EvimEvindir platformu ile depremzedeleri misafir etmek vatandaşlara kolayca ulaşılabiliyor. Çok iyi bir proje olmuş, şehir şehir arama yapılabiliyor. Siz de evinizde misafir etmek ister misiniz? Bakmak isterseniz: https://evimevindir.com/

EvimEvindir platformu ile depremzedeleri misafir etmek vatandaşlara kolayca ulaşılabiliyor. Çok iyi bir proje olmuş, şehir şehir arama yapılabiliyor. Siz de evinizde misafir etmek ister misiniz? Bakmak isterseniz: https://evimevindir.com/

Evim küçük ve ekstradan sadece 1 veya 2 kişiye yer açardım; ama en kötüsü, annem depremden 2 gün önce pazarda alışveriş yaparken düşmüş kolunu kırmış, bacağını çatlatmış. Bu yüzden bu aralar hiç müsait değil.
Cevap
28Cevap
Etmezdim ben güven olmuyor kimseye.
Yine bayan ev arkadaşı arayan hanzolar doluşmuş.
Depremzede olmana ihtiyaç yok, kiralık ev ilanlarına bak, yüzde doksanı bayan ev arkadaşı arıyor zaten. Yapacağız iyiliğe sokayım
Çok iyi bir proje mi olmuş? Yani depremzedelerin barınma ihtiyacı kamu vicdanına ve insiyatifine bırakılmış öyle mi? Gerçekten mükemmel 👍
Tanındıklarımı çağırıyorum ama tanımadığım bilmediğim insanlara güvenmem. Elden geldiğince kirasını falan öderim yardım ederim eşya vs veririm ama evde zor
o uygulamayı bile bel altı şeyleri için kullanan kişiler var. insanlarımız adına bir kere daha utandık.
Bana güvenli gelmedi özellikle sadece "kadın ve çocuk" şartı olması ayrıca düşündürücü ne yani yetişkin erkekler depremzede değil mi? veya karısı ve çocuğunu misafir edip adamı dışarda mı bırakacaklar? Saçmalık
Biraz tehlikeli olabilecek bir duruma benziyor. Malum bu son olayda bile kötülük düşünen insanlar oldu bunu da suistimal edebilirler
Ev açmayı hem ev sahibi için hem depremzedeler için güvenli bulmuyorum kötü niyetli insanlar olabilir ama boş evi olanlar evlerini açabilir.
3 tane boş evimiz vardı dayalı döşeli kaymakamlığa başvurdum açıcağız depremzede ailelere
Acarim sonucta hepimiz yasayabiliriz bu durumu ama ev halki ne der bilmiyorum
Suriyeli araplara bir ömür baksak haklarıdır. Şerefli insanlar.
Maalesef. Ben yalnızlığa alıştığım için 2 kişi bile zor oluyor
Demek ki neymiş? Üniversiteleri kapatmak gerekmiyormuş..
Uygulama devlet destekli ise olabilir. iki tarafında güvende olduğundan emin olunmalı.
Kesinlikle suistimal edilir. Kontrol ve denetleme şart.
Hayır. Maddi yardımda bulunurum ama evime bilmediğim kişileri maalesef alamam.
Evimi açamam ama imkanım varsa kalacak yer bulurum.
Şunu kayıt altında devlet yapacağına millet yapıyor
Anca arada tanıdık olması lazım tamamen yabancı birine güvenemem
Devletin gerekli adımları atması ve buna hiç gerek olmaması gerekirdi ama israftan, yolsuzluktan depremzedelere para kalmıyor
hangi parayla misafir edicez acaba bunu biz değil hükümet yapması gerekiyor
Peki bu Kıbrıs içinde geçerli mi.. meraktan soruyorum
Hayır açmam, yıllarca kime oy verdilerse o sarayının kapılarını açsın
Elimden geldiğince maddi yardımda bulunurum
Ama evime alamam
ben açardım evimi ama aileye bakacak gücüm yok ev de müsait değil ancak bir kişi mümkünse karşı cins olmasını tercih ederim mutfak işlerine biraz yardımcı olur. Sonuçta arz talep meselesi yanı sıra kader kısmet tabii...
açmam değil açamam çünkü ev küçük ama farklı evim olsaydı veya kiralık ev falan açardım
Bir anne ve çocuk alabilirim.
Evimde değil de başka yerde ederdim tabi
Ben etmezdim. Kimseye güvenemiyorum maalesef.
Evimiz küçük maalesef
Açamam, ailemle yaşıyorum.
Evet bir evimizi açtık
Evim 1+0 olduğu için zor.
İsterdim ancak anne babam rahatsız, imkan yok
Tabiki misafir etmek isterim
Sen eder misin
kimseye güvenmem
Açtım zaten.
Açarım tabi
çok güzel proje
Bu çok güzel bir haber
Ben yabancı insanı evime sokamam.
Bekliyorum.. Ama grnelde yurtlara yerlesiyorlar..
hayır
Evet açardım
Açmam
Tatbiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?