20 liraları her şeyleridir.
00 Yorumla
+1 yılAdı üstünde bağış... Bu bir borç değil gönlünden kopuyorsa yapılır. Kendim yaptım çünkü ben sadakanın belayı defettigine inanıyorum. Bu gün onlara yarın bana düşüncesiyle hareket ettim. Ama yapmayaninda yargilamiyorun🙂
00 YorumlaHerkesin kendi vicdanına kalmış, bir şey denilmez. Onlardan önce devlete ödediğimiz vergiler sorgulanmalı. Ben aylık ortalama 30 bin kazanıyorsam, 4-5'ü vergiye gidiyor. Bir zahmet sorgulama kısmını düşünebileyim.
00 Yorumla
+1 yılEğer normal hayatını devem ettirecek min tutarsan fazla kazancı varsa etmeli hepimiz gibi ama zaten karnını zor doyuran bir insan dan da bunu bekleyemezsin
00 Yorumla
+1 yılHiç bir yere yardımda bulunmadım çünkü ailem depremzede onların ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorum. Kimin neyi yapıp yapmadığından ziyade "ben ne yapıyorum" olmalı sorularımız
00 Yorumla
+1 yılBu kişisel bir tercih falan değildir. Bu yaşadığın yere duyduğun bir saygıdır. Yemek yediğin kaba tükürmek demektir bir sigara parasını atmamak.
00 Yorumla
+1 yılBen vicdani yok diye düşünmem. Devlete kesilen vergiler nerede? Neden dilenci gibi halktan istiyor. Yapmayana saygı duyarım
10 Yorumla
+1 yılkeşke anket açsaydın sonuçları net görürdük. Ne olursa olsun çok büyük bir felaket yaşıyoruz az da olsa gönderilmeli
00 Yorumla
+1 yılEvet onlarda vicdan yoktur. kilif olarakta biz vergimizi veriyoruz devlet yapmalı zaten diye ustede çıkarlar.
00 YorumlaKimin ne yardim yaptini bilemezsin belki kimseye gostermek istemiyordur ki dogrusu bu yargilamak yerine fikrini sorun
00 Yorumla
+1 yılŞahsen haklısın durumu asla olmayana lafım yok ama olupta vermeyen benmde gözümde vıcdansızdır
00 Yorumla- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılGönlünden gelmeyen insana bir şey diyemezsin. Onun da kendince bir gerekçesi vardır.
00 Yorumla - Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılYardım nasip işidir Allah herkese nasip etmez bu iyiligi
00 Yorumla 22 senedir deprem vergisi ödemiş birisidir, yani vicdanı vardır.
00 Yorumla
+1 yılMerak etme dün 347 tl bağışladı merkez bankası senin adına
00 Yorumla
+1 yıl50₺ SMS 10 milyon kişi 500 milyon ₺ ediyor bu bile çok iyi bir rakam. Küçük demeyelim hiçbir yardımı
00 Yorumla
+1 yılİmkanı olduğu halde yardım yapmazsa olmaz. Benim imkanlar azdı bende az yaptım
00 Yorumla
+1 yılBelki yapmıştır niye yargılı davranıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılBunun vicdanla bi alakası yoktur bence imkanı yoktur diye düşünürüm
00 Yorumla
+1 yılbir şey düşünmem ben binlerce lira yardımda bulundum ama bulunmasam da bişi değişmezdi pek
00 Yorumla- Gündem konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılSana kalp yerine taş koymuşlar herhalde diye düşünürüm
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle vicdansız merhametsiz duyarsız böyle insanlardan ne vatana nede millete hayır gelir
00 Yorumla
+1 yılVicdan ve insanlık ile ilgili olduğu için bir şey demiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl40 tl yaptım ama imkanım neye yetiyorsa onu yapmaya çalıştım. Herkesin kendi bileceği şey ama bu durumda ilişkilerimizi gözden geçirsek iyi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBağış yaptığını sananlarıda gördük saçma sapan şeyler yolladılar böyle yapmaktansa hiç yapmasın daha iyi en azından dalga geçmiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen gönderdim ama çok düşük bir miktar atabildim
elimden bu kadar geldi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBağış zorla yapılacak bir şey değil önce maddiyat sonra gönül meselesi bir şey düşünmem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYapmak zorunda degılım benim bir toplu taşımaya verecek param bile yok. Devletin sorumluluğu bu, benim degıl. Önce bana yardım etsinler bende ederim. Bu hayatta önce kendini düşüneceksin.
10 Yorumla
+1 yılBir şey düşünmem elinde olan var olmayan var
00 Yorumlaguzel diyorsun da belki insanların elinde o. bile yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBağış yapmadı diye vicdansız mi olunuyor? Senin gibi 20-30 TL bağış yaptığını her yerde söyleyip gösteriş yapanlara ne demeli peki
00 YorumlaAhbap a yaptm onun dışındakilere yapmam.
10 Yorumla
+1 yılKimseyi yargılamayalım
00 Yorumla
+1 yılTercih meselesi bana ne demiştir.
00 Yorumla
+1 yılFakir hem maddi hem manevi fakir
00 Yorumla- Gündem konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılbir şey düşünmem Allah ile arasında
00 Yorumla
+1 yılYapan yapar yapmayan yapmaz
00 Yorumla
+1 yılPara mı var kardeş ya zaten her şey flu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah kabul etsin 200e yakın gönderdim, ayni yardımlar hariç. Elimizi taşın altına koymalıyız.
00 Yorumla
+1 yılher koyun kendi bacağından asılır
00 Yorumla
+1 yılVardır elbet bir bildiği
00 Yorumla
+1 yılben bağış yapmadım
00 Yorumla
+1 yılOlumlu veya olumsuz bir şey düşünmem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtmeyen cok ben bile yaptım işsiz halimle
00 Yorumla- Gündem konusunda 584 cevap paylaştı.
+1 yılKişisel tercihi bir şey diyemem
00 Yorumla
+1 yıl10 tl ye muhtaç olanlar var bir şey diyemem
00 Yorumlaparası yoktur
00 Yorumla
+1 yılParası yoktur yaa
00 YorumlaKarakter meselesi bu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılVardır bi sebebi
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında