İnşaat mühendisiyim. Çatlak pencere altında gibi görünüyor. Eğer derin değilse sorun yok ancak derinse duvar eve veya sokağa doğru düşebilir. Duvar ustası çağırmanızı tavsiye ederim. Taşıyıcı elemanlarda (kolon-kiriş) çatlak yoksa sorun yok.
Kaşık al eline, çatlağı hafifçe kazı. Suyla ıslatıp tozunu al ve tekrar bak. Çatlak duvarın içine doğru devam ediyorsa derindir. Aklına takılan bir şey olursa duvar veya başka bir yerin çatlağını bana atabilirsin
Bundan bişey olmaz, bu oturma çatlağı. Yatay olan ve kolon kirişte olmayan çatlaktan zarar gelmez. Kolon kirişte çatlak varsa da görünen ve 45 derecelik açılı çatlaklar sorundur. Sıvayı kaldırmak içinde ufak çekiçle vurduğunuzda zaten düşer, kontrol edersiniz.
Duvar ise sorun olmaz ama taşıyıcı kolonları kontrol ettir bence. İş yerindeki bina 6.1 ile sallanmıştı ve hafif çatırtı sesi duymuştum. 1 hafta sonra yani bugün duvardaki çatlağı farkettim.
Catlaktan ziyade. nerede olduğu önemli. duvarsa bişey olmaz derin bı cstlaga benzemiyor. ama her yerde varsa bı hasar tespit için belediyeye başvurman daha sağlıklı olacaktır.
Onlar oldukça küçük çatlaklar eğer sadece sizin dairenizde mevcutsa ya da diğer dairelerde yoksa önemli değil fakat küçük boyutta çok fazla ise belediyeden inceleme için istekte bulunabilirsiniz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bu fotograftaki catlaklarda hicbir tehlike yok. Baska yerde bisey varsa bilemem