163
146
Evet
%67
121 Kız (74%)
85 Erkek (58%)
Hayır
%33
42 Kız (26%)
61 Erkek (42%)
Canlı yayında söyledikleri şöyle;
"Çok sayıda ekibimiz var ama çok geniş bir coğrafya içerisinde yıkım oldu. Ekipler tabii ki yetersiz kaldı. Sadece devlet mi bu konuda hatalı? Vatandaşlarımız da hatalı. Gelin eğitim verelim diyoruz bir tanesi gelmiyor"
gene aynı manzara olur... afad eğitimi almana ne gerek var? 12 yıl çocukların beyni katlediliyor sözde eğitim sistemiyle her yıl sabit bir şekilde doğal afet eğitimi ve ilk yardım dersi müfredatı hazırlandığı halde çocuklara oyun gibi gösteriliyor ya da bu derslerde bahçeye çıkartılıp otlanın çocuklar izni veriliyor.
Türkiye düzelmez. Eğitim sistemi aptallıklarla doluyken asla düzelemez. Hep aynı şeyler cycle yapar durur.
haklısın eskiden anan baban uzayda astronottu dedelerin filozof oldu profosor oldu abinler akrabanların hepsi dünyanin en iyi egitimini aldı ve ülkede oakdar cok sey yaptılarkı sende zaten belki üniversite daha yeni okuyosun ya da gitmemissin bile millete egitime akıl veriyon sizdeki zeka zaten kimsede yok pandemide okula gitmediniz dogru düzgün depremde okullar yine tatil edildi ama elinizde internet var diye ordan burdan aldıgınız bi kac yalan yanlıs eksik bilgiyle onu bunu elestiriyosunuz hayırdır cografya dersi aldında türkiyenin haritasımı degisti sen ne ögrendiysen bizde onu ögrendik ingilizcede gramermi degisti türkcede virgül yerine noktamı kondu ne degisti degisen olsa olsa tarihin ve dinin müfredattaki bi kac seyi matematikte carpım taplasunda 2+2 5 edermi dendi fizikte yer cekimi kanunlarınımı degistirdiler nedir kafanı acmayan yok afetmis tatbikat yapılıyo bizim ögrencilerimiz goy goy pesinde ögrenci neticede bazı bilinclı ögrenciler haric yüzde 80 öyle hatırlamıyo bile sen ne egitim aldın da eski egitimle yeni egitim kıyaslıyosun cok biliyosunuz müfredattakı degisikleri say bana neler degismis sadec egitim sistemi degisir okudukların yine aynı zekiysen herseye ayak uydurrusun sana gel ögretmen kadar bilgili ol demiyolar lisede üniversitede profta ol demiyolar temel egitim alıyosun türkiyede egitim sistemi liselerde cıkarkllık meslek edindirme bölümleri var bunun sana ne zararı var sisteme ne yükü var tam tersi eskiden okullar cepten yerken Şu an teknolojık hamleler üretimlerle okullar ciro yapıyo biraz takip edin sen bundan 20 yıl önce yapay zeka diye bisey duydunmu ki simdi sorguluyosun gecmis daha iyi diye
@mehmetsercan No polemic with me lütfen play little bit away ⚠
Çok haklısın
Kesinlikle bu tarz süreçlerde eli kolu bağlı beklemek bilgisizlik eğitimsizlik vs çok zor geliyor bana kendime kızıyorum başkasına yardım edemeyeceğimden dolayı fakat kişi kendisi içinde bu eğitimleri almak zorunda bence bende düşünüyorum başımıza gelen son felaketle ciddi anlamda eğitim almayı kafama koydum ortalık biraz durulsun sakinleşsin gerekli adımları atıcam allahın izniyle
bende planlıyorum hatta pişmanım niye bu kadar geç kaldım ve duyarsız oldum
Aynı fıkırdeyım ama zararın neresınden donersek kar
katılıyorum
Bir bakıma kesinlikle haklılar. Kuzenim AFAD gönüllüsü, bu depremde Hatay'a gitti ama o çok derin eğitim almadı, bir sürü dalı varmış arama kurtarma için ayrı sertifika gıda için ayrı sağlık için ayrı gibi. Kimse enkazda arama yapmak istemiyor olabilir. Sadece gönüllü olayım, giderlerse götürsünler ve ufak tefek iş yapayım istiyor millet..
Sorun AFAD eğitiminde değil, binaların çürük yapılmasında. Milyonlarca AFAD ekibi bile olsa binalar çürük olduktan sonra bu tür acıları yaşamaya devam ederiz. En iyi çözüm binaları sağlam yapmak!
Cevap
39Cevap
Düşünmüyorum
Afad eğitimi değil iyi bir ilk yardim eğitimi iyi bir enkaz kaldırma yontemlerini içeren gocuk altina girme konusunda çikma konusunda kurslar almak isterdim afadi istemem
Afad da onları veriyor zaten
Bunun dediğini anlamadın kardeşim sen. Yani afad devletin olduğu için sevmiyorum, güvenmiyorum demek istiyor. Bunun muhalefeti çizmeyi aşıyor yani
psikolojim kaldırmaz fiziksel olarak da güçlü değilim, eğitim alsam da bu işi yapabileceğimi sanmıyorum
Benim kendi malzemelerim var (şarjlı hilti, şarjlı spiral kesici) insanın biraz kafası çalışıyorsa zaten müdahale etmeyi bilir. Yinede böyle bi müdahale ile sınanmak istemiyorum.
Üniversitelerde bir sürü boş bölüm var, onları kapatıp bunu meslek olarak yaptırsınlar. İmam maaş alıyor da deprem eğitimi alıp bunu iş olarak yapacak insanlar mı almasın?
Ben eğitim olduğunu bile bilmiyordum. Ki eğitim eğitim diye ağlayan bir insanım. Demekki biraz daha düzgün duyuru yapmalılar.
Ben alacağım kesin kararım, hiç olmazsa mahallemi kurtarabilirim ekipler gelene kadar.
Kimse işin ciddiyetinde değildi ki bu depremi görene kadar.
Sadece tek konuda yorum yapacağım. AFAD bu tür eğitimlere katılım fazla olsun diye katılımcılara ödül veriyordu. Matara, çakı vs gibi birkaç şey.
Başvurumu on gün önce yaptım.
Çoktan başvuru yaptım zaten.
Geri dönüş bekliyorum.
Onay mi ne gelmesini bekliyorum.
Ülke geneli müfredata koyulması gerekiyor. Ülkemizin heryerinden fay hatları geçiyor.
Afad gönüllüsü olmak yanlız deprem eğitimi değil her türlü afet için hazır olmak demektir!!
İlk yardım ve afad eğitimi almayı düşünüyorum
Ağar eğitimim var Ama başka bir kuruluşta faaliyet göstereceğim
Herkesin hatası var. Benim psikolojim kaldıramayacağı için AFAD’a katılmayı düşünmüyorum belki eğitim alabilirim o kadar.
Başında imam olan zerre deprem uzmanlığı olmayan yerden birde eğitim mi alacağız. Önce adam gibi kendileri öğrensinler
Üniversitelerde
İtfaiye eri
Ve
Arama kurtarma uzmanlığı bölümü açılmalı
Böylece ekiplerimiz artmalı
Hayır çünkü Hatayda sahada yok gibilerdi iyi sinir oldum onlara
Bence her türlü eğitimi almak lazım hazır olmak lazım depreme
Profesyonel kurtarma ekibinde olmak isterdim afad gibi boş boş gezmenin bana faydası yok
Atama yapmiyordu afet şehrisin sen doğru düzgün görevlisi yoktuki yine akıllanmaz türkiye devam eder
gönüllü afad ekiblerini sadece beklettikleri için boşa geçecek bir eğitim süresidir.
Enkazdaysan Bi çekiç al eline molozları kırarak çık
evet ben düşünüyorum türkiyede afad eğitimi herkese gerekli
AFAD eğitimi ilk yardım eğitimi alınması gerek diye düşünüyorum
Afad personelini gördüm Antakya da arkada çay içip duruyorlar sadece anda gönülü arama kurtarma da eğitim alıp gelecekteki felaketlerde insanların hayatını kurtarmak istiyorum
İlk Yardım üniversite dersimden biriydi ama psikolojim kaldırmaz, enkaz altında birini görünce dayanamam
Başta afad in başındaki arkadaş alsın önce. İlahiyat mezunu ne anlar arama kurtarmadan...
Kesinlikle alacağım böyle durumlarda elin kolun bağlı duruyorsun çok can sıkıyor
yapmak isterdim insanlarin hayatini kurtarinca mutlu olurdum ama gücüm yetmez
Geç kalırız, insanlar göz göre ölüme terk edilirler. Arkamdan bela okusunlar istemem. Afaddan başka bir kuruluş eğitim verirse olabilir.
Türkiyede bütün bireylerin zorunlu alması gereken bir durum aslında
Ben aldım hediye seti yollamislardi kolay alınıyor zor bir yanı yok aslında..
Başvuru yaptık geri dönüş bekliyoruz
AFAD önce kendi personelini eğitsin.
afad mafad boş işler...
Evet düşünüyorum
İstanbul depremi için alacağım.
İlk yardım eğitimi de almak istiyorum
Düşünmüyorum tedbir aldım
Daha ziyade ibret almayı düşünüyorum
Benimki yarımdı, tamamlayacağım ben
gerçekten çok isterim
Evet herkes bu eğitimi alması lazım
Evet düşünüyorum