Güncellemeler
+1 yıl
İstanbul 'a kiyasla
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Muğla'de tehlikeli pozisyonlar Fethiye - Rodos - Denizli üçgenidir Fethiye'de en son 1957 yılında oldu 7 üzeri deprem aradan 66 yıl geçmiş büyük depremlerin arasında en az 150 ya da daha fazla fark oluyor ileriki zamanlarda bu üçgenden birinde olabilecek deprem etkiler tabi arada ki uzaklıklara göre birde İzmir ama İzmir'in uzaklığı göz önüne alındığında çok büyük etkisi olmaz diye düşünüyorum...
Ek bir bilgi olarak tarihsel döneme baktığımızda şiddetli depremlerin hep Fethiye'de olduğu görülmektedir. En son ki şiddetli deprem 11 yıl önce olan 6.1 şiddetindeki 10.06.2012 tarihli Fethiye depremidir ama kimseye ölüm olmamış sadece yaralanmalar olmuştur.
1957 Fethiye depremleri, 24 ve 25 Nisan 1957 tarihinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleşti. 3200'e yakın evin yıkıldığı veya harap olduğu depremde 67 kişi öldü.[1] Tekrar inşa edilen Fethiye'de şu an modern bir liman ve marina vardır. 14 Ocak 1969 tarihinde, Fethiye'de 6,2 şiddetinde meydana gelen depremde can kaybı olmamış, ancak yaralanmalar olmuştur ve evler ve işyerleri hasar görmüştür.
Fethiye'de gerçekleşen bu deprem Kayaköy denilen terkedilmiş eski bir köyü da etkilemiştir.
10 Haziran 2012 tarihinde Fethiye'de 6,1 şiddetinde meydana gelen depremde can kaybı olmamış, ancak birçok ev ve işyeri hasar görmüştür. Ancak insanlar 1957 depremine benzer bir deprem korkusuyla yüksek kesimlere kaçmışlardır.
Tehlikeli olma riski var
Deprem haritasına bak zor bir şey değil