Net bir cevap verin lütfen. Kullanılmayan oyu ne yapıyorlar?
Oy kullanmaya gitme boş ver
Oy kullanmaya gitmelisin
Kendin bilirsin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Net bir cevap verin lütfen. Kullanılmayan oyu ne yapıyorlar?
Boş oy veya kullanılmayan oy matematikteki sıfır gibi olur, yani etkisizdir. Oyun hiçbir partiye yazılmaz, spekülatif yorumları dikkate almayın.
İlçe Seçim Kurulu Hakimi takdiriyle oy kullanmamış kişilere idari para cezası verebilir.
Kullanılan/kullanılmayan ve geçersiz oyların matematiksel tutarlılığı önemlidir. Taranan sonuçlar tüm partilerle anında paylaşılır. İtiraz halinde hakim önünde sayım döküm tekrarlanıp sonuca bağlanır.
Sandık sonuçları herkese açıktır. YSK tarafından https://sonuc.ysk.gov.tr/ üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.
OY KULLANMAMA CEZASI NEDİR?
Yüksek Seçim Kurulu oy kullanmama cezası için TL bazında bir ceza tutarı belirlemektedir. Oy kullanmayan kişiler için idarî para cezası verilir.
OY KULLANMAMA CEZASI NE KADARDIR?
Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen oy kullanmama cezası 22 TL olarak açıklandı. Seçim günü belirlenen süre içerisinde oy kullanmaya vatandaşlar için para cezası uygulanır.
Yinede sen bilirsin.
Oyle birsey yok ben oy kullanmadim universtedeydim final sinavlari hic ceza felan gelmedi yalan inanmayin
@Beyazzz2525 o zaman yıne kulanama
Cevap
12Cevap
Oy kullanmaya gitmelisin.
Kullanmadığın oy iktidara gider , görüşünü beğendiğin bir parti başkanına uşak olmayanlara oy ver ilk turda.
Gitmezsen gitmedigin icin kullanmamis oluyon iste asko Bos oy atmak istiyosan bile gidip o ara atman lazim Yani gitmemissen gitmemissindir kullanmamissindr bu kadar
kusura bakmayın ama tek saygı duymadığım insan biçimi. Oy kullanmamak ne ya? Tuhafsınız
Marmaraya metroya binmeyi biliyorsun köprüleri de kullanıyorsundur o zaman git oyunu kullan
Kullanmadığını oyunu gelecek sene kullanma hakını var 😂 biriktir bence toptan kullanırsın.
Boş sayılıyor. Neden oy kullanmaya gitmiyorsun?
Gitmeyerek boş oy mu kullanmış oluyorum? Kime oy verirsem vereyim pişman olacağım gibi hissediyorum.
Önemli olan iktidarın değişmesi değil mi? Ülkeyi bu hale getiren iktidar değil mi? Eğer iktidarın değişmesini istiyorsan mutlaka muhalif bir partiye oy ver. Vicdan yapmanın ya da Kusursuz siyasetçi aramanın sırası değil
Kime atarsan at boş sayılacak zaten ne fark eder? Adam gibi bir siyasetçi mi var bu ülkede? Hepsi atıp tutup işin sonunda kendini zengin edecek.
ben boş oy olduğuna çok inanmıyorum alıyolardır
Bence gözü kapalı Muharrem İnceye oyunu vermelısın ıkıncı tura kalamazsa bende sandıga gıtmem senın gıbı
oy kullanmak vatandaşlık görevidir hepimizin geleceğini belirleyen şey bu
Kesinlikle 😊👍 keşke herkes bunun farkına varsa
Oy kullanmaya gitmelisin.
Oyun şu an iktidar kimse ona gider yani rte ye git oyunu kullan Kemale ver bence
Oy kullanmalısın. Yoksa bu ülkeyle ilgili hiçbir şekilde şikayet etmeye hakkın yok
Boş oylar başka yere gidiyor
Nereye gidiyor?
Gitmeyerek boş oy mu kullanmış oluyorum?
Boş sayılır.
Boş sayılıyorsa giderim. Oy olarak sayılmıyorsa gitmeyecektim.
Bence kullan boş sayılıyordur
Senin yerine doldururlar bence
atmsasan akpartiye gider
Boş sayılır
Boş sayılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?