Birçok şehirde toplu göç olacağı için kira yükselten ev sahipleri var.
Devletin serbest piyasayı bi kenara bırakıp bu haysiyetsiz ev sahiplerine müdahale etmesi gerekiyor, aynı şeyi Ruslar geldiğinde de yapmışlardı.
Birçok şehirde toplu göç olacağı için kira yükselten ev sahipleri var.
Devletin serbest piyasayı bi kenara bırakıp bu haysiyetsiz ev sahiplerine müdahale etmesi gerekiyor, aynı şeyi Ruslar geldiğinde de yapmışlardı.
Saglikciyim. 2. Atamaları bekliyorum. Ilk tercihlerimde cok istedigim yerleri yani bati tarafini kiralar yuksektir buralarda diye yazamadim. 2. atamalarda ise galiba sadece kendi yasadigim yeri yazacağım.
Cunku ortalama 12-13 bin lira maasla tek basima ve baska bir sehirde yaşayamam. Kira, fatura derken bana ne kadar para kalır belli degil. Kiralar biraz uygun olan yer olsun desem ahir gibi evler var, mahalle iyi degil, genc bir kizin yasayabilecegi uygun yerler değil, tercih zamani baktim arastirdim, simdi daha da fırlamıştır.
Bu sekilde atama imkanim da düşüyor tek bir yer yazarak ama yasadigim yere yakin yazsam bile kirasi falan olacak. Nasil gecinecegim? Babam zengin falanda degil, anca kendi uagimizda kavruluyoruz bana ekstra para da gönderemez.
Yani artik yasadigin ev disinda okumakta güç, calismakta güç. Ben bu kadar maaşla 5-6 bin liralik kira ödeyemem. Simdi az biraz eli yuzu duzgun olsun dersen 5 bin lirayi gözden cikarmak gerekiyor esyali ev icin konuşuyorum.
Bos ev tutup icine 2. elde olsa eşya koymak tek gelir kaynagim maas olduktan sonra cok zor. Bunun beyaz esyasi var, yatagi var, catali tabagi var var da var. Evi boş tutup icini doldurmakta ayri masraf. Esyali tutsan pahalı.
Zaten durumlar kotuyken bir de deprem oldu. Iyice yukselecek fiyatlar, ev bulmakta zorlasacak, ciddi bir göç olacak çünkü diger illere. Zordu daha da zorlasti yani. Atanmaya bile gonlum yok şu durumda inanın.
Antalya'da memurlar şehir dışına tayin istemeye başladı bu sorun yüzünden.
Nisan 'da taşımamız gerekiyor, çok dediğin 5-6 Bin liraya ev bulsam dünyanın en mutlu insanı olurum yani o derece yüksek kiralar. Kötü bir semtte yaşamayı göze alarak 7-8 Bin lirayo gözden çıkartmak zorunda kaldık.
Ülkede bir çok kriz var. Ve bu krizler her zaman geçtikçe daha çok tırmanıyor. Krizler krizleri pompalar. Bu fiyatları yükselten insana pek bir şey denilemez teknik olarak çünkü her şeyin fiyatı artıyor. Her şey bir birini tetikliyor. Ev sahibi kirayı sabit tutsa. Aidatlar giderler artıyor
Cevap
13Cevap
Devletimizin emlakçıları denetlemesi için zabıtayımı ypksa kimi görevlendiriyorsa görevlendirip bu fırsatçılığa dur demesi gerekiyor
Sorun emlakçılarda değil artık. Birkaç emlakçı tanıdığım var piyasanın yükselmesi yüzünden işlerin düştüğünü söylüyorlar hep. Ev sahipleri anormal fiyatlar talep edince emlakçı da ona uymak zorunda kalıyor.
Şöyle ozman emlakçılar eve bir değer biçeçek yoksa alıp kiralamıyoruz deseler ama diyemezler bir depozito alıyorlar aslında onlarında işine geliyor pahalı bence bunun için bir çözüm bulunabilir ya neden olmasın mesela ilk dediğim zaten kendi veremicek kiraya tekrar emlakçıya gelecwk emlakçı fiyat biçeçek ya da bunun için bi ekip
Klasik Türkiye.. deprem olduğu gün battaniye, ısıtıcı ve çimentoya zam gelmişti. O yüzden şaşırmıyorum. Herkes fırsat kullanma peşinde. Alışırsın..
Başka ülkede yaşayamam derdim. Şimdi başka ülke de yaşayabilirim. Daha değerli olduğum başka bir ülke.
Sen bu zamanda kirayı toplum insiyatifine bırakırsan olacagi bu. Ama olsun du hepimiz elhamdülillah Müslümandik dimi (yersen )😄
Allah bin türlü belalarini versin sözde sorsan Müslümanlar
Bir gün benim evim de yıkılır belki diye düşünmüyor hiç beyinsizler
Kesinlikle aç gözlüler toprak doyursun gözlerini
Felaketten beslenen fırsatçılara devlet çözüm getirmediği sürece böyle devam eder. Bedelini de her zaman ki gibi MİLLET öder😏
Çok saçma sonuçta enflasyon yok bir şey yok artırılması saçma
Enflasyon ayrı bir sıkıntı ama "depremzedeler gelecek ben bu evin fiyatını arttırıyım demek" bambaşka bir şey. Yaşadığım şehirde köpek bağlasan durmayacak evlere 15+ istiyorlar bunun tek açıklaması enflasyon değil.
Değil zaten ve şuanda artmıyor bile fırsatçılık işte ben de yazlığımı bedava açıyorum hatta yiyecek içecek yardımı da yapıcaz su elektrik fatura cart curt. İnsanlar aç gözlü
Enflasyon hiç sabit durmuyor bu arada ne artmaması:D
Hayır birkaç aydır inanılmaz düşüş var artışında mesela normalde 2 ocak dedim mi her şey 5 kat oluyor birkaç devlet kurumu dışında zam bile olmadı yüksek miktarda bahsettiğim bu. Ama çok sürmez bu durum
Dolar bile sabit yani kaç aydır
Allah Allah, market ve araba fiyatlarının haberi yok heralde bundan
Sıfır araçlara yazılıyorum alıcam ama daha fiyat listeleri yayınlamadı bile. Ocaktan önceki fiyatlarla aynı fiyat. Hiç artış yok demiyorum geçen yıla oranla çok çok az. Süte her gün 1 tl koyuyorlardı şimdi ayda bir kere anca yapıyorlar bunu dediğim olay bu yani
Fırsatçılık buğazlarından geçmez ama o para fitil fitil çıkarır rabbim
arz sabit talep artıyor fiyatların artması kaçınılmaz
Devletin yerinde olsam zam yapan binlarin hepsine 2 sene el koyup kira almam
Emlak piyasası kesinlikle devlet kontrolünde olmalı serbest olmamalı çünkü kafalarına göre fiyat artışı yapıyorlar
Tamamen devlet kontrolünde de olamaz, enflasyon bu kadar yükselen kiraların 1000-2000 olmasını bekleyemem kimse, ama deprem veya yabancı göçü sebebiyle zam yapanlar tespit edilmeli tabi
Kiraları yükselten ev sahipleri MAL sahipleri iyi aile çocuklarıymış..
Fırsatçılar iş başında yine
Bu tamamen fırsatçılık haysiyetsizlik
Doğal seleksiyon
Vicdansizlik. Milletin gözünü para hırsı bürümüş
Türkiye'de durum bu maalesef.
Yazık evet göçler geldiğinde yapıyorlar
Konteynir ùcretsiz
Devlet el atmalı
Küfür serbestmi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?