Annesi makineyi durdurmus cocuklarim var demis ortadan yok olmus falan insanlarin kafasini bulandirip körlestirmeye calisiyorlar simdi herkes aa mucize ne guzel diye konusucak o kadar aciyi dramatize edicek ama binlerce bebek cocuk öldü onlara mucize yasanmadi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılO zaman şunu açıkla konuyu kapatalım 2 aylık bir bebek en az 2 saatte bir annesi tarafından emzirilmeli anne yok çocuk enkaz altında ki bakımı olduğu halde susmaz çoğu çocuklar bu çocuk 2 gün üzerine enkaz altından gülerek çıkartılıyor bu bi rastlantı mi? Peki diğer kız çocuğuna açmisin dediklerinde bi abla vardı siz gelince gitti biz oyun oynadık ve bana yemek yedirdi dedigide yalandır. Bu yalan kelimesinin anlamını bilmeyen çocuklar bu yalanları neden konuşsunlar. Kârlari ne olabilir sence? .
Mucizeyse bütün çocuklar kurtulsun diyebilirsin vicdanen bende bazen kapılıyorum ama o zaman kader ve sınav vardır ömür o kadarmış dersin çaren yoktur çünkü Allah verdi Allah aldı.03 Yorumla- +1 yıl
yalan değil uzun süre aç susuz kalmış çocuk tabii halüsinasyon görecek. bahsettiğiniz insanlara bi kan testi yapılsın bakalım ne kadar aç ne kadar tok ne kadar sağlıklı.
- +1 yıl
Bilime karşı çıktığımız yok kardeşim. Ama göz göre göre de inkar edilecek bi durum yok ortada
- +1 yıl
Adı üstünde çocuk sen cidden rastgele bi çocuğun bi abla geldi bilmem ne cart curt dediğine inanıyor musun 😂
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki inanmıyorum Dini metinlerin bilim dünyasında yeri bulunmamaktadır. Bu iki olgu birbirleri ile çok uzak iki tanımdır. Dolayısıyla dini metinlerde yer alan "mucizelerin" bilimsel açıdan pekte bir önemi yoktur. Teolojinin, din bilimi olması da bana garip geliyor. Bilim deneme-yanılma yolu ile ilerler. Ancak Tanrıyı test edemezsiniz ya da teknolojik aletlerimiz sonucunda tanrının varlığını ölçemezsin. Kısacası deneme-yanılmadan bahsedemeyiz. Din bir inançtır ve öyle kalmalıdır. Mucizelere gelecek olursak zamanında güneşin varlığı, gök gürültüleri, güneş tutulması ve deprem gibi bir çok olay mucize idi ve onları o zamanın bilgileri ile açıklamak imkansızdı. (Ortalama 2-3 milyon yıl öncesinden bahsediyorum.) Yıldırıma bir tanrı kavramı, güneşe bir tanrı kavramı, depreme bir tanrı kavramı ve neredeyse açıklayamadıkları her şeye bir tanrı kavramı eklediler. Zaman içinde artan bilgi birikimimiz ve gelişen bilimimiz aracılığıyla bu tarz olayları açıklamak son derece basit bir hal aldı ve tanrının bu alanlarda ki görevi bitmiş oldu. Zamanın da mucize olarak tanımlanan bir çok olayı açıklığa kavuşturduk. Eğer ki biz karşılaştığımız her olayı "Tanrının kudreti" deyip geçmiş olsaydık şu an ki bilgi birikimine ulaşamamış olurduk. Yani evet "mucizeleri" şu an ki bilgi birikimimiz ile açıklayamıyor oluşumuz onları "Gerçek dışı" , "Tanrının kudreti " yapmaz. Elbet bir gün şu an açıklığa kavuşturamadığımız bir çok soruyu cevaplamış olacağız ve bu sefer de yepyeni sorular ve sorunlar ortaya çıkacak. Ama eğer ki karşılaştığımız her açıklayamadığımız soru işaretini gidermek için onu tanrıya atfetmeyi bırakmazsak şu an insanlık olarak bulunduğumuz konumdan hareket bile edemeyiz.
10 Yorumla
Hayır, inanmıyorum. Deprem olduğu günden beri sürekli böyle şeyler uyduruluyor. Aslı olmayan, gerçeklikten uzak, mantığa oturmaya söylentiler. Çocuğun annesi yıllar önce vefat etmiş. Nasıl olduysa çocuğunun enkaz altındaki yerini bildirmiş. Birisi meleklerle iletişim kurmuş ve dahası.
Her depremden sonra uydurulan şeyler. Birisi yardıma balıklar geldi vs denmiş. 30 binden fazla insan öldü, onlara niye yardım etmedi bu söylentide bahsedilen varlıklar. 😁 Bir tane örnek atayım.
20 Yorumla
+1 yılBende bunu düşündüm bazı kurtulan bebeklere Allah korumuş melekler korumuş diyorlar peki diğer ölen bebekleri neden melekler korumamıs insanlar efsaneler yaratmayı seviyorlar
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
24Cevap
+1 yılBen çok zor inanırım tereddütle bakarım bu şekilde olaylara. Bilimsel bir açıklama mantıklı bir yaklaşım ararım.
Fakat olmaz imkansızda demem, dini inancı bütün bir Müslüman olarak Allahın merhametine, kudretine, meleklerine inancım sonsuz. Allahü teala huzur aleyhiselamı gönderdi belki. Hızır gibi gelip Hızır gibi yok olmuş bahsettiğin olaydaki şahsiyet.
Senin gibi net bir şekilde olamaz gözüyle bakmam, kesinlikle mümkünde demem. Allahın kudreti der geçerim.
52 Yorumla- +1 yıl
Her olanı hayır bil , Her geleni hızır bil , her geceyi Kadir bil.
- +1 yıl
@Dördüncümurat4 😊🌺🙏
+1 yılSöylemiş oldugun olaydaki kadın belki komsusudur, annesi olmayabilir. Bazı olaylar abartılıyor da olabilir ama mucizevi olayların yaşandığına inanıyorum... saatte bir acıkan 2 3 aylık bebeklerin günler sonra sağ çıkması vb bikaç örnek daha var... bazı kurtuluşlar mucizevi bana göre. Diğer türlü düşünsem şans eserimi hayatta kaldılar 4 5 gün o soğukta aç susuz.. her görüşede saygılıyım
10 Yorumla
+1 yılBen inanıyorum bu tarz şeylere ruhani varlıklar var mesela bir çocuk konuşuyor diyor ki bi dede taşı tuttu yıkılmasın diye falan çocuklar da bu tarz şeyler anlatıyor mesela bir çocukta bi abla geldi siz gelince gitti demiş yani kesin olup olmadığını bilmiyorum ama böyle olaylar olmuştur bence. Bende bu tarz bir şeye şahit olduğum için inanıyorum bunlara
20 Yorumla
+1 yılYani olma olasılığı oldukça zor bir şey anlamında mucize. Metafizik bir olay yok ortada.
121 Yorumla- +1 yıl
Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.
Soran+1 yılHerseye gozumuzu kapatip koyun gibi inanmiyoruz diye kafir vicdansiz olduk hay senin aklina
- +1 yıl
@ғᴀꜱᴀғɪꜱᴏ_ʙᴜɴʟᴀʀ Halterciler onu her gün yapıyor. Güçlü bir fizikle olmayacak şey değil.
Soran+1 yılTamam kardesim allah kaldirtti depremide allah yapti olenlerinde kaderinde varmis ölmek binalar deniz kumundan diye ölmediler, beynini de kullanmadan devam et hayatina nasil olsa kadar kismet nasip bosa niye kullanasin dimi
- +1 yıl
Sen halterci insanla bahsettiğim şartlardaki insanı bir tutuyorsan zaten yazık kafana sen harcanma burlarda
Soran+1 yılYa defol git diye siliyorum cunku cahile. laf anlatmak kadar zor bisey yok lutfen sal ya
- +1 yıl
Gevsekler sizi bu insanoğlu herşeyi hakediyor
- +1 yıl
Sizin gibi sapkinlari toprak kabul etmeyecek
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
@ғᴀꜱᴀғɪꜱᴏ_ʙᴜɴʟᴀʀ Yorumumun altını terk et.
Soran+1 yılAllahini seviyorsan müslümansan yazma artik silmekten yoruldum
- +1 yıl
birey bak karşılaştırma yaptığı şeylere bak git len sütünü iç yat uyu az beynin gelişsin shsjsjsjsj
- +1 yıl
Müslümanlığımı sana göre mi ölçücem sen kimsin de
- +1 yıl
Tüh bak yazdım müslüman değilmişim tüh
Soran+1 yılYa sg
Soran+1 yılSana var ya bi soverim bak kopek sen kim boksun gelmissin burada 2 gram beyninle konusuyon defol git
Soran+1 yılCileden cikarttin lan beni defol
- +1 yıl
Gevşek kâfir
- +1 yıl
Sizin gibi kâfirler getiriyor bu dünyanın sonunu
- +1 yıl
Allah ıslah etsin ben sövmicem o sizin gibi alçaklara yakışır
- +1 yıl
Anonime bak kızdı dhdjsjsjs
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanı ölümden eceli korur.
Ne demişler ecel geldi cihana baş ağrısı bahane.
İnsan bir gunlukken de ölebilir 100 yıllık Ken de eceli gelmezse üzerine bina çökse ölmez ecel gelir baş ağrısından ölür. Bu kısım itikat ile alakalıdır.
Teknik konular için farklı söylemler kullanmak gerekir00 Yorumla Hadi bu olayın gerçekliğini bilmiyoruz da (yani o çocukları kurtaran ekibe sormak lazım birinci ağızdan ki onun da tespiti zor görünüyor) 229. saatte hala canlı kalabilenler değil mi asıl mucize? 10 günlük bebeğin enkazdan günler sonra sağ kurtulabilmesi mucize değil mi? Bu yaşananlar evrendeki tüm doğa olaylarından daha etkileyici birer mucize benim gözümde, aklım almıyor
00 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. yav her saat icin mucize ifadesini kullaniyorlar. bkunu cikarttilar. mucize de kelime anlamaliyla zaten mumkun olmayacak seyi ifade ediyor. gercek hayatta karsiligi bir durum yoktur mucize diye bir diye bir sey yoktur aslinda.
10 Yorumla
+1 yılYa yok hayır. Hatta özellikle ve özellikle depremin ilk gününden itibaren düşündüğüm bir konuydu, bu dinci hikayeciler nerede kaldı falan diye ADLHFKLADJGFKJADSGF
11 Yorumla- +1 yıl
Kısa özet, gücün ve inancın varsa kaldırırsın. Seyit onbaşına saygım sonsuz, hayatını da okumuşluğum vardır, araştırmışlığımda. Ama onunda insan olduğu gerçeğini unutmayın, ona 200 değil 400 koy kaldıramazdı aga bu kadar basit. İnancın etkisi vardır fakat maneviyattan öteye gidemez. Ben yapamam dediğim her şeye inandıktan sonra yapıyorum, inanç gerçekten mental bir güç verir ona lafım yok. Adamlar ölümüne savaşıyorlardı, zaten şehit olacaklardı, herkes ondan dolayı daha çok güçlü ve her şeylerini seferber ettiler. Normal şartlarda seyit onbaşının onu normal bir konu işte atıyorum bahse girsinler falan fistan kaldıramazdı, ortada bir amaç yoktu çünkü. İnanç bu işin anahtarı, siz allah diyin ben içimdeki güç diyim o zeus desin farketmez
+1 yılİmkansız diye bir şey yoktur kim nasıl istiyorsa öyle düşünsün kimin neye inanınıp inanmıycanı biz seçmiyoruz... Toplum böyle şeyleri sever adamda büyük ihtimalle rüya görmüştür. Bazı yorumları okudum ve anlam veremedim insanların inandıkları inançlarda böyle şeyler olabiliyor... Ya da içine doğmuştur ateistlere göre saçma olabilir ama herkesin bir değeri inancı vardır.. Olmuşta olabilir ya da rüyasını gerçek sanmışta olabilir...
10 Yorumla
+1 yılO mucizeleri biz insanoğlu kendi kuyumuzu kazarak yapıyoruz. İşimizi doğru yapsak bu tür mucizeler gerek kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılbizim insanımız sever bu tip hikayeleri. o yüzden zaten yayılıyor bu tip şeyler. gerçekle alakası olmayan şeyler bunlar.
10 Yorumla
+1 yılhayır tabii ki sürekli şöyle olmuş bunu görmüşler vs. uydurmaca.
20 Yorumla
+1 yılMilyonlarca sperm öldü sen yaşıyorsun mesela bunlar olağanüstü şeyler diğer sperm kardeşlerini de düşündün mü hiç? Orada yaşanan olaylar elbette mucizevi olaylar. Günler sonra kaç bebek çıktı bilmiyorum takip ettin mi?
00 Yorumla
+1 yılÇanakkale Savaşı'nda bile düşmanlar gözle görülmeyen insan üstü şeyler gördüklerini söylerken sizin metafiziksel şeyleri inkar etmeniz asıl saçmalık.
Sanırım dünyanın, alemin sırlarını sadece bir yerleriniz sıkışınca göreceksiniz.022 Yorumla- +1 yıl
Dünya üzerinde binlerce din var gelip burada kendi dininizi empoze etmeye çalışıyorsunuz. Bilim insanı olan ben değilim ama bilim geliştikçe her şeye mantıklı bir cevabı var emin olun ki. Din ile bilim ayri kavramlar, din sadece bir inanç. Bilim herkes tarafından dikkate alınması gereken bir şey.
Ama burada bahsedilen olayla karpuzun icinde Allah yazıyor ile aynı saçmalıkta.
Bu tarz yok domateste Allah yazıyor yok bir kadin gelip makinayi durdurup kayboluyor gibi sacmaliklara inaniyorsaniz bir psikoloğa görünun bence.
Ve artik her durumda dini katmanız, her durumda dininizi kanıtlamak amaciyla bir seyler uydurmanız veya bunlara inanmaniz cok sıktı - +1 yıl
Şimdi 14 15 yaşındaki çocukların başarısını da görünmeyen varlıklara ithaf etmeyin lütfen. O var oluş savaşıydı azmin zaferiyle yeryüzden görülmemiş bir sabırla kazanıldı. Ve bu başarı kesin kes mehmetçik ve halka aittir. Bizim o cephe de bizden başkamız yoktu. Ne yazıkki arap çöllerinde de mehmetçiğimize biz yanlarında olamadığımız için , gözlerine kızgın yağ dökülüp vucudlarında derin jiletli yaralar açılıp gece vakti çöldeki haşarelere yem edildi binlercesi ve daha bir çoğu. Canakkalede yardıma gelenler güya.. o zaman kutsal toprakların bile olduğu çölllerde yeryüzünde tek ve gerçek Allahın ordusu bilinen Türk ordusunun gariban mehmetlerine ne diye yardıma gelmedi etmedi? ingiliz arşivlerine bi bakıp biraz okuyun öğrenin hurafelere yalanlara masallara mitlere inanmayın. Önce oku aklını mantığını kullan. Kitapta da ilk önce yazan bu
- +1 yıl
Tabii müthiş bir başarı abartı ve hayranlığı sonsuza dek hak eder ama gel gelelim hayaller aleminde de yaşamıyoruz. Bazı şeylere de din adı altında insanların inanmasını bekleyemezsin Bekliyorsan psikiyatriste anlat sana bir şizofreni tedavisi başlatılsın. Ha savaş esnasında halüsilasyonlar hayaller görülmüş olabilir ak sakallı dedelerin bastonlarıyla birlikte türk askerleriyle savaştıpı gibi.. dede de nasıl savaşırsa artık. Tamaen türk askerinin gücünü küçümsemek olur bu ne yani onlar yenemiyorda dedeler mi yeniyor düşmanı bastonlarıyla 😅
- +1 yıl
Kanka Allah seni ıslah etsin yoksa manyak olursun toprakta kabul etmez seni 😅
- +1 yıl
Kanka dua ette sana görünmesin o inkar ettiğin şeyler o zaman seni psikologlarda kurtaramaz
- +1 yıl
@Venüslü_Dostun O kadar haklısın ki. O kadar ölen mehmetçiğimizin bile hakkını yiyorlar.
Bir de bu duruma metafizik demesi ayri komik. Müge anlıda millete muska yapip dolandirip ben metafizikçiyim diyen adama benziyorlar - +1 yıl
Olayı başka yerlere cekiyosunuz iman gücü başka o başka. İnkara devam ediyorsunuz onca felakete rağmen yazık.
- +1 yıl
Görüşümü silmiş dur yineliyim
@Venüslü_Dostum knk zaten 200 kg altında top mermisi yok araştır anlarsın 😅 - +1 yıl
Herkesin inandığı veya inanmadığı dine saygı duyuyorum fakat sürekli dininizi kanıtlamak için böyle şeyler uydurmanızda cidden komik geliyor.
Bu konusulan domatesin icinde Allah yaziyor olayi kadar sacma.
21. yüzyılda bilim her sorumuza bir cevap bulunca sizin uydurduğunuz saçma şeylere inanmamızı beklemeyin ve boyle sacma hikayelere dininizi katıp dininizi kirletmeyin bence - +1 yıl
Asil siz olayi dine çekiyorsunuz. İman gücü diye bir sey yok. Bir dine inanmak ondan medet unmak farkli buna saygim var. Ama dininizi kanitlamak amaciyla uydurulan her şeye körü körüne inanmanızın mantığı yok. Yok bir kadin gelmis makinayi durdurtmuş sonra kaybolmuş. Yani buna komşusu olabilir vs. diye düşünmek yerine kesin Allah yapti diye düşünüyorsunuz. Bu da hiç normal degil açıkçası. Onca felakatin olma sebebi fay hatları dinle Tanrı ile bir alakasi yok. Allah ona inanmayanlar var, namaz kilmayanlar var diye deprem yapmadi. Biriken enerji yüzünden oldu deprem. Bu tarz sacma seylere hala inaniyorsaniz bir psikoloğa görünün cidden
- +1 yıl
Allah ıslah etsin
- +1 yıl
Senin şu an gördüğün şeylerin yaşadığın şeylerin çoğu yüz yıllar öncesinde ayetler de kitapta geçiyor. Bence siz aklınızı azıcık başınıza alın, ne bu sapkınlık riyakarlik.
- +1 yıl
Sen kabul etsende etmesende bu dünyanın evrenin alemlerin bir yaratıcısı var. Allah birdir ve tektir. Neyse daha bişey demicem herkes kendi bacagindan asılır. Bir gün o gözleriniz açılır, ah vah dersiniz keşke dersiniz ama geç olur iyi geceler...
- +1 yıl
Lan çocuğa soruyorlar benim annem 4 yıl önce öldü diyor. Bugun o çok güvenilen cihazlar bile error hata verebiliyorken o kadın nasıl oluyorda tam konum atabiliyor çocukların yerini. Azicik aklınızı başınıza toplayın ya.
- +1 yıl
Depreme denk gelen 6 Şubat tarihindeki hadiste bile insanlar bina yapmak için yarismadikca kıyamet kopmaz diyor,28 Şubattaki hadiste de aynı sekilde Allah'ın dediği olur diyor. Bu görüşü kaydet bakarsın zamanı gelince dicem ama Allah daha beter şeylerden saklasın diyorum yinede milletçe
- +1 yıl
Dininizi diyor senin annen baban ateist mi hristiyan mi böyle bağnaz olmayın felaketlerin asıl sebebi zaten insanoğlunun aç gözlülüğü kibiri bunu göremeyecek kadar da körsünüz.
- +1 yıl
O cehalet, cahil dediğiniz müslümanların çoğunun öyle eserleri var ki kaç depremler oldu felaketler geldi kaç yüzyil geçti hala daha çoğu ayakta duruyor, çoğu yeni binadan çok sağlam. Ama yok size göre bir akıllı sizsiniz sizin kafanız çalışıyor. Allah bile bilimi boşverin dememiş bilimle ilimi birleştirin harmanlayın demiş. Siz anca işinize gelenleri varsayarsiniz kabul edersiniz zaten.
Tamam bilimsel bakalım uzmanlar bir insanın aç susuz en fazla 72 saat hayatta kalacağını söylüyor sonrasında böbreklerin iflasiyla ölüm gerçekleşir diyor.
Peki bu 200 küsur saat sonra enkazdan çıkan insanlar nasıl yaşıyor? Bir tanrı var yaratan ömür veren var. - +1 yıl
Adamlar havaalanında kaçmaya çalışan müteahhiti yakalarken senin tabirinle ordaki komşudur dediğin bir kadını mi bulamayacak. Cidden ona buna cahil damgası vuruyosunuz ama asıl beyni boş dönenler sizlersiniz.
- +1 yıl
"275 Kilo çok büyük bir ağırlık değil. Spor yaptığım dönemde 120 kiloluk halterle 4x12 sukuat yaptığım oldu. 220 kilonun altına giren abilerimiz vardı. Televizyonda en güçlü adam yarışmasında çok daha ağır nesneleri kaldıranlar var. Anadolu'da 275 kiloyu kaldıracak çok pehlivan var." Yazmış biri internette topun 215 okka olduğu söyleniyor. İnternette topu gördüm kaldırdığı Eğer top mermisi o fotoğraftakinden ise, onun 275 kilo olması imkansız görünüyor.🤔
Ona tümüyle civa doldursan bile olmaz bence. Saf demir olsa 150 kilo eder belki.
Ama patlayıcı madde demir kadar ağır değil tabi.
275 kilo da olsa çok daha ağırlarını kaldıran insanlar mevcut günümüzde spor geçmişi olmadan, ama sakatlık demek bu. O zamanın sartlarında tarla bağ bahçe işi yapan köylü orta yaşlarda bir pehlivan olduğu göz önüne alınırsa aslında çok da imkansız değil o anki adrenalin ve stresle zorlasa daha da kaldırabilirdi belki bir kaç defa yaptığı söyleniyor yine de hakları ödenmez asla - +1 yıl
Sen idmanlı, beslenmesi on numara olan bir insanla savaşta o kitlikta 50-60 kilo bir insanı bir tutuyosan zaten senin IQ tavan dicek bişey yok
- +1 yıl
200 kilonun altında top mermisi yok zaten istediğin kadar araştır. Ben sana 200 un altında top mermisi yok diyorum sen bana diyosun ki 150 kilodur dhsjsjsj Allah'ım kimlerle yaşıyoruz
+1 yılBelki öyle şeyler vardır ama bende inanmadım böyle bir şeye görmeden yaşamadan kimse inanmaz
10 Yorumla
+1 yılÖyle ama inanmak istiyor insan bazen böyle olayların mucize olduğuna, güç veriyor çünkü.
11 Yorumla- +1 yıl
@ғᴀꜱᴀғɪꜱᴏ_ʙᴜɴʟᴀʀ Aynı şey değil, kanlı canlı Seyit Onbaşı top mermisi kaldırmış, burada ise birileri 4 yıl önce vefat eden bir kadının belki halüsinasyonunu görmüş, bilemeyiz.
Gündem konusunda 341 cevap paylaştı. Önce yık, çocukları öldür, yizlercesininşm kolu nacapı kesilsin, somra birkaçını kurtar ve kurban olduğum yarabbim :)
La ne istedi küçücük çocukardan?
00 Yorumla
+1 yılMucize olsaydı o bebeklerin çocukların hiçbiri ölmezdi imtihan yarıda mı kaldı bu çocukların şimdi? Ve en çok şunu düşündüm Nemrut'un heykeli yıkılmadı cami yıkıldı ben buna anlam veremedim
01 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar acı mı çeksin
+1 yılYani mantıksız ama inanmak isteyen inanıyor işte saçmalık çok inanca saygı duymak gerek. Bilime akıla mantığa en ufak bir inancı olan insan burçlara dinlere mucizelere bi şüphe ile bakıyor zaten
01 Yorumla- +1 yıl
Merminin kg mı hakkında yanılmalar mümkündür. Zaten abartmayı çok seven bir milletiz.
o mermi kg mı belli ki ziyadesiyle abartılmış ama efsanevi bi başarı tarihte imkansız başarılmış,
o yüzden abartıyı da çok görmemişler.
Gizli Üye(18-24)+1 yılben hataydan yazıyorum bizim bölge fazla etkilenmeyen bi bölge inşallah kimse yaşamaz diyordum ama yorumları okudukça bazı yorum yapanların keşke de onlar enkaz altında kalsaydı da mucize ne demek bilim ne demek orada yaşayarak görselerdi diyorum başkada bişey demiyorum
00 YorumlaEvet ben inandım bence olmuştur adam zor konusuyor yaralı ama aglayarak anlatıyor sorguya çekildim soruları bilemedim diye ben inanıyorum kim ne derse desin. Herkesin kendine.
30 YorumlaEvet onu ben de duydum ama hak veriyorum sana binlerce kayıp varken böyle hikayelerin kimseye bi yararı yok gereksiz kafa karışıklığı bence
10 Yorumla
+1 yılBunların hepsi saçmalık. İnsanlar beter bir halde öldü.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende anlamıyorum tuhaf ölenlere de dünyadan kurtuldu diyorlar kurtulunca da çok seviniyorlar mucize oldu diyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiliyorlar müslümanlarda beyin olmadığını sallıyor salladığı kadar
00 Yorumla
+1 yılBen inanıyorum. Onlara mucize yaşanmamasının nedeni de herkesin bi ömrü var onların ömrü o kadarmış demek ki.
00 Yorumla
+1 yılherkes yaşasaydı mucize diye bişi olmazdı zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevet doğru o kadını haberlerdede gösterdi ama kimse farkedemedi ağlaması garipti normal insan ağlaması gibi değildi ordan anladım bende
01 Yorumla
Soran+1 yılRuhu tv de gordugune inandin mi gercekten
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam rüyayı gerçek sanmıştır
10 Yorumla
+1 yılMucize diye bir şey yoktur
00 Yorumla- Gündem konusunda 696 cevap paylaştı.
+1 yılKalben inanıyorum benzer olaylar yaşadım
00 Yorumla
+1 yılİnanıyorum çünkü bizzat yaşadım onlarca kez
00 Yorumla
+1 yılCehalet...
17 Yorumla- +1 yıl
Çanakkale Savaşı'nda O kıtlık, savaş dönemlerinde 50-60 kiloluk Seyit onbaşının 215 kiloluk top mermisini tek başına sırtlamasını nasıl açıklayacaksın.😄
Yardım edenler var, hep vardı. Tabi bu herkese nasip olmaz imanın sağlam olması lazım. - +1 yıl
Aciklasana bana bilimsel ya da fiziksel merak ettim
- +1 yıl
Genetol olarak bugünde istisna olan sporcular var
Bunlara lıtaraturde ne deniyor bilmiyorum
Heralde altın vucuttu - +1 yıl
Kanka burada açlık kıtlık savaş zamanlarından bahsediyoruz
- +1 yıl
Sen o şartlarda kolunu kaldiramazken 50-60 kg birinin 200 küsur kilo demiri kaldırmasindan bahsediyoruz.
- +1 yıl
Özgürlük özgürlük cehalet dediniz onu inkar ettiniz bunu yok saydiniz kibirle aç gozlulukle böbürlendiniz ama herşeyin Allah'tan geldiğini unuttunuz. Ama merak etmeyin Allah hatırlatır biseyleri görmek istemezseniz gözünüze sokar he sonra biseyleri anlarsınız ama hey yavrum hey iş işten çoktan geçmiş olur.
- +1 yıl
O cehalet, cahil dediğiniz müslümanların çoğunun öyle eserleri var ki kaç depremler oldu felaketler geldi hala daha çoğu ayakta duruyor.
Gizli Üye(18-24)+1 yılOnu ben de izledim ne düşünüyorsun o videodan
00 Yorumla
+1 yılhayır..
00 Yorumlaİnanmıyorum takipçi kasmak için hepsi
00 Yorumla
+1 yılYalan çoğu.
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz itikatiniz olsun.
00 Yorumla
+1 yılYazmayın senaryo
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!