Yıkılan binaların %98'inin 1999 önceside yapılmış
Doğrudur
İnandırıcı gelmedi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yıkılan binaların %98'inin 1999 önceside yapılmış
Elbette inandırıcı
1999 depremi öncedeki yapı standartı değişmişti ve binalar daha güçlü inşa edilmeye başlandı.
Bu sebeple yeni binalar tabi ki daha dayanıklı.
Evet yeni binalardsn da yıkılanlar var ama birçoğunda kesilen kolonlar gibi sorunlar var. Dikkat ettiyseniz yıkılan 1 tane TOKİ yok
Toki'yi devlet yapıyor yikilmayacak tabiki devlette malzemeden çalacak hali yok ayrıca toki binaları bi şehrin %1'i bile etmez tokiyle konunun çok bi alakası yok..
TOKİ depreö yönetmeliğime göre yapılan bir örnek olduğu için psylaştım.
Yönetmelik sorunsuz, uygulsysn alçaklar sorunlara sebep olabiliyor bu yizden de sğır cezai yaptırımlar uygulsnmalı bunlara uymayanlara ki, ibreti alem olsun ve kimse bir daha malzemeden çalmaya scesaret edemesin, böyle yspılsra yapı ruhsarı vermeye yürekleri olmasın
@Stalkcnm bir sürü tabiri çok yavan. Kaç bina yıkıldı, % ksçı1999 somrası inşa edilen binaydı. Asıl soru bu.
Bu bşnalardan da kolunu kesilen vs oldu mu, bu gibi ahlaksızlıklara kim onay verdi. İzin vereninden yapanına alayının tüm mal varlığına el konulup adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalıdır.
İktidarın suçu yok demiyorum ama muhalefetim em az iktidar kadar suçu var
Gaziantep 2000 nüfusu 1.285.000 , 2021 nüfusu 2.130.000 artış oranı %65
Kahramanmaraş 2000 nüfusu 1.002.000, 2021 nüfusu 1.171.000 artış oranı %16
Hatay 2000 nüfusu 1.253.000 , 2021 nüfusu 1.670.000 artış oranı %33
hiç de öyle %2 ye yakın bir nüfus artışı yok yani hiç gerçekçi değil bu söylenilen
Benim gördüğüm gönderide 1980 öncesi yapılan binaların, 2000 sonrası yapılan binalara oranla daha az yıkıldığı yazıyordu. Kafam karıştı şu an ama her türlü malzemeden çalmışlar onu görebiliyoruz açık ve net.
Cevap
11Cevap
Doğru olabilir
Bazıları deprem için hiç önlem almadık demek yerine böyle söyleyerek algıyı başka yere çekiyor madem öyle bu binalar neden denetlenmedi dönüşüm yapılmadı? Bırakın artık şu boş lafları ancak bilinçsiz insanlar algılıyor
Rezidanslar iki senelik ve senelik binalar vardi hep yıkılan haberlere de çıktı onlar yüzde 2 si mıymış sadece?
Ben bilmem Tayyip bilir
Bana inandırıcı gelmiyor bu oran
abi dogru olma ihtimali vardi ama bunlar o kadar pislige bulasmis ki ettikleri bir kelam bile inandirici gelmiyor!
siyası iktidar suçu kendisinden önceki iktidara atmak için söylenmiş
Sen iktidar olsan sende öncekilere atar miydin
%98 1999 öncesi diyorlar da. Bizim hükümetten önce Buzdolabımız fırınımız yoktu güya (!). Biz ev nasıl inşa edelim. İnsanlar elde mızrak, g *tte yaprak etrafta dolaşıyorlardı ya
oyle bir oran yoktu la yikilanlarin yuzde 51 i 2000 sonrasi diyorlardi. eski binalar daha saglam cikmis
Bu oranı ben vermedim la cumhurbaşkanı söyledi biraz önce..
Bir kere olsun "evet bizim hatamız yüzünden oldu sorumluluğu alıyoruz" desinler ya BİR KERE!!!
Hep topu başkasına atmalarından gına geldi artık.
bu kesinlikle yanlış bütün yeni binaların yıkıldığını gözlerimizle görüyoruz
Tüik o şahsın yalan söylediğini ortaya çıkardı
hem dogru hem yanlis yeni binalar bile yikildi bu denetim olmamasindann
Hayır birçoğunun 2000 de yapılan binalar olduğu söylenmişti biyerde.
Öyle olsa bile kentsel dönüşüm yapmak için 20 seneleri vardı, sonuçta bilanço bu kadar ağır olmazdı kentsel dönüşüm yapılsaydı oralarda
Bölgeye ait uydu görüntüleri incelendiğinde yıkılan şehrin 2000 öncesi büyük bir çoğunluğunun henüz inşaa edilmediği açıkça görülmektedir
Bence bunun hiçbir anlamı yok bu arada ne zaman yapılmış olursa olsun
Yani
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen. Şimdiden teşekkürler...
Yalan ne 99 öncesi çogu bina 2000 den sonra yapılmış malzemeden çalınmış nettt
Gerçekçi buldunuz mu derken? Hiç utanmadan şimdide devlete mi iftira atıyorsunuz lan siz?
bizim eski bina 99 yilinda bile yikilmadi
Kesinlikle yanlış bilgi
Aksine çoğu yeni binalar diyollar
Gözümle gördüm
Bulmadım
Hayır
Yalancılar ya
saçma hiç inanmadım eskiden daha güvenliydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?